Windows 7

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana Plisukainen, 31.07.2009.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 782
  Saadut tykkäykset:
  111
  Seiskan RTM (julkaisuvalmis) -versio ilmeistyi noin viikko sitten, joista pääsevät nauttimaan OEM-valmistajat. Kuluttajille 7 ilmestyy ladattavaksi lokakuun 22.päivä. Hintoja ei vielä ole julkaistu.

  Uusista ominaisuuksista ja muustakin voipi lukea esim.

  Wikipedia
  Windows 7 Suomi

  Ovatko plaazalaiset jo kokeilleet esim. Release Candidatea? Ensituntumaa ja muitakin käyttökokemuksia voipi purkaa vaikka tähän threadiin, kun näytönohjainten tukia sun muita ajuripäivityksiä on alkanut ilmestyä. Millainen esim. XP tai Vistaan nähden? Itse en vielä ole kokeillut.
   
 2. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  848
  Saadut tykkäykset:
  56
  Paskaahan tämä tulee olemaan.

  Nyt olen 1½ vuotta käyttänyt ubuntua, enkä palaisi käyttämään windowsia enää kirveelläkään.
   
 3. JTX

  JTX Active Member

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 816
  Saadut tykkäykset:
  14
  Olet väärässä. Minulla on 64-bit RC ollut käytössä sen julkaisusta lähtien ja toimii hyvin. Paras Windows tähän asti :) (tämä ei tietenkään paljoa vaadi) Mielestäni kestää vertailun Ubuntuun ihan hyvin. Tärkeimpänä hyvänä ominaisuutena on vakaus. Ärsyttävintä on ehkäpä sekava käyttäjähallinta / oikeuksien hallinta. Kaipa tuohonkin tottuu.
   
 4. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 759
  Saadut tykkäykset:
  53
  Itse on tullut käyteltyä yhdessä koneessa RC:tä varsin paljon (64-bit versio core 2 duo koneessa, 4 Gt muistia). Vertailukohteena käy Win XP. Hyvin tämä uusi pyörii ja kukkuu. Pidän uudesta task barista aivan mahdottoman paljon, tämä onkin näin käyttöliittymän kannalta ehdottomasti paras uudistus. Muutenkin ikkunoiden pyörittely ja koon muuttaminen toimii paljon paremmin kuin ennen. Starttimenua ei saa enää klassikseksi XP:n versioksi, mutta uusi task bar ja start menu ovat käteviä kunhan niihin viitsii paneutua eikä itkeä vanhan perään :p

  Kaikki laitteeni toimivat aivan moitteettomasti, tosin mitään eksoottista ei laitteistosta löydy.

  Scanner ja photo import wizard on aivan ahterista. Tosin tämä taitaa olla Vistasta peräisin. Valokuvien taggaaminen on hyvä juttu mutta siihen se sitten jääkin. En voi valita mitä kuvia haluan kamerasta siirtää vaan se haluaa aina siirtää kaikki. Löytyykö tälle jotain korviketta?

  En tiedä tulenko pitämään tätä seiskaa kuitenkaan koneessa. Koneella tulee lähinnä käyteltyä Firefoxia ja Officea, sekä katseltua videoklippejä. Linux ryyditettynä virtuaalisella XP:llä riittäisi tuohon aivan yhtä hyvin. Saapi nähdä kun laskun aika tulee..
   
 5. Jazo

  Jazo New Member

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulihan tuota uusinta 32 bittistä 7600 versiota kokeiltua, ja ihan hyvin se vaikutti toimivan, kyllä tähän on vielä jonakin päivänä pakko vaihtaa. Jos vain nuo task barit ja startti valikot olisi saanut samanlaisiksi kuin XP:ssä niin olisin vaihtanut heti. Nyt pitää vielä kituutellaan vanhalla XP:llä kunnes on sitten joskus pakko vaihtaa tuota käyttistä.

  Tosin ihan hyvinhän tällä XP:llä on pärjännyt tähänkin asti, enkä käytä konetta nyt mihinkään kovin ihmeelliseen/raskaaseen työhön, joten ehkä tällä XP:llä mennään kevyesti vielä ensi vuosikymmenen puolelle. :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2009
 6. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan tuo 64bit Windows 7 parempi kuin 64bit Vista SP2 vaikkakaan ero ei ole aivan huima, niin ja tietenkin parempi kuin XP, mutta myös Vista SP2 on jo parempi kuin XP SP3. Käyttöliittymä on viilatumpi ja onhan tämä myös hitusen Vistaa nopeampikin. Ei ole kauheasti pahaa sanottavaa ja mielenkiinnolla odottelen myyntiversion saapumista ja sitten sen asentamista samalla ostettavalle uudelle SSD-levylle. Tuplaydinprossulla ja 8Gt:lla muistia on tullut kolmikkoa testattua, XP ei toki käyttänyt hyväkseen kuin vajaata 4Gt tästä muistista.

  Paras Windows so far, toki tällä kehitysajalla muutoksia olisi voinut olla runsaamminkin. Mielenkiinnolla odottelen mitä n-ohjain valmistajat ja pelintekijät saavat aikaan DX11 rajapinnasta ja josko nämä uudet DX11 kortit jaksaisivat jo pyörittää DX10 pelejäkin :p
   
 7. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä "kituuttamista" on XP:n käyttämisessä? Kaikki toimii kuin junan saniteettiyksikkö l. justiinsa niinkuin pitääkin. Käyttöjärjestelmän tehtävä on pyörittää konetta ohjelmineen. Sillä ei ole mitään muita "experience" -levelin elämystehtäviä.  Vkl:n kunniaksi käyttikset rinnastettuna tunnettuihin alkoholijuomiin:


  -Win XP = Koskenkorva. Tekee rehellisesti mitä lupaakin. iPanoitten* kätösissä varma kakarankaataja.

  -Vista = Koskenkorva aero-etiketillä, automaattisesti sulkeutuvalla turvakorkilla ja juomista vaikeuttavalla kolmen kilon lyijypainolla.

  -Windows 7 = Koskenkorva 7 BC (boozers candidate). Lyijupunttia on käyttäjien painostuksesta pienennetty kahteen kiloon. Mukana interaktiivinen kukkahattuämmä.

  ...

  -Linux = Sinol. Metsien miesten korvikevalinta. Ei aloittelijoille eikä paljon muillekaan!

  -OS X = muumisiideri. Juomaan kädestä pitäen opettava rattikitillä, tuttipullolla ja automaattisella kaatajalla varustettu pehmeä lasku tietotekniikan maailmaan iPanoille*.
   
 8. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vistaa ei vaan ole pystynyt käyttämään. Eniten häiritsee se idioottimainen holhoaminen. Tiedän kyllä, mitä teen, joten en tarvitse käyttistä pitämään minua kädestä. Toivottavasti 7 on mennyt tuosta käyttäjän kiusaamisesta takaisin XP/2000 malliseen, jossa käyttäjällä on enemmän vastuuta. :)
   
 9. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita juttuja voi ruksia pois päältä.

  Windows 7 täälläkin ja hyvin toimii. Minusta windows on mennyt joka päivityksellä aina parempaan suntaan. Aina kun päivittänyt uuteen ja oppinut sen niksit niin ikinä ei tee mieli palata vanhaan. Vista oli kyllä suurin pettymys mutta kyllä sekin xp peittosi kun sai vähä päivityksiä.

  win 98
  win millenium
  xp
  vista
  7

  noin noi tainnut itsellä mennä. 2000 kävi joskus koneessa mutta siitä en jostain syystä pitänyt.

  ps. Itellä on musasoftien takia xp vielä koneella 7 lisäksi. Sitä käytän vain kun käynistän musasoftia. Sekin johtuu siitä että kaikilla musasoftilla ei vielä ole 64bit tukea.
   
 10. TimoJ

  TimoJ Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 206
  Saadut tykkäykset:
  6
  Tuli kokeiltua ja sama perusvikahan siinäkin on kuin Vistassa eli Cleartypeä ei saa kytkettyä kokonaan pois (ellei ota käyttöön classic teemaa). En halua katsoa kuvaa joka näyttää samalta kuin CRT-monitori jossa on konvergointi pielessä...

  Monet asiat on taas kätketty "helppokäyttöisten" toimintojen taakse, melkoisen pitkään sai etsiä ennen kuin löytyi paikka mistä sai muutettua eri fontit tuon karsean mössöfontin Segoe UI:n tilalle, lopulta netistä sekin tieto piti etsiä. Enkä tarkoita mitään regedit-juttuja vaan ihan sitä sovellusta mistä vaihdetaan kuvakkeiden ja menujen fontit.

  En vaan näe mitään syytä vaihtaa XP:stä tuohon.
   
 11. itnortti

  itnortti New Member

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuosta löytyy syy miksi maailmassa on bottiverkkoja, virukset leviävät win-alustalla jne.
   
 12. Jazo

  Jazo New Member

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 417
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, osa ihmisistä tosiaan tietää mitä he tekevät, osa taas ei, vaikka niin väittävätkin. Tuo windowsin holhous on vähän sama kuin kaikilta ihmisiltä kiellettäisiin yli 3km:n juoksulenkit sen varjolla että huonokuntoisille tuon matkan juokseminen voi olla hengenvaarallista.

  Ja, kyllä, minäkin tiedän mitä teen windowsin kanssa, enkä todellakaan kaipaa mitään ylimääräistä holhoamista.

  [​IMG]
   
 13. itnortti

  itnortti New Member

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ne jotka tietävät, osaavat myös vääntää esim. UAC:n pois päältä.

  IMO Win7:n tapa säätää UAC:n herkkyyttää on askel väärään suuntaan. UAC:n hyödyllisyyden näkee hyvin helposti jo tilastoista. Haittaohjelmien yms. leviäminen vista-koneissa on huomattavasti hankalampaa juuri UAC:n takia. Ne vistat joissa nuo mellestävät ovat lähes poikkeuksetta koneita joissa käyttäjä on jälleen kerran tiennyt ettei tarvitse tuota. Samat käyttäjät ajelevat linuxiakin roottina koska tietävät mitä tekevät.

  Lisäksi kannattaa muistaa että vaikka juuri sinä ja kolme kaveriasi tiedätte täysin mitä teette niin windowsia myydään hiukan isommalle joukolle jolloin on parempi että esim. tietoturva suunnitellaan heikoimman käyttäjäryhmän mukaan. Tehokäyttäjät osaavat kuitenkin vääntää tuollaiset häiriötekijät pois päältä joten heihin se ei vaikuta.
   
 14. cityjeesus

  cityjeesus New Member

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 313
  Saadut tykkäykset:
  4
  Milloin tästä nyt vihdoin ja viimein alkaa tulemaan kotimaisia hintatietoja? Julkaisuun ei ole enää kovinkaan pitkä aika, mutta toistaiseksi edes ennakkotilausmahdollisuutta ei tarjota yhdessäkään kotimaan puodissa. Merkillistä hidastelua, prkl.

  Vistasta mielisi päästä eroon vaikka välittömästi, sillä en tästä vielä vajaan vuodenkaan käytöllä ole löytänyt mitään erityisen mairittelevaa sanottavaa. Viimeisimpänä hauskuutuksena ovat sp2:n asentamisen jälkeen ilmaantuneet säännöllisen epäsäännölliset bsod-ongelmat, joille ei tunnu löytyvän mitään loogista selitystä. Softa- tai rautapuolella en ole tehnyt minkäänlaisia muutoksia kerran kertaa, mutta nyt tuntuu epävakautta piisaavan, kun sp2 tyrkättiin koneen sisuksiin. Ah, ihanuutta. Vieläkö tarvitsee tehdä täydellinen uudelleenasennus ennen Windows 7 saapumista, se jäänee nähtäväksi.
   
 15. itnortti

  itnortti New Member

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koskapa suomalaiset liikkeet olisivat mitään preordereita ottaneet poislukien pelit. Kaiken lisäksi ei ole mitään järkeä ostaa tätäkään suomesta ja maksaa siitä maltaita. Suomen hinnoissa dollari-merkin tilalle on vain vaihdettu euro.
   
 16. itnortti

  itnortti New Member

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Win7 RTM asennettu ja hyvin toimii (koputan puuta). Jos vista on toiminut hyvin niin ei win7 tuo mitään merkittävää uutta. UI on kyllä selvästi nopeampi ja ne pienet muutokset mitä UI:ssa on tehty, ovat olleet tarpeellisia. Tuntuu että asiat löytyvät paljon helpommin.

  Uusi taskbar on todella hyvä. Muutamaa suht uutta linuxia on tullut kokeiltua samaten kuin applen versiota mutta jotenkin täytyy sanoa että MS teki oikean valinnan kopioimalla vanhaa windows 1.0:aa. Taskbarista on hyvin hankala saada helppokäyttöistä (pertti peruskäyttäjä), nopeasti käytettävää ja toimivaa. Tuossa MS on onnistunut todella hyvin.
   
 17. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  :hitme: FU. Eiköhän se syy ole siinä, että noista holhoamisista huolimatta kädetön käyttäjä vastaa "yes".
   
 18. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tehokäyttäjä on asentanut samassa ajassa XP:n ja siihen kaiken tarvittavan, ennenkun vistan käyttöönotossa pääsee edes tuonne asti. :D
   
 19. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 782
  Saadut tykkäykset:
  111
  Leikkurin pöydältä tarttui seuraavaa hintatietoa..
  ------
  Windows 7:stä julkaistaan kuusi eri versiota, OEM-markkinoille suunnattu Starter, kehitysmaihin Home Basic, jälleenmyyntiin ja OEM-markkinoille Home Premium, Professional ja Ultimate sekä yrityskäyttöön Enterprise. Home Premium-, Professional- ja Ultimate-kokoversioiden hinnat tulevat olemaan 199,99; 299,9 ja 320 dollaria ja päivitysversioiden hinnat 119,99; 199,99 ja 220 dollaria.
  ------
  Muropaketti

  Aika lähellä Vistan julkaisuaikojen hinnoittelua...eli tyyriin puoleista. Ja Euroopassa varmaankin euroiksi käännettyinä.
   
 20. peacemaker

  peacemaker Active Member

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itse olen käyttänyt Windows 7 RC versiota ja siirryn pian (kun duunissa lisenssikaveri palaa käyttämään varmaankin virallista versiota).

  On toiminut kuin unelma, asennan myöskin kotikoneeseen (vistasta päivitys) heti kun mahdollista.