Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. proto

  proto Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.09.2003
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotain keskustelua tästä jo olikin aiemmin tässä ketjussa, mutta siitä jäi hieman epäselvä kuva. Kysynpä siis samaa uudelleen: Voinko katsoa WBox 2 HD:llä maksukanavilta tallennettuja ohjelmia (sekä SD että HD) tilauksen päätyttyä ja mitä tämä vaatii? Ilmeisesti sama kortti on oltava lukijassa, mutta voimassa olevaa alkuperäisen kanavapaketin tilausta tms. ei ilmeisesti tarvita?
   
 2. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä vaihtui juuri antenni kaapeliin ja TV-viihteen kortti elisaan. Ei näy enää maksukanavien tallennukset tv-viihteen kortilla. Näin ollen boksin kovalevyn voikin melkolailla tyhjentää kokonaan.
   
 3. jonikes

  jonikes Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2011
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, tänään kun töistä tulin, niin oli koko boksi pimentynyt (ei auttanu virtajohdon tai pistorasian vaihto). Eli huoltoon pitänee kiikuttaa...
  Ilmeisesti ei mikään "tyyppivika" ole ollut tälläinen pimentyminen?

  Edit: nyt kun kokeilin vielä boksia, ennen laattikkoon pakkaamista (huomenna olisin lähettänyt huoltoon), niin eikös tuo pirulainen lähtenyt päälle!? Mistä ihmeestä tuollainen vika voi johtua?
  Jos tuonkin nyt huoltoon toimittaisi, niin tuskinpa mitään tekisivät sille.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2012
 4. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä voisi ihan oikeasti alkaa kinaamaan kuluttajansuojaviraston avustuksella. Jos katsoja on maksanut kanavista ja ne eivät ole katsottavissa myöhemmin (edes seuraavana päivänä jos kortti on vaihtunut!) niin ei kai se ole oikein? Yksi suurista ongelmista tämän boksin osalta tuntuu olevan tuo monen raportoima nykiminen, joka voi johtua siitä että salauksenpurku ei toimi riittävän nopeasti nauhoituksia katsottaessa (???). Jos vaatimukseksi saataisiin että nauhoitukset on oltavissa katsottavissa myös myöhemmin, kunhan oikeudet kanaviin on ollut nauhoittaessa, niin ne olisi silloin melkein pakko tallentaa salaamattomina (tai purkaa salausta hitaasti taustalla "offline"). Tämä taasen tekisi monet muut vaatimukset jotka nyt rajoittavat boksien ominaisuuksia (esim. varmuuskopioinnit, ulkoiset tallennusmediat, plugin-ohjelmat, jne.) turhiksi ja pääsisimme hieman eteenpäin tässä rajoitusten sekasotkussa?
   
 5. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  NO väittäisin että jossain määrin kyseenalaiseenvaloon joutuu koko AntennareadyspeksiMIKÄNYTONKAAN. Hyödyllinen boksi kyllä ajatellen että toimii sekä antennissa että kaapelissa..
   
 6. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ainakaan minulla ole mitään vaikeuksia katsoa WBOX2:lla TVViihteen kortilla tallennettuja Canal+-kanavia, joiden tilaus ei enää ole voimassa. Toki kortti pitää olla sisällä laitteessa.
   
 7. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysymys on luultavasti enemmänkin linkitys- kuin valtuutusongelmasta. Koska näissä laitteissa voi olla linkitettynä vain yhden verkon kortti kerrallaan, katoaa tuon TV Viihde-kortin linkitys laitteesta siinä vaiheessa, kun laitteeseen linkitetään Elisan kaapeliverkon kortti. Hyvin luultavasti, jos laitteen vie takaisin T2-verkkoon ja saa takaisin tuon TV Viihteen kortin linkityksen (jos linkitystieto vielä verkossa sattuu pyörimään), alkavat tallenteet jälleen toimimaan vanhalla kortilla ja toimivat niin kauan, kun laitteen linkittää taas johonkin toiseen verkkoon.

  Siihen en sitten ota lainkaan kantaa, onko tämä ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaista toimintaa, sitä arvioivat aivan muut tahot. Kommenttini koski siis vain puhtaasti tuota ongelman (oletettavaa) teknistä syytä.
   
 8. proto

  proto Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.09.2003
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten tämä boksi tuntuisi toimivan varsin hyvin, mutta riesana on sitten Canal+ tekstitykset. Muuten ne toimivat, mutta eivät Seriesillä ja Emotionilla. Ne joko puuttuvat tyystin tai tulevat noin minuutin jäljessä. Tv:n omalla virittimellä tekstit toimivat samalla kortilla normaalisti. Tämä Elisan kaapelissa. Nimimerkki JuicyMan valitteli aiemmin tässä ketjussa saman tapaisista ongelmista, liekö ratkaisua löytynyt?
   
 9. jsantti

  jsantti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2005
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari viikkoa olen käyttänyt tätä boksia dna kaapeliverkossa, ja yksi vika on mikä ärsyttää. Normaaleilla kanavilla ( esim. sub, jim, mtv3...) kuva pikselöityy tai puuroutuu silloin tällöin ja ääni pätkii samalla. Ilmaisila hd kanavilla ei tee sitä. Tekeekö muilla käyttäjillä samaa? Antennijohto on aika uusi ja laadukas ja uusin päivitys on asennettu.
   
 10. Alobek

  Alobek Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  690
  Saadut tykkäykset:
  8
  4 Sport Pro 1 ja 2 -kanavat sekä niiden HD-versiot on avattu kaikille nyt Super Bowl -viikonlopun ajaksi. Kanavat näkyvät kyllä muuten täällä Soneran kaapelissa mutta jokaisessa on kuvan päällä yläreunassa häiritsevä Wbox HD2:n virheteksti "Ei pääsyä. Ei aktivoitu (virhe #5)." Sama virheteksti kaapelikortin kanssa tai ilman.

  Sattuisiko joku tietämään miten tuosta pääsisi eroon? Digiboksin uudelleenkäynnistys tai uusi kanavahaku eivät auta.
   
 11. jor

  jor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on kyllä ärsyttävä ongelma. Onneksi Canal+:lla on teksti-tv-tekstitys (sivu 699), joten ongelman kanssa pystyy elämään.
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  Taitaa olla lähetyspäässä hoidettava juttu, mullakin antenniverkossa töllö herjaa puolen minuutin välein valtuutuksen puutetta molemmilla Pro:illa ja ei saa piiloon sitten millään...

  T: Vesku
   
 13. Hahmo

  Hahmo Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.12.2007
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitos tästä tiedosta, tuli haettua boksi ja vietyä vanha sotaratsu Topfield pvrc 5100 masterpiece vaihdossa (pikku vikainen).

  Boksissa oli sisällä 1.9rc10 versio. Meillä on käytössä Elisan kaapeli. Oli pakko heti kokeilla kahden HD kanavan samanaikainen tallennus eli Nelonen HD ja MTV3 HD ja hyvin toimi.

  Aikaisemmin threadissa on valiteltu kova äänistä kiintolevyä niin tässä yksilössä ei ainakaan ole mitenkään äänekäs kiintolevy (tiedä sitten kun laitetta on käytetty paljon tallennukseen ja alkaa tieto pirstaloitumaan?). Topparissa oli enemmän ääntä pitävä kiintolevy ja ei sekään möykännyt häiritsevästi.

  Laitteen käyttöliittymä on hieno ja toimiva eikä vaadi tuekseen ohjekirjaa (okei kaken nappulat joutuu vilkaisemaan).

  Isoin puute näin vähäisellä käyttöajalla on kelaus yhdellä napilla +30 sekuntia eteen/taakse tai topparista tuttu kelauspalkki jossa voi tallennetta kelailla aikajanalla.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2012
 14. JakkeL

  JakkeL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elisan (TTV) kaapelissa täälläkin sama vika ja sitä hiukan tutkiessani, huomasin vian ilmenevän vain "1"-virittimellä. Jos on esim. äänitys päällä ja käytössä "2"-viritin, niin tekstit toimivat aivan ok. Tämä on aika outoa, koska samassa kanavanipussa olevien muiden kanavien tekstit näkyvät normaalisti.

  Pitäisi varmaan kysellä Elisalta, jotta mikä parametri näiden kanavien teksteissä poikkeaa muista.
   
 15. esat

  esat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla vielä epäselvää onnistuuko.
  Tähän mennessä olen saanut TV viihteeltä kolme eri vastausta kysymykseeni.
  Vastaukset:
  1. Laite kohtainen, kysy laitevalmistajalta.
  2. Korttia ei pitäisi tarvita.
  3. Tallenteiden katselemiseen tarvitaan kortti.

  Kysymykseni oli, voinko katsoa/kuinka kauan, sopimuksen päättymisen jälkeen, kortin voimassa oloaikana kovalevylle tallennettuja salattujen kanavien, esim. Canal+ ohjelmia?
  Nyt odotan neljättä vastausta.

  Asiantuntevaa neuvontaa TV viihteen asiakaspalvelusta :eek:
   
 16. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  WBOX2:lla ja TV Viihteen kortilla:
  - Alkuperäinen kortti, jolla tallennukset tehtiin, vaaditaan kaikkien suojattujen kanavien tallennusten katsomiseen
  - Tilauksen ei tarvitse olla voimassa - esim. Canal+-kanavilta tallennetut ohjelmat näkyvät tilauksen umpeuduttuakin. Testattu noin puoli vuotta vanhoilla tallenteilla
  - Korttilinkityksen todennäköisesti täytyy olla voimassa - laitteen siirtäminen esim. kaapeliverkkoon vie linkityksen pois ja ohjelmien katsominen ei onnistu
   
 17. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on tosiaan tilanne missä on siirritty antenniverkosta kaapeliin. Korttilinkitys on siirretty TV-viihteen kortista Elisan korttiin. Tallenteet ei enää näy. Tilaushan on kyllä edelleen voimassa TV-viihteelle, koska pitävät vielä toistaiseksi kiinni 1kk irtisanomisajasta. Tammikuun alussa saatiin siis tietää siirtymisestä kaapeliin kuun lopussa. Toivoisin kyllä että nuo tallenteet edes toimisivat vaikkei kanavat enää kortilla näykkään, jotain vastinetta edes rahoille. Pitänee vielä olla kuluttaja-asiamieheen yhteydessä tuosta asiasta, mutta ihmetellään sitä toisaalla lisää.
   
 18. kaikas

  kaikas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä rupesi kanssa tekemään tuota. Todella ärsyttävää, kun boksi boottaili itsekseen välillä useamman kerran illassa ja jumitti sitten tallennukset, kunnes oli käynnistänyt boksin uudelleen. (tällöin aika tosiaan siirtyi tuonne 02:00...) Tosiaan sitten kyllä melko nopeasti haki ajan takaisin. Nyt ainakin vaikuttaisi, että tehdasasetusten palautus toiminto auttoi tähän ongelmaan (ainakin nyt on viikon verran boksi pysynyt pystyssä ilman yhtäkkisiä boottailuja).
   
 19. Markyus

  Markyus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.02.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  lueskelin tässä muiden ongelmista, ja huomaan selkeästi että ongelmia on! Voinen siis tästä päätellä että en ole ainoa joka on pettynyt ostokseensa. Nyt kiinnostaisikin se, että onko porukka laittanut boksia noiden frimis pugien yms vuoksi huoltoon? ajattelin vaan, että nehän on selkeästi toimivuus vikoja joita ei tietenkään saisi takuu aikana ilmetä... Onko kenelläkään tietoa valmistajasta kenelle voisi laittaa liudan reklamaatioita...
  voin suoraan sanoa, että älkööt kukaan ostako tätä boksia ainakaan toistaiseksi niin hirveätä ulostetta on sen toimivuus ettei ole toista.. :) tässä vähän ongelmia joita minulla boksissa esiintyy lähes päivittäin (tai ainakin viikoittain)
  *boksi kaatuilee (rebooting)
  *jättää talenntamatta ajastuksia (manuaali + hakusana)
  *lopettaa talennuksen liian aikaisin...
  *tallentaa, mutta tallennus ei näy
  *kuva puuroutuu
  *ääni pätkii
  *tallentaa ohjelmaa pätkissä (aloittaa..lopettaa...aloittaa...lopettaa... tallentamisen)
  *kanavia häviää
  *päivämäärä ei pysy boottauksen yhteydessä
  *"kelaaminen" salatuilta kanavilta
  .......
  siinä nyt on jotain nopeasti mieleen tulevia vikoja...
  voin kertoa, että on hieman hermot kuralla tämän boksin kanssa... ostin kalliin tallentavan boksin jolla ei voi VARMASTI tallentaa mitään, voit kyllä yrittää, mutta luultavasti epäonnistut... P****eleen kätevää ostaa tuollainen boksi tallentamista varten...

  no nyt on purettu agressioita, taidan kiikuttaa boksi takuu korjaukseen tai vaatia rahojani takaisin toimimattomuuden vuoksi...
  olisi kuitenkin kiva tietää enne sitä onko uutta firmistä tulossa piakkoin (tietääkö siis joku), ja kuka on valmistaja / virallinen maahantuoja... Mihin näitä kökkö kasoja voi lähettää :D

  kiitos ja otan osaa kanssaveljet, on kurjaa kun kuluttajaa petetään keskeneräisillä tuotteilla näin pahasti :( paperilla hyvä boksi on kyllä aivan jotain muuta näin oikeasti...
   
 20. Ars-ka

  Ars-ka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvan hyppiminen/puuroutuminen hävinnyt käytännössä kokonaan vaihtamalla antenninjonto mahdollisimman lyhyeksi.Kyseessä kaapelitalous ja uusin firmis.