Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. jualatal

  jualatal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  hahhah, tipahdin täysin! :D

  Mut kiitti vastauksesta!
   
 2. ArtoD2

  ArtoD2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy nyt vuodattaa tänne tuskaa, kun ei enää pysty pitämään sisällään. Kohta vuoden on tuo laatikko maannut TV:n alla (en takaa aikajatkumon oikeellisuutta, tuska tuntuu ikuiselta). Alussa värkki sai päivityksiä, mutta niillä korjatiin olemassa olevia vikoja, eikä tuotu laitteeseen mitään uutta mitä spekseistä olisi voinut odottaa (USB -portit, verkkoyhteys, jne.). Tämän kanssa nyt vielä elää, mutta koko boxi on aika liki lähelle täysin sysipaska laitos. Jos en satu muistamaan boottaamaan konetta etupaanelista 2-3x viikossa, sekoaa roju aina sen tärkeimmän nauhoituksen kohdalla (Yleensä jokin vaimon tilaama tallennus. Vaimottomille tiedoksi, tuollainen menetetty kokkiohjelma tuntuu syyttömän aviomiehen kropassa samalta, kuin joutuisi kuuntelemaan levyllisen Jukka Poikaa.). Valikkojen käytettävyys on käsittämättömän huono, mun päähän ei mahdu, miksei esim. Pitkässä listassa pääse alhaalta samantien takaisin ylimpään jne. Kerran poistin kansiollisen kiinnostavaa poliisisarjaa, koska olin tyhmä ja boxi osaa vahvistaa tyhmyyttä.

  EPGn hakusanat hakee koko kanavapaketeista ja hakuja ei voi oikein mitenkään mukavasti hallita. Tulee todella iso ikävä PlasmaEPG:tä joka kerta, kun pitäisi oikeasti EPG:tä käyttää, esim. ohjelman löytämiseen tai vaan tarjonnan katsomiseen.

  Kaikenkaikkiaan laatikon pitää edelleen "elossa" omistajan laiskuus ja tallessa olevat "tärkeät" ohjelmat. Ja ehkä se tosiasia, että taitaa vain HTPC tai DreamBox tyydyttää kaikki allekirjoittaneen tarpeet. Tosin säätämiseen ei jaksaisi enää käyttää kallisarvoista sohvallamakuuaikaa.

  Jos siis harkitset ko. laitoksen ostamista; älä (muista Jukka Poika, paha!). Tuskin tulee samaan enää yhtään päivitystä. Verkkoyhteys on koneessa vain muistuttamaan siitä, että pistit rahasi, kuin Nokian osakkeeseen.
   
 3. booris

  booris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.06.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  väärä topic, sorry
   
 4. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on ollut nyt kuukauden tuo WBOX2 ja ei ole kyllä mitään onglemaa ollut. Kaikki on tallentunut, ei ole kaatuillut eikä ole tarvinut päivittää ver.1.9 jotain sisällä.


  Kone ollut koko aika päällä ja pelittää. Muutaman kerran on tullut mosaiikkia mutta se ei mun päivää pilaa. Olen Welhon/DNAn verkossa Nummelassa, laite on 30-40 / 8 netin päässä ja samasta rasiasta jaetaan myös netti.

  Jatkuvat tallenteet määrä sillä sanatallennuksella vai mikä se on, määrä voisi olla suurempi. Hellapoliisi kun tallentelee kaikenlaista kun on koti-äitinä. Jos joku ohjelma ei ole nauhottunut, on syy yleensä että ei ole tullut laitettua tallennukseen. Siitä voi syyttää itseään.

  Valikot on helppoja ja nopea omaksua. EPG:tä voisi mielestäni skrollata myös taaksepäin, se ei onnistu.

  Eli tyytyväinen olen.
   
 5. CMK

  CMK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eksyin muutaman mutkan kautta lukemaan tätä ketjua kun oma pari vuotta vanha Wbox HD (ykkönen, Humax) sekoili Investigation Discoveryn tekstien kanssa, ja aloin miettiä josko saman tien vaihtaisi kokonaan uuteen. Ko. boxissa hämää lähinnä hieman ruma & vanhanaikainen käyttöliittymä (ainakin omasta mielestäni), ja hidas liikkuminen menuissa. Ja voisihan se kovalevykin olla isompi, ja joskus ohjelmatiedot eivät näy kun vaihtelee kanavaa, pitää käydä EPG:ssä, yms. pientä. Harmittavaa on myös se että tallennuksen voi aloittaa vain nykyhetkestä, ei ajansiirrosta (vanhassa kunnon ProCasterissa onnas, miten on muuten Wbox HD kakkosessa?).

  Melkein koko ketjun luettunani pakko todeta että olin ehkä sittenkin pitänyt aika monta toimivaa asiaa itsestäänselvyytenä nykyisessä laitteessani. :) Muutaman kerran se on näiden parin vuoden aikana jumittanut, ja onkohan ehkä joku nauhotuskin jäänyt tekemättä, mutta siinäpä se suunnilleen onkin. Ei boottaile, kuva ei koskaan pätki (itse olen pienellekin ajoittaiselle nykimiselle todella herkkä ja menee hermo saman tien jos sellaista tapahtuu), ja kelaus toimii aina OK. Sinänsä harmi, koska ainakin omiin silmiini kakkosen GUI näyttää jonkun youtube-videon perusteella miljuuna kertaa tyylikkäämmältä. Ja ilmeisesti on täysin mahdollista että se toimis täällä (lähes) täydellisesti, mutta hieman epäilyttää kaikkien kauhutarinoiden jälkeen. Pitäis melkein saada jostain testattavaksi joksikin aikaa.

  Näin yleisesti ottaen harmittaa ja ihmetyttää miten käsittämättömän vaikeaa tuntuu olevan toimivan vehkeen tekeminen. Tulee mieleen klassinen "ovatkohan tekijät koskaan itse kokeilleet käyttää laitettaan / softaansa?"...
   
 6. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Rehellisesti sanottuna ja olen kyllä täälläkin jo kertonut että omani on ollut hyllyssä toimettona jo varmaankin puoli vuotta kun en voi luottaa koko boxiin. Odotan päivitystä jota ei taida enää tulla. Onneksi olen löytänyt boksin johon voin itse luottaa, mutta joillakin on ollut ongelmia. Laitetaan mainos vielä loppuun eli Finnsatin HD boksi :D
   
 7. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa muistaa että tällaisen keskustelupalstan kirjoittajakunta on "vääristynyttä", eli melko harvoin ihmiset joilla ei jonkun laitteen kanssa ole mitään ongelmia, kirjoittelevat tällaisessa paikassa. Täällä on pääasiassa kahdenlaisia ihmisiä 1) jotka haluavat tietoa boksista ennen ostopäätöstä ja 2) ne joilla on ongelmia ja haluavat tietää ovatko ainoita. Noista lisäksi ryhmän 1 ihmiset eivät niin usein mitään kirjoita.

  Minulla on ollut tämä boksi nyt vuoden, ja ainoana ongelmana on tuo silloin tällöin tapahtuva buuttailu, muita vikoja ei ole ollut. Puutteita (hakuajastinten määrä, hyppynapit, jne) olen jo listannut aiemminkin tässä ketjussa... Vikoja näyttää olevan myös tuossa Finnsatin HD boksissakin (ja hakuajastinten puute joka on minulle must-feature), mutta siinä on suurena plussana se että Finnsatin edustaja osallistuu siellä keskusteluihin ja boksin kehityksessä näytetään ottavan huomioon myös käyttäjien mielipiteet. Tässä (ja oikeastaan kakissa muissakin!) boksissa ei edes tiedetä minne vikaraportit ja kehitysehdotukset pitäisi lähettää ja jos tiedetään niin lukeeko niitä kukaan...
   
 8. CMK

  CMK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jes, tuo on tietysti erittäin totta. Tosin onhan täällä näkynyt joukko niitäkin joilla ongelmia ei ole juurikaan ollut. Siksi tuleekin sellainen fiilis että pitäis saada laite testiin omaan kotiin omalla antennisignaalilla jne, muuten sen toiminnasta/toimimattomuudesta ei vaan toi tietää varmasti. Toki sen voi vaan härskisti hakea jostain ja sit palauttaa jos ei toimi odotetusti, mutta ei tommosta mielellään tee ellei ole ihan pakko. :)

  Toi Finnsat vaikuttaa kyllä myös mielenkiintoiselta, pitää tutustua tarkemmin. Ja toi on mahtavaa jos kehittäjiin on edes jonkunlainen yhteys!
   
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474

  ID Europen tekstitysongelmasta olen kertonut DNA:lle huhtikuun alussa. Sieltä ei ole luvattu korjausta. Ongelma poistuu itsestään ainakin Soneran verkossa ensi kuun alussa. Kanava poistetaan Discovery-paketista.
  Oletko tehnyt vikailmoituksen boksisi ongelmista myyjälle tai maahantuojalle? Eivät ne ongelmat poistu ostamalla uusi ja vielä huonompi boksi.
  IHMO on aika turha valituksen asia, jos käyttölittymä on ruma. Tärkeintä on, että boksi toimii, niin kuin voisi sen olettaa toimivan eli häiriöttä.

  Tästä varmasti olemme kaikki samaa mieltä. HD-boksien tilanne on yhtä surkea, kuin tallentavien boksien tilanne oli digi-TV:n alkuaikoina.
  Ikävä kyllä näyttää siltä, että WBOXien maahantuoja vähät välittää asiakkaidensa ongelmista.
   
 10. ArtoD2

  ArtoD2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakko on taas jakaa tuskaa. Viikonloppuna UFC MTV3MAX -kanavalta. EPG:ssä näkyi vain UFC Countdown, mutaa minäpä fiksuna kaverina ajattelin, että laitanpa tuosta Countdownin talteen ja muokkaan tallennuspituuden ~4h, että tulee sitten itse UFC -tapahtuma mukaan. Tein ajastuksen, muokkasin lopetusaikaa +4h ja kävin vielä uudelleen varmistamassa, että onhan se lisäaika perässä OK. Oli.

  Aamulla ylös ja kokeilkaa arvata oliko tallentanut muuta kuin tuon EPG:ssä näkyvän Countdownin? Ei. Kokonaiset 55min tallennusta ja täts it. Kiitos.

  No vetäsin UFC.TVn kautta "striimaten" ko. tapahtuman ja taidan tehdä niin jatkossakin. Ei jaksa enää koheltaa ton rojun kanssa. Annan pojalle hiekkalaatikolle muotiksi.
   
 11. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuota EPG tietoa minäkin ihmettelin kun lauantaina näytti vain tuon countdownin, mutta laitoinpa minäkin extraa koska ajattelin että voihan tapahtuma tulla suorana ja tulihan se. Meikäläinen pääsi katsomaan livenä :) Luulen että väärä EPG tieto ei välttämättä ole boksin syy.
   
 12. ArtoD2

  ArtoD2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  EPG tiedot oli hukassa ja tuskin on Boxin syy... se, että Countdowniin lisätty +4h aika ei toteutunut täytyy olla laatikon syy... tarkistin vielä ko. ajastuksen jälkikäteen, että olinhan tehnyt sen oikein.... Pitää tehdä ennen hiekkalaatikolle vientiä vielä pari empiiristä koetta, jossa kokeilen eri skenaarioita tuon toistamiseksi.
   
 13. musicman1

  musicman1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2010
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei pystyy lisäämään aikaa... olen huomannut samaa. Pystyt kuitenkin laittamaan manuaalisesti kaikki arvot, eli ei EPG:n kautta.
   
 14. GoDi81

  GoDi81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todellakin pystyy lisäämään aikaa, se vaan pitää tehdä suoraan, eikä niin että ensin pistetään nauhoittamaan ja sitten lisätään...

  Eli valitaan suoraan EPG:stä se muokkaa tallennusta vai mikä sen nimi nyt oli, ja siihen suoraan sitten muokataan se aika mitä halutaan, toimii, testattu noin 500 kertaa ja kertaakaan ei ole mennyt epg:n lähetyksen pituisena nauhalle.
   
 15. musicman1

  musicman1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2010
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0

  Mikä firmis sulla on?
  Olen ollut yhteydessä maahaantuojaan, ja ne ovat myöntäneet ongelmaa. Eli ei toimi.
  Mutta onnea sulle jos toimii. ;)
   
 16. lrieska

  lrieska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2012
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  mikähän mättää kun espoossa welhon kaapelissa ei näy hd kanavista kuin yle HD ja mtv3 max HD ?
  muut maksukanavat jotka kortilla on, näkyy normaalisti.
  olen ollut siinä uskossa että mtv3,nelonen ja fox olisivat ainakin ilmaisia HD kanavia?
  boksi antaa vaan tuon error code #5 kyseisille kanaville.

  ja onko viimeisin firmis 1.9 ?
   
 17. ArtoD2

  ArtoD2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jes. Raastavien empiiristen kokeiden jälkeen yhdyn musicman1:n ongelmaan (ei mikään kiertoilmaus!). Eli EPG:n kautta, jos laittaa tallennuksen, johon menee lisäämään aikaa niin pissii nilkoille. Ainut varma tapa on tehdä manuaalispedaalisesti...
   
 18. GoDi81

  GoDi81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusin firmware, mutta on ollut ihan jokainen versio koneessa ja kaikissa toiminut.
  Se pointti on edelleen se että se nauhoitus pistetään suoraan muokkaamalla, ei ensin pistämällä tallennus....
  Sillon muistaakseni ainoastaan pissii toi mikäli kyseinen ohjelma on jo ehtinyt alkaa.

  Eli kello 22 pistät vaikka jonkun 23 alkavan ohjelman näin:
  Mene ohjelman kohdalle epg:ssä, paina options nappia, valitse muokkaa tallennusta, muuta loppumisajaksi jokin muu kuin mikä siinä on, ja kyllä tulee sen verran nauhalle kuin valittu (ja päälle vielä mahdolliset aikakorjaukset).
   
 19. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 827
  Saadut tykkäykset:
  301
  Onko maksukortti uutta korttilinkitettyä mallia, josta menee itsessään 2,52 euron kuukausimaksu? Ilman sitä ei näy nuo mainitsemasi HD-kanavat. YLE HD näkyy ainakin varmasti ilman korttilinkitystä, MTV3 MAX HD:sta en tiedä.
   
 20. lrieska

  lrieska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2012
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  kyllä. tämä oli juurikin vikana, mun kortti oli vm. 2008 joten siinä vika. nyt kun saisivat vaan linkitettyä tuon kortin tähän boxiin... nyt otettu Welhon M paketti sekä mix HD. pitäähän sitä olumppialaisiin valmistautua eurosport HD kanavien kera :)
  mut ite boxista, toiminta on tuolla 1.9rc10 todella sulavaa, muista versioista ei kokemusta. vahvistusta kaipaisin että onko tuo tosiaan uusin, eli uutta firmistä ei oo taas puoleen vuoteen tullut?
  bugeja en ole löytänyt, mutta tuo kelaus on todella perseestä. oon tottunut sellaiseen sivuttaisnuolilla kelattavaan palkkiin jolla on todella kätevä löytää haluamansa kohta. (hauska että tuollainen ominaisuus löytyy 100e boxista mutta ei tästä).
  kovalevyn pyörimisääni on jokin sanoinkuvaamaton enkä voi pitää boxia öisin päällä koska se hurisee. pakko varmaan vaihtaa tuollainen WD greeni, olisiko jollain tähän mitään ohjeita, meneekö heittämällä sisään ja alkaako toimimaan suoraan?