Windows 10

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana Flash Gordon, 05.10.2014.

 1. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 993
  Saadut tykkäykset:
  23
  Nyt kun tuli tämä 1511 (Threshold 2) -päivitys, niin alkoi itselläni ekan kerran toimimaan oikeasti Windowsin sisäinen haku (Hae Windowsista). Uudet ikonitkin on tosi jees, ja nyt Windowsin levytilan uudelleenjärjestäjä on nopea, kun se aiemmin on ollut omituisen hidas. Se myös osaa varottaa, kun yrittää poistaa vanhat päivitystiedostot mäkeen, että se estää vanhoihin käyttöjärjestelmäversiohin palaamisen.

  Uuden käyttöjärjestelmäversion jäljiltä poistettavaa näytti kertyvän lähes 30 gigatavua.

  EDIT:
  Pöytäkoneessani Threshold 2 -päivitys aiheutti sen, että satunnaisesti käynnistysvalikko menee jumiin. Nettiä selatessa tähän annetaan aikamoisia temppuja, joita kannattaa muistaa välttää tästä syystä: http://www.tweaking.com/forums/index.php/topic,3891.15.html

  Ongelman olen huomannut toistaiseksi vain pöytäkoneessa - tosin muita Windows koneita käytän aika paljon harvemmin, joten en ole täysin varma toistuuko ongelma myös niissä. Edessä on Threshold 2 -päivitys pöytäkoneeseen puhtaalta pöydältä. Ilmeisesti tämä päivitys on ollut valitettavan buginen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2015
 2. lepreconn

  lepreconn Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 373
  Saadut tykkäykset:
  37
  Acerin läppäri ja windows 10. Miten saa tosta spacebarin alta olevan hiiri-padin mikä lie disaloitua? Että on ärsyttävä, ennen tuon kyllä sai pois, mutta nyt en tiedä mistä.
   
 3. lepreconn

  lepreconn Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 373
  Saadut tykkäykset:
  37
  Jaa, taisihan sen saadakin näppäimistöstä parilla painalluksella. Mutta jos saisi kokonaan veke windowsin asetuksista niin hyvä.
   
 4. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 993
  Saadut tykkäykset:
  23
  Resurssienhallinnassa yhä bugi Threshold 2 -päivityksen jälkeen:
  http://answers.microsoft.com/en-us/...g/11c11063-569d-4b37-97ea-68a438b5dff4?auth=1

  Eli tosiaan tuo Resurssienhallinnan hyppimisbugi poistuu, kunhan muistaa pitää 'Valitse korostusväri taustastani automaattisesti" -asetuksen pois päältä. Toivottavasti tämäkin korjataan ennen pitkää.

  Yllä mainitsemani pöytäkoneessa kotivalikon satunnainen jumittelu ei lakannut käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksella. Saas nähdä, pureeko tuo korostusvärin asetuksen automatiikan poisottaminen myös tuohon bugiin.
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 715
  Saadut tykkäykset:
  394
  Vilpitön kysymys: Mikä saa teidät edelleen käyttämään Windowsia?

  Itse olen käyttänyt viimeksi Windows seiskaa (joka mielestäni oli ehkä paras Windows siihen asti). Kasin kohdalla Microsoft porasi käyttäjiä pipoon käyttöliittymällä ja nyt kympin kohdalla tuntuu olevan perustavanlaatuisia ongelmia jo käyttäjän oikeuksienkin kanssa. Tarvitsetteko jotain tiettyä ohjelmaa (ihan oikeasti siis), joka toimii vain Windowsilla vai onko kyse tottumuksesta vai mistä? Mielestäni Windows on menettänyt merkitystään pelialustanakin, joten sekään ei ole enää niin vahva argumentti kuin ennen.

  Käytän itse seiskaa töissä, koska hommia on tehtävä niillä välineillä mitä annetaan, mutta kotona pörrää palvelimessa, työpöydällä ja käsilaitteissa jotain ihan muuta.
   
 6. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 897
  Saadut tykkäykset:
  150
  Ihan aiheellinen kysymys, vuosien varrella juuttunut (juurtunut) tapa tehdä asioita tietyllä tavalla on varmaan suurin syy. Tästä johtuen win8 jäi väliin mut 8.1 ja 10 kyllä ovat ihan yhtä hyviä omiin tarpeisiini kuin 7. Töissä windows ollut NT-ajoilta asti käytössä, ja silläkin on oma vaikutuksensa asiaan.

  Edit: lisätään vielä että pelien ja kotiteatterikäytön kannalta on Win kans ihan kiva.
   
 7. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  87
  Steamin törkyhalvat pelit ja edullinen, omiin tarpeisiin sopiva rauta. Muutenhan melkein kaikki pyörii selaimessa tänä päivänä joten aika sama mitä siellä alla on. Kyrsiihän tuo Windows 10:n rujo ulkoasu kun vertaa OSX/Linux työpöytiä. Applen valikoimista ei löydy sopivaa eikä sopivan hintaista laitetta omiin tarpeisiin ja Linux puolella joutuu välillä tunkkaamaan liikaa jonkun mitättömän ongelman takia..puhumattakaan siitä Steamista :-D
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 856
  Saadut tykkäykset:
  450
  Pelaaminen sekä oman yrityksen palvelun toiminnan varmistaminen Winkkarissa on syyt sen käyttöön. Pelaaminen itsessään kyllä on jo tarpeeksi hyvä syy.
  Pääsääntöisesti käytän läppärissä Linuxia, toinen työläppäri on kirjoittamista varten oleva Mac Air ja sitten Win10 pöytäkone. Niin ja Linux-läppärissä voi myös buutata Win seiskaan.
   
 9. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 993
  Saadut tykkäykset:
  23
  Windowsia käytän yksinkertaisesti siitä syystä, että pidän sen käyttämisestä. Ja kaikista näistä lastentaudeista ja yksityisen suojan selkkauksista huolimatta Windows on mielestäni koko ajan menossa oikeaan suuntaan. Linuxia lähinnä käytän serveripuolella ilman kuormittavia käyttöliittymiä, ja Maccia töissä silloin tällöin. Linux-distroja toki on vaikka millä mitalla, ja ei niissäkään käytön kannalta varsinaista vikaa omaan makuun. Windows-puolelta löytyy toki tiettyjä softia, mutta etenkin pelituki jää vielä Linux-puolella vajavaiseksi (tokihan Steam-hype on parantanut Linuxin pelitukea jonkin verran).
   
 10. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  147
  Se, että kaikki käyttämäni ohjelmat ovat helpoimmin saatavilla sille käyttöjärjestelmälle. Käyttöjärjestelmän käyttäminen on myös miellyttävää.
   
 11. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 398
  Saadut tykkäykset:
  241
  Mä olen Winkkari nörtti aika lailla henkeen ja vereen. Tehnyt töitä 16 vuotta Winkkari alustalla. Linux on ihan jees, mutta liian paljon duunia eri sovellusten suhteen, kun sitä ei leipätyökseen muutenkaan ole tehnyt. Maciä en voi sietää. Turha kysyä miksi, kun en vaan tykkää. Winkkarin helppous on se, mistä itse tykkään.
   
 12. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 202
  Saadut tykkäykset:
  161
  No ne on ne ohjelmat nimenomaan, miksi windows edelleen rulettaa. En mä sitä muuten käyttäisi, joskus kituutin BSD:llä ja Linuxilla pari vuotta mutta se oli vaan niin ankeeta kun ei oikein mihinkään tarpeeseen ollut kunnollista ohjelmistoa eikä käsittääkseni ole vieläkään. Toki tekstinkäsittelyt yms perushommat onnistuu mutta kuvankäsittely ja videoeditointi on ne mitkä tökkii omalla kohdalla pahiten. Kuitenkin, edelleen käytän windows seiskaa enkä aio sitä päivittää, sitten kun siitä on pakko luopua tulee tilalle joku muu systeemi, microsoftin kohdalla se on bye bye.
   
  säätäjä tykkää tästä.
 13. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  Windows on tietokonemaailman de-facto -standardi. Piti siitä tai ei, mutta näin vain on. Standardista poikkeaminen tässäkohtaa johtaa samaan seuraukseen kuin esoteerisen genuiinin leikkiminen yleensäkin: penalti-shotti poksahtaa suoraan omaan peräluukkuun.

  Windows-versioksi suosittelen Windows-joukkion tämän hetken toimivinta, Seiskaa. Toisin kuin jotkut kuvittelevat, vanhemmat versiot eivät suinkaan päätä toimintaansa uudemman version julkaisupäivänä.
   
 14. Kristian

  Kristian Well-Known Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 460
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kyllä ne pelit meikäläisellä sen valinnan pääsyy on - omistuksessa on useita sellaisia pelejä joita en ole tähän mennessä ainakaan saanut Linuxin puolella heti/helposti toimimaan ja syvempään näperrykseen en halua käyttää rajallista aikaani. Samoin lapsen koneella piti vaihtaa Windowsiin, kun halusi pelata jotain sellaisia nettipelejä, jotka eivät Linuxin puolella toimineet.

  Linuxista pidän kyllä muuten ja käytän sitä niillä koneilla joilla ei pelata, vaan lähinnä kirjoitetaan jne.
   
 15. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  [​IMG]
   
  Kristian, vemkki ja sokka tykkäävät tästä.
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 401
  Saadut tykkäykset:
  130
  Windowsia (10) tulee käytettyä varakäyttiksenä juuri ohjelmien ja liitännäisten yhteensopivuuden maksimoimiseksi. Teen kuitenkin lähes kaiken Mäkin ja OS X:n kautta. Linux-pohjaista OpenElec-mediantoistokäyttistä (käytännössä käynnistyy Kodiin) käytän paljon, mutta noista puhtaammista Linux OS:stä en koskaan innostunut. Pidän toki niiden järjestelmäystävällisyydestä mitä tulee keveyteen ja yhteensopivuuteen, mutta ei siitä mihinkään pääse, että näistä kolmesta kovasta juuri Linux vaatii eniten osaamista ja työtä (pois lukien Windowsin jatkuva päivittäminen jne.). Vaikka kiinnostusta oppia ja ottaa asioista selvää on, niin kyllä käyttöjärjestelmän tulisi olla sellainen, että periaatteessa pelkällä hiirellä selviää 99,9%:sti. Pintaraapaisuni Linuxin maailmaan jätti minulle sen tunteen, että näin ei sen kohdalla millään muotoa ole.

  Windows toki puhuttaa tänä päivänä tietosuojaan ja yksityisyyteen liittyvillä kysymysmerkeillään, mutta onhan Mikkisofta tullut siinä eteenpäin, että lisenssit ovat halventuneet (konekohtaiset lisenssit) ja Windows Pro -käyttäjäksi pääsee jopa ilmaiseksi ns sisäpiiriläisenä. OS X:n tässäkin ketjussa saamaa (kaltoin) kohtelua en sinänsä ymmärrä, sillä vaikka kyseessä onkin rajoitetumpi käyttis, niin asiat kuten vakaus, käyttiskohtaiset hienot softat ja intuitiivisuus ovat paljon paremmalla tolalla kuin monessa muussa käyttöjärjestelmässä. En tiedä, liittyykö asiaan enemmän kuva Apple-brändistä sekä Apple-fanipojasta, joka maksaa paljon laput silmillä saadakseen pramean ulkokuoren Omena-logolla. Kieltämättä itse olenkin jämähtänyt tähän ajattelutapaan (siis Apple-kielteiseen), mitä tulee iPhoneihin, mutta Mäkkipuolella olen kääntynyt aikoja sitten, eikä takaisin ole menemistä.
   
 17. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  Toimivaa ja hommansa hoitavaa Windowsia ei ole mikään pakko päivittää "jatkuvasti". Jatkuvaa päivittämistä tarvitsee tavallisessa Windows-koneessa malware-/virustietokannat. Itse käyttöjärjestelmä: ei todellakaan.

  Itse käyn Windows Updatessa n. kerran vuodessa. Jos minkään sortin nikottelua tms. selvästi käyttiksen toimintaan liittyvää piereskelyä ei esiinny, en välttämättä silloinkaan.
   
 18. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 993
  Saadut tykkäykset:
  23
  Jälleen yksi hieman häiritsevä Threshold 2 -bugi.

  1) Bluetoothia ei ole koko koneessa, ja silti paistaa aktiivisena. Painikkeen klikkaaminen avasi vain epämääräisen asetusvalikon. Onneksi aikani kun leivoin, koko kuvake häippäsi.

  2) Lentotila paistaa aktiivisena, mutta silti yhteydet pelaa. Painikkeen painaminen ei disabloi aktivointia, eikä aiheuta mitään muutosta mihinkään.

  treshold_flymode.jpg

  EDIT:
  Näyttäisi, että APC:n UPS on tässä tapauksessa Treshold 2:n kanssa vähän ongelmallinen:
  https://social.technet.microsoft.co...-in-airplane-mode-after-upgrade-to-windows-10

  Pitää koittaa asentaa threadin vinkkaamaa jonkinlaista valmistajan monitorointisoftaa, kun vihjaavat, että se korjaisi ongelman. Bugi silti, joka pitäisi mäsän hoitaa kuntoon.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2015
 19. sammy73

  sammy73 Member

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  6
  Itsellä myös samankaltaisia juttuja win10 kanssa, noi ilmoitukset ei vaan toimi esim. jos tulee luotuun sähköpostitiliin uusi viesti niin viesti näkyy vain hetken vaaleana ja poistuu itsestään kuin ei mitään viestiä olisi saapunutkaan.
   
 20. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 993
  Saadut tykkäykset:
  23
  Asensin PowerChute Business Editionin, ja se autti vaivaan. Eli lentotilaa ei tule oikeaoppisesti enää tarjolle. Edelleen kuitenkin Bluetooth paistelee siellä turhan tähden - pitänee sitä fixailla joku toinen päivä.