Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

  1. Markyus

    Markyus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.02.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun kohdallani vika ei ole niissä... :) tai ainakaan enää antenni johdoa ei voi lyhentää (1m, vahvistimelta)... antennitalous tämä tosin on... :)
     
  2. brightness

    brightness Käyttäjä

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    13
    Miten on signaalitasot ja laatu? Onko heittelehtimistä tms?
     
  3. jsantti

    jsantti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2005
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on myös samanlaista puuroutumista sekä äänen pätkimistä, sitä ilmenee ainoastaan esim. Sub, jim, nelonen yms kanavilla, maksulliset kanavat sekä hd kanavat näkyy ongelmitta. Suutuspäissäni laitoin viikko sitten welholle mailia, jossa kerroin tästä viasta sekä siitä että tämänhintaisen tuotteen pitäisi toimia paremmin. Tuli vastaus jossa kiistivät että wboxia vaivaisi yleisesti tämä puuroutuminen, käskivät palauttaa tehdasasetukset... Itse olen kaapelitaloudessa, uusin firmis sisällä, antennikaapeli lähes uusi ja laadukas... Niin ja signaalin laatu on täydet ja voimakkuus on yhden pykälän vajaa täydet.
     
  4. esat

    esat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, toivottavasti toimii. TV-viihde ei ole vastannut mitään niiden kolmen vastauksen jälkeen.
    Heidän asiakaspalvelullaan tuntuu olevan homma hallussa :rolleyes:
     
  5. juka39

    juka39 Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajan vielä vanhalla loistavasti toimivalla Humax 9200 C boksilla, joten kokemukseni ei varsinaisesti kuulu tähän ketjuun. Ajattelin kuitenkin kirjoittaa, jos jotakuta auttaisi.

    Edellä mainitussa boksissani oli samantapaisia oireita, kuin tuossa edellä. Käytin huollossa ja palasi maininnalla kunnossa on. Kunnes vihdoin uskoin asiantuntijaa antenniliikessä ja ostin sieltä kunnolliset antennijohdot. Maksoivat yhteensä ehkä parikymmentä euroa, mutta kyllä kannatti. Ei ole ollut niiden käyttöönoton jälkeen minkäänlaista ongelmaa.

    Vika ei siis aina ole boksissa.
     
  6. squier

    squier Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.05.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla kävi WBOX HD2:n (antenni) kanssa siten että ensin alkoi ajastusten kanssa olemaan ongelmia, sillä laite ei herännyt tallentamaan. Ajattelin että IVO-boot auttaa ja korjaa tilanteen. Korjasihan se -> nyt tallennukset toimii. Huonona puolena kaikki aikaisemmat tallennukset olivat hävinneet bittiavaruuteen. Nice. Uusin firmis kyseessä.
     
  7. proto

    proto Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.09.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kokeillut vinkkisi perusteella erilaisia kombinaatioita tallennusta ja ongelmakanavien katselua enkä ole saanut tekstejä toimimaan sitten millään. Näkeekös boksista jostain mikä viritin on käytössä? Ilman kikkailuja nuo tekstit näkyivät tosin pari päivää yhtäjaksoisesti ihan hyvin kunnes taas katosivat. Juttelin muuten asiasta Elisan teknisen tuen kanssa ja heille ongelma oli uusi. Kaveri lupasi kuitenkin laittaa asian heillä eteenpäin tutkittavaksi mutta sanoi, että keinot voivat olla vähissä jos vika on Canalin päässä asti.
     
  8. JakkeL

    JakkeL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.02.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikohan sitten niin, että jotkut virittimet ovat viallisia. Eli sinulla molemmat ja minulla vain toinen. Tätä tukisi sekin, ettei näitä ongelmia tunnu olevan kaikilla. Laitteesta ei tosiaan suoranaisesti näe kumpi viritin on käytössä, mutta eiköhän se aina ensin käynnistä "1"-viritimen, jos ei ole tallennusta käytössä.

    Muuten olen boxiini tyytyväinen (tallennukset onnistuvat, ei toistuvia kaatumisia eikä pätkimisiä) ja tämänkin ongelman pystyy kiertämään teksti-tv-tekstityksen kautta, kuten aikaisemmin on mainittu.
     
  9. Markyus

    Markyus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.02.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    eipä johdu mulla kaapelistsa... :( testattu ja todettu turhaksi.... antennitalous ja uusin firmis kyseessä...

    oops. sori tuli vastattua kahteen kertaan :)
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2012
  10. proto

    proto Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.09.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt sitten boksi oli poissa päältä (siis kaukosäätimestä 'sammutettuna') ja tallennus oli alkanut sillä aikaa -> boksi päälle ja Series auki -> tekstit toimivat. Jotenkinhan se näihin virittimiin selvästi liittyy, mutta varsin erikoista että en saa tätä toistetuksi laittamalla tallennusta päälle boksin jo ollessa päällä.

    Saakos noita teksti-tv-tekstityksiä käytettäessä jotenkin sen ylärivin (sivunumero jne.) piiloon?
     
  11. JakkeL

    JakkeL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.02.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole tähän itsekään ratkaisua löytänyt. Pieni probleema, mutta ärsyttävä toki.
     
  12. DanJW

    DanJW Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan törmännyt seuraavaan ongelmaan WBOX HD2:n kanssa? Boksi kiinni telkussa SCARTin kautta (HDMI on kiinni videotykissä) ja asetuksista olen valinnut SCART lähdölle RGB muodon. Kun laitteen sammuttaa (joko kaukosäätimestä tai laitteesta itsestään) ja käynnistää uudestaan, kuva on muuttunut CVBS muotoon.
    AV-asetuksissa valinta on edelleen RGB:ssä. Varsinaisen RGB signaalin saa takaisin vain vaihtamalla ensin CVBS:ksi ja sitten takaisin RGB:ksi.

    Kannoin jo yhden laitteen takaisin kauppaan, mutta sama ongelma ilmenee uudessakin boksissa. Molemmissa bokseissa oli ohjelmiston 1.9rc10.
     
  13. Matthews

    Matthews Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.02.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on parin n. viikon ikäinen Wbox HD2, käytetään antennin perässä ja siinä myös riittää ongelmia melkein joka päivälle. Siinä on kyllä päivitys 1.9 rc 10 mutta ilmeisesti siinä ei ole vika vaan boksissa. Laite nimittäin näyttää ohjelmaoppaassa, EPG:ssä joissakin kohden ohjelmien nimet tuplana alekkain eli kelloaika ja ohjelman nimi on kummassakin sama. Se on sitten sama, kumman valitsee tallennettavaksi, niin väkänen tulee kumpaankin. Tämähän ei tietenkään haittaa tallennusta, mutta ei tämä ole normaaliakaan. Olen huomannut sen, että kun laite on jonkin aikaa käytössä, niin silloin tulee niitä tuplia, mutta kun otan virtajohdon irti verkosta n. puoleksi tunniksi, ja laitan uudelleen virrat päälle, niin silloin nämä tuplat on hävinneet. Epäilen suuresti, että kun laite lämpenee, niin silloin tämä ilmiö tapahtuu, muuta selitystä en ole tähän löytänyt. Onko kenelläkään ollut vastaavaa tilannetta???? Ihmettelen kovalevyn äänekästä toimintaa, kolinaa eli ääni on kuin olisi jokin kolistelemassa jossain seinän välissä, (jota ei tosin ole seinän välissä mitään). Onko tämä hyvä vai huono merkki kovalevyn toiminnasta? Vielä teksti tv:stä. Kun katselen digiboksin kautta teksti tv:tä, niin laite ei osaa hypätä tyhjien sivujen yli ollenkaan, vaan täytyy sormi olla koko ajan nappulan päällä ja itse käydä tyhjät sivut kerta kerralta ohittamassa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2012
  14. vemkki

    vemkki Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 546
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kun täällä nyt niin paljon ongelmista raportoidaan, niin pitää kertoa vähän positiivistakin. Itse hommasin viikko sitten DNA:n tarjouksesta Wbox HD2:n ja härveli on toistaiseksi toiminut aivan loistavasti. Kerran luulin härvelin seonneen, kun olin katsomassa tallennetta ja kuva pimeni ja vahvistin näytti että nyt tulee jotain ihan hämärää signaalia. Taisi olla tallentunut jokin häiriö, sillä muutaman sekunnin päästä alkoi taas toimia normaalisti.
     
  15. hvitie

    hvitie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen saamassani boksissa on vika, jollaisesta ainakaan tässä ketjussa ei taida vielä olla mainintaa:
    Aktiivisessa valmiustilassa etupaneelin valot eivät sammu, kuten ainakin käyttöohjeen mukaan pitäisi. Ainoa tähän liittyvä asetus on kellonajan näyttö eli sen saa pois. Pimeässä makuuhuoneessa noiden sinisten valojen kajo häiritsee jonkin verran.
     
  16. vemkki

    vemkki Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 546
    Saadut tykkäykset:
    192
    On siitä ollut puhetta:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/show...piirtotallennin-tulossa?p=1477338#post1477338
    Aika typerä ominaisuus kyllä.
     
  17. hvitie

    hvitie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, vemkki! Käyttöohjeessahan todetaan: "Laite menee aktiiviseen lepotilaan kun se sammutetaan kaukosäätimellä. Aktiivisessa lepotilassa
    ainoastaan näyttö on kytketty pois ja virrankulutus on normaali..." Tarkemmin ajatellen tuossa tietysti tarkoitetaankin näytöllä tv:tä eikä etupaneelia.
     
  18. tättärää

    tättärää Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin antennikaapeliksi sellaisen paremman johdon jossa on ferriitti mötikät molemmissa päissä, se auttoi jonkin verran. Nyt laite toimii jopa muutaman tunnin moitteettomasti, sitten alkaa pätkiminen ja pikselöinti, töpselibootti auttaa joksikin aikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.02.2012
  19. samsungi

    samsungi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama täällä (kaapelissa). Eipä tässä kannata oikein säilöä tallenteita, kun ei tiedä milloin tulee "pakollinen" sähkökatkos....
     
  20. B.K.

    B.K. Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2011
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos pätkii, niin kannattaa kokeilla laittaa modeemin antennijohto ja boksille menevä antennijohto eri huoneiden pistokkeisiin. Tämä ainakin ratkaisi omalla kohdalla kaikki pätkimis ongelmat!