Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Taitaa tökkiä kaikilla maksukanavilla. esim. Discovery-SD tökkii.
   
 2. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Logiikka on minustakin outoa, mutta yritetään:
  1) Completed recordings kansiossa on ne jotka on nauhoitettu lennosta tai epg:stä suoraan, niitä ei saa muutettua/siirrettyä minnekkään (paitsi tietysti pois)
  2) Avaimella varustetu kansiot ovat niitä hakuajastintallennuksia. Itseasiassa se kansio on se "ajastin", ja kaikki sen alla olevat filet ovat sen ajastimen luomia.
  2b) Täällä tosiaan näkyy ne tulevatkin nauhoitukset/ajastimet. Juuri tässä kohti se logiikka menee vähän oudoksi insinöörille koska näyttää siltä että käsitteet "ajastin" ja "nauhoitus" on tässä käyttöliittymässä käsitetty samaksi asiaksi. Ehkä on ajateltu että "ajastin" on "tuleva nauhoitus". Luulen tosin että ei ole, ajateltu siis.
  3) Kellolla varustetut kansiot ovat ajoitettuja (viikottain, päivittäin, jne...) nauhoituksia
  4) Failed recordings pitää sisällään KAIKKI noista ylläolevista tulevat nauhoitukset jotka ovat jostain syystä epäonnistuneet, esim. boksin resetin takia tai jostain muusta mystisestä syystä. Minä olen ilmeisesti ollut kovasti onnekas koska minulla on noita epäonnistuneita ollut tähän mennessä vain kaksi kappaletta.

  Joka tapauksessa tuo voisi olla paljon selkeämpää, ja vaikka maksaisin siitä että kaikilla listoilla olisi VANHIN ensimmäisenä eikä viimeisenä...
   
 3. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Voi niitä siirtää muihin hakemistoihinm kunhan tekee sellaisen ensin. Tuo on vaan se oletuspaikka mihin tallennukset ensin menee pl. hakusanat.

  Jos on paljon hakusana-ajastuksia niin ne voivat kyllä epäonnistua sen takia että on ajastettu myöhemmin jotain samaan aikaan ja virittimet ei enää riitä. Muut tallennukset ajaa hakusanoilla tehtyjen ohi tärkeysjärjestyksessä.
   
 4. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näinhän se todellakin näkyy olevan. Olen ihmetellyt sitä miten täällä toiset valittavat suurta määrää tallennuksia "Epäonnistuneet tallenteet"-kansiossa, kun en ole itse onnistunut saamaan koskaan sellaista aikaiseksi.

  Jos teet hakusanatallennuksen sekä kaksi ajastintallennusta (jotka osuvat eri kanavanippuihin, jolloin virittimet eivät riitä) päällekkäin - jää hakusanatallennus prioriteetissa viimeiseksi ja menee epäonnistuneet-kansioon.

  Testi osoitti laitteen toimivan juuri näin ja sain minäkin aikaiseksi ensimmäisen epäonnistuneen tallenteen sitten viime toukokuun, jolloin laitteen hankin.

  Täällä on jotkut valittaneet, että samasta ohjelmasta syntyy sekä onnistunut että epäonnistunut tallenne. Olisiko niin, että on epähuomiossa tehty sekä hakusanatallennus että ajastintallennus samasta ohjelmasta?
   
 5. Pete77

  Pete77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tekee esim viikottaisen tallennuksen epg:stä niin se ensimmäinen tallennus menee valmistuneisiin ja sitten seuraavat menee oikeaan kansioon suoraan. Näin ainakin täällä. Hakusanatallennukset menee suoraan oikeaan kansioon.

  Koskahan tähän on tulossa päivitystä tähän boksiin? Ei kukaan oo kuullu mitään huhuja? Tuo buuttailu ja kelauksen tökkiminen maksukanavilla/HD kanavilla pitäs saada kitkettyä vielä pois.
   
 6. PAO

  PAO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2007
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä on varmaan aiemminkin ollut juttuja mutta kysyn uudelleen. Boksi (kovalevy) pitää melkoista pauketta tallentaessaan, ollessaan kovan alustan päällä. Ääntä voi vaimentaa pehmusteilla (mm. DNAn ohje kysyttäessä asiasta) mutta onko kukaan saanut ääntä poistettua eli onko joku saanut vaihdatettua kovalevyn takuuseen hiljaisempaan malliin ?
  Boksi kaapelissa ja muut ongelmat samankaltaiset kuin muillakin, pikakelauksen puutteet ja boksin jumiutuminen/boottailu omia aikojaan, epäsäännöllisesti (ei edes itsetehdyt ivobootit auta).
   
 7. squier

  squier Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.05.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. bastor

  bastor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2008
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä onko kukaan törmännyt HD2:n tallennuskapasiteetin ongelmaan, mutta laitan nyt oman huomion.
  Pari viikkoa sitten alkoi tallennukset epäonnistumaan (kaikki) ja väitti että kovo olisi täynnä. Jokusen tallenteen poisti ja taas rokkasi.
  Nyt teki saman toistamiseen, ja nyt katsoin mitä kertoi vapaaksi tilaksi: 109 tuntia SD:tä olisi pitänyt vielä mahtua.
  Näyttäisi siltä että kovolle menee 1024 kpl tallenteita ja se on siinä.
  USB-muistitikuilla olen törmännyt useasti 512 tiedoston rajaan johtuen FAT formaatista.
   
 9. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se alkuperäinen Seagaten levy on äänekäs. Ei se takuuvaihdolla miksikään muutu. Kaupasta WD:n 2TB Green-levy sisään ja sen jälkeen laite on hiljainen.
   
 10. devadeari

  devadeari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä pitäisi tarkistaa, mutta minulla on muistikuva että FAT:ssä päähakemistossa on rajoituksia tiedostojen määrälle, mutta alihakemistossa ei... eli oletko kokeillut siirtää ohjelmia hakemistoihin?
   
 11. devadeari

  devadeari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt tämä WBOX HD2 on alkanut oireilla järjestelmällisesti samalla tavalla aina kun olen laittanut lauantaisin Neloselta "Start!" -ohjelman tallennettavaksi. Tallennus on laitettu ihan vain EPG:stä tallennusnapilla, ilman mitään toistoa. Tuloksena ohjelman tallennus jatkuu ja jatkuu, eli ei lakkaa kuin katkaisemalla se manuaalisesti. Muuten varmaan kovalevy täyttyisi ja jotkut muut ohjelmat jäisivät mahdollisesti tallentumatta koska tämä tallennus varaa kanavanipun.

  Yhtenä erikoisuutena huomaan tämän tapahduttua että kyseisellä Nelonen-kanavalla tämän ohjelman jälkeen kaikki ohjelmat näkyy EPG:ssä merkittynä väkäsellä, eli semmoisella punaisella ympyrällä, jonka sisällä on valkoinen väkänen. Eli mikähän tämän väkäsen merkitys on?
   
 12. Eponex

  Eponex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väkäset on olevinaan kellon viisarit ja ne näkyvät EPG:ssä, jos ohjelma on laitettu tallentumaan EPG kautta, kanavasta riippumatta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2012
 13. devadeari

  devadeari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä merkki ei ollut se kello-merkki, vaan check mark -merkki. Vastaavaa en saanut aikaiseksi kun kokeilin pikaisesti erilaisia talletuksia.
   
 14. paltsi78

  paltsi78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on täsmälleen sama ongelma ja tätä on esiintynyt ainoastaan Start! ohjelman kohdalla viimeisen kolmen viikon aikana. Väkäset olen saanut pois EPG:stä resetoimalla laitteen. Ja ennen kuin kukaan ehdottaa tehdasasetusten palautusta, niin testattu on sekin, ei auta :) Start! tulee "nauhalle" niin kauan kunnes tallennuksen manuaalisesti pysäyttää.
   
 15. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mulla taas jätti pari viikkoa sitten lauantain Startin tallentamatta, mutta tallensi uusinnan ja taas esim. viime lauantain jakson kuten kuuluukin ("Tallenna aina"). Tallennan siis SD-Neloselta, en Nelonen HD:lta.
   
 16. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kokeile ottaa hakusanasta pois huutomerkki.
   
 17. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen vaihtanut omaan laitteeseeni kiintolevyn ja katsonut alkuperäistä levyä Linuxissa. Levyllä on 3 osiota, josta Ubuntu ei tunnistanut yhtä. Tuolla tunnistamattomalla on varsinaiset tallenteet. Yhdellä EXT3-osiolla löytyy tieto (kunkin tallenteen kuvaustiedosto) varsinaisista tallenteista ja niiden todellisista tiedostonimistä - ketjun alkupäässä on esimerkki kyseisestä kuvaustiedostosta.

  Ne "hakemistot" eivät ole oikeasti hakemistoja. Kaikki tallenteet on noiden tietojen perusteella samassa hakemistossa ja "hakemistot" ovat vain virtuaalihakemistoja tietylle joukolle tallenteita. Kunkin tallenteen "hakemisto" kuvataan tuossa kuvaustiedostossa. Kiintolevyä vaihtaessani "hakemistot" (ja siis hakusanatallennusten määritykset) säilyivät ennallaan. Varsinaiset "hakemistot" eivät ole siis tallennettu tiedostojärjestelmään lainkaan.

  Eli: Tallenteiden siirtely "hakemistosta" toiseen ei auta mitään, sillä tallenteet pysyvät oikeasti samassa tiedostojärjestelmän hakemistossa koko ajan. Jos siis tuon yhden hakemiston tiedostomäärässä on jokin rajoite, niin sitä ei voi kiertää ehdottamallasi tavalla.
   
 18. B.K.

  B.K. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kylläpä on meilläkin tuo itsekseen boottailu jo melkein päivittäistä. Lisäksi nyt käynyt kaksi viikkoa putkeen mielenkiintoinen juttu, torstaisin ollut tallennus 4hd:ltä, Criminal Minds klo:21:00 ja kummallakin kerralla ensimmäinen puoli tuntia ohjemasta tallentuu pikselimössönä jossa ei kuulu edes äänet, saatikka kuva rullaisi edes kahta sekunttia pykimättä. Sitten yht äkkiä n. 30min kohdalla tallenne alkaa toimimaan täydellisesti?!?

  Minkään muun ohjeman kohdalla ei tuota ole tehnyt...en tiedä johtuuko tuo lähetyksestä vai boksista?!

  Toinen ihme homma on, että boksi haluaa aloittaa tallennuksen aina 10.min etukäteen vaikka sitä ei ole asetuksista laitettu?! Kyllä tässä kehittämisen varaa olisi aika reippaasti...
   
 19. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloittaako tallennuksen vai menee vain päälle / varaa virittimen 10 minuuttia ennen? Nordig-speksin uudemmat versiot vaativat tarkkailemaan 10 minuuttia ennen ohjelman alkua, mikäli ohjelma siirtyy ohjelmatiedoissa "present"-ohjelmaksi ennen merkittyä alkamisaikaa. Tämä tulkitaan merkiksi siitä, että ohjelma on alkanut etuajassa ja laitteen tulee aloittaa tallentaminen, vaikka ajastettu tallennuksen alkamisaika olisi myöhemmin. Jotta tuon kymmenen minuutin tarkkailujakson voi toteuttaa, pitää boksin olla päällä ja viritettynä ko. kanavan kanavanipulle 10 minuuttia ennen ohjelman merkittyä alkamisaikaa.
   
 20. B.K.

  B.K. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nähtävästi vain varaa virittimen mutta ei kuitenkaan tallenna. On helkutin ärsyttävää siinä klo: 21 hujakoilla kun tekee noin. Yleensä aina katson jotain silloin ja parit tallennukset kun menee tarkkailuun niin loppuu ne virittimet ja sitten pitää pysäyttää tuleva tallenne ja laittaa se manuaalisesti kohta uudestaan, että voin katsoa ohjelman loppuun.