Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

 1. Aeryn

  Aeryn Guest Guest

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep jep. Yleensä laittelen ajastukset aamulla koko päivälle, joskus on tullut laitettua jopa edellisenä päivänä, mutta se ei ehkä taida olla järkevää ajatellen noita mahdollisia muutoksia. Tiedän siitä automaattisesta alku- ja loppuajasta, mutta joskus siitä on haittaa jos sen on mennyt määrittelemään suurehkoksi ja pitäisi järkeillä mitä ohjelmia voi tallentaa ja mikä on katsottava, kun sattuu tulemaan jotain intresanttia kolmelta kanavalta yhtäaikaa. Ylen tallennuksiin totuin jo Topfieldin kanssa laittamaan minuutin etuaikaa ja 5 min taka-aikaa, mainoskanaville laitan vain taka-aikaa ja 10 min. Mutta täytyy nyt jatkossa myöhäisiin tallennuksiin laittaa kaikenlaista aikaa että mahtuu takuulla se ohjelma sinne sekaan... Onneksi on todella nopea kelaustoiminto tässä Wboxissa.
   
 2. hansolo

  hansolo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 587
  Saadut tykkäykset:
  470
  Tarkemmin sanottuna timeshift ja tallennus toimii nyt "ongelmakanavilla" esim. YLE HD. Suurin osa kaapeliverkkojen HD-kanavista on toiminut koko ajan normaalisti.

  Vaikuttaa siltä, että juuri mitään parannuksia ei ole tehty uuteen firmikseen. Ilmeisesti EPG:ssä näkyy päivämääräkin edelleen hassusti "KE 18 Jan 2012" eli päivä suomeksi ja kuukausi englanniksi :rolleyes:. Onko kukaan testannut järjestelmällisesti, että onko tullut muutoksia esim. tallenteiden siirtoon ulkoiselle kovalevylle tai salattujen SD-kanavien tarpeettomaan kryptaukseen kovalevyllä. Entäpä onko 1080i komponenttilähdön bugi edelleen olemassa?
   
 3. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Se nyt on ainakin varmaa että tähän laitteeseen on turha odotella tämän jälkeen päivityksiä joka korjaisi näitä muita pikku ongelmia/toiveitamme.
  Kovin niitä DNA:n keskusteuissa lupailivat ja hiljakkoin tosiaan tuolla facebookissakin Welhon aspa kirjoitti että viivästyksen syy on ollut että kaikki pienetkin viat on saatu mukaan korjaukseen.
  Kuin seinille puhuisi... :rolleyes:

  DNA asiasta ilmoittaessaan kertoo että "Humax on saanut päivityksen valmiiksi", luulin että tämä softa on ollut siellä testilabrassa jo kuukausia :confused:
  Tyypillistä että pestään kädet ja siirretään vastuuta kolmannelle osapuolelle.

  Kyselin paikalliselta Kuituanet operaattorilta koska päivitys on saatavilla heidän verkossaan, niin vastaus oli että se on siellä parasta aikaa (eilen) ja voi päivittää verkkokaapelin kautta kuten edellisenkin päivityksen, prkl kun tuntuu monet sekoittavan nämä kaksi boksia toisiinsa vaikka kuinka yhteydenotossaan yrittää tarkentaa kummasta boksista on kyse, olisivat jotenkin nimenneet ne selkeämmin.
  Nähtäväksi jää tuleeko tähän verkkoon koskaan tätä päivitystä, kymmeniä ellei satoja postauksia foorumeille, maileja, kuluttavavirastoon yhteydenottoja jne. on tullut naputeltua ja nyt on epävarmaa saako koko päivitystä vaikka se on vihdoin ja viimein valmis :OI

  edit:
  Roudasin boksin DNA:n kaapeliverkkoon ja päivitys sujui ongelmitta. Nyt voi siis tallentaa Game of Thrones sarjan loppujaksot terävänä ja toivon mukaan jaksosta kaksi lähtien myös monikanavaäänillä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2012
 4. Wboxvelho

  Wboxvelho Guest Guest

  Liittynyt:
  18.01.2012
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paikallisen puhelinyhtiön verkossa (Welho) päivitys ollut kaksi päivää jaossa.

  Kuitenkin pieni ongelma: Valitset päivityksen ilmoituksesta tai valikon kautta = sama lopputulos: ei latausta, ei asennusta ja boottiluuppi päivtysilmoitukseen on loputon, kunnes valitset "ei päivitetä".

  Masentavaa, oikeastaan täällä se vain lisäsi tuskaa kun boxia ei voi sammuttaa koska ajastetut ohjelmoinnit eivät käynnisty ennen kuin kuittaat "päivitysilmoituksen". Nice. Kukaan ei mielestään ole vastuussa. Vika tietysti minussa, tai wbox hankittu väärästä kaupasta.

  Kyllä minä mieleni niin pahoitin. Varmaan mentävä tallennusongelmien takia hankkimaan jotain 400-500€ maksavaa.
   
 5. alps

  alps Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2004
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Espoossa Welhon verkossa meni päivitys sisään mukisematta ja toistaiseksi kokemukset ihan hyviä. Uusia bugeja en ole huomannut
   
 6. Mpkk2

  Mpkk2 Guest Guest

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tampereella Soneran kaapelissa on nyt jakelussa kyseinen päivitys.
  Päivitys meni hyvin ja boksi toimii. Yle HD nauhoitus ainakin toimii joka on positiivista.
  Katsotaan nyt viikko miten toimii.
   
 7. Wboxvelho

  Wboxvelho Guest Guest

  Liittynyt:
  18.01.2012
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  EN tiedä onko asialla mitään merkitystä, mutta minulla "Järjestelmän asetukset" kohdassa "Lukitukset" on "Päivityslukitus" PÄÄLLÄ. Sen saa pois, mutta päivityksen ensimmäinen temppu on bootti jolloin asetus menee ilmeisesti päälle .... jne... jne...
   
 8. juka39

  juka39 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä ostit ja mihin hintaan?
   
 9. hansolo

  hansolo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 587
  Saadut tykkäykset:
  470
  Tallenteiden siirto ulkoiselle massamuistille toimii vanhaan malliin. Myös katselu ulkoiselta muistilta (ei salatut SD ja HD) toimii kuten ennen. Samoin maksulliset conax-salatut SD-kanavat tallentuvat edelleen valitettavasti kryptattuna. Vaihdettu sisäinen 2TB kovalevy toimii odotetusti edelleen. Tein päivityksen jälkeen varalta tehdasasetusten palautuksen. Siinä alkuwizardissa tulee kohta, jossa on mahdollisuus formatoida kovalevy ja määritellä osioita. Sen voi kuitenkin ohittaa "seuraava" napista ja kovalevyn sisältö säilyy. Ajastukset nollautuvat, mikä on kummallista, koska mielestäni ajastukset ovat kovalevyllä. Huomasin tämän, kun olen vaihdellut wboxiin kolmea eri kovalevyä. Ajastuslista on sen mukaan mitä on sattunut olemaan kunkin kovalevyn vaihtamisen aikaan listalla.

  [VÄÄRÄ TIETO]Sen sijaan löysin bugin, joka vaikuttaisi nyt korjatun. Nimittäin 1080i komponentti ulostulojippo ei vaikuttaisi enää toimivan.[/VÄÄRÄ TIETO] Huomasin myös toisen "huononnuksen". Ennen pystyi info (i) -napilla katsomaan katseltavan kanavan ohjelmatietoja (nykyinen ja tulevat) periaatteessa niin paljon kuin niitä oli EPG:n listattuna. Nyt näyttäisi toimivan infon kautta vain nykyinen ja seuraava. Omituista.

  Muita huomioita. Minulla oli vuodenvaihteeseen asti Canal+ Total tilaus, joka on nyt peruttu ja kanavat eivät enää näy. Sen sijaan voin edelleen katsoa kaikkia purkamattomia C+ HD -tallenteita viime vuodelta aina huhtikuulta -11 asti, jolloin aloitin tilauksen. Kortin tiedoista löytyy "pre-encryptor" kohdasta (DNA Welhon verkossa) avaimet huhtikuusta lähtien. Tämä ei sinällänsä liity päivitykseen, mutta voin nyt purkaa C+ Film HD:ltä tallennusbugin aikaan tehdyistä tallenteista conax-salauksen jälkikäteen. Tämä ei onnistunut 1.00.08 firmiksellä, vaan tuli aina se "alle 30s tallennetta ei voida ehkä tallentaa" ilmoitus. Kokeilen eilen purkaa eräästä leffasta (toukokuu -11) conax-salauksen ja se onnistui. Tallenne on siis tietenkin edelleen AES128 -kryptattu kovalevylle, mutta conax-salaus on poistettu ja tallennetta voi katsoa maailman tappiin ja ilman korttia. Nyt teettäkin hieman töitä poistaa useista katsomattomista ja Canal+ Film HD:ltä tallennetuista sarjoista tuo conax-salaus .:cool:  Korjaus: Aikaisempi virheellinen väittämäni johtui siitä, että vahvistimen skaalainasetus oli jostain syystä 480p/576p asennossa ja tämä jäi huomaamatta. Tilanne parani oleellisesti, kun vaihdoin vaffarin 1080i tilaan. Komponenttikuva menee siis wbox -> vahvistin, jossa muunnos HDMI-muotoon -> projektori.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2012
 10. janilxx

  janilxx Guest Guest

 11. hansolo

  hansolo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 587
  Saadut tykkäykset:
  470
  [VÄÄRÄ TIETO]Tätä juuri. Kokeilin eilen yhden kerran ja ei toiminut. Voin kokeilla tänään vielä uudestaan.[/VÄÄRÄ TIETO]

  Edit: Nyt menee kummalliseksi. Wbox antaa komponentista 1080i resoluutiota ilman mitään temppuja :eek:. Tämän näkee selvästi jo siitä, että kaikkien OSD-grafiikkojen ja EPG:n laatu näyttää samalta kuin HDMI:n kautta. Normaalisti komponentin kautta graafikat laskostuu ja näkyy kaiken maailman sahalaitaa jne. Katsoin juuri pätkän Game of Thronesin jaksoa, joka on tallennettu C+ HD:lta. Näkyy HD:nä suoraan ilman mitään temppuja 1080i laadulla komponenttilähdön kautta. Joku muukin voisi testata, ettei mene ihan hourailuksi tämä juttu. Jos tämä on nyt tosiaan näin, niin pitää ilmeisesti ilmoittaa DNA:lle, ettei teidän laite ole vieläkään täysin Cable Ready HD yhteensopiva :D.


  Korjaus: Aikaisempi virheellinen väittämäni johtui siitä, että vahvistimen skaalainasetus oli jostain syystä 480p/576p asennossa ja tämä jäi huomaamatta. Tilanne parani oleellisesti, kun vaihdoin vaffarin 1080i tilaan. Komponenttikuva menee siis wbox -> vahvistin, jossa muunnos HDMI-muotoon -> projektori.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2012
 12. torni

  torni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2000
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hmm. ainakin oman boxini mukaan yle-hd:n lähetys loppu juuri ennen tuota. :eek:
   
 13. hansolo

  hansolo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 587
  Saadut tykkäykset:
  470
  Kannattaa olla tarkkana. Jostain syystä YLE HD:n viimeinen ohjelma näkyy usein EPG:ssä vain 1 minuutin pituisena. Kyseessä on varmaankin tämä ja se, että teit tallennuksen EPG:n kautta. Lähetys tuli tosiaan ihan normaalisti DNA Oulun kaapelissa. Tosin SamSon sanoo täällä, että lähetys katkesi oikeasti minuutin jälkeen Oulun kaapelissa mikä on aika outoa. Ainakin itsellä se näkyi normaalista ja samassa kaapelissa ollaan.
  https://www.dvdplaza.fi/forums/show...hrones-(HBO)?p=1478353&viewfull=1#post1478353

  ***
  Kokeilkaahan joku muukin tuota 1080i komponenttijuttua, ettei mene ihan pelkästään minun höpinäksi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2012
 14. torni

  torni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2000
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tätä juuri tarkoitin, eli se näkyi kokonaan? Itse otin varman päälle ja nauhoitin tuon normikakkoselta. Märät säpikkäät sentään otin HD:lta ja hyvin toimi.
  Mahtavasti tuo EPG toimii, onko tuo kaikille sama, boxista - viis, että viimeinen ohjelma on 1 min pituinen?
   
 15. Idiz

  Idiz Guest Guest

  Liittynyt:
  13.08.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi! Tiedättekö onko päivitys jakelussa jo Helsingin alueella Elisan kaapeliverkossa kaapelin kautta?

  Kokeilin eilen 19.1. 23:00 eikä tuntunut löytyvän - joka voi kyllä johtua siitä että sotkin jotenkin hakutaajuudet :)
   
 16. Petomaani

  Petomaani Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäs nuo päivitysten hakutaajuudet ja -asetukset löytyvät? Soneran kaapeliverkossa kiinni.
   
 17. hansolo

  hansolo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 587
  Saadut tykkäykset:
  470
  Ei noilla tiedoilla periaatteessa tee mitään. Boksi löytää päivityksen automaattisesti bootatessa tai jos ei, niin viimeistään valikoista valitsemalla "Etsi ohjelmistopäivitys" ja "ok".
   
 18. Jamma

  Jamma Guest Guest

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinällään en vastaa kysymykseessi, mutta eipä näytä päivitystä vielä löytyvän Elisan verkosta Jyväskylänkään suunnalla.
   
 19. kari

  kari Guest Guest

  Liittynyt:
  25.05.2000
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tampereellakaan elisan/ttv:n alueella...
   
 20. Wboxvelho

  Wboxvelho Guest Guest

  Liittynyt:
  18.01.2012
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkö kukaan saako päivitystä tiedostona mistään?
  Kaapelin kautta päivitys ei edelleenkään onnistu. Nyt on pakko koittaa jotain muuta.