Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

 1. Mpkk2

  Mpkk2 Guest Guest

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se taajuus joka näkyy ohjelmistopäivitystä tehtäessa tulee käsittääkseni valitun TV-kanavan perusteella.
  Itselläni oli YLE:n kanava olisikohan ollut TV2 kun päivityksen tein ja symbol rate valintaan en koskenut.
   
 2. Fischer

  Fischer Guest Guest

  Liittynyt:
  27.07.2005
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitys (1.00.13) tehty.
  Ohjelmaopasta luettelo-muodossa selattaessa boksi on jo 3 kertaa jäätynyt.
  Ainoa toimenpide mikä auttaa tähän on ottaa virrat pois.
  Boksi on ollut mulla kohta pari vuotta ja ennen tätä uutta päivitystä näin ei ole käynyt kertaakaan. :(
   
 3. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 730
  Saadut tykkäykset:
  531
  Nyt on boksi käynnistetty uudelleen useamman kerran ja käytetty myös kylmänä takapaneelin on/off kytkimestä. Edelleen tulee suoraan ilman mitään temppuja 1080i resoluutiota komponenttilähdöstä. Niille harvoille, jotka ominaisuutta hyödyntävät, tilanne on siis parantunut.

  Toinen juttu minkä huomasin, mutta jolla ei näyttäisi olevan negatiivisia vaikutuksia. Muutama ensimmäinen YLE HD tallennus heti päivityksen jälkeen meni normaalisti, mutta sen jälkeen näihin tallenteisiin jää jostain syystä jokin merkintä, että se olisi muka salattu. Salauskuvaketta ei näy tallenteessa, mutta tallenteen valinnoissa on mahdollisuus poistaa salaus. Salausta (jota ei siis oikeasti ole) ei voi kuitenkaan poistaa. Poiston (Pura tallenteen salaus) voi valita ja ajaa läpi, mutta valinta on tämän jälkeen edelleen olemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2012
 4. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 730
  Saadut tykkäykset:
  531
  Lisää kummallisuuksia. Vaikka YLE HD tallennus nyt toimii, niin jotain outoa siinä on edelleen. Ei mennyt ihan putkeen tämä 1.00.13 firmiksen debuggaus, kun huomioi vielä sen, ettei firmis noudata Cable Ready HD standardia (edellinen postaukseni). Eli summa summarum.

  - Ajastustallennus YLE HD:ltä. Tallenne tallentuu, mutta siihen jää jokin tägi, jonka mukaan tallenne olisi salattu. Salaussymbolia (kansiosymboli) ei kuitenkaan näy tallenteen nimen vieressä, mutta valitsemalla tallenteen toimintolistasta löytyy "Pura tallenteen salaus" toiminto. Samoin tallenteen katselua aloittaessa boksi kysyy haluatko purkaa tallenteen salauksen. Tallenteessa ei kuitenkaan ole tästä huolimatta salausta. Salausta (jota ei siis oikeasti ole) ei voi kuitenkaan poistaa. Poiston (Pura tallenteen salaus) voi valita ja ajaa läpi, mutta valinta on tämän jälkeen edelleen olemassa. Tallenteen voi kopioida USB-kovalevylle ja toimii PC:llä jne. Lisäksi kelaus toimii vain 2x nopeudella eteenpäin (>>). Taaksepäin kelaus ei toimi ollenkaan. Tallenteessa voi kuitenkin liikkua normaalisti aikajanan avulla (vasen/oikea nuolinapeilla ja ok).

  - Suora tallennus "Rec" -napilla YLE HD:ltä. Tallentuu normaalisti ilman "salaus tägiä". Voi kelata << ja >> napeilla normaalisti. Ei ongelmia.

  DNA Welho Oulu
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2012
 5. Ari

  Ari Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  ^ kuulostaa oudolta, tai siis kuulostaa juuri samanlaiselta kuin kortin kanssa kikkailemalla tehtyjen tallenteiden kanssa ennen bugikorjausta maksukanavien kanssa. Eli jos tallenne on tehty conax-salattuna boksin levylle.

  Mutta tuossa olin muutaman ohjelman nyt ajastanut ihan epg:stä YLE HD:lta (laitteessa DNA Welho-kortti jolla muita kanavia tilattuna ja jolla toimivat mm. MTV3 HD jne paikoillaan) ja YLE HD:n tallenteissa ei ole CX-merkkiä Conax-salauksesta eikä boksin oman salauksen symboliakaan, eikä valikossa ole salauksen purkumahdollisuutta ja tallenteen katselu toimi ihan normaalisti, eli kaikki kelausnopeudet toimivat sekä kelaus taaksepäin jne. Ja käytössä siis tämä uusi firmware. Ja verkkona DNA Welho Helsinki, mikä on tullut mainittua aiemminkin, mutta tuo verkko on varmaan näissä hyvä mainita, kun niissäkin voi olla eroja signaalissa. Kokeiltu siis maanantaina 23.1.2012 tehdyillä tallenteilla.

  Eli tallennus näyttäisi toimivan ihan niinkuin pitäisikin. En ole kokeillut YLE HD:n tallennusta ilman korttia laitteessa tämän korjauksen jälkeen, joten en tiedä onko sillä vaikutusta tässä, koska ilman korttia tehdyt tallenteet maksukanavilta (kuten Silver HD tai Canal+ Film HD silloin kun se kanava oli vielä toiminnassa ja bugin piirissä) toimivat aiemmin ennen hansolon mainitsemalla tavalla kortin kanssa kikkailemalla.
   
 6. Humppeli

  Humppeli Guest Guest

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen oli ilmestynyt uusi ohjelma verkkoon! Kone kysyi ladataanko ja vastasin kyllä. Kesti muutaman minuutin ja kone buuttasi.
  Tämän jälkeen kaikki toimi kuten ennenkin ja lisäksi HD-kanavien tallennus toimi kaikille kanaville.:thumbsup:
  Kyllä kesti mutta kannatti odottaa.
   
 7. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Ei ole täälläkään mitään salausta YLE HD tallenteissa ja kelaukset toimii kumpaankin suuntaan kaikilla nopeuksilla.
  Itselläni ei ole lainkaan korttia (kun eivät toimivaa saaneet toimitettua prkl).

  SSP/(DNA)/Kuituanet (SSP ostaa tv-palvelut DNA:lta ja toimittaa ne eteenpäin Kuituanetille), Lohja
   
 8. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 730
  Saadut tykkäykset:
  531
  Minun wbox käyttäytyy sitten melko kummallisesti :D. Mainitaan vielä, että minulla on ollut koko ajan katselukortti paikoillaan (jos sillä nyt sattuisi olemaan jotain merkitystä). Boksi on bootattu useamman kerran, virrat katkaistu kokonaan on/off napista ja tehdasasetukset palautettu heti päivityksen jälkeen. Ilmeisesti DNA Welhon verkoissa paikkakuntien välillä on jotain eroa kaapeliparametreissa.

  Oletko Make73 kokeillut YLE HD tallennusta mainitsemillani tavoilla - suoraan Rec-napista ja sitten ajastus EPG:stä. Onko eroa? Onko muita säätäjiä Oulun alueen kaapeliverkossa?

  Tarkennetaan myös vielä epäselvyyksien välttämiseksi, että tekemissäni EPG-ajastuksissa tallenteeseen ei tule CX-symbolia eikä sitä toista AES-128 kovalevykryptauksesta kertovaa "kansiosymbolia". Silti tallenteen optioissa on "pura tallenteen salaus".

  Entä miten teillä toimii 1080i komponenttilähtö? Jos sekään ei toimi kuten minulla (eli pukkaa HD:tä ilman jippoja), niin olisikohan päivityksessä tapahtunut sitten jotain hyvin omituista omalla kohdallani.
   
 9. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Pari ohjelmaa olen tallentanut EPG:n kautta ja ne testasin eikä tuota "pura tallenteen salaus" optiota ole.
  Kokeilin nyt tallentaa muutaman minuutin tuota "testikuvaa" suoraan rec:llä ja sama juttu eli ei viittauksia salaukseen + että kelaukset toimivat tässäkin normaalisti molempiin suuntiin.
  Komponenttilähdöstä en osaa sanoa kun ei ole tarvetta moiselle, mutta hyvä jos ei ole siihen koskettu kun se tuntuu toisille olevan hyödyllinen "bugi".
   
 10. Spaca

  Spaca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kertaa oman boxin kanssa (päivityksen jälkeen) käynyt samoin, mutta en osaa yhdistää että miksi välillä salaus on purettu ja miksi välillä purkamatta. Ärsyttävää siis toisinaan kun ei pysty kelaan kuin 2x.
   
 11. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 730
  Saadut tykkäykset:
  531
  Mikä kaapeliverkko ja paikkakunta?

  Eilisillan kokeiluilla minulla näyttäisi aivan järjestelmällisesti ongelman yhteys olevan se, että homma ok, kun käyttää manuaalitallennusta Rec-napilla. Sen sijaan EPG-ajastuksiin tulee mukaan jokin olematon "feikkisalaus", joka aiheuttaa ainakin tuon kelausongelman. Onneksi aikajanahyppiminen toimii kuitenkin eteen ja taakse normaalisti näissäkin tallenteissa. Tämän vuoksi joutuu vastaamaan joka kerta tallennetta katsoessa "puretaanko talleenteen salaus..." kysymykseen "Ei".

  Täytyy vielä kokeilla vaikuttaako EPG-tallennukseen se, että onko boksi stand-by tilassa vai jo valmiiksi päällä. Ja vaikuttaako kortti mitenkään.

  ***
  Voin myös varmistaa, että ajansiirrossa viivästettynä katseltaessa aikajanabugi on edelleen olemassa. Tuli taas eilen vastaan :cool:.

  ***
  Tämä bugi on pahentunut, koska enää sen hyödyntämiseen ei tarvitse tehdä mitään temppuja. En tietenkään valita tästä viasta, vaan teen vain havaintoja muutoksista. Sinällänsä itsellekin on yksi hailee tämä ominaisuus, mutta mitenköhän uusi FW läpäisi CR-HD testauksen...
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2012
 12. kari

  kari Guest Guest

  Liittynyt:
  25.05.2000
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitys tullut myös jakoon tänne elisa/ttv:n alueelle tänään...
   
 13. DrSonic

  DrSonic Guest Guest

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkistä. Löytyi Elisan kaapelista pääkaupunkiseudullakin.
   
 14. Fifty

  Fifty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täällä sama juttu kelauksessa, ei toimi kuin 2x nopeudella YLE-HD:n tallennukset. Tämä tilanne tuli ainakin silloin, kun aloitin katselun ohjelman ollessa vielä kesken. Salausjuttuja en ole sen kummemmin huomioinut tai tullut vastaan. DNA-Oulu.
   
 15. Spaca

  Spaca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  DNA Kuopio. En ehtinyt selvittää vielä tarkemmin tuota salaus/x2 -ongelmaa, täytyy laittaa huomiselle joku tallennus.
   
 16. Idiz

  Idiz Guest Guest

  Liittynyt:
  13.08.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoin - kiitos vinkistä! Etsin Elisan kaapelista Helsingissä juuri ja löytyi ja päivittyi.
   
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  3 258
  Saadut tykkäykset:
  612
  Päivityksen jälkeen YLE HD:n ja Nelonen HD:n tallennus toimii ilman ongelmia (Soneran verkko, entinen TKTV).

  Ikävä kyllä boksi menee jumiin, kun menen katsomaan EPG:tä. Tätä ei välttämättä tapahdu heti, mutta eilen illalla muutaman minuutin kanava- ja EPG-surffauksen jälkeen meni jumiin monta kertaa. Sama homma tänään. Tehdasasetukset palautettu kahdesti.
  Jumitilanteessa EPG on näkyvissä luettelomuodossa, pikkukuva näkyy ja ääni kuuluu. Laite ei kuitenkaan ota vastaan mitään komentoja kaukosta tai itse laitteen napeista. Ainoa mikä auttaa, on katkaista takana olevasta virtakytkimestä virta.

  Onko kohtalotovereita, vai onkohan tämä joku yksittäinen laiteongelma?
  Vanhalla firmiksellä ei ole tällaista tapahtunut koskaan.
   
 18. Mpkk2

  Mpkk2 Guest Guest

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hep. Kyllä löytyy kohtalotovereita. EPG jumiin ettei auta mikään muu kuin takana oleva virtanappi. Tähän lisäksi, että kun tuo tapahtuu näkyy kanava OK pienellä kulmassa, mutta jos sattuu olemaan nauhoitus päällä samaan aikaan niin se nauhoitus on entinen.
  Kun nauhoitusaika päättyy ja laitat boksista virrat pois niin laite tallentaa vielä minuutin...
   
 19. jannehe

  jannehe Guest Guest

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoista itselläni tätä ongelmaa ei ole.. mutta haluisin tietää lisää. Käytätkö suosikkilistaa? minä en, eli poistan turhat kanavat pois. Kanavien viritys on nopeaa. Historia asetus on pois päältä. Niin onko vain bugi suosikkilistassa?? ps Firmis on päivitetty Verkko: Joensuu Elisa ktv
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2012
 20. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 730
  Saadut tykkäykset:
  531
  EPG:stä tehty ajastustallennus wboxin ollessa jo päällä tuottaa tallenteen, jossa ei ole "pura tallenteen salaus" -ongelmaa. Eli minulla boksi tekee jotain omituista silloin kuin EPG-tallennus alkaa koneen ollessa stand-by tilassa.