Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. esat

  esat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ärsyttävä piirre, esiintyykö muilla?
  Kun kovalevylle nauhoitettuja salattuja ohjelmia yrittää kelata niin kuva nykii/pätkii/pomppii ym, enkä tarkoita pelkästään 2x 4x nopeuksia, todella pahasti. :grr:
  Vaikka purkaa samalla salausta, niin musta ei pitäisi tuota tehdä?
  Käytössä uusin saatavilla oleva päivitysversio.
   
 2. [oz]

  [oz] Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa esiintyy mulla ja kieltämättä hieman ärsyttävä piirre. Kaippa tuohonkin ongelmaan joskus päivitystä tulee. Muuten boksi toiminut ongelmitta, ainakin toistaiseksi. :)
   
 3. Valtou

  Valtou Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pienoista taistelua HD-kanavien kanssa ja antennissa tietenkin.

  Welhon kortilla näkyy ainoastaan tekstitykset ja Viihteen kortilla näkyy jopa kuva, mutta pätkii aivan järkyttävästi. Kanavan tiedoissa signaali on 100%, mutta laatu 50-0%. Laatuprosentti on myös heitellyt normaaleilla antenniverkon kanavilla välillä.

  Mitä käytännössä tuo laatu meinaa? Mikä siihen prosenttiin vaikuttaa, eli missä voisi olla vika? :grr:
   
 4. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Laatuun vaikuttanee signaalissa havaittujen virheiden määrä. Digita opastaa aiheesta tähän tapaan:

  http://www.digita.fi/kuluttajat/tv/faq?i=22

  Ficora taas neuvoo näin:

  http://www.ficora.fi/index/palvelut/palvelutaiheittain/radiotaajuudet/radiohairiot/ukkradiohairiot.html
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2012
 5. hoo-s

  hoo-s Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2004
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä nyt ole näiden eri systeemien (satelliitin ja digi tv:een) kanssa tapellut, niin olen huomannut että signaalin laatu on tärkeämpi kuin signaalin voimakkuus.Se ei saa heittelehtiä.
   
 6. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ongelma on ollut alusta asti eikä sitä ole päivityksillä saatu kuriin. Ei taida laitteessa suorituskyky riittää.
   
 7. marko

  marko Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 751
  Saadut tykkäykset:
  10
  Osaatko kertoa minne saakka se on/oli voimassa, ja onko se kaikissa voimassa kaikissa dna:n liikkeissä vai vain tietyissä ketjun putkissa.
   
 8. Melbac

  Melbac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tuli huomattua bugi tossa nauhoituksessa.Jos nauhoittaa viimeisen ohjelman MTV3 Sarja kanavalta niin se jatkaa sitä nauhoitusta ilmeisesti koko yön eli ei jostain syystä osaa lopettaa sitä.Samoin toi rajoitus että on vain 10? hakutallennusta on älytön koska aivan varmasti suurin osa ihmisistä seuraa suurempaa määrää sarjoja jo ihan normaalisti.Noihin nauhoituksiin olisi myös hyvä saada jotenkin näkyviin jakson nimi tai numero koska se milloin se on nauhoitettu ei oikein kerro mikä jakso se on koska tuolta tulee samojen jaksojen uusintoja joten levyllä voi sitten olla kaksi samaa jaksoa eikä sitä näe kuin katsomalla niitä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2012
 9. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 429
  Saadut tykkäykset:
  56
 10. sammy73

  sammy73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  337
  Saadut tykkäykset:
  8
  Näin kävi myös itsellä, hakusanatallennuksena UFC Maxilta ja tallensi koko yön kaikki mäkihypyt mukaan lukien pysähtymättä, samaten tv5: lta jostain syystä epg: ssä kaikissa ohjelmissa punainen tallennuspallero, sammutin tuon stop nappulasta mutta tv5 tallennuksia ei näy missään, maxin koko yön tallennus kyllä näkyi, yhä näkyy tallennuspallerot "valmis" merkkinä saamatta niitä pois.

  Dna kaapeli Rauma ja mahtaako tämä liittyä asiaan, eilen illalla lakkasi maksukanavat toimimasta.

  Edit: Oli nauhoittanut Tv5: ltä Hale ja Pace - hauskat pojat hakusanatallennuksena ja sitäkin olisi jatkunut maailman tappiin saakka ellen olisi keskeyttänyt, kun poistin tallennuksen niin pallerot katosi epg: stä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2012
 11. marko

  marko Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 751
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kiitoksia tiedosta.
   
 12. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös samaa mieltä, mutta se ei Suomessa onnnistu koska meillä lähetetään EPG data speksien vastaisesti (tai meillä se on sen hienon NorDig-speksin mukaista joka tehtiin kun ei haluttu muuttaa lähetettävää dataa standardin mukaiseksi!). Meillä pääasissa kaikki data tulee ohjelman lyhyt kuvaus kentässä, eikä esimerkiksi kenttiä: pitkä kuvaus, jakoso nimi, jakson numero käytetä ollenkaan. Linux puolella on mahdollista kaivaa sitä tietoa tuosta, mutta sekään ei ole kovin luotettavaa koska tuon kuvuksen sisältö ja formaatti vaihtelee kirjoittajasta ja kanavasta riippuen.

  Muistatteko muuten, digin tullessa mainostettiin että EPG:llä voidaan tiedottaa muuttuneista lähetysajoista jolloin digiboksit huomaisivat automaattisesti muutokset ja osaisivat nauhoittaa ohjelmia oikeaan aikaan? En ole IKINÄ nähnyt tuota (kuten montaa muutakaan luvattua ominaisuutta) käytetyn!
   
 13. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno Nordig-speksi muuten edellyttää nykyisin, että tuo EPG:n ohjelma-aikojen seuranta nimenomaan toimii, aiemminhan moista ei ole missään vaadittu, eli vaikka olisi lähetetty tietojen muutokset oikein, ei moisesta olisi ollut käytännössä mitään iloa. Tuota uudempaa speksin versiota noudattavat käytännössä kaikki Antenna- ja Cable HD Ready-laitteet, kuten tämän otsikon Wbox2. Toki ilo jää vähäiseksi niin kauan, kuin lähetyspäässä aikojen muutoksia ei signaloida, mutta nyt tuo ylipäätänsä voisi toimia laitteissa.

  Short event descriptionin käyttö puolestaan ei liity millään tavalla Nordigiin. Kysymys on ollut puhtaasti lähetyspään (käytännössä Ylen / Digitan) tekemästä valinnasta, joka juonsi digiajan alussa itse asiassa siitä, että päätettiin välittää muiden kanavanippujen ohjelmatiedot cross-carrynä kunkin kanavanipun EIT other-tauluissa. Tässä tietenkin ideana puolestaan oli se, että kaikkien kanavien ohjelmatiedot olisivat saatavilla kaikilla kanavilla ilman, että tarvitsee vaihdella kanavia EPG:n täyttämiseksi. Tästä taas seurasi se, että jo silloisen suht vähäisen kolmen nipun kanavamäärästä tuli 7 päivän osalta kuitenkin kunnioitettava määrä dataa, jonka välittäminen säädyllisellä kiertoajalla puolestaan vaatii jonkin verran kaistaa. Koska kaista oli muutenkin kortilla ja niput täyteen ahdettuja, niin päätettiin rajoittaa EPG-datan määrää niin, että ainoastaan 256 merkin lyhyempi kuvauskenttä otettiin käyttöön ja periaatteessa rajattoman pituuden omaava pitkä kuvauskenttä päätettiin jättää käyttämättä. Kun taas näin kerran päätettiin signaloida, ei tähän luonnollisesti ole edes harkittu koskettavan, vaikka periaatteessa nykyisellään muunlainen signalointi voisi olla järkevämpää etenkin käyttäjien kannalta.

  Mitään speksien vastaista suomen signaloinnissa ei kylläkään ole, päinvastoin. Se on suorastaan hyvinkin tarkasti speksien mukaista, vaikkakaan kaikkia speksien mahdollistamia ominaisuuksia ei käytetä hyväksi ja itse asiassa signalointi on aikalailla jämähtänyt kymmenen vuotta vanhalle tasolle. Laiteet ovat välillä kehittyneet, nykyisin monia juttuja tuettaisiin laitteissa jo hyvällä prosentilla ja varsinkin HD-laitteiden osalta tiedetään hyvin se testien vaatima minimitaso, jota laitteet vähintään tukevat, mutta lähetyspuolella ei ole juuri lähdetty muutoksia tekemään ilmeisesti siinä pelossa, että jotkut ikivanhat SD-boksit vetäisivät uusista signaloinneista herneen nenään. Erittäin harmillista ja valitettavaa, varsinkin, kun muutosta ei taida juuri olla näköpiirissä.
   
 14. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  OFF TOPIC, seuraavalla ei mitään tekemistä WBOX2:n kanssa

  Minä olen käsittänyt (varsinkin VDR:llä tuota dataa seurattuani) että tuossa short event description kenttässä näkyy suomessa jopa 4k tekstiä, ja että Nordig speksi on nimeomaan yritys tämän käytännön "hyväksymiseen". Lisäksi käsittääkseni yksi syy minkä takia alkuaikojen digiboksit eivät toimineet suomessa oli se että joidenkin boksien ohjelmisto ei osannut varautua yli 256 tavun short decriptioniin (ylivuoto). Eli jos näin on, niin liittymä tällä EPG:llä ja Nordigllä olisi mutta juuri niin päin että alkuaikojen valinta virallistettu tuolla speksillä/standardilla. Liäsksi tuossa speksissä on tietysti paljon muutakin kivaa josta saamme nyt nauttia HD lähetyksien kanssa kuten korttilinkityksestä, ohjelmien tallennuksesta salattuna, boksien ominaisuuksien rajoituksina (esim. liitäminen ulkoisiin laitteiisiin ja pluginit) ja epäsuorasti puuttuvina PC vastaanottimina...
   
 15. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jaksa alkaa analysoimaan sen enempää yksittäin vastauksia, koska nämä "muut kivat" eivät nyt mitenkään liity EPG-tietoihin, mutta suurin osa mainitsemistasi asioista juontaa juurensa ihan muualta, kuin Nordigista (joka siis on yhteispohjoismainen speksi, eikä mikään Suomen keksintö). Nordigin tai suomalaisen testauksen piikkiin pistetään näissä keskusteluissa välillä aivan ihmeellisiä asioita, siksi lähinnä korjailin tuota, koska ko. speksiä on joutunut jonkin verran työn puolesta lukemaan. Jos Nordigin sisältö kiinnostaa, niin speksi on ihan vapaata riistaa ja löytyy Nordigin sivuilta:

  http://www.nordig.org/pdf/NorDig-Unified_ver_2.2.1.pdf

  Mitään Short Event Descriptorin erityiskäsittelyä normaalista DVB-SI:stä poiketen esimerkiksi ei Nordigissa mainita, eikä tuollaista käsittääkseni myöskään ainakaan Suomen pääkanavilla käytetä. Nopealla muutaman eventin analysaattorilla tsekkaamisella en kyennyt löytämään yhtäkään eventtiä, jossa ko. kentässä olisi ollut enemmän, kuin 256 merkkiä, sen sijaan löysin useamman tapauksen, jossa kuvaus katkeaa tylysti keskeltä ko. merkkimäärän kohdalla. En kylläkään tarkistanut, kuin suomalaisia pääkanavia (Yle, Maikkari), joten en voi mennä takuuseen, etteikö noin voisi vaikka jossain ollakin, mutta itse en ole ikinä moisesta käytännöstä kuullut, eikä sellaista tosiaan Nordig-speksissä ainakaan mainita. Sen tiedän, että esim. Canalin kanavat käyttävät Extended event descriptoria satelliittipuolella (kenties Suomenkin kanavat, tästä minulla ei ole viimeaikaista tietoa) ja tuo välitetään ainakin kaapeliin, mutta terrestriaalipuolen Canaleista ei ole tuolta osin tietoa.

  Palatakseni aiheeseen, eli series linkkiin yms. mielenkiintoisiin ohjelmatietojen ominaisuuksiin, niin Nordig-speksi muuten nimenomaan uudessa versiossaan jo määrittelee TV Anytimen ja gridin ja näihin liittyen siis nimenomaan nuo toiminnat, joita tuossa aiemmin haikailtiin. Valitettavasti näitä ei vielä ole toistaiseksi pakollisena laitteilta vaadittu, vaikka speksiin ne onkin jo kirjattu ja kun ei vaadita laitteilta, niin eipä noita tietenkään myöskään lähetetä. Todennäköisesti ajan kanssa saatetaan ruveta lähettämään ja vaatimaan laitteilta osana Nordig-hyväksyntää (tai lähinnä meillä Cable / Antenna Ready), mutta valitettavan pitkä on aina tämä ketju, jossa uudet ominaisuudet päätyvät speksiin ja siitä vielä lähetykseen ja laitteisiin. Lisäksi se tarkoittaa yleensä sitä, että nämä ennen asian "pakolliseksi" muuttumista markkinoille tulleet laitteet jäävät ilman kyseistä ominaisuutta, koska motivaatiota uusien ominaisuuksien lisäämiseen ei välttämättä usein löydy. Korostan kuitenkin, että esim. otsikon Wbox2:n osalta minulla ei ole aavistustakaan, millaiset toteutukset / suunnitelmat vaikka nyt tuon TV Anytimen suhteen ovat. Mutta tosiaan, koska tuossa vaaditaan sekä lähetyspään, että ainakin suurimman osan laitteista kohdalla päivitystä, jotta tuohon sarjan jaksojen yhdistämiseen ja muuhun vastaavaan päästään, niin eipä tässä kannattane hengitystä pidätellä sen suhteen, että tästä päästäisiin lähiaikoina nauttimaan.
   
 16. markom80

  markom80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on itellä tehny kahtena peräkkäisenä päivänä sen, että ei ole lopettanut tallentamista ajastuksen loputtua.
   
 17. Melbac

  Melbac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  MTV3 sarjat/scifi/komedia ja aina viimeinen jakso mikä sieltä tulee yöllä?.Ainakin sarjat kanavan viimeinen jakso on ainakin itselläni jäänyt tallentamaan ohjelman loputtua.

  /edit
  Näköjään myös MTV3 komedialle tehty ajastettu nauhoitus on epäonnistunut jostain syystä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2012
 18. markom80

  markom80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kanavat tais olla sub ja mtv3 ja kyseessä ei ollut illan viimeiset lähetykset.

  Toisella kertaa kävi vielä niin, että tallennus meni ihan täysin päin peetä. Ajastus oli tehty epg:n kautta. Tallenteen nimi oli sen ajastetun ohjelman nimi, mutta itse tallennus oli alkanut vasta ohjelman päätyttyä ja tallensi siis sillä hetkellä sitä ohjelmalistassa seuraavana ollutta.

  Buuttasin boksin. Saa nähä miten on käyny viimeyön ajastuksille...
   
 19. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, tänään vaihtui kiinteistössämme antenni verkko elisan kaapeliin. Piuhan siirto vain boxin takaa ja kanavien viritys ja jo pelaa. Samalla vaihtui TV-Viihteen kortti Elisan korttiin, nou problem there. Pienoinen harmistuksen aihe on nuo TV-viihteen aikana nauhoitetut ohjelmat, nimen omaan maksullisilta kanavilta nauhoitetut siis. Ei meinaa näy, ei vaikka iskis TV-viihteen kortin sisään. No, vapautuupa kivasti tilaa boksille..
   
 20. durable83

  durable83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boksin kello ja päivämäärä on muuttunu itsestään. Ne on 1/1/2000 ja kello 02:00. Mitäköhän pitää tehdä että palautuu oikeaksi kun ei ajastukset toimi kun kello ja päivämäärä väärin.