Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

 1. hansolo

  hansolo Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 678
  Saadut tykkäykset:
  124
  Mistähän olet näin päätellyt?! Olisit varmaankin ensimmäinen henkilö, jolla wbox käyttäytyisi näin ihmeellisesti. SD-kuva pehmenee samalla tavoin sekä livenä että tallenteista katsottuna.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2011
 2. Fifty

  Fifty New Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen päätellyt vain siitä, että yhdistelmällä wbox1 ja Sony 40HX800 sd kuva on normaalin tarkkaa toistossa. Toki entinen boksini oli liitetty scartilla ja siihen nähden toisto on värikylläisempää ja kuvassa esiintyy vähemmän rakeisuutta.
  En tietenkään voi väittää etteikö niillä, jotka täällä puhuvat kuvan pehmeydestä myös voisi olla niin.
  Monet niistä, jotka ovat hankkimassa HD-boksia lukevat netistä juttuja eri bokseista ja ei löydy yhtäkään boksia jonka hankinta voisi tuntua kannattavalta vaikka HD-bokseja on ollut markkinoilla -08 syksystä asti. Jos vanha boksi hajoaa on yleensä ostettava uusi tilalle ja nyt kun HD:n makuun on päästy ilmaiskanavilla ei sd-boksin hankinta tunnu järkevältä.
  Uskallan edelleen suositella muille boksia harkitsevalle wbox1:stä, joka taitaa olla huonoista paras. Joillekkin se voi tuoda jopa parannusta entiseen scartilla toistettuun kuvaan. YleHD:ta sillä ei voi vielä tallentaa, mutta vika saattaa olla lähetysparametreissä. Yritän tässä olla hieman sellaisten ihmisten puolta, joita ei kiinnosta tuon taivaallista se, toimiiko usb tai ethernet ja miksi Tapit ei toimi, miksi ei voi tallentaa tietokoneelle yms. yms. heitä kiinnostaa vain se tavanomainen tallennus. Ne asiat, jotka wbox1:ssä toimii, toimivat myös kohtuullisen hyvin esim. joku tässä ketjussa on maininnut joistain hitaista toiminnoista, mutta itselläni kaikki toiminnot ovat nopeita. Onkohan rautaan tullut mitään muutoksia sitten -08 mallien?
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2011
 3. hansolo

  hansolo Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 678
  Saadut tykkäykset:
  124
  Wbox on mielestäni lähes loistava digiboksi, vaikka sillä omat heikkoutensa onkin. Erityisesti olen nyt muutaman käyttövuoden aikana lähes epäuskon vallassa ihmetellyt, miten boksi ei koskaan bugita ja tallennukset onnistuu aina.
  Mm. YLE HD:tä voi tallentaa, kun otat kortin pois tallennuksen ajaksi. Epäkäytännöllistä tosin. Korjausta odotellessa...:p
   
 4. Jmax3

  Jmax3 New Member

  Liittynyt:
  19.03.2011
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  DNA rinnakkaiskortista, näkyykö sitten molemmilla korteilla esimerkiksi dna mix-paketin kanavat ja jos ei näy, niin mitä ilo siitä on ?
   
 5. Fifty

  Fifty New Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rinnakkaiskortin saa ainakin siihen Dna-Welho TV-korttiin, jonka avulla näkyy vain YleHD, MTV3HD, Nelonen HD ja kuukauden kanava. Nämä kaikki menevät kortin taakse tässä lähiaikoina. Eli HD:n katsomisesta rokotetaan kansalaisia tämän korttimaksun verran 2,52e/kk. Rinnakkaiskortin hinta on puolet "pääkortista".
  On huomattava, että kortin, jossa on vain YleHD saa ilmaiseksi, mutta esim. uudempiin televisioihin sen kortin voi laittaa vain 60-80e maksavaan CI+ kortinlukijaan, joka tökätään tv:hen. HD-digibokseihin kortin voi laittaa ilman lisämoduuleja. Ainut positiivinen puoli tässä on se, että ainakin Dna on saanut korttilinkityksen toimimaan (Olen tehnyt viikon aikana yht. 4 linkitystä eri syiden vuoksi ja kaikki onnistuivat max. 0,5-tunnissa kun tv tai hd-boksi oli auki.

  Yhä edelleen esim. dna kaupassa saattavat myyjät kysyä TV:ssä olevaa numerosarjaa jos menet sinne CI+ modulin kanssa hakemaan ja linkittämään korttia. Näin ainakin minulta kysyttiin viime viikolla ennenkuin heille selvisi, että kortti linkitetään vain ja ainoastaan CI+ modulista tai sen pakkauksesta löytyvän id-numeron perusteella.

  En tiedä saako sellaiseen korttiin rinnakkaiskorttia, jossa dna mix näkyy. Se on kysyttävä Dna:lta.
  Rinnakkaiskortti voi olla joillekin "must have" ja joillekkin mukavuustekijä. Sitä voi tarvita silloin, jos taloudessa min. 2kpl. laitteita joissa on mpeg4-viritin ja edelleen yhden kortin voi myös linkittää toimimaan useammassa kodin HD-laitteessa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2011
 6. juka39

  juka39 Member

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ominaisuuksiltaan mielestäni loistava tallentava sd boksi Humax 9200 C on onneksi vielä iskussa, mutta kaiken varalta olen seurannut tätä ketjua siinä tarkoituksessa, että jos ja kun joskus joudun luopumaan nykyisestäni, valitsen tämän tilalle.

  Olen ollut ymmärtävinäni, että mainosten ohitus hyppynapeilla ei ole käytettävissä tässä, kuten vanhassa 9200 C.ssä.

  Miten hyvin mielestäsi mainosten tai muun turhan ohjelmasisällön ohitus tallennetta katsoessasi on toteutettu?
   
 7. Fifty

  Fifty New Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  On siinä "hyppynappi" (=boksin tärkein ominaisuus) eli painetaan kaken OK ja nuolinäppäintä näpytellään oikealle. Nämä napit ovat paraatipaikalla mutta hyppy on turhan lyhyt ja jos painelee liian nopeasti ei kuvasta näe miten mainokset etenevät (tarkoittaa sitä, että jos sarjatulella näpyttelet 10 kertaa, niin ohjelma etenee 2min. mutta kuva on uudessa kohdin vasta kun lopettaa nopean näpyttelyn) ja sitä nuolinäppäintä on painettava rauhallisesti jotta kuvan etenemisen näkisi.
  Kokeilin Jimiltä hyppiä yhdet mainokset ja painalluksia tuli 13 kpl. Katsoin vielä etemisjanasta, jossa juoksee minuutit, niin 10 painallusta etenee 2 minuuttia eli yksi painallus on 12 sek. ainakin tunnin tallenteessa. Edellisessä sd-boksissani yksi näppäys oli jotain 20s ja se tuntui paremmalta.

  Ja vielä siitä sd-kuvan pehmeydestä ja erilaisista mielipiteistä. Voisin uskoa, että nykyään kun ostetaan 46-55 tuuman ruutuja, niin niissä kuvan pehmeys tulee paremmin esille. Raja voisi kulkea siinä, että 2,5m:n päästä 40-tuumaisessa se on jo hankala erottaa. Olen tätä tiiraillut omasta 40-tuumaisesta vaihtamalla tv:n ja boksin välillä ja tuntuu, että tv:n kuva saattaa olla aavistuksen parempi, mutta taas välillä se on siinä ja siinä. Kasvojen lähikuvassa, kun vielä ehdin vaihtaa saman lähikuvan aikana kuvalähdettä, niin tv näytti ihopoimut tarkemmin kuin boksi.
  Kirjoitin aikaisemmin, että toistettaessa boksilla sd-kuvaa se on aivan hyvälaatuinen sd kuvaksi ja olen edelleen samaa mieltä, mutta tässä pitää ottaa huomioon myös se, että ehkä vertailen jopa tiedostamattani kuvaa edelliseen boksiini joka oli scartilla ja siksi värit olivat hailakkaammat ja ikäänkuin rakeisempi. En oikein voi uneksiakkaan, että jokin boksi näyttäisi sd-kuvan yhtä laadukkaasti kuin hyvälaatuinen uudehko TV. HD-kuvaa ei kannata repostella, koska boksit suoriutuvat siitä hyvin.

  Nyt jos jollain on ollut ennen wboksia jokin hyvin hdmi:n kautta sd:tä näyttävä boksi, niin siinä voi wbox jäädä toiseksi.

  Täällä saitilla joillan on tuntunut olevan kolmekin HD-boksia (wbox1, wbox2 ja Topfield-2400) olisiko vielä yhtäaikaa ja olisi mielenkiintoista kuulla miten nämä kaksi viimeistä näyttävät sd-kuvan samalla tv:llä. Sd-kuvan moittimista en ole lukenut muista bokseista.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2011
 8. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  113
  Hyppyjen pituus tosiaan vaihtelee tallenteesta riippuen.
  Joskus 2min hyppelyyn ei tarvita kuin 4-5 suuntapainikkeen napautusta.
   
 9. Fifty

  Fifty New Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harjoittelin eilen parissa ohjelmassa mainosten hyppimisen ja aika pian se alkoi sujumaan luontevasti nopeallakin näpyttelyllä.
  Ensimmäistä kertaa kun hyppelyä kokeilee se tuntuu aluksi oudolta.
   
 10. juka39

  juka39 Member

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos käyttäjäkokemuksista. Menettely lienee sama kuin Elisaviihteen boksissa, joka on silloin tällöin käytössä toisessa katselutilassa. Yllättävänkin hyvin sitä oppii käyttämään puheena olevassa tarkoituksessa.

  Humax 9200 C.ssä keltaisen hyppynapin eteenpäin hypyn pituuden voi saa valikoissa,samoin taaksepäin hypyn vihreän. Minulla on käyttössä eteenpäin kaksi minuuttia ja taaksen 15 sekunttia. Mainoksen yli pääsee 2-3 sekunnissa. Olisi luullut, että tämä sama toiminto olisi "periytynyt" tähän Humaxin HD boksiinkin.
   
 11. Fifty

  Fifty New Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyppyajan säätö ei varmaan olisi vaikea toteuttaa softapäivityksen yhteydessä, mutta kaikkea ei voi saada. Wboxissa voi tietenkin hyppiä myös taakse toisella nuolinäppäimellä ja painettaessa nuolta kokoajan voi myös liukua, mutta se on turhan vikkelä. Siinä tilassa voi syöttää jonkun kelloajan myös ja tämän toiminnon tilalla voisi olla mieluummin hypyn pituuden syöttö eteen/taakse tai edes eteen, sillä taaksepäin hyppy on sopiva muutenkin.
  Piti lukea tämä pitkä ketju lähes alusta ja etsiä vinkkejä joita ei ole ohjekirjassa ja yksi tärkeä löytyikin eli esim. hypittäessä ilmestyvän, juuri tekstityksen kohdalla olevan ajansiirtopalkin (ajattelematonta suunnittelua) saa nopeasti pois exitillä.

  Tavallisen perustallentajan kannalta odotan päivitykseltä vain kahta asiaa: 1. Joitakin HD kanavia ei voi tallentaa kortti paikoillaan ja 2. Hdmi:n kautta sd kuvaan boksin tekemien säätöjen disabloimista tai "kevennystä" jolloin loppuisi tämä joka viidennen käyttäjän huomautus asiasta.
  Kaikki muut mahdolliset softan tuomat parannukset ovat sitten plussaa.

  Jonkin päivityksen on siis tultava ainakin kohtaan 1.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2011
 12. ripper13

  ripper13 New Member

  Liittynyt:
  24.02.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysästään nyt vaikka täällä kun olisin ensimmäistä hd boxia hankkimassa ja Welholta ajattelin tilata. En vain osaa päättää kumman ottaisi (hinta melkein sama), hd vai hd2. Hd2 jonkin verran bugisempi ilmeisesti ainakin vielä mutta suurempi kovalevy ja kolmen kanavan yhtäaikainen tallennus. Mielipiteitä?
   
 13. Backbone

  Backbone Member

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  367
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minähän en digiboxeista mitään tiedä, mutta ottaisin ehdottomasti kakkosboxin. Molemmat olen omistanut ja kakkonen on itselleni huomattavasti mieluisampi laitos. Suurempi kovalevy, peräti kolmen kanavan tallennus, parempi kuvanlaatu HDMI:llä, aivan loistava ja sulava PS3-tyylinen käyttöliittymä ja lähes täydellinen kaukosäädin tulevat näin äkkiseltään mieleen. Bugeihin en ole vielä kakkosboxissa törmännyt, mutta onkin ollut käytössä vasta alle viikon. Jos hinta on "melkein sama", niin ei mitään epäilystä kumman hankit.
   
 14. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 558
  Saadut tykkäykset:
  116
  Olen samaa mieltä. Äärimmäinen luotettavuus oli minullekin suuri yllätys Maximum-kauden jälkeen.

  "Fifty" ei näköjään näe SD-kuvan eroja ollenkaan. En kyllä ymmärrä, miksi hän on hankkinut HD-boksin, jos ei edes erota erilaisia SD-kuvan eroja.
  Vaarallisinta on se, että "Fifty" välittää totuuden vastaista tietoa WBOXin SD-kuvasta HDMI:n kautta syötettynä.
   
 15. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  113
  Mikä tuossa nyt oli outoa?
  Esimerkiksi Procasterissa oli HDMI kuvalle ihan hyvät säädöt, mutta tässä Wboxissa ei sellaisia ole.
  Kuvan "pehmeydestä" on juurikin moni valittanut...miksei kuvasäätöjä voisi tehdä itse eikä olettaa boksin käyttäjien olevan tyytyväisiä tehtaan säätöihin.
   
 16. jor

  jor New Member

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eihän nyt digiboksin hdmi-lähtöön kuulu mitään säätöjä ollakaan. Signaali tuodaan muuttumattomana läpi ja säädöt tehdään yhdessä laitteessa eli telkkarissa.
   
 17. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  113
  Wbox HD ei tee siis kuvalle mitään muutosta ennen televisiota?
  Kyse onkin siitä että mahdolliset pakkosäädöt saadaan pois!
   
 18. jor

  jor New Member

  Liittynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  En omista Wboxia, joten ei hajuakaan. Mitään syytähän kuvasignaalin muokkaamiseen ei pitäisi olla. Pointtina on se, että digitaalista dtaa on ihan turha räplätä monessa eri paikassa turhaan.

  Edit: Tutkin Wboxin manuaalia ja siellä on vaihtoehtona 576i. Tällöin ei ainakaan signaaliin pitäisi tehdä mitään. Olettaisin, että laitetta käytetään 1080i-moodissa, joten sd-kuvan skaalaus tapahtuu itse laitteessa ja lomituksen poisto telkkarissa. Onko Wboxin skaalain huono, jos se sössii kuvan? Jos näin on, niin jotkut ylimääräiset säädöt tuskin kuvaa parantavat. Procasterissahan on ymmärtääkseni Faroudjan varsin laadukas skaalain, joten sillä nyt varmaan saakin hyvää kuvaa pihalle.

  Edit2: Tutkin Procasterin manuaalia ja sieltä tosiaan löytyi pari asetusta (häiriönpoisto ja elokuvatila), jotka vaikuttavat HDMI-piirin toimintaan. Muilla asetuksilla (kirkkaus, kontrasti, jne...) ei nyt ole tähän ongelmaan mitään merkitystä. Saako Wboxista oikeasti 576i:tä pihalle? Wbox HD2:ssa on asetus "alkuperäinen", mutta loota tekee kuitenkin lomituksen poiston huonosti ja työntää sd-kanavat ulos 576p:nä. Skaalauksen loota tekee kuitenkin ok, joten sd-kanava skaalattuna 1080i:ksi on ihan kelvollista.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 19. Fifty

  Fifty New Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän tuo "vaarallinen" ilmaisu jutuistani ole yliammuttua ja olen myös ilmaissut sen, että television kautta sd-kuva voi näyttää paremmalta. Olen myös sitä mieltä, että jos nyt joku ostaa HD-boksin sd-kuvan perusteella ja valitsee boksin sen mukaan, niin voi pettyä pahemman kerran muiden ominaisuuksien ja boksin luotettavuuden suhteen.
  Minulle henkilökohtaisesti wbox1:n sd-kuvan laatu ei ole niin huono, että valitsisin jonkin muun bugisemman boksin jonka sd kuvaa ei moitita.

  Toisaalta olisin itsekkin vielä odottanut sitä täydellistä HD-boksia jollei entinen olisi hajonnut ja oli pakko valita näistä "huonoista" jokin. Jos tämän wbox1:n sd kuva olisi jotain todella törkeää niin osallistuisin varmasti sen haukkujien kuoroon.
  Ps. Minkä boksin ISPF3.4 nyt ostaisit, jos olisit tilanteessa, että joku on hankittava?
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2011
 20. Fifty

  Fifty New Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on muistaakseni aikaisemmin kerrottu, että myös 576i signaalilla boksi tekisi jotain säätöjä hdmi:n kautta toistettuna. Mutta 576i on sikäli huono vaihtoehto, että menut ovat silloin ikävän näköisiä verrattuna 1080i:n.
  En muuten ole vielä oikein tajunnut, mitä eroa on näillä modeilla "alkuperäinen, 1080i, automaattinen". Kuvaan nämä vaoihtoehdot ei tunnu vaikuttavan lyhyen tutusmiseni perusteella.