White God (2014) (Kornél Mundruczó / Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Luke Ja Body, Lili Horváth)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 30.01.2015.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Lili (Zsófia Psotta) on 13-vuotias, äitinsä ja koiransa Hagenin (Body ja Luke) kanssa elävä tyttö. Äidin lähtiessä pidemmäksi aikaa ulkomaille, Lili ja Hagen joutuvat muuttamaan Lilin ankaran isän (Sándor Zsótér) luo kerrostaloasuntoon.

  Yhteiselo alkaa kuoppaisesti, kun selviää, että talossa ei saa pitää sekarotuisia koiria. Lopulta isä hylkää Hagenin kaupungin laitamille, Lilin suureksi suruksi ja kauhuksi. Huolestunut Lili yrittää löytää Hagenin, mutta syrjäkatujen ahneet roistot ehtivät ensin… Seesteisenä koko perheen elokuvana alkavan White Godin käänne on arvaamattomuudessaan raju.

  Toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -sarjan ja parhaan koiranäyttelijän Palm Dog -palkinnon voittanut White God on unkarilaisen Kornél Mundruczónkuudes pitkä ohjaustyö. Monitulkintaisen tarinan taustalla soivat säveltäjämestari Franz Lisztin Unkarilaiset rapsodiat.

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa 30.01.2015
   
 2. Alex70

  Alex70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2012
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menee ehdottamasti katselulistalle.
   
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  Näin sivusta huudeltuna, koiria siis saa pitää, kunhan ovat "puhdasverisiä", aika natsia....

  T: Vesku
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 790
  Saadut tykkäykset:
  324
  Tää oli jotain muuta kuin trailerin perusteella odotin, mutta hyvä leffa silti. Tämähän oli vähän kuin Benji-koiran seikkailut uutena inhorealistisena versiona. Kyllä ne tuolla itä-euroopassa osaa yhdistää arkirealismin ja kuvitelman ja hyvät näyttelijät.

  4/5
   
 5. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 971
  Saadut tykkäykset:
  118
  Kai tässä oli mukana aimo annos symboliikkaakin. Niin tai näin, vähän erilainen koiruliseikkailu. 4/5
   
 6. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 286
  Saadut tykkäykset:
  166
  Kornél Mundruczón Fehér isten (”Valkoinen jumala”), jota Suomessa jostain syystä levitetään englanninkielisellä nimellä, on allegorinen tarina ja aikuisten satu, joka sallii monenlaisia tulkintoja (samoin kuin esimerkiksi Ad Astra). Keskiöön elokuvassa nousee 13-vuotiaan Lilin (Zsófia Psotta) ja sekarotuisen koiran Hagenin ystävyys. Tytär joutuu muuttamaan eronneen isänsä Dánielin (Sándor Zsótér) luo, kun äiti lähtee matkoille, mutta isä ei halua koiraa luokseen vaan lopulta se hylätään kadulle.

  Hylätyn koiran kohtalo on kova. Vertauskohtina mieleen tulevat Charles Chaplinin kurjuuskuvaukset ja Au hasard Balthazar. Hagen ei kuitenkaan ole pateeminen subjekti vaan
  lopulta tuloksena on ihmisten ja kulkukoirien sota, joka päättyy odottamatta ja vaikuttavasti musiikkiin, Lisztin Unkarilaiseen rapsodiaan.
  Lujatahtoisen tytön tarina muistuttaa Varpua.

  Fehér isten on omistettu Miklós Jancsólle, mutta dokumentaarinen käsivarakuvaus eroaa tämän kuvaustyylistä. Kerronta on hiukan hajanaista, mutta eläinnäyttelijät tekevät vaikutuksen ja tarina sijoittuu luontevasti nykytodellisuuteen, jossa
  sisäsiittoisuus on puhtainta isänmaallisuutta...

  3½/5

  Future Filmin pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on hyvä kuvan- ja äänenlaatu mutta ei mitään lisämateriaalia. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]