Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Voi v*ttu mitä väkeä täällä on (täällä on näköjään tarkoituksena kaikkien vaan v*ttuilla minkä ehtii), tarkoitin nimenomaan että nykyään Plustv-kanavien katsomiseen tuosta Boxer-boksista ei ole iloa koska se käyttää Viaccess-salausta jota ei Suomen antenniverkossa koskaan otettu oikeasti käyttöön eikä otetakaan. SITÄ minä tarkoitin käyttökelvottomuudella, en puhunut mitään vapaista kanavista! Etkä sinäkään sanonut että boksi on kokonaan toisen henkilön käytössä jolla ei edes ole Plustv-korttia, olisit sen heti sanonut niin olisin ymmärtänyt yskän! Mut minä en ole hei mikään ajatusten lukija! Tuskin olet itsekään.
   
 2. Mikke

  Mikke Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2003
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  14
  No jos tuolle Humaxin boksille ei olisi ollut mitään muuta käyttöä, niin eihän toi Wbox silloin olisi maksanut mulle pelkästään sitä 79 euroa, kun olisi pitänyt laskea tuo Humaxin hinta mukaan.
  En minäkään arvannut että kaikki pitää vääntää rautalangasta, olen pahoillani.

  EDIT: Sitä minä vaan, että kun tunnut ihmettelevän miksi joku tätä boksia on mennyt hankkimaan, niin kannattaa muistaa että täällä on aika moni saanut tuon 79 eurolla.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2014
 3. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ei tarvii rautalangasta vääntää mutta ei pidä tehdä oletuksia että olisin arvannut/lukenut ajatuksia ettei sitä käytetä lainkaan maksukanaville. Vasta hetken kinasteltuamme, asia selvisi. Aika moni meni siihen halpaan että meni hankkimaan Boxer-boksin ja mustan kortin, lopulta alkoi kuulua kiroamisia kun Dna osti Plustv:n ja selvisi ettei niitä maksullisia HD-kanavia tule Viaccess-salauksella ja siis tuolle boksille sopivana. Nyt on Hd-kanavia Plustv:n valikoimissa mutta ne käyttää Conaxia.
   
 4. Mikke

  Mikke Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.09.2003
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ihme tyyppi... Minä kerroin maksaneeni Wbox HD2:sta 79 euroa silloin kun sen hankin, johon sinä vastaat kertomalla ettei sitä nyt saa siihen hintaan. Mitä v***n väliä, kun silloin sai kun sen ostin. Katsoin sitten kuitenkin paremmaksi selittää miksi sain sen tuollaisella hinnalla, jolloin sinä alat selittää Humaxin boksien käyttökelvottomuudesta. Ainoa asia millä oli tässä mitään merkitystä on se, että minä maksoin tuosta boksista 79 euroa ja hinta-laatusuhteeltaan parempaa vaihtoehtoa ei varmasti ollut. Se mihin tuota Humaxin boksia meillä nykyään käytetään, ei kuulu tähän keskusteluun, eikä pitäisi olla mitään tarvetta selittää sitä ainakaan sinulle. Eikä tähän ketjuun edelleenkään kuulu Boxer-boksin ja Viaccess-salauksen historia, löydät sille varmaan sellaisenkin paikan jossa jotain oikeasti kiinnostaa...
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 401
  Saadut tykkäykset:
  312
  Niin kuin varmaan ymmärrät, en ole ostanut tutkimusta. Perustan mielipiteeni yleiseen elämänkokemukseen. Jos scartin kautta digiboksista kopioiminen olisi yleistä, olisi näitä laitteita ostettavissa marketeistakin useampia merkkejä. Niistä keskusteltaisiin täällä paljon. Onko näin? Ei ole.

  Huoltovalikossa keskustellaan lähinnä Satshopin myymistä laitteista. Edes niiden nimiä tavallinen digiboksin ostaja ei tunnista.
  Minulle on muodostunut käsitys, että suurin osa kirjoittajista on DVB-S -harrastajia. Voin tietysti olla väärässä. Oletko tehnyt galluppia asiasta?

  Edelleen odotan perusteltua suositusta hyvästä ja halvasta boksista HD-maksukanavien katseluun ja tallennukseen kaapeli-TV:ssä.

  Edit: Satshop on Huoltovalikon sponsori. Siinä meni viimeinen luotto tuohon foorumiin.
  http://www.huoltovalikko.com/threads/satelliittiopas-ja-digiboksivertailua-satshop-fi-ssae.10390/
  "Sponsori kaupan sivuilta löytyy nyt pientä opastusta aloittelevalle harrastajalle.
  Satelliitti tv ohjetta, http:...
  Digiboksi vertailua valinnan avuksi ... /best-receivers"
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2014
 6. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos palataan keskustelussa asiaan:

  Kuten DNA:n tukipalstalla oli joku selvittänyt on WBOX2 digiboxi, jonka:
  - Hardwaren on tehnyt Korealainen yritys nimeltä Intek Digital
  - Softan on tehnyt Puolalainen Cubiware (http://www.cubiware.com/cubitv-hybrid-dvb-ott-ip-middleware/)

  Laitteen firmwaren toimittaa Intek Digital. Päällä oleva Linux -pohjainen CubiTV-paketti on kokonaisuudessaan Cubiwarelta. Ohjelmistopaketti on näköjään lähes täydellisesti DNA:n alihankkijoiden tekoa - DNA tuskin on tehnyt itse tälle mitään ohjelmistokehitystä - enintään toimittanut Welhon logot. Laadusta päätellen eivät tee itse myöskään mitään testausta toimitetulle softalle.

  Pienellä surffauksella löysin netistä version 1.6 Wbox2:n (tai paremminkin geneerisen tuon platformin pohjan) ohjelmistopaketista. Pikaisella läpikäynnillä näyttäisi siltä, että Linux-paketista puuttuu mm. EXT3-tiedostojärjestelmän fsck-ohjelma. Wbox2 ei siis pysty tekemään tiedostojärjestelmän virheille mitään, sillä Linux-imagessa ei ole mitään softaa tiedostojärjestelmän eheyden tarkastamiseen ja tiedostojärjestelmän korjaamiseen.

  Tarkennus: Wbox2:n Linux-imagessa käytetään Embedded-laitteiden levynkäyttöä optivoivaa Busybox pakettia, jossa on lukuisa määrä Linuxin tärkeitä komentoja samassa paketissa; mm. fsck: http://www.busybox.net/BusyBox.html

  Busyboxin Fsck-komento kuitenkin on vain frontendi varsinaiselle levynkorjausohjelmalle, joka pitää löytyä Linux-imagesta. Ei löydy. Lisäksi tiedostojärjestelmän linkki, joka ohjaa fsck-ohjelman sijaan ko.komennon Busyboxiin näkyy puuttuvan bin-hakemistosta.
  "Busybox's fsck applet is only the frontend that calls filesystem-specific fsck implementations, and those implementations are not included in Busybox"

  Oops; Kun wbox2 kaatuu syystä tai toisesta tai vaikka virrat katkeaa, ei laitteessa ole mitään ohjelmaa korruptoituneen levyjärjestelmän korjaamiseksi. Kun levy sekoaa riittävästi, häviää tallennukset tai laite kieltäytyy käynnistymästä asianmukaisesti.

  Alkaa syy tiedostojärjestelmän sekoamisille ja näinollen tallenteiden katoamiselle selvitä...
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2014
 7. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Julkaisivat uuden softaversion 4.3rc14:

  WboxHD2 uusi ohjelmistoversio 4.3.rc14
  Julkaisemme torstain 6.3. aikana korjaavan ohjelmistopäivityksen (4.3.rc14). Päivityksellä pyrimme vakauttamaan laitteen toimintaa ja korjata meille palautteina raportoituja ongelmia. Kiitämmekin kaikkia aktiivisuudesta sillä siitä on ollut suurta apua.

  Päivitys tulee aluksi jakoon vain internetyhteyden yli kuten edellinenkin päivitysversio.

  Päivityksessä korjattavia kohtia ovat:
  - Esiin tulleet ongelmat monikanavaäänessä
  - Kovalevyn ja tuulettimen sammuminen valmiustilassa
  - Laitteen uudelleenkäynnistymisen asetuksia on korjattu vastaamaan paremmin käyttäjien toiveita

  Ohjelmistoversion 4.3.rc12 suhteen olemme saaneet palautetta myös muista asioista kuin nyt korjattavista kohdista ja näistä yleisimpiin vastaukset vielä tässä kootusti.

  DNA Welhon logon näkyminen valikoissa: Wbox HD2 ja HD2s ovat DNA Welhon maahantuomia ja myymiä laitteita. Tuodessamme uusia palveluja käytettäväksi Wbox -laitteilla, oli loogista tuoda selkeämmin esiin myös palveluntarjoajan nimi. Tämä on osa laitteen merkkiä. Tässä yhteydessä uudistimme myös laitteen ulkoasua modernimpaan suuntaan. Wbox käyttäjät voivat halutessaan hyödyntää uusia viihdepalveluja, jotka tuovat joustavuutta suosikkiohjelmien katseluun eri laitteilla ja mahdollistavat myös leffojen vuokrauksen suoraan kotisohvalta. Muutoksista huolimatta digiboksia voi toki edelleenkin käyttää ilman että tilaa DNA Welhon viihdepalveluja

  EPG:n hitaus: EPG:n suhteen ei edellisessä ohjelmistopäivityksessä tehty muutoksia. EPG:n toimintaa ei voida täysin pitää laitteen ominaisuutena sillä tähän vaikuttaa hyvin merkittävästi myös se minkä operaattorin verkossa laite on käytössä ja kuinka hyvän signaalin laite saa. Pyrimme toki jatkossa kehittämään EPG:n toimintaa myös laitteen osalta.

  Päivityksen lataaminen ei onnistu internetyhteyden kautta: Emme ole testeissä todentaneet tilannetta, missä ongelma olisi itse digiboksissa. Latausongelmat johtuvat tyypillisimmin modeemi- tai reititinlaitteiden palomuuriasetuksista. Mikäli käytössäsi oleva internetyhteys on myös meiltä voit ottaa näissä tilanteissa yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Tallenteiden kelaamisessa esiintyvä pysähtely: Tämä ongelma esiintyy erityisesti maksukanavia koskevissa tallenteissa ja liittyy pitkälti salauksen purkamiseen tallenteen katselun/kelaamisen yhteydessä. Valitettavasti tähän ei ainakaan vielä ole tulossa parannusta.

  Tallentaminen ei enää onnistu ulkoiselle dvd-asemalle scart-liitännän kautta: Palveluiden kuten Leffavuokraamo toteuttaminen edellyttää tekijänoikeuslain mukaisia suojauksia laitteen liitäntöihin. Kopiointi scart-liittimen kautta on siis jouduttu sulkemaan.

  Toivomme palautetta uudesta ohjelmistoversiosta taas tähän keskusteluun.


  http://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/wboxhd2-uusi-ohjelmistoversio-43rc14/
   
 8. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun päivittää pyyhkiytyyköhän kiintolevy tyhjäksi. Eikös sitäkin ole käynyt joskus.
   
 9. Sepil

  Sepil Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ei pyyhkiytynyt. Laite ja ohjelmisto toimii erittäin hyvin.
   
 10. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli uskaltaa :)
   
 11. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paitsi että ei asennu. Edelliset päivitykset tullu Welhon kaapelin kautta normisti. Asetukset samat ei muutettu.
   
 12. Sepil

  Sepil Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitys tulee aluksi jakoon vain internetyhteyden yli kuten edellinenkin päivitysversio.
   
 13. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan netin yli yritetään. Eipä asennu. Jää looppiin. ja 000% latausta.
   
 14. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lukaseppa pari sivua taaksepäin, palomuuri lienee syynä. Aa, olitkin sanonut ettei ole muuria välissä, hmm.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2014
 15. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää käydä vaihtamassa kaapelimodeemi jos auttais. Dnalle soittelin aamulla.
   
 16. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaapelimodeemi vaihdettu ja kaikki pelittää. Nykyinen valmistettu 9/13, vanhaa en muistanut katsoa. Joten päivityksiä modeemissakin varmaan tullut. Hyvä niin. Wbox näyttäis toimivan ainakin vielä ja tuo risto räppääjän vihreä sävy valikoiss äa mielestäni hyvä. Paremi kuin edellinen.
   
 17. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä päivity näköjään itsellä enää, looppiin jäi. En edes laittanut tuota päivittymään uusimpaan, vaan oli päättänyt itsekseen sen tehdä, hip hurraa. Ethernetissä ollaan Elisan kautta.
   
 18. tsaarni

  tsaarni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2003
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa haksahdettua tähän boksiin kun dna viihteen sai netin kylkiäisenä. Alkutunnelmat parin topfieldin jälkeen ovat hieman hämmentyneet. Saako muuten tuota etupanelin sinisen loimotusta valmiustilassa mitenkään pois päältä? Entä onnistuuko hakusana-ajastuksien osumien rajaaminen uniikkeihin osumiin, siis tarkoitan että ohjelmasta tallennetaan aina uusi jakso sen sijaan että tallennetaan myös ne viikon aikana tulevat 10+ uusintaa.
   
 19. kmor

  kmor Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei. Ei. Myöskään ei käsitä miksi niitä hakusanatallennuksia on vain kymmenen maksimissaan.
   
 20. JC1954

  JC1954 Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tummaa teippiä sen etupaneelin sisäpuolelle. Toimii.