Wii eurojulkaisu

Keskustelu osiossa 'Nintendo - konsolit' , aloittajana Samppa, 15.09.2006.

 1. Tiko

  Tiko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä selaimessa on myös englanninkielinen tekstinsyöttö mahdollisuus. Tunnistaa myös nykyajan uusia sanoja kuten "Gr8".
   
 2. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Nimeomaan... kyllä toi wii kuitenkin pitäisi olla tehokkaampi kuin joku xbox, joten tehoista tuon ei pitäisi olla kiinni :)

  Mutta saa nähdä, voihan olla, että tollainen ominaisuus tulee vaikka FM päivityksellä.
   
 3. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 723
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tarkoitin komponenttilähdön piirien kaistanleveyttä yms.
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Hyvä kysymys, todennäköistä on, että ei onnistu.

  Sinänsä aika nuijaa, ero tuskin olisi ollut laitteen hinnassa suuri, mutta käytettyvyys monien palveluiden osalta olisi noussut huimasti.
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Kas näin. Pitihän tännekin jotain Wiillä postata. Ei tämä nyt mikään foorumikirjoittelun unelmatyökalu ole, mutta esim. youtube-videoita tällä katselee kohtuunäppärästi.

  Chatti tällä ei toimi, vaikka flashpohjainen onkin.
   
 6. khan

  khan Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2001
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  :D Täällä toinenagh Wii-postaus. Youtube-videoissa muuten bugitti kerran, ilmoitti että Javascriptit eivät olisi päällä tai Flash-versio olisi liian vanha. Kun uudelleenkäynnisti "selaimen", ongelma hävisi. Ihan näppärä muuten.:thumbsup:
   
 7. Wasserschwein

  Wasserschwein Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletteko onnistuneet saamaan Wiistä ulos muuta kuin stereoääntä? Mulla takakanavat ovat täysin mykkiä, mikä nyt ei sinällään ole mikään ihmekään koska vahvistimessakin (Yamaha RX-659) näkyy olevan käytössä vain etukaiuttimet Wiitä käytettäessä.

  Wiin asetuksissa on surround-moodi päällä ja sama tapahtuu joka pelin kanssa. Vahvistimessa olen kytkenyt ne Wiistä tulevat RCA:t DVD-liitäntään. Itse epäilen vahvasti vian olevan kytkennässä vahvistimeen, mutta en tiedä mihin muuhunkaan reikään ne piuhat voisi lyödä.
   
 8. SpacemanX

  SpacemanX Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2003
  Viestejä:
  507
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wii:ssä on vain pro-logic surround. Eli vahvistimesta pro-logic päälle.

   
 9. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Huomattavaa on, että toi on DPL II ei DPL. Jos ja kun on joku vanhempi vahvari viime vuosituhannen puolelta, niin silloin homma ei toimi läheskään yhtä hyvin.

  Itse olin yllättänyt siitä, miten hyvin äänimaisema toimii, vaikka kyseessä on lopulta kaksikanavaisesta miksattu 5.1 ääni.
   
 10. jorhe

  jorhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.10.2001
  Viestejä:
  626
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä kyllä porukalla melkoiset wii-lasit päässä, sellaista hehkutusta wii osakseen tässä threadissa saa. Täytyypä siis laittaa hieman omia mielipiteitä kyseisen koneen julkaisupeleistä, joita on tullut hieman enemmän testattua. Ensiksi täytyy todeta, että odotin todella wiitä ja sen mullistavuutta, mutta iso pettymys tuli.

  Wii sports ja Wii play. Molemmat pelkkiä ohjaindemoja, joilla näytetään miten ohjaimen liikkeentunnistus toimii. Grafiikoilta en mitään näiden pelien kohdalla odottanut, mutta jumankavita ne ovat vielä kamalamman näköisiä kuin uskalsin odottaa. Wii sportsissa kutakin lajia jaksaa kavereiden kanssa tesmiä noin 10 minsaa kunnes into lakkaa ja porukka alkaa kaipaamaan hieman sisältöä peliin. Nämä teknologiademot jaksavat innostaa pidempään varmaan 6-vuotiaita.

  Red Steel. Tätä peliä Nintendo hypetti tajuttomalla voimalla, mutta käteen tuli uskomaton kasa paskaa. Grafiikat eivät yllä edes PS2-tasolle ja jo tämä peli osoittaa, että Wiimoten tarkkuus ei riitä fps-peleihin. Tätä peliä pelatessa tulee todella turhautunut olo ja alkaa miettimään kuinka tyhminä pelintekijät pelaajia pitävät.

  Cod3. Voi herranjestas tätäkin tekelettä. Wiimoten heikko tarkkuus, todella heikot graffat ja hyppivä framerate aikaansaavat sen, ettei vihollisiin osu ja turhautuminen tulee todella nopsaan. Tämäkin peli kannattaa kiertaa todella kaukaa.

  Gt pro series. Peli jonka mukana tulee "ratti" johon wiimote voidaan upottaa. Ratilla varmaan yritetään korvata sitä, että pelin grafiikat ovat valehtelematta N64-tasoa. Taas yritetään pelaajia kusettaa linssiin.

  Ainoa kohtuullinen Wiin ensimmäisistä peleistä on Zelda, joka tietysti uppoaa vaan tiettyyn keijukaismaailmasta pitävään pelaajakuntaan. Tässä pelissä on sentäs yritystä, mutta melko karut ovat tämän pelin grafiikat nykymittapuun mukaan. Ainoa peli jota Wiille voi tällä hetkellä suositella hankittavaksi.

  Kokonaisuutena ensikokemus Wiistä on todella iso pettymys. Toivoin todella, että Nintendo näyttäisi kyntensä mutta kun ei niin ei. Tätä konetta saa kohta niiiiin halvalla... Hyvä kone lapsille ja satunnaisille partypelaajille, ei tosipelaajille. Tällä hetkellä tuntemus on se, että Wii on pelkkä vitsi. Ymmärtäisin koneen heikkouden mikäli sitä myytäisiin 150 eurolla, mutta kun lisäohjaimen, yhden pelin ja rgb-scartin kanssa konepaketin hinnaksi tulee yli 400 euroa niin ei jumankavita...

  Tässä kaikki tällä kertaa. Sori palautuksesta maanpinnalle Wii-immeiset :)
   
 11. SamTheMan

  SamTheMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, mutta eipä sitä Wii:tä tullut ostettuakaan next-gen -grafiikoiden toivossa... Mulla on Xbox360 ihan sitä varten ;) Kuitenkin Wiin uusi ohjainsysteemi on ollut todella hauska innovaatio ja sitä kunnolla tukevat pelit (Wii play, Wii sports ja Rayman) mieletöntä hubaa kaksistaan pelattuna. Mutta kaikilla on oikeus mielipiteeseensä.
   
 12. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  291
  Mun ei varmaan kannattais sanoa mitään, koska en ole Wiitä pelannut sekuntiakaan, mutta vähän samat tuntemukset on Wiin tämänhetkisestä tilanteesta. Varmaan nuo kunnolla ohjaussysteemin mullistavat ja kaikesta ilon irti ottavat pelit tulevat markkinoille vasta myöhemmin, ja mun mielestä olisi kyllä monen ollut järkevintä odottaa vähän aikaa kunnes huippupelejä alkaa tulla ja koneen hinta kenties laskee. Sellainen vaikutelma mulla on nyt tästä jäänyt, että markkinoille on laskettu ns. hätäpaskoja. Toki tämä uusi Zelda vaikuttaa aidosti hyvältä peliltä, vaikkei olekaan graafisesti mikään vallankumouksellinen. Kaipa tällä uudella ohjaussysteemillä saadaan peitettyä sekin tosiseikka, ettei pelissä muuta erikoista olekaan kuin ne kontrollit.

  Ja jos useasta pelikokemuksesta saa siedettävän ainoastaan kaksinpelinä kaverin kanssa, niin.... kannattaako tähän nyt ainakaan vielä rahojaan heittää? Itse suosiolla odottelisin niitä huolellisesti tehtyjä ja ohjainta kunnolla hyödyntäviä pelejä. Tiltin Red Steel -arvio oli kyll... :thumbsup: En tiedä onko kyseessä oikeasti niin huono peli, mutta jos on, niin mahtaa Wiin ostajia ketuttaa. Jostainhan tämän pitää kuitenkin lähteä liikkelle. Onko tässä laskettu liikaa ohjaussysteemin varaan ja muilla osa-alueilla viilataan pelaajia linssiin kun markkinoille pistetään jotain teknologiademoja ja keskeneräisiä, graafisesti "ei-niin-hyviä" pelejä? Uusi Zelda on siinä toki porkkanana, joka riittää monelle syyksi ostaa koko konsoli. Aika näyttää mihin Wiistä on, kunhan niitä hyviä pelejä saadaan pikkuhiljaa kauppoihin...
   
 13. SpacemanX

  SpacemanX Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2003
  Viestejä:
  507
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wii Play - Ei toimivia minipelejä. Esimerkiksi ilmakiekko olisi ollut mahtava, mutta armoton lägi ja epätarkkuus ohjauksessa pilasi pelin. No onneksi tämä maksoi vain 10€.

  Wii Sports - Tennis on toimiva ja jopa viihdyttävä 4-pelaajalla. Keilailu oli hauskaa, tätä pelattiin eniten. Hupaisaa on että nämä kaksi lajia voi toteuttaa myös PS3:n ohjaimella.

  Harmi että Monkey Ball 3 on menty ryssimään. Loppuillasta siirryimme pelaamaan GC:n Monkey Ball 2:n Monkey Targettia, ja hauskaa oli. Tämä oli illan hitti.

  Itse olen pettynyt tarjolla oleviin peleihin. Lisäksi huolestuttaa ohjaimen epätarkkuus, se että se ei ole kalibroitu ruutuun ja lägi. Luultavasti itse peleihin voi rakentaa kalibroinnin (jos tälle tulee gun-pelejä), mutta epätarkkuus luultavasti estää tämän.
   
 14. Wasserschwein

  Wasserschwein Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinähän se vika oli. Kyllä sen pitäisi lähteä toimimaan auto-asetuksella, mutta eipäs lähtenytkään. Manuaalisesti kun laittoi pro logicin päälle niin johan alkoi toimia.
   
 15. Jorgeni

  Jorgeni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2006
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  0
  Musta on vähän tyhmää arvostella Wiin pelien grafiikkaa "paskaksi", koska eihän sen tarkoituskaan ole yltää millekkään xbox360 tasolle. Eihän PS2:nkaan graffoja haukuttu paskoiksi sillon kun se konsoli ilmestyi. Wiin grafiikoita pitäisi vertailla wiin omien pelien kesken eikä verrata mihinkään xbox360 tai tietsikka peleihin.


  Onko muuten noi COD3 ja tommotteet ammuskelupelit niin kuinka vaikeaa se tähtääminen on? Esim jollain xbox360 kapulallahan se on ihan mahdotonta mihinkään osua että luulis että se sitä tarkempi on...mutta ei varmana yllä tietokoneen hiiren tasolle?
   
 16. jorhe

  jorhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.10.2001
  Viestejä:
  626
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kunhan nyt yltäisivät edes PS2 tai Xbox -tasolle.
  No esimerkiksi tuossa COD3:ssa jopa xbox360:n padillä osuminen helpompaa niin antaa kuvan ongelmasta...

  Ja muutenkin molemmilla koneilla (Wii ja 360) COD kolmosta pelanneena voin sanoa, että 360:n versio kaikinpuolin teknisesti niin tajuttoman paljon edellä ettei voida puhua samasta pelistä. Tuollaisessa pelissä upeat hd-grafiikat ja vimpan päälle toimiva 5.1-äänimaailma ovat tunnelman luonnissa niin tärkeä seikka, ettei tuollaisia pelejä kannata Wiille edes yrittää tehdä. Pelintekijöiden kannattaisi hyväksyä Wiin vahvuudet ja heikkoudet ja tehdä Wiille vain sille nimenomaan suunnattuja pelejä.
   
 17. Jorgeni

  Jorgeni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2006
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei eli pitää antaa pelintekijöille aikaa harjoitella :)

  No mulle on ihan sama millaset ne graffat on, NES grafiikat on mielestäni aivan mainiot ja söpötkin :D
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Muistetaanpa myös sekin, että ns. videopelin tarkoituksenahan on olla hauskoja ja että niitä on hauska ja helppo pelata. Jos lähdetään puhumaan grafiikasta, niin kuka ihmeessä jotain XBOX360:siä tai PS3:sia ostaa; PC tarjoaa parasta grafiikkaa (ja HTPC:den tullessa yhä yleisemmäksi siihen ei voi enää vedota, että PC:llä ei ole niin hauska pelata, kun pitää pienestä näytöstä tiirustaa peliä yms.).

  Tasapuolisuuden nimissä, kyllä itsekin voin olla samaa mieltä siitä, että esim. se ajopeli, jonka mukana tulee se ratti, näyttää kyllä aika alkeelliselta ja jopa hirveältä. Toisaalta, tänäkin päivänä pidän Ocarina of Timea parhaana pelinä, ja minusta jopa osa kyseisen pelin taiasta katoaisi, jos sen grafiikkoja lähdettäisiin parantelemaan.

  Jokainen voi itse päättää kumpi on järjettömämpää: ostaa Wii, jossa on hyviäkin pelejä mutta jossa ei ole ns. nykyajan standardien mukaista grafiikkaa, vai ostaa PS3 ja maksaa siitä 600 euroa, vaikka itsellä voi olla jo tietokone, joka pystyy parempaan graafisesti ja vaikka n. 300-500 lisäinvestoinnilla saa tietokoneen, jolla pystyy tekemään muutakin kuin pelata (ja katsoa leffoja) ja joka pystyy parempaan graafisesti. Minusta jälkimmäinen on se järjettömämpi vaihtoehto.
   
 19. Jorgeni

  Jorgeni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2006
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin minkään PS3:n ostamisessa ei mielestäni juuri sen takia ole järkeä....mutta xbox360 antaa samaa kuvaa, mutta on paljon halvempi. Se kannattaa jopa ostaa ennemmin kuin päivittää tietokonetta.
   
 20. jorhe

  jorhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.10.2001
  Viestejä:
  626
  Saadut tykkäykset:
  0
  No PS3:sta sinänsä turha vielä edes ottaa keskusteluun mukaan koska sitä ei täällä vielä kaupoista löydy, mutta PS3 tulee olemaan monelle varteenotettava laite sen sisältämän bluray-soittimen ansiosta. Miksi ostaa pelkkä bluray-soitin päälle 500 eurolla kun PS3:n saa 600 eurolla. Tämä seikka täytyy ottaa huomioon ainakin kun tällä palstalla vertaillaan konsoleita.