Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

 1. Mr.Hankey

  Mr.Hankey Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ajattelin että tämä voisi olla se seuraava ja ensimmäinen HD-boksini. Näköjään paskaa paketissa on taas myynnissä. Nykyinen markkinatilanne on käsitykseni mukaan sellainen, että kunnollista boksia ei ole myynnissä? Topparit saa tapeilla hyviksi, mutta konkat sitten leviää ennemmin tai myöhemmin ja muihin ei saa tappeja ja ovat ihmeellisiä bugikasoja?

  Tosin onhan SD-boksien kanssa sama juttu :hitme:

  Miksi ihmeessä sellaiset valmistajat kuten Sony ja Panasonic eivät myy tallentavia digibokseja vaan ainoastaan jotain DVD-tallentimia? Ei VHS-aikoina kaupasta saanut vain jotain helkkarin koreanihmeitä :OI
   
 2. ZoooM

  ZoooM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.07.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jostain syystä ei nelonen hd ja muut hd kanavat lähde näkymään wbox hd2:lla dna antenni-ohjelmakortilla. 802 HD Test 2 kuva kyllä näkyy. Linkitys kuulemma tehty. Jos antennin suuntauksessa jotain ongelmia niin ei kai tuon testikuvankaan pitäisi silloin näkyä? Mikähän mättää? Niin ja eilen tuli boxi ja kortti, tänään aamulla soitettu dna:lle ja tekivät vielä uudestaan linkityksen vaikka oli kuulemma jo tehty.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2011
 3. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mtv3HD on yksinoikeudella TV-viihteellä ja ei se taida NelonenHD:kaan näkyä DNA:lta. Saitko näkymään mitään HD-kanavia? Mulla oli ihme katkos -DNA linkityksessä heinäkuun alussa. Nyt toimii ongelmitta Oulunkylästä.
   
 4. ZoooM

  ZoooM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.07.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkseni nelonen HD kyllä pitäis näkyä, voin tosin olla väärässä?
  Ne 5 HD kanavaa mitkä pitäis tuolla antenni-ohjelmakortilla näkyä ei tule haussa kanavalistalle ollenkaan. :OI Tuo hd test ja test 2 kanava ovat ainoita mitkä näkyy.
   
 5. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  aiheseen liittyvää. Olisok sivulla 14 tässä topicissa tai siellä päin jutusteltu aiheesta. Ei näy täällä edelleenkäänmuu kuin hd-test2 .
   
 6. ZoooM

  ZoooM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.07.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko nyt viel sitten näin, että jos olisi kaksi ohjelmakorttia esim. DNA ja TV Viihde niin ainoastaan yhden kortin voi linkittää wboxiin eli jos dna on nyt linkitetty niin tv viihde linkitystä ei voi tehdä ja kanavat ei näy ja jos viihde linkitetään niin dna kanavat häviää näkyvistä vaikka kortin sisään laittaiskin?
   
 7. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Näinhän se menee. Itselläni on kaksi korttia ja kaksi vastaanotinta. DNA töllössä ja TV-Viihde Wbox HD2:ssa. Tähän tullenee parannus syksyllä? Nuo DNA:n kanavat ovat oikeasti hyödyllisiä. Kolmoselta ja Neloselta ei tule aitoa HD:ta ja YLE pihtaa lähetysajoissa.
   
 8. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä HD boksit ovat paljon huonompia mitä SD:t. SD bokseja sentään löytyi toimiviakin.
  Suoraan sanottuna älä osta Wbox II:sta, itse olen ainakin pettynyt ja nyt odotan uutta päivitystä eli en käytä tätä juuri nyt. Riippuu siitä mitä boksilta haluat, mutta Handanin boksi on parempi tosin tässäkin vikoja mutta niiden kanssa pärjää, ainakin itse pärjään :)
  Luuletko todellakin että Sony ja Panasonic tekisivät hyviä, epäilen. Parempi kun tekevät vain niitä missä ovat hyviä :)
   
 9. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään sain vähemmän mairittelevan viestin taloyhtiöltä:

  "Meillä ei ole Hd valmiuksia kun se vaatii erilliset vahvistimet siksi ne ei näy."

  Lyhyt ja ytimekäs..
   
 10. samisatsi

  samisatsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2010
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuta huomioitavaa laitteesta on nauhoituksen aikana kuuluva kova lonkse. Liekkö siellä kovo hieman huonosti kiinni. Kokeilen pehmusteita boxin alla, mutta ääni ei juurikaan vaimentunut.

  E. Tämän kirjoitettuani laioin boksin eikä miitään näkynyt, ei kanavat eikä tallenteen. Vasta tehdasasetusten palautus auttoi asiaan. Oli ensimmäinen ongelma joka tähän mennessä tullut vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2011
 11. t0m1

  t0m1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen kävi sitten niin, että Moderni perhe ei nahoittunut (on hakusanana). kone näytti, että nauhoittaa, mutta kanavat ei näkyny eikä kuulunu (ohjelmatiedot oli kyllä ok). Piti käyttää virtajohto pois seinästä ja sit palautu.

  Toinen, mikä hivenen itseäni harmittaa on se, että kun selaa EPGstä kanavaa vaikka kolme päivää eteenpäin ja sit vaihtaa seuraavan kanavan, niin se jatkuu siitä samasta ajankohdasta eikä palaa alkuun niin kuin olen vanhalla Topparilla tottunut.

  -t-
   
 12. Mr.Hankey

  Mr.Hankey Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  1
  Wbox HD2:n kohokohtia parilta viimeiseltä sivulta:kanavat hävinneet, kanavat muuttuivat mustavalkoiseksi, näytti että tallentaa mutta ei tallentanut, lonksuu, jumiutuu jne.

  Kyllä mä luulen että pari maailman suurimpiin kuuluvaa elektroniikkavalmistajaa pystyisi parempaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2011
 13. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_largest_global_technology_companies

  Kannattaa tutustua laitteen omasta topikista, mihin pystyi esimerkiksi tämä listan ykkönen oman boksinsa kanssa, joka siis on tallennusominaisuuksiltaan merkittävästi karsitumpi ja samalla tallennus- ja katselupuolen softaltaan huomattavasti yksinkertaisempi laite, kuin nämä täysveriset multituner-tallentimet.

  Olen jutellut jonkin verran eri valmistajien edustajien kanssa eri yhteyksissä ja saanut sellaisen kuvan, että varsinkaan monia isoja valmistajia eivät juuri nämä monimutkaiset tallentimet kiinnosta, koska tuotekehityskustannukset ovat järjettömän isot verrattuna katteeseen. Softa näissä "oikeissa" useamman virittimen tallentimissa on uskomattoman monimutkainen ja täynnä potenttiaalisia ongelmakohtia, ja luultavasti monet isot valmistajat yksinkertaisesti suojelevat mainettaan jättämällä tälläiset tuotteet väliin, koska itsekin epäilevät realisisia mahdollisuuksiaan tuottaa oikeasti ongelmaton laite. Täytyy nimittäin muistaa sekin, että monet ns. isot valmistajat tuottavat yhtä lailla laitteitaan samoissa kaukoidän tehtaissa ja softapajoissa, missä näitä vähemmän tunnettuja merkkejäkin valmistetaan.
   
 14. David Villa

  David Villa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.09.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tässä ketjussa haukkunut HD2-boksin alimpaan helvettiin. Kun en saanut YLEHD:tä näkyviin lainkaan, tajusin että kortissa on pakko olla vikaa. (Asun siis kaapelitalossa). Kävin Welhon myymälässä, he myönsivät että kesäkuussa 2011 on asiakkaille annettu runsaasti viallisia kortteja.

  Työnsin boksiin uuden kortin noin vk sitten, nyt ei ole ollut mitään vikoja. Itseasiassa laite on aika näppärä käyttää. Ainoa raivostuttava piirre on halpa kaukosäädin, joka pitää kovaa ääntä kuten Nokia N95 aikoinaan tekstatessa.

  HD-aikaan siirtyminen ei silti ihan täysin ongelmatonta ole ollut. YLEHD:n kuva on minulla aivan samantasoinen kuin YLE:n SD-kuva. EurosportHD ja muut maksulliset HD-kanavat ovat sen sijaan suorastaan upeita. Telkkarini on uusi Panasonic VT30 50 tuumaa.
   
 15. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahus kun vaan tulisi lisää valinnan varaa.
  Kohta kun tuo vanha procaster tilttaa niin joku uusi on saatava...

  Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
   
 16. ahven

  ahven Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitystä: Boksi ollut nyt reilun viikon huoltoreissulla. Jännityksellä (sarkastisesti) odotan vikalistaa, sekä tehdyistä korjaustoimenpiteistä per vika.

  Kivaahan tässä on sitten sekin, että tallennuksia ei voi tehdä tänä aikana kun tuo on ainoa boksi..
   
 17. jakku

  jakku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hommattua kyseinen boksi Gigantista hintaan 489€ n. viikko sitten. Tässä omat plussat ja miinukset tähän mennessä.

  + Nopea käynnistymään. Käyttöliittymä myös nopea ja helppo.
  + Hyvä kuvanlaatu sekä SD että HD. (Nelonen HD ainoa teräväpiirtokanava, mikä näkyy)
  + Tyylikkään näköinen vehje.
  + Kaukosäädin on mielestäni ihan hyvä, pitää pienen naksauksen painettaessa. Lisäksi tohon pitäisi saada ohjelmoitua telkkarin virtanäppäin (en oo kokeillu vielä)
  + Kaikki tallennukset onnistuneet ja lisäksi toi on hyvä että se lisää automaattisesti tallennuksen loppuun halutun lisäajan (Topparissa joutu erikseen pistämään joka tallennukseen).

  -Joutunut kerran ottamaan töpselin irti, kun kanavilla näky pelkkä musta ruutu.
  - Kuva nykäisee joskus (ehkä kerran tunnissa, jos sitäkään)
  - Kovalevy pitää välillä ääntä (resonoi kyllä jonkun verran tosta hyllystä, joten pehmikkeiden käyttö saattaa auttaa)

  Kyseessä siis kaapeliin kytketty boksi. Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä boksi näin uudeksi laitteeksi, jos tähän nyt vielä jotain päivitystä on tulossa lähiaikoina. Vanha boksi oli Topfield 5100 HDMI ja kyllä tämä mielestäni paremmin on toiminut laatikosta otettuna kun Toppari aikoinaan. Jotkut on valitellut tuosta toiston kelausnopeudesta, joka on pienimmillään se 8x, mutta ainakan itseäni tuo ei haittaa.:thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2011
 18. saanimaa

  saanimaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jättääkö laite kirjanmerkin, jos tallenteen katselun keskeyttää? Vai onko kelaamalla etsittävä kohta johon katselu jäi?
   
 19. jakku

  jakku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, jättää automaattisesti kirjamerkin.
   
 20. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  14
  Siihen saa kaksi toimintoa opetettua, vaikkapa tv ja vahvistin päälle....
  Älä sitten lue ohjekirjaa kaukosäätimen opettamisesta suomenkielisestä osiosta (se "puhuu" puutaheinää), vaan englanninkielisestä osiosta jossa on ohjeet oikein...