Wii 2

Keskustelu osiossa 'Nintendo - konsolit' , aloittajana Samppa, 27.04.2011.

 1. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Useamman viikon huhumylly osoittautui todeksi, kun Nintendo pääsiäisenä ilmoittu julkistavansa Wiin seuraajan E3 messuilla ja koneen olevan tuolloin jo pelattavissa. Koneen julkaisun on ilmoitettu tapahtuvan ensi vuonna.

  Nykyinen konsolisukupolvi on porhaltanut jo sangen kauan, joten kiinnostava veto Nintendolta tuoda ensimmäisenä uusi kone markkinoille - Sonyn ja Microsoftinhan suunnalta uutta konetta ei liene odotettavissa ennen vuotta 2014. Huhuja Wii 2:sta, Project Cafésta tai Nintendo Streamista on liikkunut kaikenlaisia. Melko varmana pidetään sitä, että tehoiltaan kone päihittää nykyisen sukupolven laitteet ja että ohjain on osittain paluuta tavanomaisempaan ohjaukseen, mutta kosketusnäytöllä varustettuna.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Wii 2 tulee varmasti jossakin vaiheessa hankittua, sillä Sonyn ja Microsoftin leiriin en edelläänkään aio siirtyä. Toivottavasti vain yhteensopivuus alkuperäisen Wiin kanssa huomioidaan. Hintahan tulee olemaan varmasti yksi suurista mielenkiinnon kohdista Wii2:n suhteen. Toivottavasti sieltä ei kuitenkaan mitään +450 euron laitetta tule.
   
 3. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuskin Nintendo lyttää Wiissä mainiosti toimivaa taaksepäin yhteensopivuutta seuraavassakaan laitteessa
   
 4. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tulevan koneen tehoihin suhtaudun varauksella. Nintendo ei ole koskaan tehoilla porskutanut. Mielenkiinnolla odotan mitä E3:n tuo tullessaan. Nipan uuskone tulee varmana myös hankittua, sillä pelit on aina olleet rautaa. Toivottavasti saavat myös muut pelintekijät innostumaan ja tekemään pelejä sille, Wii:llä se on ollutkin iso ongelma.
   
 5. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
 6. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wii tuli aikoinaan hankittua julkaisuaikanaan ensimmäisestä erästä. Pelien ulkoasu verrattuna tehokkaampiin kumppaneihinsa ei aluksi niin vaivannut uuden ohjauksen tuoman viehätyksen vuoksi. Reilun vuoden kuluttua alkoi jo tympiä kun muutaman vuoden vanhempi PC tarjosi parempaa (teknisesti ja sisällöllisesti) eikä Nintendon pelivalikoimissa ollut itselle mitään "pakko saada" titteleitä. Eikä se ohjauskaan aina pelannut niin hienosti ja oli välillä enemmänkin ärsyttävä. Perus Marioita, Zeldaa, Metroidia ja muutamaa muuta tuli pelailtua mutta innostus lopahti täysin.

  Lainasin Wiin kilkkeineen 1½ vuotta sitten kaverin tupareihin ja sieltä se päätyi firman pikkujouluihin... nyt se on jossain :) Ei varmaan tule hankittua Wii2:sta koska ei tämä ensimmäinenkään oikein iskenyt. Ehkäpä seuravasta sukupolvesta PS4 mieluummin. Tuohon edulliseen bundle linkkiin vielä sen verran että en oikein tajua. Johan tuo Wii on niin vanha laite että mitä sitä enää hankkimaan, varsinkin kun tehokkaammatkin konsolit ovat saaneet liikkeentunnistuksensa? Eniten ihmettelen kyllä sitä, että PS2 on vielä myynnissä :eek: Päteekö tässä vain se fakta, että kun on hinta/hinta suhde kohdallaan niin tuo hinta luo kysyntää?
   
 7. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Elinikänsä loppuvaiheessa konsolin ostamista halvalla puolustaa tietenkin se, että tällöin on koneen pelivalikoimasta helppo poimia rusinat pullasta. Tehokkaampien kosolien liiketunnistukset eivät paljoa auta, jos Nintendon parhaisiin yksinoikeuspeleihin haluaa päästä käsiksi. PS2:een sopii osin sama, mutta sitä taidetaan myydä varsinkin Singstar-alustaksi.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ehkä se kertoo sitäkin, että moni ihminen ostaa pelejä sisällön ja pelattavuuden eikä uusimman grafiikan takia. En toki sitä sano, etteikö PS3:lla olisi hyviä pelejä. Toisaalta pelifoorumeita selatessa tulee hyvin selväksi tämä nykypäivän ilmiö, että jostain syystä monelle pelaajalle tärkeintä on näyttävä grafiikka.

  Sitä paitsi, kyllähän siitäkin nousi aikanaan aikamoinen myräkkä, kun Sony päätti olla tukematta PS2-pelejä uudemmissa PS3-konsoliversioissa.
   
 9. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse ostin Wiin tammikuussa ja toisena koneena PS2 joka jäi ainoastaan Guitar Hero kokoelmani takia nurkkiin pyörimään. Kumpaakin pystyn pelamaan sen suurempi traumoja ja silmävammoja vaikka eivät teräväpiirtoa tarjoakkaan. Itselleni pelien ulkoasuksi riittä se ettei se ole häiritsevän huono, sisältö on tärkeämpi kuin hi-end tekninen toteutus
   
 10. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itse harkitsin PS3:n hankkimista (X360:n jo omistan), mutta PSN -sekoilun jälkeen taitaa jäädä PS3 väliin. Kenties myös PS4 - Sonyn maine sai aika pahan kolhun.

  Joskus tekninen toteutus ja sisältö kulkevat käsi kädessä - onhan pelien kerronta kehittynyt huimasti teknologian kehityksen myötä.
   
 11. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wiin suurin ongelma ei loppujen lopuksi ollut se, että se tarjosi vain sd-kuvaa ja prologic ääntä vaan se, että pelitarjonta on surkeaa. Myin Wiin pois kun viime syksynä ostin boxin ja tulin järkiini. Pelitarjonta, pelien laadukkuus on vaan paljon parempaa määrällisesti. Wiin Nintendon omat pelit ovat ehtaa tavaraa, mutta yksi/kaksi laatupeliä per vuosi on vaan liian vähän. Gimmickremoten heiluntaa jaksoi ensimmäisen vuoden, sen jälkeen ammotti tyhjyys ja sitä paikkasi vain muutama yksinäinen tähti...
   
 12. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Makuasioista lienee turha kiistellä, mielestäni Wiille on riittävästi erittäin hyviä pelejä. Mutta en olekaan mikään aktiivi/HC (FPS) pelaaja.
   
 13. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Voit toki suodattaa tätä listaa niin paljon kuin omat mieltymyksesi rajaavat mutta itse olen ainakin sitä mieltä että seuraava lista on laatua täynnä ja hieman enemmän kuin "1-2 peliä / vuosi"

  Nintendon yksinoikeudet:
  New Super Mario Bros. Wii, Super Mario Galaxy 1 & 2, Mario Kart Wii, Donkey Kong Country Returns, Super Smash Bros. Brawl, Epic Mickey, Legend of Zelda: Twilight Princess, Zombie Panic In Wonderland, Lost Winds, Metroid Prime Trilogy, Resident Evil remake (periaattessa Gamecube peli mutta julkaistu myös Wiille niitä varten joilla ei GC-ohjainta ja muistikorttia), No More Heroes, Punch-Out, GoldenEye, Red Steel 1 & 2...

  sekä nämä myös muille julkaistut:
  Guitar Herot, Rock Bandit, Sam'n'Maxit, Strong Bad's, Tales of the Monkey Island, Bully, COD: Black Ops, de Blob 1 & 2, Manhunt 2, Spiderman: Shattered Dimensions...

  ja lisäksi erittäin isona plussa Virtual Console :love:
   
 14. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nintendon omissa peleissä eniten rasitti pelien sisältämä "söpöily". Tätä löytyi liikaa ainakin seuraavista hankkimistani: Zelda:TP, SMG ja Mario Kart. Zack & Wikissä oli samaa ongelmaa vaikka ratkottavat pulmat ihan jees olivatkin. Metroid Primestä tätä ei sentään löytynyt. Erehdyin ostamaan COD World at Warin ja täytyy todeta että FPS on kyllä aika järkky kokemus näillä resoilla ja mote ohjauksella.

  En todellakaan ole mikään himopelaaja, pari kuuta sitten käytössä oli vielä 7 vuotta vanha PC, joten ei tuo Wiin tuottama pettymys johdu siitäkään että pelit eivät olleet riittävän HC. Lisäksi en todellakaan ole pelkän grafiikan perään. Silloin tällöin tulee naputeltua vanhoja pelejä aina 90-luvulta saakka ja edelleen yksi lemppareista on vuoden 2001 Operation Flashpoint :) Wiilllä vain ei ollut oikein tarjottavaa meikäläiselle ja muille koneille yhteisjulkaisut olivat paljon houkuttelevampia. Bilevehkeenä tuo oli muutaman kerran ihan jees tupareissa ja pikkujouluissa ja jäänee edelleen kaappiin aina silloin tällöin esiin kaivettavaksi.

  Mutta nyt lopetan tämä totaalisen oftopicin jotta pääsette siihen otsikon aiheeseen eli Wii 2:een.
   
 15. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt on sitten Wii U esitelty
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Onneksi asia ei ole niin kuin pelkäsin, sillä tämä traileri paljastaa, että peruspelaamiseen käytetään ilmeisesti alkuperäisen Wiin ohjaimia. Täytyyhän tässä kuitenkin muistaa se, että tuo uusi ohjain varmasti maksaa 100-200 euroa erikseen ostettuna: matti meikäläisellä ei taida olla varaa ostaa useammalle pelaajalle omaa ohjainta.

  Edelleen odotan mielenkiinnolla tuota hinnoittelupolitiikkaa. Se voi olla mahdollista, että Wii-U tulee myyntiin ilman tuota uutta ohjainta, jotta hinta pysyy tarpeeksi alhaisena. Uskoisin pelaajiin jo iskostuneen sen ajattelutavan, että seuraavan sukupolven PS ja XBOX tulevat olemaan Nintendoa taas paljon tehokkaampia. Näin ollen uskoisin Wii-U:n floppaavan, jos hinnat alkavat esim. +400 eurosta: siinä tapauksessa moni varmaan ostaa mielummin seuraavan sukupolven PS:n, joka ei nykypäivänä varmaan 800 euroa tule maksamaan (kuten aikanaan ensimmäinen PS3). Toisaalta... Tuo uusi ohjain näyttää olevan aika olennainen Wii-U -kokemuksessa ja kovin moni ei varmaan uuden konsolin oston jälkeen halua vielä lisäksi maksaa 100-200 euroa ohjaimesta. Näin ollen voisi taas kuvitella, että ohjaimen on pakko olla mukana.

  Vaikka Wii-U:n myötä esim. Batman saadaan vihdoin Nintendo-versiona, niin taidan itse ainakin olla vähintään kahteen vuoteen ostamatta uutta konsolia ja pärjätä alkuperäisellä Wiillä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2011
 17. SamSon

  SamSon Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2005
  Viestejä:
  637
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaskas, Nintendokin on jo edellä Nokiaa tableteissa :p
   
 18. load

  load Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.06.2005
  Viestejä:
  434
  Saadut tykkäykset:
  0
  Läheltä menee mutta ei se nyt ihan noin kallis ollut Suomessa julkaisuhetkellään, lähtöhinta oli 695 e. Muistan hyvin kun tuli eka tarjous johon itse tartuin pari kuukautta myöhemmin, hurja alennus 649 euroon. Mutta tämä OT riittäköön.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Itse taas muistan, kun ensimmäinen tuttavapiiristäni PS3:n tilasi, ja kyllä hän siitä noin 800 euroa pulitti. Tietenkin tuo hinta varmaan riippuu ostopaikastakin.
   
 20. load

  load Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.06.2005
  Viestejä:
  434
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaan noinkin paljon sai maksaa halutessaan mutta lanseeraushinta Anttiloissa yms. oli tuon 695 kun se tuli virallisesti täällä myyntiin Suomen maahantuojan toimesta siten että laitteita riitti kaupassa kaikille ostohaluisille.