Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. Eponex

  Eponex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sano mitä sanot. Puhe oli että HD kanavien kelaus pätkii vielä hvetisti. Ei pätki ilmaisilla HD kanavilla, kuten esim. Ylen HD kanavalla.
   
 2. Tossumurhaaja

  Tossumurhaaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli itsekkin ostettua tämä Wbox HD2. Siihen kylkeen ostin TV-viihteen kortin, jossa Canal+-paketti ja nuo Viihteen HD-kanavat. Asun Kuusankoskella antennitaloudessa ja tämä kuuluu peittoalueeseen, missä HD-kanavien pitäisi näkyä. Miksi digiboksi ei kuitenkaan löydä yhtäkään HD-kanavaa? Normaalit SD-kanavat löytyvät ja Canal+-maksukanavapaketti toimii myös (kanavat SD-kanavia). Mutta boksi ei löydä Yle HD, Kolmonen HD ja Nelonen HD-kanavia. Eikä mitään muitakaan HD-kanavia. Aivan kuin tämä antenniverkko ei edes tuntisi yhtään teräväpiirtokanavaa.

  Enkö osaa boksista niitä jotenkin asentaa vai onko vika TV-Viihteen puolella? Pitää huomenna soittaa TV-Viihteelle ja kysyä, että onko HD-kanavapaketti aktivoitu, koska Canal+ kanavat vain löytyvät. Miten asetukset pitävät olla antenniverkon puolella boksissa, että kanavat saisi mahdollisesti näkyviin? Tuntuu tyhmältä omistaa HD-boksi ja televisio, jos niistä ei ole mitään hyötyä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2011
 3. hanumi

  hanumi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puikot Sippolaan?

  Anvian HD näkyy Lahdesta kanavalta 48

  http://www.anvia.fi/fi-FI/Yrityksil...cuments/Anvia_kanavanippu_F_ 60peittoalue.pdf
   
 4. Tossumurhaaja

  Tossumurhaaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy kai suunnata tuo antenni Lahteen päin. Toinen mystinen ongelma on ollut nyt yli kahden viikon ajan. Osa kanavista häviää täysin (C ja E kanavanipuista ei näy yksikään kanava) klo. 22.00 jälkeen. Tulee vain ilmoitus "ei signaalia", kun koittaa katsoa kanavaa, vaikka ne toimivat täysin normaalisti muuten koko päivän. Kanavista häviävät esim. kaikki Canal+:san kanavat, Liv, Tv5 ja The Voice. Niitä ei löydy, vaikka koittaisi virittää kanavat uudelleen. Seuraavana aamuna ne taas löytyvät ja toimivat. Illalla kymmenen aikoihin ne taas katoavat. En käsitä. Alkaa vitutuskäyrä hakkaamaan rajoitinta näiden laitteiden kanssa.

  Antenni taitaakin olla Lahteen päin. En käsitä, että miksi ei silti HD-kanavat löydy, koko F-kanavanippu on täysin kadoksissa. Pitää kai käydä vielä korjailemassa antennin asentoa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2011
 5. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joku moka, anteeksi, "huoltotoiminto" lähetinpuolella on minun veikkaukseni tuohon signaalin katoamiseen, jos se kerran noin säännöllistä on.
  Antennin suuntaus kannattaa joka tapauksessa tarkistaa.
   
 6. Mata

  Mata Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän helskutti tähän omaan Wboxiin nyt on tullut? Oli näköjään tänään alkanut päivittelemään vaan itseään päivän aikana ja nyt se toimii vain noin 10 sekuntia, jonka jälkeen lähtee taas Rebootingit päälle ja tosiaan buuttii itsensä koko ajan.

  Päivitin uusimman version 1.9 viime perjantaina ja moitteetta on sen jälkeen toiminut. Mulla tuo on toiminut oikeestaan koko ajan ilman isompia valittamisia, mutta uusin versio toki paransi vielä käyttömukavuutta. Yritin tehdä uudestaan päivityksen nettikaapelin kautta, mutta eihän se mitään tehnyt kun uusin versio on jo asennettu. Virrat sammuttelin pari kertaa, mutta ei auta mitään.

  Ja outo juttu on myös se, että kun wbox on buuttinut itsensä, niin kellonaika menee heti aikaan 02:00. Kun digiboksin antaa olla hetken aikaa (about 5 sekuntia) rauhassa, se korjaa ajan oikeaksi. Sitten kestää taas noin 10 sekuntia ja se alkaa buuttaamaan itseään vaikkei koskisi mihinkään. Ja jos telkun laittaa päälle, vuosi on 2000.

  Vähän avuton on nyt fiilis, kun oikeastaan kaikki keinot mitä itse osaan laitteelle tehdä on käytetty onneton kun olen näiden värkkien kanssa. Löytyisikö keneltäkään vinkkejä mitä pitäisi tehdä, vai pitäskö laite viedä suosiolla korjaukseen? :OI

  E1: Päivitystä tilanteeseen. Laitoin laitteen virran pois about 20 minuutiksi ja päätin huvikseen kokeilla uudestaan. Taas värkkiä käynnistettäessä kello oli 02:00, ja sitten odottelin vähän aikaa koskematta mihinkään. Sitten boxi korjasi ajan oikeaksi ja odottelin taas, että se buuttaa heti sen jälkeen itsensä kuten se tosiaan teki aikaisemmin. Nyt ei kuitenkaan enää buuttinut itseään ja laitoin telkun päälle. Laite toiminut nyt taas normaalisti sen about 10 minuuttia. Katsellaan mihin tämä tästä menee, toivottavasti vika korjaantui noinkin helposti itsekseen...
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2011
 7. rala

  rala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0

  Oma boksini alkoi tänään kotiin tullessa tekemään tuota täsmälleen samaa. Myöskin uusin päivitys ladattu kaapelin kautta tässä muutama päivä sitten. Alkaa mennä vähän kummalliseksi kun nuo oireet täsmää täysin.
   
 8. maunii

  maunii Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.04.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  täälläpäin näköjään samat oireet.lahden dna kaapeli..
  kun ottaa antenni kaapelin irti niin ei buuttaa.
   
 9. Mata

  Mata Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoilla "huudeilla" ollaan, itsekin nimittäin olen DNA-kaapeli asiakas Lahdesta :)

  Otin muuten ennen viimeisintä raportoimaani buuttausta kaapelijohdon irti, mutta en tajunnut kertoa siitä. Näköjään se sitten korjaantui sen myötä, jos kerran sullakin näin. Nyt tuo laite on ollut päällä useamman tunnin eikä ole mitään vikaa ilmaantunut.

  Näin ne hommat selviää ;)
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2011
 10. Tossumurhaaja

  Tossumurhaaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään alkoi toimimaan maksuttomat ja maksulliset SD-kanavat kymmenen jälkeen. Mutta edelleen, HD-kanavia ei boksi löydä mistään. Kortti on linkitetty (TV-Viihteen katselukortti: Canal+ Total ja TV Viihde HD-paketti kytkettyinä) ja ollaan näkyvyysalueella, mutta ei niin ei. Antennikin on suunnattu oikein. Mitä tässä voi enää tehdä? Onko boksissa jokin mystinen asetus, että alkaa nuo HD-kanavat löytymään? Vai pitääkö tässä ostaa uusi omakotitalo, että pääsen nauttimaan terävästä kuvasta? Vituttaa tuo vaimon jatkuva nalkutus, kun tässä pitäisi olla jokin yli-ihminen, joka osaa kaiken tehdä. Oli joo mun idea ostaa HD-boksi, teräväpiirto-televisio ja maksukanavat, mutta helvetistäkö sitä osaa ennustaa, että ei tekniikka pelaa. Tarpeeksi kun tuota nalkutusta tässä vielä kuuntelee, niin löytyy kohta uusi "antenni" talon katolta.

  Tiedätte tuskani, joten antakaahan neuvoja! Mieluiten noiden kanavien haussa, mutta kuunnellaan neuvot tuosta toisestakin..

  ps. eipä tuota varmaan niin paljon harmittaisi, jos en olisi sen autoa myynyt tämän teräväpiirto rojun takia.
   
 11. kaisersoze

  kaisersoze Guest

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  En oikein muuta keksi kuin kutsua antenniurakoitsija selvittämään asiaa.

  Olisiko mahdollista, että Anvian signaali on niin paljon heikompi, että Digitan signaali hautaa sen alleen?
  Kun signaalitasoissa on iso ero, viritin ei kykene enää heikompaa ilmaisemaan.
  Eli silloin tarvitsisit kanavanipuittain säädettävän antennivahvistimen.
  Vai oliko niissä SD-maksukanavissasi Anviankin välittämiä kanavia?

  Kyllä HD-kanavien pitäisi kanavahaussa löytyä siinä kuin Anvian SD-kanavatkin.
   
 13. mikaas

  mikaas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piti taas todeta pariin otteeseen että jos jokin toimii, niin älä koske. Edellisen n. kuukausi sitten tulleen päivityksen jälkeen (joka vedettiin äkkiä pois markkinoilta) boxi alkoi buuttailemaan satunnaisesti standby-tilassa ollessaan.

  Viime päivitys sitten sotki kaiken lopullisesti, kun alkoi buuttailemaan kesken ohjelman ja palauttaa siinä ohessa tehdasasetukset, että kanavat saisi virittää uusiksi. Tämäkään ei toki onnistu kun kesken virityksen boxi buuttailee ja viritys haluaisi alkaa alusta. Ikiloopissa siis mennään.

  Pitänee kaivella huollon numeroita esille...
   
 14. benicio

  benicio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko wbox hd2 ainoa antenniverkon hd-boksi, jolla voi tallentaa vähintään kolmea kanavaa? Mikä siinä on, kun vanhalla Finluxilla voi tallentaa neljää, vaikka virittimiä siinäkin on kai vaan kaksi.
   
 15. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  TRC-2400:n mainosteksteissä on lupailtu myös neljän kanavan yhtäaikaista tallennusta.
  Vastaako vehje todellisuudessakin tähän huutoon, sitä en tiedä. Minulla kun ei moista vekotinta ole.
  Kahdella virittimellä tämä on tietenkin mahdollista vain siten, että kaikki neljä kanavaa löytyvät korkeintaan kahdesta kanavanipusta.

  Kolmen kanavan tallennusta on mielestäni lupailtu mahdolliseksi melkein jokaiselle boksimallille.
   
 16. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  HD-bokseissa hommaa rajoittaa käytännössä HD-kanavien suht jämäkkä bitrate. Tai ainakin se voisi olla jämäkkä ja siihen pitää varautua. Kun olen aiheesta jutellut alan toimijoiden kanssa, niin boksivalmistajat tykkäävät kuitenkin pitää tuon yhtäaikaisten tallennusten määrän yhtenä arvona, vaikka tallentaisi pelkästään SD-kanavia, koska ilmeisesti sen pelätään sekoittavan ihmisiä, jos voisi tallentaa vaikkapa viittä SD-kanavaa tai kahta HD- ja kahta SD-kanavaa tai vain kolmea HD-kanavaa.
   
 17. benicio

  benicio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vastauksista. Juu tuo trc vaikuttaa askeleelta oikeaan suuntaan.

  Kyllä ainakin LA Digital ja Handanit, Samsungit, Topformit ja Humax taitaa olla vain 2+timeshift, jos sitäkään. Finnsat FH05-HDR HD sensijaan lienee 3+timeshift. Nämä siis mainospuheitten perusteella, todellisuudesta ei tietoa.
   
 18. esat

  esat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 19. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vanhan boxin toiminnalla ei välttämättä ole mitään todistusarvoa Wbox HD2:n kanssa:
  1) DVB-T2-kanavaniput ovat epäherkempiä ja vaatimat voimakkaamman signaalin toimiakseen moitteetta. Täälläkin antenniverkon F-kanavanippu pätkii kelin mukaan, kun muut niput näkyvät moitteetta.
  2) Kaapeliverkossa toimiessaan WBOX HD2 näkyy olevan varsin ronkeli kaapelimodeemien aiheuttamille häiriöille. Kunnon suodatin vähentää huomattavasti pätkimisiä.
   
 20. kenzy

  kenzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjesta pöytään.

  Isäukolla on kanssa tämä Wbox 2 käytössä, ja hän oli ostanut ulkoisen kiintolevyn sen kaveriksi. Ilmeisesti Wbox 2 ei tue kuin FAT16- ja FAT32-tiedostojärjestelmiä, eli 4Gt tiedostokokorajoitus on selviö? Hän ei ole myöskään ole saanut maksukanavilta tallennettuja ohjelmia enää näkymään siirrettyään ne usb-levylle, ilmeisesti jokin kopiosuojaustekninen ongelma, onko tuo edes mahdollista saada toimimaan?