Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

 1. mies-olavi

  mies-olavi New Member

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin muutaman tunnin poissa ja nyt näyttäisi toimivan. Salausjärjestelmä tiedot ja päivitystiedot (vai miten se meni) on ilmestynyt paketteja sekä eri aikajaksoja eli jotain ovat tehneet - toivottavasti korjattu pysyvästi ettei taas neljän päivän päästä mättää...
   
 2. belmont

  belmont New Member

  Liittynyt:
  27.11.2008
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan muuten saanut tällä wboxin kaukosäätimellä ohjailtua muita laitteita? Pitäisi toimia ja jonkin sortin koodejakin manuaali sisältää mutta täällä ei homma kyllä ala toimimaan millään.
   
 3. Fotari

  Fotari New Member

  Liittynyt:
  21.01.2008
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nope, HD-kanavat eivät näy kuin sillä paritetulla boksilla. Mutta muiden maksukanavien osalta ongelma siis katosi kortin uudelleenvaltuutuksella.

  En tiedä, onko tuo kaunis nimi valohoidolle, mutta jos toimii pitempään kuin muutaman päivän, kelpaa minulle :rolleyes:
   
 4. Kaptah76

  Kaptah76 New Member

  Liittynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän halusinkin varmistaa :)

  Conax kortilta voi katsoa kuinka kauan valtuutukset on voimassa. Homma pelaa kalenterikuukausittain. Eli nyt sieltä pitäisi löytyä 31.12. eri pakettien kohdalta. Welho on nimennyt nuo vain paketti 1, 2, jne. joten tuosta ei voi suoraan päätellä mitä kanavia ko. valtuutus koskee (HD kanavat voisi olla esim. omana pakettinaan ja myös nimetty niin että asiakaskin ne tunnistaa). Kuukauden vaihteen jälkeen on yleensä pari päivää aikaa saa kortille uudet päivitykset.

  Tässäkin ketjussa on mainittu preview. Tämä on kortille ohjelmoitu parin päivän valtuutus, joka helpottaa kortin käyttöönottoa. Ilmeisesti welholla on tullut joku käpy noiden uusien tilausten käsittelyssä, koska niin monella on kanavat näkyneet vain tuo preview ajan ja sitten taas kun valtuutukset on lähetetty uudelleen...
   
 5. CMK

  CMK New Member

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menin itsekin halpaan ja sijoitin pienen omaisuuden ko. rakkineeseen. Olen leikkinyt vehkeellä vasta noin tunnin, mutta edelliseen Procasteriin verrattuna vaikuttaa erittäin asialliselta.

  Olen yliherkkä kaikelle ylimääräiselle laitteista kuuluvalle metelille, varsinkin äänille joissa on jonkinlainen sävelkorkeus (inisevät ja hurisevat tuulettimet, resonanssit yms, Procasterissa kaivoin koviksen ulos ja sijoitin HDD shellin sisään), ja tässä suhteessa Wboxi on mukava ylläri. Laite tuottaa "syvää" tasaista kohinaa, ei muuta, ja sekin peittynee tehokkaasti kunhan jaksan tunkea sen kaappiin. Tähän tosin liittyy ainoa epämiellyttävä ylläri tähän mennessä - laatikko on aavistuksen leveämpi kuin kaikki edelliset digiboxini, eikä mahdu kaappiin ainakaan vaakatasossa. Tyhmänä luulin että näissäkin olisi joku standardi, mutta eipä sitten. Kirottua!

  Procasterin interface näyttää nyt kyllä todella avuttoman lapselliselta ja rumalta. Tietysti HD-reso mahdollistaa siistimmän jäljen myös interfacepuolella, mutta Procasterin ulosanti oli kyllä aika surkea esitys siitä huolimatta. Wboxin selkeitä menuja on mukava katsella ja selailla. Yleinen käyttötuntuma on myös paljon parempi. Kanavat vaihtuvat liukkaammin, kuvan kelailu tuntuu nopeammalta, yms. Ja ei sille mitään voi että HD-kanavat vaan näyttävät hienoilta, vaikkei HD-kuva nyt sinänsä enää mikään uusi juttu olekaan. 5.1-äänikin pukkaa ulos ongelmitta.

  Eiköhän tästäkin jotain omituisuuksia löydy kunhan laitetta alkaa oikeasti käyttää, saa nähdä katoavatko HD-kanavat täältäkin kohta... Mutta jos laitteesta ei mitään isompaa outoutta paljastu, niin kyllä se oli joka sentin arvoinen. Varsinkin kun ei enää tarvitse tapella Procasterin kummallisuuksien kanssa päivästä toiseen.
   
 6. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ehkä se pehmeä sd-kuva muihin laitteisiin verrattuna voisi mennä jonkinlaisesta outoudesta. Vieläkin tekemättä se ab-verstailu Handanin boksin kanssa... Mutta näin eilen Maximum-boxin antamaa 576p-kuvaa 5090:ssä ja oli kyllä aika hiton skarppia (tai sitten kuvittelin).

  Oletteko huomanneet eroa äänessä optisen ja hdmi:n välillä? Joskus aikoinaan suositeltiin optisen käyttämistä hdmi:n sijasta Handanin HD-boksissa...
   
 7. Gilbert

  Gilbert New Member

  Liittynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kokemuksia kysyisen boksin musiikkiominaisuuksista? Olen ajatellut hankkia boksin ja siirtää siihen kaiken musiikin, jotta pääsee eroon cd:stä. Olen suunnitellut kytkeä boksin Sonyn vahvistimeen optisen piuhan välityksellä. Mielellään kuulisin käyttökokemuksista miten boksi toimii soittimena ja onko käyttö ja äänen laatu kohdallaan. Oletteko muuten ollut tyytyväisiä boksiin nyt kun laite on ehtinyt olla pidempäään käytössä?
  Oma Sony 40" W3000:n näyttää hyvin canalin hd kanavia, joten boksin hankinnan taustalla on nimenomaan ohjelmien/leffojen nauhoittaminen hd:nä sekä muusikin kuuntelu.
   
 8. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  En ole mp3-puolta kokeillut, mutta yleensä ne on digibokseissa aika kehnosti toteutettu ja on paljon iisimpi soitella musat vaikka läppäriltä. Tai Squeezeboxilta/Sonokselta niin saa nettiradiot samalla ja käyttäminen on paljon leppoisampaa.
   
 9. Buugi

  Buugi New Member

  Liittynyt:
  02.07.2002
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko niin, ettei media listassa pääse katsomaan nauhoitettujen ohjelmien infotietoja? En ole ainakaan keksinyt mistä napista tuo löytyisi... Muuten vaikuttaa ihan ok laitteelta.
   
 10. Molsa

  Molsa New Member

  Liittynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli sitten ratkettua tähän boksiin.

  Onko kukaan ehtinyt muodostaa yhtään analyyttisempää käsitystä siitä, missä ja miten skaalaukset kannattaa hoitaa? Itse olen parin tunnin kokeilujen jälkeen päätynyt toistaiseksi pakottamaan kaiken tavaran 1080i muotoon.

  "Alkuperäinen" vaihtoehdon mukanaan tuoma SD-kuvan totinen pehmeys ei häiritse niinkään itse kuvassa, mutta käyttöliittymästä tulee suhrua ja telkkari (46W4000) joutuu ärsyttävästi haistelemaan tulevan signaalin laatua.

  Muuten vaikuttaa toimivalta laitteelta.
   
 11. tomij

  tomij New Member

  Liittynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako boksi siis itse skaalata SD-kuvan 1080i:ksi, vai vaatiiko se signaalin kierrättämisen skaalaimen sisältävän AV-vahvarin kautta?
   
 12. Molsa

  Molsa New Member

  Liittynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boksi osaa päästää signaalin läpi alkuperäisenä tai skaalaa sen valittuun muotoon: 576i - 576p - 720p tai 1080i.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2008
 13. tomij

  tomij New Member

  Liittynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  OK.. Mitä huonoja puolia tuossa jatkuvassa 1080i:ksi skaalauksessa on, vai onko niitä? Onko SD-lähetys silloin parempaa kuin alkuperäinen, tässäkin threadissa pehmeähköksi mainittu..?

  Olisi kiva kuulla muitakin käyttökokemuksia, myös niiltä jotka on pidempään boksia käyttäneet, esim.:

  - kaatuilua/bugeja?
  - EPG:n ominaisuudet verrattuna esim. JAG'siin tai vastaavaan
  - maksukanavavaltuutusten toimivuus (näiden kanssa oli ilmeisesti ongelmia)

  Noin yleisesti, onko "hintansa väärti"..
   
 14. Arde

  Arde New Member

  Liittynyt:
  07.10.2002
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertaakaan ei oo kaatunu :thumbsup:

  Bugeja, jos niitä nyt bugeiksi voi sanoa:

  -8x kelaus olis kiva
  -etupaneelin symboolit tosi pieniä, ehkä myös hyvä asia
  eilen näytti nelosta katsellessa yht'aikaa 720p ja 1080i + DD
  -maksukanavat on toiminu normaalisti koko ajan

  Oon pitäny 1080i päällä koko ajan,
  töllönä vanha lg hd ready,
  hieman pehmeään sd-kuvaankin voi tottua.

  Kovalevy sais olla kyllä isompi heti alkuun 4-5 hd-leffaa nauhalla ja 25% tilasta menny vaikka katsottavaksihan ne leffat nauhotetaan :naminami:

  Arde
   
 15. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yks miinus on että kaukosäätimellä saa osotella melkein nollakulmasta jotta komennot menee perille. Ehkä tätä ongelmaa ei ole sitten yleiskakella jos ominaisuus on säätimen päässä.
   
 16. svARTi

  svARTi New Member

  Liittynyt:
  05.07.2003
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin Harmony 885 pelittää ongelmitta.
   
 17. Molsa

  Molsa New Member

  Liittynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omaa logiikkaa aiheesta:

  Järki/hinta -suhde riippuu sisällölle annetusta arvosta.

  Jos verrataan n. 200 eur maksavaa perus Toppya ja 600 eur maksavaa HD-Humaxia, niin pelkillä vapailla kanavilla ei millään järjen tasolla ole hintansa väärti. Ainoaksi hyödyksi jää mahdollisuus katsoa ja tallentaa Nelonen HD -kanavaa.

  Eli yhtälöön pitää laskea myös HD-sisällön ostaminen, jolloin boksin kustannukset kasvavat entisestään. Itselle mielenkiintoista HD-sisältöä tarjoaa oikeastaan ainoastaan Canal HD (poislukien Tour de France Eurosport HD:lla).

  Totesin jo kerran, että tarjonta ei ole hinnan arvoista, mutta maitolasi kaatui kun huomasin, että Entouragen 5. kausi alkaa Canal HD:llä. Parempi olla hyvä kausi.
   
 18. tomij

  tomij New Member

  Liittynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten näppärästi tässä boksissa on teidän omistajien mielestä toteutettu "turhien kanavien" piilotus EPG:ssä? Eli kun kanavia löytyy gasiljoona, ja niistä vaan osa on niitä jotka ylipäätään näkyy tai mitä haluaa näkyviin kanavalistassa, niin miten ne turhat saa piiloon ettei tarvi selata kahtasataa kanavaa listassa ylös alas..?
  Esim. Topfieldissä saa ne poistettua kokonaan pois pyörimästä.
   
 19. Fotari

  Fotari New Member

  Liittynyt:
  21.01.2008
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  EPG mukautuu suosikkilistojen mukaan, eli näyttää vain niissä olevat kanavat ja siinä järjestyksessä mihin ne on laittanut (eikö kaikissa?). Listojen kasaaminen ja järjestely puolestaan toimii minusta ihan kohtuullisesti. Muuta kanavien piilottelua en sitten ole osannut edes kaivata.

  Boksin kaukosäädin on tosiaan aika surkea ja kannattaa korvata jollain toimivammalla. "Nollakulmabropleemakin" poistuu samalla.
   
 20. CMK

  CMK New Member

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeh, yli viikon leikkimisen jälkeen on lähes pelkkää hyvää sanottavaa laitteesta. Sain sen kerran jumiin kun räpläsin eri resoluutioita läpi liian nopeaan tahtiin (voi tosin olla että kyseessä olikin telkku joka ei pysynyt perässä ja päätti olla näyttämättä mitään), muuten ei ole jumittanut ollenkaan. Kerran tai kaksi on ollut pieniä outouksia ajansiirron ja nauhoittamisen aloittamisen kanssa, esimerkiksi eilen olin ajastanut Frasierin ja pidin samalla ko. kanavaa päällä. Tulin katsomaan ohjelmaa kun se oli pyörinyt jo jonkin aikaa, mutta jostain kumman syystä ajansiirto ei antanut kelata taaksepäin, ja tallennekin tuntui alkavan siitä samasta hetkestä kun tulin telkun ääreen.

  Procasteriin verrattuna tämä on kuitenkin niin pientä että tuntuu turhalta edes mainita. Vaikka softapäivitykset korjasivatkin vehkeestä parin vuoden aikana monta asiaa, nauhotuksien ja tekstityksien kanssa oli silti jatkuvia outoja ongelmia (esimerkiksi teksityksien satunnainen puuttuminen tallenteista, tekstien väärä synkka joillain kanavilla ajansiirrossa, yms). Wboxin koko yleisfiilis on jotenkin jämäkkä ja luotettavan oloinen, mikä on varsinaista hermolepoa Procasterin hirveyksien jälkeen. Olen ajastanut ison läjän HD- ja SD-ohjelmia, ja kaikki (miinus äsken mainittu) ovat tallentuneet ongelmitta.

  Jos jostain pienestä voisi valitella niin nauhotuksien esittäminen kahdella palstalla jättää niin vähän tilaa ohjelmien nimelle etteivät ne aina ole kovinkaan informatiivisia, esim. "Tiededokumentti: Pa...". Ainoa keino nähdä koko nimi ja infot tallenteesta on aloittaa toisto. Yhden palstan lista voisi toimia paremmin. Kanavalistoissakin voi valita 1-2 palstaa, ehkäpä sen saisi tallennelistaankin tulevaisuudessa...

  Joku taisi jo mainitakin että muutamilla HD-kanavilla (ainakin Discovery HD & Silver HD) on äänisynkka pahasti pielessä. Vaikea sanoa missä välissä vika on kun monilla HD-kanavilla synkka on taas ihan kohdallaan. Täytyy kysellä Welholta jollei ongelma korjaannu.

  Niin ja kovalevy, sen tosiaan saa täyteen aika äkkiä. En ole kokeillut vielä miten vehkeessä toimii ulkoinen USB-kovis, mutta täytynee koklata. Olisi myös kivaa jos laitteen itsensä saisi näkymään ulkoisena levynä tietsikassa Procaster-tyyliin, mutta sama onnistuu tietysti siirtokovalevylläkin.

  Hm yksi vielä, mikä ei ihan suoraan liity itse laitteeseen: olisi mukava piste i:n päälle jos Humaxin sivut tunnustaisivat ko. laitteen, mutta eipä tunnu löytyvän suomen- tai muunkaankielisiltä sivuilta (tai sitten en osaa etsiä). Softapäivityksillä ei sinänsä ole mikään kiire kun ei mitään suurempia vikojakaan ole vielä löytynyt, mutta olisi mukava tietää mistä päivityksiä saa sitten kun niitä on saatavilla. Laitehan osaa myös teoriassa itse etsiä päivityksiä kaapelista, mutta en tiedä onko ko. ominaisuuden edes tarkoitus ikinä toimia, riippunee Welhosta?