Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. B.K.

  B.K. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää kokeilla piuhan vaihtoa, vaikka uuden karhea johto tuokin on. Sujui tuo 1.9rc10 päivitys äsken ihan sujuvasti ja kanavat ym. pysyi jopa paikallaan, pitää myöhemmin testailla vaikuttaako toimivuuteen...
   
 2. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla ei ole ketjun laitetta, mutta kannatan antennikaapelien vaihtamista. Hankin paikallisesta anteniasennusliikeestä ( ei siis marketista, Biltemasta tms.) kaksi kunnollista kaapelia, toisen seinästä digiboksiin ja toisen boksista televisioon. Niissä oli häiriönpoistaja ja ne maksoivat reilusti enemmän kuin halpiskaapelit. Mutta kyllä kannatti vaihtaa. Pätkiminen loppui, myös HD kanavilta. Näitä katselen Elisan kaapelissa tv:n virittimellä.
   
 3. Pete77

  Pete77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa tuossa kans päivitettyä netin kautta uusi versio 1.9rc10.

  - Yhden kanavan EPG:stä tallennus toimii nyt REC napilla
  - Edellisen version "suomennokset" on nyt oikeasti suomea
  - Jälleen kerran muuttunut tuo vapaan tilan määrä, saas nähdä toimiiko se tällä kertaa

  Mutta vieläkään ei kovalevy pysähdy boxin päällä ollessaan vaikka ei ole tallennuksia menossa.
   
 4. Dudezilla

  Dudezilla Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin vapaan tilan määrä muuttuu, kun vaikka poistaa tallennuksen. Sen enemmän toimivuudesta en osaa vielä sanoa...
   
 5. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 709
  Saadut tykkäykset:
  294
  Naamakirjasta:
   
 6. esat

  esat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä näkyi tulleen, juuri asentui. Nyt vain testailemaan kuinka monta bugia saaneet poistettua, mitä jää jäljelle. Ainakin ilmoittaa paljonko noin SD ja /tai HD tallenusaikaa jäljellä. Toivottavasti myös viikottaisen ajastuksen lisäaika on saatu toimimaan.
   
 7. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 709
  Saadut tykkäykset:
  294
  Laittakaas pikkasen kokemuksia tuon päivityksen jälkeen. Itellä on meinaan uuden laatikon hankinta edessä ja tuo on ollu harkinnassa.
   
 8. nible

  nible Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2002
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  1.9rc10 päivitys tuli tänään ja nyt näyttää ainakin siltä että tuo tallennusajat toimivat.

  Tai ainakin se lisääntyy, kun poistelee tallennuksia.

  Viimeeksi eilen sunnuntaina jäi tallennukset boksilta tekemättä, kun levy täynnä.
  Ei ilmoitellut siitä mitenkään, ajastukset eivät näkyneet missään. Eli eivät menneet edes epäonnistuneisiin tallennuksiin.
  Alkoi sitten illalla tallentamaan, kun epäilin että levy täynnä ja tyhjentelin sitä.
   
 9. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  1.9rc10 on nyt asennettu. Nopeammat pikakelaukset eivät mielestäni pompi aivan yhtä holtittomasti, mutta 2x ja 4x-kelaukset ovat edelleen täysin käyttökelvottomia diaesityksiä. Taitaa olla niin, että kaikkien tallennusten AES-salauksen purun vuoksi laitteessa ei yksinkertaisesti ole potkua jouhevaan pikakelaukseen.
   
 10. B.K.

  B.K. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä boksin toiminta parani huomattavasti uusimmalla päivityksellä, kaikki tallennuksetkin onnistuneet tähän mennessä. Resoluutio asetuksenkin sai laittaa automaattiselle kun otin haaroittimen pois ja siirsin modeemin toiseen huoneeseen ja pistokkeeseen. HD-kanavat ei pätki ja toimii hyvin vanhalla suojaamattomalla antennijohdollakin nyt...
   
 11. markom80

  markom80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensikokemukset uudesta firmiksestä on tosiaan positiiviset. Pätkiminen on hävinnyt. Tämähän alkaa muistuttaa jo digiboksia.
   
 12. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Onko näitä päivityksiä kukaan onnistunut saamaan DNA:n antenniverkosta? Mulla alkuperäinen 1.6xx softa, täpät ohjelmiston päivitykselle ja automaattiselle asennukselle ruksittu, mutta mitään ei tunnu asentuvan. Boksi sammutettu kaukosäätimestä. Ja Oulunkylästä tullenee signaali.
   
 13. kaisersoze

  kaisersoze Guest

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  kannattaa laittaa nettipiuha kiinni niin päivitys tulee IPn yli. antennipäivityksessä taitaa olla jotain häikkää..
   
 14. esat

  esat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitänee jäädä odottamaan uutta päivitystä.Ainakin näiltä osin, antenni sd puolella pätkimiset jatkuu,epg kautta viikkoajastuksiin lisäajan lisääminen ei toimi! Lyhyesti options-muokkaa lopetusaikaan lisää +5min, tallentuu, mutta ei toteudu.Sitävastoin, epg, kerta ajastuksissa asetuksien kautta laitettu lisäaikaa toteutuu. Niin ja epg kautta viikoajastuksien tallennus ei onnistu. Mitähän muuta jäi uupumaan? :confused:
   
 15. Sepil

  Sepil Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusi päivitys toiminut hyvin jo viikon kaapelissa. Tänään sitten avatessani boxin näytti useilla kanavilla 'Ei signaalia' punaisessa laatikossa, yhtään toimivaa en tavannut. Boottaus auttoi, joten softassa vikaa edelleenkin.
   
 16. tättärää

  tättärää Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2005
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, vikaa on 1.9rc10, mun boxissa kuva ja ääni nykii miltei päivittäin ja jos on jotain silloin tallentamassa, niin se on pilalla, jonkun verran jeesaa kun olen laittanut ajastimen boottaamaan laitteen joka yö.
  edit:
  Laitteeni on Welhon kaapelissa, kyseessä on jo toinen masina, ensimmäisessä eivät tallennukset toimineet kunnolla, purkki boottaili itsestään, uudessa koneessa tallennukset toimivat mutta boottailu jatkuu, kuva nykii ja pikselöityy, ääni pätkii.
  Antennijakaja ei ole sitä halpismallia, vaan se kunnon kalikka jonka pitäisi toimia myös modeemin kanssa.
  Joka öinen ajastimella boottaaminen ei sittenkään auttanut.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2011
 17. GoDi81

  GoDi81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo-oh,
  Niinkuin olen aikaisemmin valittanut, ainoa asia mikä mua boxissa vaivasi (firmwaren jälkeen joka sai kuntoon sen asian että kerran 5 päivän sisällä piti bootata tai lähetykset pätki) oli kelaus (paina 2x kelausnappia ja hupskeikkaa olitkin tallennuksen lopussa).

  Noh,
  1.9RC10 asennettuna, kelaus toimii täydellisesti, toki HD kanavan kelaukset pätkii vielä aivan hvetetisti, mutta sille ei voi odottaa parennusta, kun ei rauta riitä nopeampaan salauksenpurkuun.
  Mitään edeltämainittuja pätkimisiä en ole havainnut.
  Voin myöskin kumota esat:in väitteet (viesti #974) kaikista häneltä mainituilta asioilta.
  Testattu tänään:
  Laitettu joku shitti menemään kerran viikossa nauhalle EPG kautta, muokattu tämä kyseinen shitti kestämään 2 kertaa kauemmin kuin yleensä, menemään nauhalle viikoittain,
  tulos: Tallennus onnistui, nauhalle meni juurikin niin kauan kuin määritin (oli 30min ohjelma, määritin ja nauhalle meni 75 minuuttia).

  Kaikki pirun pätkimiset voitte myös laskea pois softasta, jos pätkii, pätkii sen takia koska nyt on huonot kelit ja ekat lumet tän boxin aikana tulee, itselle taas antennivahvuudet HD kanavissa ovat vahvistuneet, eikä (ekan vikon jälkeen, sillon julkaisupäivän paikkeilla) ole koskaan mikään pätkinyt. Eli siis signaalista johtuu, ei boxista.

  Yhden huonon homman oon nyt nähnyt, randomia vai ei, mahdotonta sanoa, mutta katsoin tossa nelonen pro:lta NHL matsia ja 50 seccaa ennen loppua boxi päätti bootata itsensä....
  Tuo ainot bugi jonka olen boxissa nyt nähnyt, ja jos nyt kelaus tosiaan toimii myös (ei warppaa tallennuksen loppuun) en näe enää mitään paranneltavaa boxissa, joo toki noi random boottailut, mutta kun ne on niin randomeita ja niitä on tottunut katsomaan siitä asti kun digiboxit tuli....

  Lisää hakusanatallennuksia vois pistää myöskin joo mut tän pitäis olla niin hvetin helppo homma ettei siihen koodaamisia tarvitse.
   
 18. markom80

  markom80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pätkimisestä voisin sanoa sen verran, että kaikkea ei todellakaan voi laittaa signaalin piikkiin. Itsellä (kaapeliverkossa) pätki edellisellä firmiksellä satunnaisen tasaisesti. Tällä uudella firmisversiolla ei ole pätkinyt kertaakaan. Pätkimisen tilalle on tullut hyvin satunnaista kuvan pikselöitymistä osalla kuva-alasta. Ei kylläkään häiritse itseä juurikaan, mutta tämä todennäköisesti on kytköksissä aiempaan pätkimiseen joten jotain siellä softassa vielä on metässä, mut ei niin pahasti enää. Yhdelläkään aiemmista omistamistani digibokseista tässä taloudessa ei tällaista toimintaa ole ollut.

  Random buuttailuihin olen törmännyt itsekin aiemmalla firmiksellä. Tällä sitä ei ole vielä ilmentynyt. Jotenkin tuntui tulevan yleensä sellaisessa tilanteessa, kun levyllä oli paljon toimintaa useampi tallennus tjsp.

  Itse en ainakaan ole tottunut näihin random buuttailuihin vaan ne pistävät yleensä v*****, koska yleensä joku meneillään ollut tallennus on mennyt siinä sivussa piloille.
   
 19. Eponex

  Eponex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muuten pätki kaikki HD kanavan kelaukset, riippuu siitä miltä kanavalta on HD nauhoituksen tallentanut, joten ei voi olla rautavika.
   
 20. GoDi81

  GoDi81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei,

  Kumma juttu sitten kun mulla toimii identtisesti MTV3 HD, Nelonen HD, ja kaikki salatut SD kanavat, kuten esim Nelonen Pro 1/2....
  Edelleen, ei riitä tehot kelaamaan kunnolla salattua lähetystä, sano mitä sanot...