Wii eurojulkaisu

Keskustelu osiossa 'Nintendo - konsolit' , aloittajana Samppa, 15.09.2006.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Nyt se on Wii sitten hankittu. Tässä juuri odottelen Wiin päivittymistä (nykyään minulla on 1Mb:n netti käytössä, joten tässä kestää hieman). Asiaan liittyen, joillakin on ollut ongelmia yhdistää Wii langattomasti nettiin, mutta kohdallani homma sujui vailla huolia. Piti käydä vaan AOSS-yhdistämistapaa käyttävän Buffalo-tukiasemani "nettimenusta" katsomassa useammankymmentä merkkiä pitkä password/key, ja sen kun syötti Wiihin, niin heti alkoi netti pelaamaan.

  Mitäs muuta... Komponenttikaapelilla yhdistin Wiin (PlayAsian Nintendon virallinen komponenttikaapeli on siis ihan kokemuksenkin perusteella nyt täysin yhteensopiva), ja valikosta valitsin HDTV-vaihtoehdon (480p). Vielä tosin en ole kuvaa päässyt testaamaan... Sensor bar asentui liimatyynyin kivuttomasti 40D3000:ni päälle. En ole kyllä täysin tyytyväinen sen toimintasäteeseen, koska jos siirryn hieman sivuun (n. 45 asteen kulmaan) ja hieman yli parin metrin päähän, niin Wii Remoten heilauttalut eivät aiheuta mitään reaktiota ruudulla.

  Harmittavasti Wii oli jalustan kanssa millin pari liian korkea AV-tasoni alimmalle hyllylle, joten tässä kai täytyy vaakatasoon se sijoittaa -- etenkin kun ohjekirjasta äkkäsin, että Gamecube ohjaimet sijoitetaan pystytasossa olevan Wiin päälle). Wiin valkoinen pinta, niin hieno se onkin, saa myös tässä parin päivän sisällä mennä piiloon, kun asennan DecalGirliltä tilaamani skinin (mustaa, ja sinertävän vihreää tribal-tyyppistä kuviota) siihen.

  PlayAsiasta tilatut Remote ja Nunchuk ovat vielä synkronisoimatta, mutta eivätköhän nekin toimi täysin -- Wii-varusteet kun pitäisi olla "region-free".

  Kieltämättä jännittää kuin pikkupoikana, kun sain oman Nintendon... Tosin Wiin tennistä ja keilaamista olen jo ehtinytkin tuttavien luona pelailla, mutta onhan se eri asia kun sitä kotona saa pelailla. :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:

  Mitää pelejä en ostanut mukaan. Mario Galaxyn tai Zeldan ostan Stockalta kai alekupongeilla, ja Guitar Hero 3:n annan toistaiseksi jäädä hyllyyn.
   
 2. KinZZa

  KinZZa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä huoli: äkkiä siihen kyllästyykin. Samalailla kuin pikkupoikanakin.

  [oma mielipiteeni siis, ei tarvitse kenenkään ottaa liian vakasti toiv.]
   
 3. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiikos muilla nykyään Virtual Consolen pelit ongelmistta komponentti kaapelin kautta? Itsellä suurimmalla osalla näitä pelejä tykki menettää kuvan. Kun painan home nappulasta wii valikon päälle, mistä pääsee takas päävalikkoon ja synkronoidaan lisäohjaimia, niin tykki taas löytää signaalin. Signaali häviää taas heti kun valikon sulkee. Wiin omat ja Game Cube pelit toimii ongelmitta tarkkuudesta riippumatta. :OI

  Tykkinä siis HD70. Komponenttipiuhana halpa versio PlayAsiasta ja signaali on kierrätetty H/K vahvistimen kautta.
   
 4. Tonppa

  Tonppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itselläni ollut komponenttipiuha (Nintendon oma) ensimmäisestä päivästä lähtien ja kuva kiertyy vahvistimen kautta: ei yhden yhtäkään ongelmaa ollut Virtual Console -pelien kanssa (tai muutenkaan).

  Ehkä ongelmasi johtuu tuosta third party -kaapelista.
   
 5. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Siellä kauppapaikalla on maininta siitä erikseen että peli toimiin komponentilla. Jos ei mainitaan löydy niin sit voilla ongelmia. Joihinkin peleihin on tullut päivityksiä jonka jälkeen komponettikin on toiminut.

  Mulla itsellä on joku halppis kaapeli ja sillä on ollut ongelmia, mut pelien päivitykset on korjanneet ongelmia. Mario World vielä on näkynyt huonosti, mutta siihen ei ainakaan kuukaus sitten ollut päivitystä.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tämä ei niinkään minua huoleta sillä Nintendoille on aina löytynyt mahtavia pelejä, ja vaikka omaksi vapaa-ajan iloksi pääasiallisesti Wiin ostinkin, niin ostopäätös tuli myös illanviettoja silmällä pitäen (eli nytpä voi ryyppykaverien kanssa muutakin tehdä kuin tuijottaa seinään :D). Grafiikkakysymyskään (siis kun PS3 ja 360 ovat paljon kovempia grafiikkamyllyjä) ei lannista sillä mielummin minä tällaisella innovatiivisella ohjaustyylillä pelaan ja toisaalta enpä ole koskaan pelejä halunnut "silmäkarkin" vuoksi ostaa.

  Sen sijaan suuri huoli Wiin oston suhteen oli se ikuisuuskysymys "Onko Nintendon konsolit suunnattu liiaksi lapsille?". Minulla ei ole tosin mitään lapsenmielisyyttä vastaan sillä Marioita on aina mukava pelata, ja Ocarina of Time (Zelda) on mielestäni kaikkien aikojen paras peli (Twilightia en ole vielä pelannut). Toisaalta, tietenkin sitä miettii, että sitten kun on Mariot ja Zeldat pelannut läpi, ja Guitar Heroa rämpyttänyt yksikseen niin, että sitä jaksaa enää illanvietoissa pelata, niin onko Wiin pelivalikoimassa (retropelejä lukuun ottamatta) mitään tarjottavaa henkilöllä, joka pitää myös väkivaltaisista ja/tai aikuismaisista peleistä. Tosin pakkohan Wiin on olla myös aikuiseen makuun loistava konsoli, koska käsittääkseni sen myyntitilastot (tietysti myös alhaisesta hinnasta ja lapsiperheystävällisyydestä johtuen) ovat paremmat kuin Sonyn ja Microsoftin konsoleilla, ja Wiihän on esim. tyylitajustaan tunnetun meidän oman säätäjän konsolivalinta. :)
   
 7. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 397
  Saadut tykkäykset:
  32
  Eiköhän nämä splätteripelit ole lähinnä teinien tai mieleltään pahasti teini-ikään juutuneiden juttu, eikä varsinaisesti aikuisten.
   
 8. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luin tarkemmin noita selityksiä juuri. Ainakin Megaman 2 ja Sonic 3 pitäisi tukea komponenttia. Molemmissa kuitenkin yllä mainittu ongelma. N64 pelit toimivat taas ongelmitta vaikka niitä ei selityksissä luvata toimivaksi.

  Voikohan se olla piuha vain sitten. Olisi kiva kokeilla alkuperäistä ennen kuin ostaa sellaisen ylihintaisena (tai onko se ylihintainen jos se on ainoa millä toimii).
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  PlayAsiasta tilattu Wii Remote tuli synkronisoitua, joten voin osaltani varmistaa, että sekin toimii täydellisesti Suomi/Euro-Wiin kanssa.

  Decalgirlin Wii skin tuli asennettua, ja olen kyllä sen ulkonäköön tyytyväinen. Täytyy kuitenkin mainita, että ensinnäkään tämä skin ei peitä Wiin pohjaa, joten jos vaakatasoon mielii Wiin laittaa (kuten minä), niin olisi hyvä esim. seinän viereen laittaa Wii pohja seinää päin (jotta pohjan valkoinen ei paista silmään). Muuten tämä skin saa Wiin näyttämää hyvältä, joskin kyllähän niitä valkoisia pieniä alueita jää Wiin eri puoliskojen välimaastossa (korkeitaan sellaisia 1-1.5 millin "railoja").

  Ja nyt tutustumaan Wii Sportsiin... Sopivasti muuten on tullut postissa 10 euron (yksi 20 euronkin väh. satasen ostoksesta) kupongit Kodin Ykköseen ja Stockmanniin 50 euron vähittäisostoksista, joten noista pari voisi käyttää pelien ostamiseen (Wiin pelit kun sopivasti maksavat sen 50-60 euroa, niin niistä saa 10 euroa saman tien pois). :king:
   
 10. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Uusia pelejä vaan niin jaksaa taas kavereiden kanssa pelailla tai sit lisää bisseä :D
   
 11. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa laittaa korvan taakse No More Heroes. Tosin pongasin seuraavan uutisen, joka kuullostaa huolestuttavalta: http://www.v2.fi/uutiset/pelit/1762/Euroopan-No-More-Heroes-No-More-verta/
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
 13. Cress

  Cress ~ Samppa ilman huumoria Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  0
  Virtual Console peleistä vielä; minulta löytyy halppiskomponenttikaapeli eikä ongelmia. Muutama peli vaatii sen, että otan pois 480p-tilasta lomiteltuun kuvaan.
   
 14. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  On kehuttu peli, ja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, mutta minua ei ainakaan verisuihku kiinnosta, vaan hyvät kontrollit ja mukaansa tempaava peli. Itseasiassa vähemmän verta on tässä tapauksessa jopa parempikin - ei kauheasti iskenyt veren yltäkylläisyys.
   
 15. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Multa löytyy Nintendon oma komponenttikaapeli ja halpis LCD ja oli ongelmia.
  Päivityksiä joutunut odottelemaan isosti.
  Mikä surullisinta, Super Mario World on vieläkin päivittämättä VC:ssa ja en pysty sitä pelaamaan.

  Kuitenkin pelit kuten Mega Man ja Mega Man 2, sekä Punch Out toimii oikein.
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ollaankos täällä tietoisia siitä mitä kuuluu tänä päivänä Wiin näppäimistötuelle? Wiin Operaahan voi käyttää näppäimistöllä, mutta ilmeisesti toistaiseksi käyttää on voinut vain tiettyjä langallisia USB-näppäimistöjä. Kovasti himottaisi Logitech diNovo Mini hankkia, mutta ei taida ainakaan Wiin kanssa (toistaiseksi?) toimia -- PS3-tukihan siinä ainakin on.

  Toki on jokseenkin todennäköistä, että Nintendo julkaisee yhteensopivan langattoman näppiksen itse, mutta mahdollistaako Wiin tekniikka sitä, että edes softapäivitysten kautta voisi aikanaan tulla tuki mille tahansa modernille (langattomalle) näppikselle?

  Ja ei, en olisi ostamassa tuota yli 100 euron hienoa näppistä käyttääkseni pelkästään Wiin "ei-PC:hen/Maciin-verrattavaa" selainta, vaan toki sille muitakin käyttökohteita olisi.

  EDIT: Jahas, olin lukenut hitusen vanhentunutta tietoa. Uudet firmwaret ovat näköjään lisänneet tukea entisestään -- ainakin tämän mukaan. Jos tuon listan mukaan normi-diNovokin toimii, niin varmaan myös Mini-versiokin. :)
   
 17. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vaikka päivitin pelit joihin sellainen oli tullut niin ei kaikki heti toiminut silti komponentilla oikein. Piti tehdä se joku näppäin juttu mikä tästäkin keskustelusta muistaakseni löytyy.
   
 18. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä mitä? Komponentin kanssa itsekkin tappelen, tällä hetkellä komposiittiletku käyttöön jos VC pelejä pelaa.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tarjousketjuhan tämä ei ole, mutta vihjaanpa vaan, että Gigantista saisi Wiin 229 eurolla.
   
 20. Cress

  Cress ~ Samppa ilman huumoria Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  0