Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. ZoRcH

  ZoRcH Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.10.2006
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  8
  Miten on toppari pelannut? Onko isompia vikoja? Tuo olis varteenotettava vaihtoehto. Tuleekohan tohon 2400:seen päivityksiä useammin kuin tohon wboxiin?
   
 2. GoDi81

  GoDi81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei juma.... tätä romua.
  Nyt kun kelloa siirrettiin taaksepäin niin tämä siirsi kellon ihan ok mutta boxilla ei voi nauhoittaa mitään!
  Kaikki ajastukset lähtee tuntia liian aikaisin päälle (myös hakusana) ja jopa epg kautta Tänään pistetyt lähtee tuntia aikaisemmin päälle....
  Mitään kelloasetuksia en löytänyt ja boottaaminen ei auta, mitä hvettiä tässä voi tehdä?
   
 3. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole ollut vielä tuota, eikä mitään muitakaan ongelmia. Ainut mistä voisi valitaa on hakuajastimien rajoitettu määrä, hyppynappien puute toistossa sekä turhan hankala käyttölittymä nauhoitusten suhteen. Miksei niitä tallennuksia voisi näyttää selkeänä hakemistopuuna ohjelmien nimien mukaisesti, sarjat omissa nimetyissä kansioissaan? Käyttöliittymä ja ominaisuudet ovat kyllä kovasti vajavaisia yli 7 VDR vuoden jälkeen...
   
 4. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksi kertaa vuodessa tulee samat virret, ajastukset kusee. Itse poistan kaikki ajastukset ennen tätä prkln:grr: kellojen siirtoa ja laitan uudelleen talvi/kesäaikaan siirtymisen jälkeen--> ei ongelmia sen suhteen.
   
 5. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on tämän päivän sekä hakuajastimet että vakiotallennukset menny ihan ok. Eli vika on nyt jossain muualla? EPG:ssä? Ja boksini on siis kaapelissa (DNA/Welho).
   
 6. Eponex

  Eponex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoin. Epäilen, että kyseessä on eri päivitysversiot boxissa. Toisilla toimii toisilla ei.
   
 7. Eponex

  Eponex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen voi itse määrittää, joten se ei ole ongelma.
   
 8. Jussivain

  Jussivain Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli haettua HD2 ja ohjelmisto päivittyi heti 1.7. Lähetys tosiaan nykii ajoittain varsin häiritsevästi. Onko tuo nykiminen softaversioiden myötä parantunut, ts. jäänkö odottelemaan päivitystä siinä uskossa että vika korjataan pikapuoliin vai joutaako laitteen viemään takaisin kauppaan?

  Mitä tarkoitat, eikö 11 hakusanatallennusta olekaan maksimimäärä? Se olisi hyvä uutinen.
   
 9. GoDi81

  GoDi81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa sekoittaa nyt siihen että asetuksista saa niihin rajoittamattoman tilan käyttöön...
   
 10. nible

  nible Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2002
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuo 1.9rc versiokaan anna tuota enempää niitä tehdä.

  Tänään meni sitten jumiin yleHD kanavalla ihan katselutilanteessa. Töpseli irti, niin taas toimi.

  Eli YleHD kanavalla jumittelee, Nelonen HD kanavalla tippuu mainoksien vaihtuessa kanavalta. Mitään tietoa ei ole kuinka täynnä levy on. Kellon päivitti automaattisesti. Viikottaisista teki uudet tallennukset vähän käynnistyksen jälkeen, mutta ei poistanut niitä viime viikolla tehtyjä, joissa väärät ajat.
   
 11. RSOCUstin

  RSOCUstin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei taida tuosta laitteesta olla mihinkään, kovasti kyllä himottaisi ostaa.
  Maximun alkoi antautumaan, pitää varmaa softa ajaa uusiksi siihen.
   
 12. Happo64

  Happo64 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankin juuri WXox HD 2:n. Kun asensin sen paikalleen, siis vedin antennipiuhan seinästä boksiin ja sitten loopista telkkariin (Sony Bravia Ex) ja kytkin HDMI:n, näkyvät telkkarista kaikki kanavat vain, jos boksi on stand by-tilassa tai päällä. Jos boksin sammuttaa etulevystä, ei telkkarista näy kuin Ylen kanavat, MTV3, Nelonen ja Sub vain ilmoittavat, että ei signaalia. Miksi boksi ei välitä loopista eteenpäin muita kuin Ylen kanavat kun virrat ovat pois? Tietääkö kukaan? Minulle ei ole HD-kanavia vaan normaalit kanavat ilma-antennilla. Paikkakunta on Kuopio, jossa ei vielä näy TV-viihde, joten en voinut vielä hankkia korttia. :confused:

  Toinen ongelma on päivittäminen. Eikö tosiaan onnistu ilma-antenilla kuin DNA:n tai ethernet-piuhalla modeemista? Entä jos kytken boksin ethernet-piuhalla langattomassa nettiyhteydessä olevaan läppäriin? En jaksaisi lähteä vetämään metritolkulla piuhoja huoneesta toiseen, kun olohuoneessa ei satu olemaan puhelinpistoketta.
   
 13. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä on nyt pari perustavan laatuista kysymystä joista tässäkin threadissa on keskusteltu, mutta ensin vastaukset noihin ylläoleviin:
  1) Luultavasti siitä antenniloopista tulee ulos vain sen mux:in signaali johon vastaanotin on viritetty. Johtunee valitusta tekniikasta. Jos oikein haluat sen toimimaan, niin osta parin euron antennihaaroitin ja vedä piuhat seinäpistokkeesta suoraan sekä televisiolle että boksille.
  2) Päivitys tullee myös jossain vaiheessa myös antenniverkkoonkin jakeluun voi tosin kestää pitkäänkin. Ei toimi tuolla läppärijutulla ellet sitten tee jotain internet ytheyden jakamisia siitä lääppärin puolelta. En siinä osaa neuvoa kun en tiedä laitekokoonpanostasi enempää.

  Mutta ne alussa mainitsemani perustaavanlaatuiset kysymykset:
  1) Miksi televisiota pitäisi katsella suoraan eikä AINA digiboksin läpi?
  2) Miksi boksi pitää välillä sammuttaa?
  Jos syynä on energian säästäminen, niin olisiko silloin kannattunut harkita jokin toinen kuin uusin HD boksi? Vuodessa tulevat energiansäästöt olisivat varmasti paljon suuremmat kuin mitä säästetään sammuttamalla tämä boksi fyysisesti aina kun sitä ei käytetä. Rahansäästöstä ei varmaan kannata edes puhua kun hinta boksin pitämiselle koko vuoden kaukosäätimestä sammutettuna on noin 1€? Pienistä puroista jne. mutta silti!
  Vastaanotinkortin muuttuminen pakolliseksi (linkityksen lisääntyessä) tuo kohta 1 tulee kuitenkin enemmän ja enemmän pakolliseksi, lisäksi hyvässä boksissa voi kuvanlaatu olla paljon parempi kuin tv:n vastaaottimessa. Jos käytössä on kotiteatterivahvistin kannattanee myös kuva kierrättää vahvistimen kautta (esim. äänisynkan tai hyvänlaatuisen skaalaimen takia). Ja tietysti vastaanotinkortin aiheuttamat rajoitukset (siis se että niitä on vain yksi!) antaa vinkkejä siihen suuntaan että että kuvan pitäisi tulla siltä laitteelta jossa se kortti on.
   
 14. Happo64

  Happo64 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos pjcinc tuosta antennihaaroitinvinkistä! :thumbsup: En tullut ajatelleeksi, koska edellisessä boksissa riitti kun veti piuhan loopista telkkariin. Siksi ihmettelinkin, miksi tässä boksissa homma ei toimi vastaavasti.

  Mahtaneekohan päivitys tulla jakeluun TV-viihteenkin antenniverkkoon? Eikös se ole jakelussa lähinnä DNA:n antenniverkossa. DNA ei tule meilläpäin kysymykseen muuten kuin kaapelina. Sen sijaan TV-viihde alkanee piakkoin näkyä HD:nä antennillakin.

  "1) Miksi televisiota pitäisi katsella suoraan eikä AINA digiboksin läpi?" Olen tottunut katsomaan tv:tä suoraan, koska edelliset digiboksini ovat päällä ollessaan jatkuvasti pitäneet ääntä ja kuumenneet melkoisesti. Kun tv:ssäni on itsessään digiviritin, niin miksipä pitäisin bokseja turhaan päällä? Ei ole kyse sähkön säästöstä. Kun edellinen boksini toissapäivänä hajosi, marssin kauppaan ja hankin saman tien uusimman HD-boksin koska ajattelin, että tarvitsen sen HD-lähetysten alkamisen vuoksi. Jos kortteja on käytössä vain yksi, niin tietysti sitten pitää aina katsoa digiboksin kautta. Minulla on kyllä telkkarissakin korttipaikka.
  2) Miksi boksi pitää välillä sammuttaa? No eihän sitä pakko ole sammuttaa, mutta edellämainituista syistä olen tottunut sammuttamaan. Nyt on varmaan muutettava tottumuksia, koska tämä WBox on selvästi suunniteltu olemaan päällä jatkuvasti, toisin kuin edellinen Topfieldini. Ilmeisesti se on kuitenkin aina välillä sammutettava, ettei mene aivan juntturaan. Olkoot muuten päällä jatkuvasti, kun kerran ei metelöi eikä kuumene.
   
 15. pjsinc

  pjsinc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan ok peruste, hyväksytään. :) En edes tuota näkökulmaa tajunnut ajatella... Edellinen boksini oli itse tehty Linux pohjainen VDR jonka sammuttaminen / käynnistäminen ei ollut kovin nopeata (lisäksi äänitysten onnistuminen automaattikäynnistyksellä ei ollut luotettavaa) joten minä en sitä koskaan sammuttanut. Tämä on minulla ollut täysin äänetön (alkuperäisellä levyllä!) ja ei ole pahemmin kuumennutkaan joten minulle on riittänyt kaukosäätimestä sammuttaminen.

  Minulla on boksi kaapelissa joten en noista antenniverkon jakeluista oikeasti tiedä. Sori. Eikös tässä ketjussa ollut aiemmin juttua tuosta TV-viihteen kortista, korttilinkityksestä ja HD:stä?
   
 16. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Läppäriin kytkeminen onnistuu. Laita vain verkkokaapeli boksista läppäriin ja jos läppäri on windowsilla niin wlan-yhteydestä päälle sharing (ICS). Löytyy sieltä verkkoasetusten joltain välilehdeltä/lisäasetuksista.
   
 17. markom80

  markom80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo boksin buuttailu on aika ärsyttävää. Muutaman kerran tainnut buutata katsottaessa nelonen hd:ta ja kerran katsottaessa nelonen pro 2:sta. Tuo on minusta aika vakava bugi softassa ja pitäisi korjata asap.

  Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
   
 18. esat

  esat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olinpa sitten yhteydessä DNA asiakaspalveluun. Laitoin viestiä vioista.Yllätys oli kun soittivat samana päivänä takaisin. Pahoittelivat etten ole tyytyväinen laitteeseen, ovat tietoisia että vikoja on. Ennen kaupan purkua suosittelivat huoltoon viemistä :p, myönsivät, et laite on tuotu keskeneräisenä myyntiin :mad:. Eivät osanneet sanoa koska mahdollisesti on tulossa päivitys joka korjaisi ongelmia, eivätkä korjaako huolto käynti ongelmat. Täältähän on luettavissa ettei korjaa oikeastaan mitään.
   
 19. Schillaci

  Schillaci Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivottavasti asiaa ei ole täällä käsitelty, en ainakaan hakusanoilla löytänyt.

  Mulla on ongelmana nyt Welhon HD2:n kautta otettavat digitaaliset äänet.

  Topfieldin crc-2400:ssa äänet Canalilta tuli Onkyon vahvistimeen HDMI:n kautta hienosti 5.1 kanavaisena Dolby digitalina. Nyt vaihdoin sen toiseen telkkariin ja tässä olis mukavammat suosikkilistat ja isommat tallennustilat päätelkkarin kylkeen. Saan kuitenkin ainoastaan PCM-ääntä ulos jonka vahvistin kanavoi Dolby Pro Logicina. Sisään menevää Dolby digitaalia en saa vahvariin millään ja ainoa kohta Welhon valikossa on moniääni/stereo. Valintaa jossa olisi PCM/muu ei sitten olekaan. Kokeilin vielä erillisellä optisella kaapelilla mutta ei onnistu silläkään. Valinta kanavalta on kohdillaan 5.1 äänillä, mutta mitä tahansa valitsen, se vaikuttaa korkeintaan puhuttuun kieleen, ei siihen mitä vahvistin päästää läpi. Oli kuitenkin joku asia joka toimi hyvin tossa Topfieldissä ;-).

  Eikä ole taitoa, ymmärrystä vai missähän mulla tökkii. :hitme: Eli onko joku saanut suoraa 5.1 Dolby Digitalia ulos tuosta vehkeestä canalin tai muilla kanavilla?
   
 20. Sepil

  Sepil Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2010
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Optisella kaapelilla tulee ainakin meillä. Jopa YLE HD:n Tartu Mikkiin on viimeiset kaksi viikkoa ollut 5.1 äänellä. Kaapeliverkossa olemme.