Wii eurojulkaisu

Keskustelu osiossa 'Nintendo - konsolit' , aloittajana Samppa, 15.09.2006.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Naurettavaa vaan, että maksavat saman verran kuin esim. NES-pelit. :hitme: No, Last Ninjaa odotellessa...
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Nyt taidan minäkin pikku hiljaa siirtyä Wii-pyssyttelijöiden joukkoon, kun Guitar Hero -hankintani siirtyi kesään (Herogearin Les Paul -skin tosin on jo saapunut). Tosin en taida olla lähdössä Zapper-kelkkaan, koska kyseinen muovikimpale on saanut kritiikkiä osakseen. Sen sijaan taidan valita kehutun Nyko Perfect Shotin (n. 13 euroa, kanadalainen pelikauppa... samaisesta kaupasta näyttää muuten saavan ale-hintaan Wii Remoteja n. 30 eurolla).

  Peliksi ennakkotilasin jo play.comista ensi kuussa julkaistavan House of the Dead 2&3:n (hinta n. 39 euroa, käsittääkseni UK-Wii-pelit toimivat Fin-WII-konsolissa), joka näytti gamespotin klipissä hauskalta (toki olen myös arcade-versiota pelannut).

  Ainoa mikä ärsyttää tässä on se, että pakostakin joutuu hankkimaan noita Wii Remoteja lisää. :OI Omistan tällä hetkellä kaksi Wii Remotea, jotka molemmat ovat silikonikortsuissa. Ei huvittaisi joka kerta riisua "kortsua" pois, kun haluaa pyssytellä tai tulevaisuudessa pelata Guitar Heroa...
   
 3. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 397
  Saadut tykkäykset:
  32
  Itse olen ihmetellyt tätä purnausta.
  Kyllähän 64:sen pelit nyt ainakin yhtä hyviä, ja graafisesti jopa parempia ovat kuin NES-pelit. Itse olen virtual consolen kautta yhtä SNES peliä kokeillut, ja kuusnelosen grafiikat mielestäni voittavat senkin. Miksi niistä pienempi hinta pitäisi olla? Eri asia tietysti se, että virtual consolen hinnat ovat hiukan ylimitoitettuja ylipäätään.
  Saa nähdä kun Wiiware tulee myyntiin, voiko VC-peleistä kiskoa edelleen samat hinnat: jos uusi Wiille itselleen tarkoitettu peli maksaa 7-15 euroa, niin kuinka jostain 20-10 vuotta vanhasta emulaatiopelistä voidaan kiskoa 5-10 euroa?
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Niin no NES julkaistiin Commodore 64:n jälkeen, ja minusta pitäisi noudattaa sitä kaavaa, että mitä vanhempi "alusta", niin sitä halvemmat pelit. Molemmat "alustat" omistaneena ja niillä useita pelejä pelanneena voin kyllä sanoa, että NES-pelit ovat periaatteessa kaikessa edellä Commodoren pelejä, jos teknisistä ominaisuuksista puhutaan. Tietenkin voi olla, että muistini Commodoren osalta pätkii nyt totaalisesti, mutta aika hurjalta kuulostaa tuo väite, että SNES-pelitkin sitten häviävät "kuusneloselle" grafiikassa. No anyway, koska Nintendon nykyinenkin strategia on olla kilpailematta grafiikoissa, niin turha tätä pointtia nostaa esiin.

  Minusta vain on tyhmää, että vanhemman "alustan" pelit maksavat enemmän kuin uudemman "alustan", mutta ehkä tässä on sitten kyse siitä, että Nintendon on helpompi kaupata "oman firman" pelejä halvemmalla.

  Muuten... Missään vaiheessa tässä en ole sanonut, ettenkö arvostaisi Commodore 64:sta. Tosiaan itse omistin sen aikoinaan enkä välttämättä nosta sitä NES:n yläpuolella -- olihan se legendaarinen pelilaite ja käsittääkseni myyntitilastoissa erittäin kovaa valuuttaa vieläkin (siis all-time). Tässä kyse oli tosiaan vain pelien ja pelialustojen iästä.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  No kumpaakos ns. partypelien jättijulkaisuista täällä odotetaan enemmän, Mario Kart Wiitä vai Super Smash Bros. Brawlia? Jomman kumman ajattelin itse vähintään hankkia (joskaan en ole kummankaan aiempia versioita ennen pelannut). Mario Kart Wii tuntuu ehkä varmemmalta ratkaisulta, koska kyllähän kilpaa-ajaminen aina tehoaa, ja Mario Kart -sarja on yleensä ollut erittäin arvostettu.

  Toisaalta, SSBB:n hype päihittää Mario Kart Wiin hypen helposti, mutta itse en ole oikein vielä ymmärtänyt mikä siinä pelissä on sitten niin upeaa. Sen voin käsittää, että varmasti se on tietyillä tavoilla kivempää kuin pelata vaikkapa Soul Caliburia tai Tekkeniä (miksi ottaa asioita niin vakavasti, miksei pelata Nintendo-hahmoilla tämän genren peliä), ja käsittääkseni moninpelaamisen ja itse pelaamisen monimuotoisuuden pitäisi olla omaa luokkaansa. Kuitenkin demoista päätellen kyse näyttää olevan hitusen sekavasta toiminnasta, joka ilmeisestikin kaiken lisäksi vaatii Gamecube-ohjainten metsästämisen (monessa paikassa on todettu tämän pelin olevan parhaimmillaan juuri GC-ohjaimella). Itse omistan yhden GC-ohjaimen, ja ilmeisesti niitä pitäisi 1-3 ostaa lisää (Prismassa ja Kärkkäisellä olen niitä nähnyt, ja Prisman hinta taisi pyöriä n. 30-40 eurossa). Wavebirdejä ei kiinnosta alkaa metsästämään, koska korkean hinnan lisäksi minusta WB on aika kookas ja ruma ohjain (vaikkakin suosittu). Tosin CG-ohjaimessa on sitten se kaapelikin...

  Anyway, SSBB:n suurin ongelma itselle vaikuttaisi olevan se, että vaikka varmasti pelaaminen on moniulotteisempaa ja luontevampaa kuin muiden konsoleiden useimmilla tappelupeleillä, niin minusta peli voi muuttua liian sekavaksi jos liikaa elementtejä lyödään peliin (SSBB:hän on dual layer -peli, mikä on aika uutta Wiille). Kyllähän ensimmäiset arvostelut ovat sen rankanneet korkealle, ja konsolinetissäkin se on Wiin myyntitilaston kärjessä (ennakkotilauksena), mutta jotenkin tuntuu, että onko tämä ehkä enemmän ns. nörttitappelupeli.
   
 6. KenSu

  KenSu Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni Classic-ohjain on vähintään yhtä hyvä kuin GC-ohjain, ainakin monessa VC-pelissä. Kuvittelisin, että näistä GC-ohjaimista täristään sen takia, että niitä on monella jo valmiina. Mutta eipä kaikilla.
   
 7. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  973
  Saadut tykkäykset:
  9
  Melee on jo hyllyssä. Brawl ilman muuta.
   
 8. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Super Smash Bros Melee oli mielestäni "täydellinen peli". Siinä pelattavuus, aloittamisen helppous, syvyys ja pitkäikäisyys yhdistyy todella hienolla tavalla. Brawlin pitäisi olla samaa, mutta vain pidemmälle vietynä.

  Ulkopuolisen silmissä meno voi olla sekavaa, mutta eipä itsellä ole ollut ongelmia tuon kanssa. Ohjauksen pitäisi toimia hyvin myös Wiimote-Nunchuk yhdistelmällä.
   
 9. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Mario Kartia odotan jonkin verran, SSB:tä en yhtään.
  Kokeilin Cubella tuota Smash Bros menoa ja ei vain iskenyt yhtään. En tiedä miksi siitä niin vaahdotaan, mutta samapa tuo.

  Nintendo laite ilman Kart ajoa olisi tuskaa, joten pakko se on tuon pelin uusi versio ostaa ja sitten kokeilla nettipeliä vaikka ihan kultapossukerhon kanssa.
   
 10. Tehy

  Tehy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.07.2005
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Brawlia täälläkin odotellaan. On varmasti aika mainio peli! :)
   
 11. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Wii rikki jo toisen kerran!
  Ilmeisesti WiiConnectin päällä pitäminen kuumentaa laitetta sen verran, että pidemmän päälle grafiikkapiiri (tms.) menee rikki.
  Itse en ole koskaan huomannut että laite olisi mitenkään liian kuuma, toki jonkin verran lämpöä tulee kun laite on stand by tilassa.

  No kunan kolmanne wiin saan niin sitä sitten en pidä netissä jatkuvasti.
   
 12. Negotiator

  Negotiator Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.09.2002
  Viestejä:
  1 872
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tervehdys!

  Pelikonsolien päivitys käynnissä tässä taloudessa ja ajattelin tässä threadissa kysellä vähän Nintendo Wiin hankinnasta.

  Mitä kaikkea kannattaa Nintendo Wii-konsolipaketin lisäksi hankkia samaan konkurssiin?

  Käytössä 32" Putkitöllö, joka vaihtuu kesän aikana Full HD-televisioon, joten kannattaa satsata 40euroa RGB-kaapeliin vai pärjääkö paketissa tulevilla piuhoilla?

  Tarvitseeko jotain muistikorttia ym? Mitä kaikkea siis tarvitsen :)

  /Janne
   
 13. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin RGB piuha on syytä olla. Komposiitti on kuraa kuten kaikissa tähän asti ilmestyneissä konsoleissa. Itsellä on komponenttipiuha, mutta se voi aiheuttaa ongelmia joissain virtual console peleissä. (eikä mistään kaapelista kannata 40 euroa maksaa...)

  Muistikorttia tai muutakaan lisämuistia en ole wiille hankkinut, mutta jonkun kameran vanha muistikorrti toiminee jotakuinkin varmasti jos tarvetta löytyy. GC peleille pitää kuitenkin käyttää vanhoja kortteja.

  Pakko-ostoksena ostaisin heti toisen setin ohjaimia ja pari mukavaa peliä päälle.

  Samoin vaikka dealextremestä saa ladattavan akkupaketin aika köykäiseen hintaan (ja ilman postikuluja =:-| ) Mukanatulevat patterit kyllä kestää nekin ihan mukavasti ei sen puoleen. ( http://www.dealextreme.com/search.dx/search.wii )
   
 14. Eliytres

  Eliytres Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Te joilla tuo Wii hajoilee WiiConnectin aiheuttaman ylikuumenemisen vuoksi niin päivittäkää Wiinne firmware! Tuo ylikuumeneminen on korjattu jo aika päiviä sitten firmware-päivityksellä.

  T. WiiConnect päällä 24/7
   
 15. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Koskaan ei VC pelit ole kadonneet huollossa ollessa. Kun on osaava tekijä niin kaikki on kivaa. Koneen muisti taidetaan siirtää vaan toiseen laitteeseen joten kaikki pelit jatkuu siitä mihin ne on jäänytkin.

  Mutta jos on modattu Wii niin sitten en ota kantaa miten käy.
   
 16. KenSu

  KenSu Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja VC-pelit saa ladattua uudestaan. Ilmaiseksi, kunhan se Wiin id on säilynyt samana.
   
 17. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Uusi Nintendo Channel avautui eilen ja eihän tuo toki tarjoa sinänsä mitään mitä ei internetistä löytäisi, mutta DS:lle ladattavat pelidemot luovat mielenkiintoa.
  Hyvin toimi tuo systeemi ja nopeasti demopeli löysi tiensä omalle DS:lle. Sen verran haittaa oli että nyt kenties pitää tuo Picross ostaa jossain vaiheessa.

  Kenties nuo pelisuositukset myös kantaa hedelmää jos jaksaa aktiivisesti arvostella pelejä tuolla kanavalla.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Pitääpäs tännekin pitkästä aikaa avautua...

  Viime viikot on tullut Twilight Princessiä väännettyä, mikä joidenkin nihkeistä arvioista huolimatta on erinomainen peli. Ocarina of Timen tasoa se ei monipuolisuudessaan ole; TP tuntuu paljon lineaarisemmalta.

  Tuli tuossa jokin aika sitten pienoinen operaatio eteen, kun päätin vihdoin ja viimein korjata yhden Wii Remoteistani; minä tai ystäväni ilmeisesti oli läikyttänyt d-padiin olutta tms. ja sitä painellessa on sen jälkeen kuulunut naksahduksia (=jotain tahmeata siellä on). Dealextremestä tilasin erittäin halvalla setin, johon kuului toisena osapuolena tarvittava erikoisruuvimeisseli, ns. Tri-Wing -ruuvimeisseli (y:n muotoinen). Kaipa sitä erimuotoisellakin ruuvarilla voi värkätä kapulan auki, mutta koitin nyt minimoida naarmuttamisen. Aika kivuttomasti tämä kapula aukesikin, vaikka sivuun tuli vähän naarmuntynkää -- meinasin nimittäin osoitinpäästä olla erityisen tiukalla, ja piti meisselin kärjellä pikkuhiljaa ujuttaa se auki. D-padin sitten vain puhdistin nihkeällä rätillä, ja kokosin kapulan kuntoon. Eipä ole enää naksunut.

  Dealextremestä muuten sen verran, että kyseinen paikka lienee kovin suosittu Wiiläisten kesken; moni sieltä ostelee halvalla 3rd party -lisukkeita Wiihinsä. Itse tilasin sieltä suosittelujen saattelemana noiden ruuvareiden lisäksi Wii Fit -lautaan tulevan silikonisuojuksen (jossa piti olla ergonomiset kohdat jaloille). Pahaa pelkäsin (kun kerran halpisfirma on), ja niimpä vaan minulle tuli "ergonomiton" pinkki suojus. Vaihto- ja palautusoikeuteen tarvitaan pienen kaavakkeen täyttö Dealextremessä, johon ilmeisesti vaaditaan kuvat paketista ja itse tuotteesta -- onneksi nyt oli se digikamera :D. Meinasivat sieltä ensin huonon englannin saattelemana, että allekirjoittaneen tulisi vain hyväksyä tappio, mutta EtP:hän ei väittelyssä anna periksi, ja niimpä sieltä lähetettiin toinen suojus (ja sain pitää hyvityksenä sen väärän suojuksen). Tänäänhän se tuli, ja kas kummaa sekin oli väärä: tällä kertaa sentään väri oli oikea, mutta ergonomisuutta ei ollut edelleenkään. En jaksa enää olla sinnepäin yhteydessä, mutta sanonpa nyt täälläkin, että kannattaa varautua siihen, että tästä halpislafkasta voi saada vähän muuta kuin mitä tuotekuvaus ja -kuvat lupaavat.

  Lopuksi, Wiihinhän on pukannut uutta firmistä, joten sitä vaan lataamaan. :) Mitä tossa äsken pikaisesti luin, niin Freeloader-ihmisten (enkä tarkoita nyt TV-luvattomia ihmisiä :rolleyes::D) ei tarvi olla hädissään -- vaikka varmistaa tuo kannattaa.

  Brawlia odotellessa...
   
 19. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 462
  Saadut tykkäykset:
  31
  Itse olen tuolta DX:stä tilannut akut ohjaimiin, meni ihan OK. Toisessa tilauksessa sitten tilasin RGB-kaapelin, joka oli OK ja samanmoisen suojan WiiFit-lautaan. Esittelykuvissahan on suojassa jotku jalankuvat "nystyröillä". No noita nystyröitä ei ollut, mutta suojassa pieni reikä. Tästä sitten muutamien yhteydenottojen jälkeen pistivät uuden tulemaan ja vanhalle sain keksiä muuta käyttöä. Tuntui vaaan että aluksi heidän päästä yritettiin väsytystaktiikkaa, mutta en entanut periksi ja pistin kuvia heille tuosta reiästä, niin päästiin yhteisymmärrykseen.

  Jatkossakin katson mitä maksaa kiinalaisten tarvikkeiden hinnat tuolla ennenkuin päädyn kotimaasta ostamaan.
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Kyllä tuo uusin Wii Update sitten taitaakin rampauttaa freeloaderin, eli kannattaa harkita mitä tekee.