Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. oggu

  oggu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.10.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotaanpas omatkin kokemukset jos jollekin käy vielä samoin. Meillähän oli sama ongelma HilloMunkin kanssa: laite ei enää käynnistynyt vaan reboottasi loputtomiin.

  Laite tuli Infocarelta huollosta mukavasti suoraan kotiovelle, hyvää palvelua monien huonoista kokemuksista huolimatta. Melko nopeata kaiken lisäksi. Viikon verran taisi kestää lähetyksestä kun tuli jo takaisin. Toisin kuin HilloMunkilla, minulta oli kovalevy vaihdettu ja tietysti kaikki tallennukset hävinneet. Huoltolapussa mainittiin tuo kovalevyn vaihto.
   
 2. Schillaci

  Schillaci Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos! :D
  Tuo auttoi kohdentamaan vianetsinnän (kaapeliverkossa minäkin, taisi jäädä mainitsematta aiemmin) . HDMI:n kautta tuo Wbox ei siis Dolby digitalia anna, toisin kuin Topfield. Ja optisen kaapelin kanssa oli jäänyt vahvarin asetuksissa "yksi rasti" laittamatta. Nyt alkoi toimimaan...luulin jo ettei noita optisia enää olis tarvinnu vedellä johtoviidakossa, oppia ikä kaikki.

   
 3. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei kyllä pidä paikkaansa, Dolby Digital-teksti tärähtää vahvistimen ruudulle samantien, kun vaihtaa esimerkiksi Yle HD:lle Elisan kaapelissa. Näin siis Yamahan vahvistimella HDMI-kytkennällä ja "monikanava"-valinta päällä menuista. Jos valinnan vaihtaa kohtaan "Stereo", niin tulee PCM:ää.

  Voisiko kysymyksessä olla joku HDMI-kättelyongelma, boksi saa jostain syystä sellaisen tiedon, ettei vahvistin osaa Dolby Digitalia ja päättää ulostaa PCM:ää?
   
 4. jor

  jor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai fw-versiosta. mulla on sellainen muistikuva, että dd:tä ei saanut ulos hdmi:stä 1.6 fw:llä ja kytkin lootan toslinkillä vahvariin. Tämän keskustelun innoittamana nyppäsin kuidun irti ja hyvin tulee dd hdmi:n kautta (fw 1.9).
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2011
 5. Schillaci

  Schillaci Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiva tietää. Kokeilin irrottaa optista, mutta digitaaliäänet katoaa. Eli jommasta kummasta mainitsemastanne lienee kiinni. HDMI-piuhan vaihtoakin voisi kokeilla. Tosin tuolla piuhalla topparikin oli kiinni ja kaikki toimi. Firmware on muuten 1.7rc1, päivittyi heti kun löin piuhat kiinni käyttöönottaessa.

   
 6. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla kellonsiirrot korkeampaa matematiikkaa, kun Wanhalla ProCaster PVR-6300T:llä ei ollut mitään ongelmia - toivotaan, että Wboxin nörtit saa firmiksen parsittua kasaan.
   
 7. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen kyllä testannut tuota aikanaan 1.6:n kanssa myös ja todennut toimivaksi, joten ei pitäisi olla firmiksestä kiinni. Tosin, olen kyllä todistanut jos jonkinlaista vahvistimien ja laitteiden epäyhteensopivuutta ja kättelyongelmaa HDMI:llä, eli mitenkään pois ei voi sulkea sitä, että tuo kättelypuoli olisi muuttunut ja yhteensopivuutta eri vahvistimien kanssa parannettu tuossa firmisversioiden välillä ja minulla tuo nyt vain olisi sattunut toimimaan jo alunperin.
   
 8. jor

  jor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sitten muistan väärin ja laitoin äänet toslinkillä vanhasta tottumuksesta (vanha digiboksi oli Topfield 5100PVRc HDMI). Joka tapauksessa hyvä, että tämä tuli foorumilla puheeksi ja sain vahvarista optisen inputin muuhun käyttöön.
   
 9. plagve

  plagve Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko tämä boksi mediatoistimena eli usbikovolta mkv:t, avit sun muut tekstitysten kera? Löytyisiköhän jostain manuskaa?
   
 10. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei, USB liitin on Suomessa myytävistä malleista täysin disabloitu. Verkkoliitin taasen kykenee ainostaan lataamaan firmware päivityksen, mitään muuta toiminnallisuutta ei silläkään ole. Tämä on niin tätä HD-Ready sertifiointia.... :OI
   
 11. Costner

  Costner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen hain kyseisen boksin Gigantista ja alku ei paljoa lupaile. Asun kaapelitaloudessa, en tosin tiedä onko kyseessä Soneran, Elisan vai minkä kaapeliverkko. Netti on Elisan ja boksikin näyttää Elisan kaapelia, että kai se sitten Elisan kaapeliverkko on? Mistäs sen voi tarkistaa? No jokatapauksessa kuva pätki aluksi aivan helvetisti, kunnes buuttasin sen ja tämän jälkeen toimi paremmin. Aamulla pätki jälleen, jonka jälkeen päivitin laitteen netin kautta. Taas tuntuu toimivan suht ok. Päivityksen jälkeen boksin kello ei ole enää ajassaan, joten täksi illaksi ajastetut tallennuksenkin menvät tod. näköisesti ketuiksi. Telkkarin oman virittimen kanssa kuva on ollut moitteeton, joten kaipa tämän boksin oma viritin on vain niin huono. Muutoinhan laite vaikuttaa hyvältä, mutta kuvan pätkiminen on iso ongelma. 30 päiväähän tässä on aikaa testata ja jos ei miellytä niin vien takaisin Giganttiin ja pitää kai tyytyä tavalliseen tallentavaan boksiin ja unohtaa koko HD. Canal+-kanavapaketinkin tilasin, mutta en ole vielä linkittänyt korttia boksiin. Pelottaa jo valmiiksi miten nuo kanavat toimii.
   
 12. kerminen

  kerminen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt en ymmärrä. Kuopion seudulla näkyy DNA-antenni-HD.

  http://www.welho.fi/teravapiirto-hd

  Teräväpiirtolähetysten peittokartta tuolla. Väittävät, että alueita lisätään viikottain.

  https://www.welho.fi/dna-welho-tv-antenni-s

  DNA S-kanavapaketti on kohtuuhintainen: Discovery, UrhoTV, Eurosport ja Nelonen-Kino 9,90€/kk
   
 13. Happo64

  Happo64 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hitto. Nyt en ymmärrä itsekään:confused:. Kun viimeksi katsoin DNA:n karttaa, se mielestäni selvästi näytti, että Kuopiossa ei HD-antennilähetykset näy. Mutta kyllähän ne se sen kartan mukaan näkyvät. Antenni täytyisi kyllä ilmeisesti suunnata uudelleen. Tietääkö kukaan, onko tavallisessa antennihökötyksessä erikseen uhf- ja vhf- antenni, jolloin ne voisi suunnata eri lähettimiin? Meillä on nimittäin toisessa huoneessa televisio ja digiboksi, jolla tulevaisuudessakin katsotaan sd-kanavia, joten koko antenninviritelmän kääntäminen ei tule kysymykseen. Enkä kyllä viitsi hankkia katolle kahta erillistä antennia.

  Brightness: kiitos ohjeesta. Kytkin läppärin WBoxiin ja sen kautta päivittäminen onnistui hyvin. Tosin ei tullut 1.9 vaan 1.7.:thumbsup:
   
 14. Happo64

  Happo64 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaankin saman tien itse itselleni. Taitaa olla niin, että DNA:n lähetyksen vastaanottoon pitäisi hankkia antenniin lisähärryköitä, mutta Tv-Viihteen vastaanottoon ei tarvitse tehdä antennille mitään. Taidan jäädä odottelemaan Tv-Viihdettä.
   
 15. TreRez

  TreRez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäisen viikon käytön jälkeen pääosin positiiviset kokemukset welhon kaapelissa käytettynä, 1.7 softa sisällä.

  Kahden peräkkäisen ohjelman tallennuksissa on pari kertaa jälkimmäinen mennyt epäonnistuneisiin, olisiko jotain tekemistä alkuun/loppuun automaattisesti lisättävän ajan kanssa? Lisäksi tuo taisi toistua vain HD-kanavilla. Kerran on viikon aikana bootannut kesken käytön.

  Suurin närä meidän perheessä tullut tallennuksen aikana kuuluvasta napsumisesta. Taitaa mennä kovalevy vaihtoon, WD-levyjen hinnat vaan tällä hetkellä aika rouheat. Tietääkö joku pystyykö nykyisen kovon sisällön kopioimaan pc:llä uudelle levylle siten, että tallennuksia ei vaihto-operaation yhteydessä menettäisi?
   
 16. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 966
  Saadut tykkäykset:
  293
  Saahan sitä yrittää, mutta veikkaan että reisille menee, koska se uusi levy on formattava sillä boksilla ja kun en tiedä sen salausavaimen muodostumisperiaatetta, niin tod. näk. se myös vaihtuu joten vaikka saisitkin ne kamat siirrettyä uudelle levylle, niin voi jäädä toistumatta...
  Vaatis testausta, ja kun mulla ei moista poksia ole, enkä viitsi pelkän testauksen takia noin surkeaa hommata, niin....

  T: Vesku
   
 17. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  269
  Ei tietoa Wbox HD2:sta, mutta ainakin Humax Wbox HD:lla onnistuu, koska siinä on käytössä yleinen ext3 -tiedostojärjestelmä. Seuraa OT:tä.
  Eli kovalevyn sisällön tiedostoineen voi kloonata toiselle kovalevylle. Ilmeisesti laitekohtainen ohjelmien DRM-tallennus on tehty siten, että tiedosto on salattu, mutta itse levy tiedostorakenteineen (ext3) on avoin. Joku aika sitten kloonasin 1TB kovalevyn 2TB kovalevylle. Kloonauksen yhteydessä muutetaan manuaalisesti partition koko vastaamaan suurempaa levykokoa. Ohjeita ja linkkejä löytyy Wbox HD ketjusta. Onnistuu esim. Gparted -Linux ohjelmistolla.

  Itselläni on nyt kolme Wbox HD:n kovalevyä: alkuperäinen 320 GB, 1 TB ja nyt viimeisimpänä 2 TB. Kaikki toimivat digiboksissa normaalisti, kunhan ne on kytketty sisäiseen SATA-väylään. USB:n kautta voi käyttää/siirtää tiedostoja muillekin mainituille levyille, mutta DRM-suojatun sisällön katselu onnistuu vain siltä levyltä, joka on kytketty boksin SATA-väylään. Voin siirtää salattua HD-matskua 2 TB:tä -> 1 TB levylle, mutta sen katselu onnistuu vain, jos siirrän ohjelman takaisin 2 TB -levylle tai kytken 1 TB -levyn SATA-väylään.

  Joku pellepeloton voisi viritellä systeemin, jossa Wboxin kovalevyn virta/SATA -liitinsetti tuotaisiin kotelon ulkopuolelle ja sihen sitten kovalevykotelo vaihdettavia ulkoisia kovoja varten. Mutta eiköhän sitä nyt viimeinkin pärjää tuolla 2TB kovalevyllä varsinkin, jos jätän 1 TB kovalevyn backupiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2011
 18. Pete77

  Pete77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiikos muilla tuo EPG:stä tallentaminen tuolla punaisella REC napilla? Käyttöohjeen mukaan pitäisi toimia. Itellä ei toimi vaan pitää OK painaa ja Tallenna.

  Toinen kysymys eli pyöriikö kovalevy tosiaan koko ajan boxin ollessa päällä? Ei mielestäni koskaan ole pysähtynyt. Ei taida olla kovin pitkäikäinen kovalevy jos tosiaan on näin.
   
 19. Warra

  Warra Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juup.. itselläni on pc:ssä parhaillaan lähes 5 vuotta yötä päivää pyörinyt kovalevy ilman turhia sammutteluja, ja hyvin pelittää. Ei nuo ihan hetkessä kuole ellei ole valmistusviallinen yksilö.
   
 20. Happo64

  Happo64 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä toimii tallennus EPG:stä punaista nappia painamalla. Kovalevy pyörii jonkin aikaa ja sitten pysähtyy.