Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. Vmatti

  Vmatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä hiukan asian vierestä mutta pitäiskö MTV3 HD kanavalla näkyä suomenkieleiset tekstitykset?
   
 2. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  MTV3 HD -kanavalla tekstitysongelmia  "Uudella MTV3 HD -kanavalla ei ole vielä toistaiseksi ole tekstityksiä saatavilla. MTV3 tiedottaa saavansa tekstityksen toimimaan vielä tämän viikon aikana ja pahoittelee puuttuvasta tekstityksestä johtuvaa haittaa."
   
 3. kacurry

  kacurry Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmettelen miten 3v. vanhalla porn caster pvr-6102c:llä pystyi tallentamaan kahta kanavaa eri nipuista ja katsomaan kanavaa kolmannesta nipusta... Ja tällä "nykyteknologian ihmeellä" ei moiseen pysty? Auttakaa Turkulaist Hesas.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2011
 4. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se miten monesta kanavanipusta digiboxi voi tallentaa yhtäaikaa ohjelmia on kiinni virittimien määrästä.

  Niin WBOX HD2:ssa kuin tuossa vanhassa Procasterissa on 2 viritintä. Niinpä niillä molemmilla tallennetaan tai katsotaan yhteensä enintään kahden kanavanipun ohjelmia.

  Kolmen virittimen laitteita ei pahemmin ole markkinoilla - Varsinkaan Cable HD Ready tai Antenna HD Ready-hyväksynnällä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2011
 5. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 957
  Saadut tykkäykset:
  213
  Ei voi olla mahdollista. Tietääkseni Procasterissa on vain kaksi viritintä, jotka luonnollisesti voivat virittyä vain kahteen muksiin yhtäaikaa.
   
 6. anjupi

  anjupi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.04.2001
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävinpä tarttumassa tarjoukseen Kuopiossa. 24 kk sopimuskaan ei oikeastaan häirinnyt, koska taloon tulee DNA:n valokuitu, eli muilta palveluntarjoajilta ei edes ole mahdollista laajakaistaliittymiä saada.

  Boksin asennuksessa ei meinannut ensin kanavat löytyä, mutta hetken säädettyä kaikki ilmestyivät listalle. Ensimmäiset tallennuksetkin on jo onnistuneet ja nyt myös Harmony one ohjelmoitu. Ensikokemukset siis ihan ok, mutta katsellaan miten tästä eteenpäin. Halvaksi tuo ainakin tuolla tarjouksella jää.
   
 7. methodique

  methodique Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2010
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on viime aikoina ongelmana ollut C nipun häviäminen EPG listasta. Tuohan on aivan käsittämätöntä että laite lataa ns. dynaamisesti kanavat. Pitäisihän kanavat olla listalla kun ne on kerran haettu elikkä joskushan voi olla että signaalin laatu on huono joten sen ei pitäisi kuitenkaan hävittää kanavia esim. ongelman selvittely ei onnistu jos kanavien signaalien tasoa ja laatua ei voi varmistaa :confused:

  Digian mukaan esim. Lahteen suunnatulla anteenilla saattaa signaalin laadun tasoon vaikuttaa DNA'n lähettimet jotka ovat Espoossa. Vahva antenni voi ottaa signaalin ikään kuin takakautta ja sekoittaa boxin?? On kuitenkin käsittämätöntä että tällainen on edes mahdollista. Pitäisihän lähettimet jollakin tavalla pystyä isoloimaan signaalin etteivät vastaanottimet mene sekaisin.

  Yhtäkaikki. Tämä kanavanipun häviäminen on selvästikin boxin ongelma. Kanavien pitäisi olla listalla vaikka signaalia ei ole!

  ONko tarkempaa tietoa mitä tuo paljon puhuttu ja odotettu päivitys lupaa korjailla??
   
 8. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  En usko että kukaan tietää mitä tuo "tuleva" päivitys pitää sisällään, arvailla vain voidaan. Epäilen että kaikkia vikoja ei tule korjaamaan, jos yhtään. Toisiko vain uusia ominaisuuksia niin kuin yleensä nämä päivitykset tuppaa tuomaan. Toivotaan että kerrankin saadaan kunnon päivitys, olisi muuten ensimmäinen kerta kun joku valmistaja jakaa jotain todella hyvää :)
   
 9. dazler

  dazler Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tsau, wanha sotanorsu Topfield TF5100PVRc on alkanut pykimään nyt sen verran (maksukanavat tai tekstitykset eivät tule näkyviin noin joka viidennen kanavanvaihdon yhteydessä vaan boksi pitää bootata), että pitäisi varmaan päivittää digiboksi. Mitään erityistä hinkua ei ole kaapeli-HD-boksiin, mutta ei kai se huono idea olisi samalla moinen hankkia.

  Pari kysymystä tästä vehkeestä:

  1. Olohuoneesta löytyy sekä videotykki että televisio, molemmat HD Ready. Tällä hetkellä kuva menee RGB-scartilla televisiolle ja komponenttivideolla tykille. Saanko kytkettyä Wboxin HD-tasoisena esim. komponenttivideolla tykille ja HDMI:llä televisiolle niin että se syöttää molempiin katsottavaa signaalia yhtä aikaa eikä vain jompaan kumpaan joka täytyy käydä valikosta erikseen valitsemassa?

  2. Jos paritan ohjelmakortin (DNA/Welho, juuri uusittu) Wbox 2:n kanssa, voinko katsoa ko. kortilla enää mitään (maksu)kanavia (SD) vanhalla toppylla, jos siirrän sen vaikka makkariin? Voiko kortin jättää parittamatta jos en tilaa (ainakaan toistaiseksi) maksullisia HD-kanavia, ja näen silti ilmaiset?

  3. Saako welhon kautta edes näkymään mitään järkeviä ilmaisia HD-kanavia, joiden vuoksi kannattaisi ostaa (kenties varsin keskeneräinen) HD-boksi nyt eikä enää uutta SD-kaapeliboksia murto-osahinnalla?
   
 10. JuicyMan

  JuicyMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0

  2. Itellä on kortti linkitetty telkkarin ja vielä erikseen Wbox 2:n kanssa ja ainakin vanhalla Inverton romulla pystyy katsomaan ja tallentamaan Canalin maksukanavia, tämä tosin Turun kaapelissa mutta eiköhän sama homma päde Welhollakin.
   
 11. dazler

  dazler Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos, hyvä tietää. Rupes vähän jännittämään kun luki tuolta noita kysymyksiä ja vastauksia, varsinkin kohdassa 9. Mutta ilmeisesti siis onnistuu, linkitys vaan kuitenkin on pakollinen jos haluaa katsoa HD-boksilla edes SD-maksukanavia.

  Oletteko te jotka valitatte boksin kovalevyn äänekkyyttä kokeilleet kovalevyn vaihdon sijaan ihan vain ottaa levyä irti boksista, kytkeä se tietokoneeseen ja säätää AAM-arvoja levystä? Siis automatic acoustic management, pitäisi olla käytännössä kaikkien nykyaikaisten kovalevyjen säätövalikoimissa. Itse olen säätänyt mm. verkko- ja USB-kovalevyt tuolla tavoin häiritsevän raksuttavista joko täysin äänettömiksi tai ainakin huomattavasti hiljaisemmiksi. Työpöytäkäytössä voi odottaa 5-15% suorituskykyhäviötä hakuajoissa, mutta USB-, verkkokovalevy- tai digiboksilevykäytössä tuosta suorituskykyhäviöstä harvoin on yhtään minkäänlaista haittaa.
   
 12. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 957
  Saadut tykkäykset:
  213
  Ei saa. CR HD standardi kieltää digibokseja antamasta komponentin kautta HD-signaalia eli sieltä saa vain 576i tai p signaalia. HD-kanavaa katsoessa HD-signaali alasskaalataan 576i/p muotoon.

  Kortin voi parittaa enintään kolmeen tai viiteen (en muista tarkkaan) eri CR HD boksiin samassa taloudessa. Vanhoihin Conax v1 kortinlukijoilla varustettuihin bokseihin linkitys ei vaikuta mitenkään. Linkitettävät boksit pitää aina parittaa, vaikka katsoisi vain SD-maksukanavia.
   
 13. dazler

  dazler Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksei näissä bokseissa sitten ole missään kahta HDMI-liitäntää? Onko sekin jotenkin tahallisesti estetty? Eihän tässä ole mitään järkeä jos boksia ei saa kiinni kuin yhteen näyttölaitteeseen vaikka HD-tasoisia liitäntöjä olisi vaikka muille jakaa.
   
 14. DaKyy

  DaKyy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melkoinen pettymys oli huomata ettei kyseisellä boksilla pystynyt PlusTV:n korttia käyttämään. Käytännössä ei siis ole mahdollista saada MTV3:n kanavapakettia antennipuolella? Tuon nyt olisi vielä ehkä kestänyt jos DNA:n hd-kanavat olisi virittyneet, mutta ei niin ei. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää tvviihde, ja sen tarjonta vaikutti todella surkealta. Boksi lähtee takaisin kauppaan ja Topfield takas tilalle. Ei vaan kiinnostais noita Topfieldin laatukikkareita ostaa toistamiseen kun yks jo laukas konkat ja rikkoi kiintolevyn.
   
 15. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä hyvä vaihtoehto. Toimii kaikilla korteilla.
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=85726
   
 16. DaKyy

  DaKyy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 031
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tähän tarkoitukseen sinulle halutaan myydä AV-vahvistin;) Oletko tsekannut HDMI-splittereitä?
   
 18. Zepa

  Zepa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.09.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliko tosiaan niin että HD tallennuksia ei voi kattoa ilman korttia. Palautin kortin kun en oo kotona nyt niin paljoa että ehtis kattelee. Nyt kun yritin kattoo mitä tahansa HD tallennusta niin ilmottaa vaan että aseta kortti. SD:t näkyy normaalisti. Onko kellään vinkkejä miten saa näkyy tallennukset ilman et ois aina tilaus päällä kyseiseltä kanavalta? Boksi täynnä HD leffoja yms. joita ei pysty nyt sit kattoo??

  Dna:n "prot" ei osannu vastata tähän..ne vaan epäili et aina pitää olla kyseinen kanava tilattuna et pystyy kattoo tallennetta.
   
 19. Vox

  Vox Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  5
  Itselläni nyt noin viikon käytön jälkeen hävisi suurin osa haetuista kanavista, ja ilmeisen satunnaiset jäljelle jääneet kanavat ovat ryhmittyneet vailla logiikkaa. Esimerkiksi boksin automaattisesti luomasta radioasemien listasta löytyy nyt lähinnä maksukanavia. Omaksi suosikkilistaksi tallennetut peruskanavat (Yle jne) on nyt lähes tyhjä lista, ja muutama tallelle jäänyt kanava pitää sisällään kanavia, jotka eivät tuolle suosikkilistalle edes kuuluneet. Loput suosikkilistat ovat tyhjiä ja viimeaikaiset tallenteet luonnollisestikin epäonnistuneita.

  Valtaosaa peruskanavista ei näy enää lainkaan viritettyjen kanavien listassa. Mitään logiikkaa kanavien katoamisesssa en pikaisella selaamisella havainnut.

  Laite on kiinni Welhon kaapelissa Helsingissä ja ollut tosiaan käytössä n. viikon ajan. Tänä aikana olen sammuttanut laitteen etupaneelin painikkeesta kerran.

  Ei ihan tuntuisi valmiilta laitteelta ns. tuotantokäyttöön.
   
 20. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  TV-Viihteen kanavilla antenniverkossa kokeiltua:
  Ilman korttia et katso ensimmäistäkään TV-Viihteen kortilla alunperin purettua tallennetta. Sanoo "Aseta kortti".

  Sen sijaan tilauksen ei tarvitse olla voimassa kortin voimassaoloaikana tehtyjen tallenteiden katsomiseksi.