Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

 1. jor

  jor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sitten tää mun mouhoaminen on sitten yhtä tyhjän kanssa (en ole viitsinyt lukea ketjua läpi) :). Tuo 576i-käpistely tuntuu kyllä omituiselta. 576i-moodissa OSD näyttää tietty huonolta, mutta eikö kuvassa ole tosiaan mitään eroa 1080i:hin verrattuna?

  Eiköhän noi modet mene seuraavasti:
  - alkuperäinen: sd 576i, hd 1080i
  - 1080i: sd skaalataan 1080i:ksi
  - automaattinen: haistaa perässä olevan telkkarin ja valitsee ulostulon sille mielestään sopivaksi
   
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  En tiedä. Onneksi ei tarvitse nyt asiaa ratkaista. Todennäköisesti ostaisin WBOX2:n, koska siinä on hakusanoihin perustuva automaattitallennus. Voi olla, että olen väärässä, mutta minulle on muodostunut käsitys, että se toimii kaapeliverkossa luotettavasti ja siinä on isompi kiintolevy. Korjatkaa, jos olen väärässä.

  Ettei nyt tule väärää käsitystä, niin vielä kerran: WBOX on hyvä boksi. Siinä on puutteensa ja pahin on huono SD-kuva HDMI:n kautta. En omasta mielestäni ole mikään äärimmäinen hifisti tässä kuva-asiassa, mutta virhe on niin iso, että se myyttinen sokea Reettakin sen huomaisi ;-)
  Mielestäni ei pidä yrittää kieltää ongelmia eikä ainakaan väittää, että ongelma on vain live-katselussa. Kuten aikaisemmin taisin kertoa, olen kiertänyt ongelman käyttämällä kahta Logitech Harmonyn aktiviteettia. Kiteytykseni boksin pahimmista ongelmista:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1436093&postcount=1096
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 3. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tulipa tuossa viime yönä huomattua, että Canal+ HD-kanavien (Canal+ First HD ja Canal+ Sport HD) joiden tallennus ei ole toiminut Wbox HD:ssa, toimiikin jälleen... onnistuu normaali tallennus, livekuvan pysäytys, viivästetty katselu ym. normaalit toiminnat.

  Silver HD ja YLE HD-kanavilla vika on kuitenkin edelleen olemassa.

  Jotain lähetysparametriä on siis muutettu Canal+:n HD-kanavissa ja niiden käyttö onnistuu taas normaalisti (ainakin tällä hetkellä) ilman softapäivitystä...

  Tuosta SD-kuvasta HDMI:n kautta sen verran, että omasta mielestäni sen kohinanvaimennus noilla normaaleilla peruskanavilla on ihan hyvä olemassa, se kun peittää hieman pakkausartifakteja liian pienellä bitratella lähetetyillä kanavilla (sub ym.) kun itse katson tuota boksia ainoastaan projektorilla ja 92-tuumaisella kankaalla. Jos katson vaikka subia Topfieldillä (se myös HDMI:lla) niin pitää laittaa projektorista kohinanvaimennukset päälle. Sitten taas korkean bitraten SD-kanavilla (Canal+ SD-kanavat, MTV3 Scifi ym) joilla kohinanvaimennusta ei tarvita peittämään pakkausartifakteja on Topfieldin kuva tosiaan huomattavan paljon terävämpi. Mutta itse käytänkin tuota Wboxia lähinnä vain HD-kanavien katseluun.

  Mutta siis toista yhtä luotettavaa boksia kuin Wbox HD en ole nähnyt, erittäin hyvä laite, ainoa "vika" on pieni kovalevyn koko, jonka senkin voi vaihtaa itse isommaksi ja tuo tallennusongelma joka on nyt vissiin ratkennut Canal+:n osalta ja jos YLE HD:lta poistetaan salaus (DNA-Welhon verkossa Helsingissä se on vielä tällä hetkellä ainakin salattua signaalia) niin ongelma jää vain Silver HD-elokuvakanavalle.

  pääpointtina siis: CANAL+ HD-KANAVAT TOIMIVAT TAAS WBOX HD:LLA! :thumbsup:
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  Kiitos Canal+ -tiedosta. Täytyy kokeilla vielä tänään.
  Minun mielestäni kaikki kuvanmuokkaukset pitäisivät olla käyttäjän konffattavissa. Olen sitä mieltä, että Humax on tehnyt ison virheen tässä asiassa. En ole kokenut, että Ylen kanavilla, joita vapaista kanavista eniten katson, olisin tarvinnut kohinanvaimennusta 40" -näytöllä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 5. DrSonic

  DrSonic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Canal+ HD-tallennus tuntuu nyt toimivan Elisankin verkossa, mutta YLE HD taas ei (kortilla tai ilman korttiakaan), vaikka salaus onkin poistettu.
   
 6. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olen toki täysin samaa mieltä, että boksin ei pitäisi puuttua lähetettävään sd-kuvan signaaliin millään muotoa. Minun kohdalla pointti on siinä, että wbox 1 toistaa siitä huolimatta sd kuvan paremmin kuin entinen Maximum C-7000 toisti scartin kautta ja senvuoksi en ole niin pettynyt tähän ja samoin voi olla monen muunkin kohdalla, jolla ei ole sattunut olemaan hyvin skaalaavaa hdmi-sd boksia aikaisemmin.
  Harkitsin myös wbox HD2:sta vaikka minulle riittääkin 500Gigaa, koska en arkistoi tallennuksia. Se taisi olla jotain 100e kalliimpi ja valmistaja on eri kuin wbox1:ssä. Jos lukee wbox2:n saittia vaikkapa sivulta 25 eteenpäin niin ongelmia näyttää riittävän. Ei tunnu ainakaan vielä luotettavalta peliltä. Vaikka siinä on hyviä toimintoja (ei ole hyppynappia!) kuten esim. hakusanatallennus, kolmen tai neljän yhtäaikainen tallennus, sd-kuvaa ei moitita, ei laite muuten vakuuta vakaudellaan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  En tuosta sinun Maximumistasi tiedä mitään, mutta minun C-8000:n skaalaus ei ole kovin hyvä. Lomituksenpoisto ja skaalaus kannattaa tehdä siinä laitteessa, joka sen parhaiten tekee. Valitettavasti vanhassa Maximumissa ei ole 576i-mahdollisuutta. Parasta kuvaa siitä saan, kun valinta on 576p ja skaalaus on boksin ulkopuolella.

  Minua pelottaa se, että olet täällä julistautunut tavallisen ihmisen ääneksi: "Yritän tässä olla hieman sellaisten ihmisten puolta, joita ei kiinnosta tuon taivaallista se, toimiiko usb tai ethernet ja miksi Tapit ei toimi, miksi ei voi tallentaa tietokoneelle yms. yms. heitä kiinnostaa vain se tavanomainen tallennus" ja annat heille vääriä neuvoja.
  Sinulla on näköjään suht koht kallis TV, mutta et näe kuvassa eroja. Oletko edes säätänyt TV:si? Miten minä tai kukaan muu voisi uskoa mitään mitä sinä kirjoitat, kun et näe selvästi näkyviä eroja SD/HDMI vs. komponentti/RGB -kuvassa? Erot ovat dokumentoitu monesti tämän keskustelun alkupuolella.
   
 8. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos haluat käsittää väärin kirjoitukseni en voi sille mitään. Mistähän olet saanut sellaisen kuvitelman ettenkö erota kuvalaatujen eroja. Olen täällä puhunut todenmukaisesti vain siitä, mitä minä olen mieltä ja koen nämä tarkkuus asiat.
  Olet varmasti sinun mielestäsi oikeassa omassa asiassasi sen yleisen mielipiteen äänitorvena, että wbox1 pehmentää sd-kuvaa.
  Jos lukisit kirjoitukseni tarkemmin voisit huomata, että olen todennut sen monta kertaa, mutta se ei ole minulle niin suuri asia kuin täältä lukiessani olin kuvitelllut ja se jopa vaikeutti uuden boksin hankintaa.
  Puhuit esim. C-8000 mallin skaalauksesta, mutta se ei koske mitenkään C-7000 sarjaa, jossa on vain analoginen RGB scart ilman hdmi:tä, joka sen skaalauksen tv:ssä mahdollistaisi.

  Piste. En aio puhua enää enempää tämän boksin sd kuvasta, koska siitä voi jonkun mielestä olla vain yhtä mieltä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  Olet sanonut: " Pikaisella tutustumisella boksi tuntui ihan hyvältä ja ehkä mieluummin yllätyin positiivisesti SD-kuvan laadusta siihen nähden mitä siitä kuvittelin. Laitoin kuitenkin mukana ollutta HDMI johtoa kalliimman version, mutta ei sillä ole välttämättä mitään merkitystä "
  En ole nähnyt, että olisit muuttanut omaa mielipidettäsi. Olet ainoastaan kertonut, että hyväksyt muiden eriävät mielipiteet.
  Kuten olen ainakin kahdesti sanonut, keskustelun alussa usea todistaja kertoo SD/HDMI-kuvan huonoudesta. Mitä muuta todistusta väärässäolostasi vielä tarvitset?
   
 10. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Anteeksi vaan. Nyt kyllä teet kärpäsestä härkästä. Yritän ajatella positiivisesti ja suosittelen sinullekin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  Olet jakanut totuudenvastaisia mielipiteitäsi totuutena. Sinulle on siitä huomautettu. Missä on ongelma?
   
 12. kari

  kari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.05.2000
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinulla tässä tuntuu joku ongelma olevan, kun pitää aivan tarkoituksella inttää ja yrittää päteä. Et vaan voi millään hyväksyä sitä, että joillekin wboxin SD-kuva hdmi:n kautta on ihan kelvollinen. Sinun puheista saa täällä sellaisen kuvan, että kuva on täysin katselukelvoton. Jos joku on eri mieltä, alat haukkumaan ja latelemaan asiattomuuksia.
   
 13. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  Onko sinulla sisälukutaidossa vikaa?
  Lue nuo viestit tämän ketjun alusta. Kerro sitten meille kaikille missä ne kirjoittajat ovat väärässä, jotka kritisoivat SD/HDMI-kuvaa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 14. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Siis se on faktaa, että Wboxin HDMI-lähdöstä SD-ohjelmien kuva on kohinanvaimentimen kautta mennyttä. Se taas ei tarkoita sitä, että se olisi huonolaatuista, se on vain kohinanvaimennettua. Ainakin isossa kuvakoossa se on siis usein hyvä asia.

  Ehkä sitä ei huomaa jollain 40-tuumaisella tai jopa sitä pienemmällä kuvalla niin selvästi, mutta isommalla kuvalla se on täysin faktaa, siis se kuvan pehmeys. Se on sitten eri asia pitääkö siitä vai ei. Itse en sano sitä huonoksi, joissain tilanteissa, kuten esimerkiksi jos kanava on sub ja kuva on iso (40-tuumainen ei välttämättä tässä tapauksessa ole "iso") niin kuva voi näyttää paremmalta Wboxin pehmennetyn ulostulon kautta kuin vertailuna olevasta toisesta boksista jossa ei tällaista pehmennystä ole.

  Tottakai olisi ihanteellista, jos kohinanvaimentimen voisi halutessaan ohittaa ja kytkeä pois päältä, se on selkeä puute Wboxissa. Muuten se on kyllä erinomainen boksi. Se on faktaa eikä mielipide, että Wbox pehmentää SD-kuvan HDMI-ulostulossa. Se taas on mielipide, että parantaako vai huonontaako se kuvan laatua ja siihen varmaan vaikuttaa myös kuvan koko. HD-materiaalilla jota itse enemmän katson kuva on kuitenkin moitteeton.

  Ja tästä SD-HDMI-tappelusta huolimatta toistan vielä sen, että Canal+ HD-tallennus toimii taas (ilman softapäivitystä) jos se jäi joltain huomaamatta tuon turhanpäiväisen tappelun tuoksinassa... :)
   
 15. Jamma

  Jamma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jei!! :thumbsup:
   
 16. prosurfer

  prosurfer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2001
  Viestejä:
  2 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Erittäin mielenkiintoista. LA Digitalin CI+ moduulilla ei edelleenkään toimi, joten lähetyspäässä on tehty jotakin Wbox -spesiifistä.
   
 17. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 249
  Saadut tykkäykset:
  326
  :thumbsup:

  Oletteko kokeilleet, että onnistuuko nyt vanhojen tallenteiden conax-salauksenpoisto vai koskeeko "korjaus" vain uusia tallennuksia jälkeen muutoksen? Veikkaisin, että vanhoissa tallenteissa bitti on edelleen ns. väärässä asennossa ja niiden purkaminen kovalevylle ei toimi.

  Lisäys: Vanhoista jo ennen muutosta tehdyistä C+ tallenteista ei edelleenkään pysty poistamaan salausta. Uudet First HD ja Sport HD tallennukset sen sijaan ok.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2011
 18. Split

  Split Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kellään hajua missä mättää kun ID Discoveryllä ei näy tekstit kaapelin perseessä hd2 masiinalla? kaikissa muissa discoveryn kanavissa pelaa mutta tässä ei. Vanha boksi kyllä näyttää niitä :( muuten boksi on kyllä ihan ok, tosin kovalevyn ääni on rasittava.
   
 19. Puolijohtaja

  Puolijohtaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2006
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolmen vuoden kolmen kuukauden hautomisen jälkeen, "wboxin" kanta-äiti, satelliittiboxi "iCord", sai konkat kypsiksi hakkurivirtalähteessään.
  EPG:tä päivittäessään laite oli hyytynyt, ja fluoresenssinäytössä värisi "+-cord$", "iCord HD" tekstin sijaan. Virtareset -> död.

  Laite auki, powerissa "Dong Yang" oli neljä elkoa tehnyt vaikutuksen naapureihinsa pullistelemalla. Elkot olivat kaikki "Samwha"-perheestä.

  Uudet konkat tilalle, toimii jälleen!
   
 20. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 249
  Saadut tykkäykset:
  326
  Niinpä perhana onkin. YLE HD:tä ei edelleenkään tallenneta, vaikka kanava on salaamaton. Mikä "ihmebitti" sinne on oikein laitettu poikittain?