Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

 1. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Mulla ei ole toiminut tekstit nyt pariin kolmeen päivään sen mitä satunnaisesti on kanavaa tullut katseltua.
  DNA:n kaapeli.
   
 2. Tomi74

  Tomi74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viikko sitten laite hankittuna,muuten tyytyväinen mutta...otin mukaan dna:lta canal total kortin kaapeliverkkoon,joka ei tietenkään toimi. Useita soittoja asiakaspalveluun,jossa joka kerta samat lätinät kuultu. Eli kortti on "linkitetty" laitteeseen ja dna:n mukaan kaikki on kunnossa. Kanavapaikat näkyy normaalisti,mutta kanavapaikalle mentäessä näyttöön ilmaantuu teksti "Ei pääsyä Ei aktivoitu (virhe # 5) Hihat palaa näiden vehkeiden kanssa,tosin vika tuskin itse boksissa. Dna:llahan on ongelmia korttien valtuutuksien kanssa,mutta oman korttini pitäisi olla kaiken mukaan kuosissa. Kiinnostaisi tietää, että onko muilla welhon/denan kaapeliverkkolaisilla / wbox 2:n omistajilla mennyt nuo maksukorttien linkitykset/valtuutukset ilman ongelmia. DNA:n asiakaspalvelun viimeiset ohjeet kuuluivatkin, että hanki joku asentaja katsomaan sun laitetta? tai käy vaihtamassa kortti uuteen (jota en ole vielä ehtinyt tehdä)
   
 3. Tomi74

  Tomi74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin. Uusi kortti noudettu tänä aamuna DNA:lta. Lupasivat, että kortti on toiminnassa puolen tunnin sisään. Eipähän vaan toimi, edelleen näytölle ilmaantuu teksti "Ei aktivoitu(virhe # 5)" Mitäköhän tuo kyseinen "virhe#5" mahtanee tarkoittaa. Mainitaan nyt vielä,että television virkaa meikäläisellä toimittaa UE40C5105XXE SAMSUNG 40"LED/FHD/50HZ/DVBTC. Yhteensopivuuden kanssa ei siis pitäisi olla mitään ongelmia.
  Kai se on yritettävä purkaa tuo tekemäni 7 kuukauden määräaikainen sopimus DNA:n kanssa. Peli on menetetty.
   
 4. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 159
  Saadut tykkäykset:
  13
  Tänne vois oikeesti joku perustaa threadin noille HD-kanavien linkitykseen liittyville ongelmille. Linkityshän, paitsi takkuaa, myös rajoittaa normaalia boksin käyttöä aika lailla.

  Itellä ei vielä HD-boksia ole juurikin siitä syystä, että hirvittää nuo elokuvateollisuuden asettamat natsiehdot HD-tason bokseille. Tämän takia omakohtainen kokemus aiheesta on puuttellinen.
   
 5. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katselen YLE ja Eurosport HD:tä Elisan kaapelissa sen kanavakortilla, joka on Sony televisioon liitetyssä CI+ kortinlukijassa. Tässä tapauksessa siis kortinlukija ja kanavakortti piti linkittää ja se ei ollutkaan mikään yksinkertainen toimitus. Sitä yritettiin pari kertaa Elisa Shopissa ja kun ei onnistunut niin sitten sähköpostin kautta Elisan teknisessä tuessa ja siellä se muutaman päivän odottelun jälkeen vihdoin ja viimein onnistui.

  Vaikka tapaukseni ei ole täysin analoginen edellisten viestien tapausten kanssa, niin kertonee se ainakin sen, että linkitys vaatii/saattaa vaatia rutkasti enemmän teknistä tietämystä kuin mitä operaattoreiden myyntipisteiden myyjillä on. En tiedä, miksi nyt on näin, kun aikaisemmin linkitykset onnistuivat "shopeissa".

  Kärsivällisyyttä ja aktiivisuutta vaaditaan, jotta päästään parhaaseen lopputulokseen!
   
 6. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 957
  Saadut tykkäykset:
  213
  Toissa iltana unohtui katselukortti paikoilleen wboxiin ja sitten myöhemmin illalla ehdin jo manailla, että nyt kusi klo 21 ollut tallennus C+ HD:lta. Eilen tarkastin tilanteen ja Treme 2x02 jakso olikin tallentunut kovalevylle ja CX-symboliakaan ei näkynyt tallenteen nimen perässä, joka olisi varsin normaalia, koska kortti oli paikoillaan. Tallenne vaikuttaisi olevan kovalevyllä Conax-salaus purettuna ja tallennetta voi katsellakin. Mutta, wboxin kello näyttää koko tallenteen ajan joko 0:00:00 tai sitten Media List. Tallennetta ei voi kelata eikä hyppiä. Jos tätä yrittää, niin tallenne kelautuu aina alkuun, vaikka aikaliukuri näyttäisikin jotain muuta aikaa. Ehdin jo hetken aikaa elätellä toiveita, että DNA olisi tehnyt verkkoonsa (kuten ilmeisesti Ruotsissa on tehty) jotain muutoksia, joka sallisi tallentamisen normaalisti.
   
 7. Pulse+

  Pulse+ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  539
  Saadut tykkäykset:
  42
  Vieläkö tämä menettely toimii, jos laitteen hakisi nyt kaupasta? Vai onko tämä estetty jollain pakollisella softapäivityksellä?
   
 8. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 957
  Saadut tykkäykset:
  213
  Toimii. Wboxiin ei ole tullut sitten julkaisun yhtään fw-päivitystä. Sellainen on kylläkin ilmeisesti tulossa liittyen C+ HD/Silver HD/YLE HD -tallennusongelmaan.
   
 9. F/X

  F/X Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.06.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisiko joku lyhyesti avata mitkä tämän Wbox ykkösen ongelmat ovat. Pikakelasin tuossa parikymmentä sivua, eikä juttu oikein auennut. Itsellä on viime vuodet ollut 9200C, jonka kanssa ei ole ollut yhtään mitään ongelmia ikinä. Et liittyvätkö Wboxin ongelmat ihan peruskäyttöön vai johonkin spesiaalijuttuihin?

  Muistaakseni kun olen boksia joskus kaupassa räpläillyt, niin EPG näyttää seitsemän kanavaa kerralla? Ainakin oli enemmän kuin viisi. Kaukossa teksti-tv -nappi yhä ärsyttävästi liukukannen alla?
   
 10. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  No suurin ja merkittävin ongelma on se, että tällä boksilla on tällä hetkellä mahdotonta tallentaa ohjelmia Canal+ HD-kanavilta, Silver HD-elokuvakanavalta tai YLE HD-kanavalta jos ohjelmakortti on laitteessa paikoillaan tallennuksen lopetushetkellä. Näitä tallenteita katsoessa taas kortin on oltava paikoillaan, ja tällöin ei tallennetta pysty kelaamaan lainkaan eteen- eikä taaksepäin. Hyppäykset onnistuvat kyllä.

  Kaikki muu on tähän valtavaan vikaan verrattuna pientä. Ei siinä muuta radikaalia vikaa ole, mutta tuo vika on sitten sitäkin radikaalimpi. Korjausta on luvattu 3Q2011 aikana eli syksyllä. Saa nähdä.
   
 11. kari

  kari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.05.2000
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puolen vuoden käytön perusteella voisin sanoa, että laite on lähes täydellinen peruskäytössä. Helppo käyttää ja on luotettava. Ei kertaakaan ole jättänyt tallentamatta ja lähes päivittäin tulee tehtyä ajastuksia. Toisin kuin isäni topfield 500:n, joka on ajastusten suhteen älyttömän epäluotettava ja nyt mennyt koko roska reilun kahden vuoden käytön jälkeen lopullisesti hajalle. Ja takuuseen ei mene...

  Canal HD, Silver HD ja Yle HD tallennusongelmat ovat isoin miinus, johon on tulossa korjaus. Itselläni ei Canal+ näy eikä Yle HD tai Silver HD kanavilta tule ikinä itselleni mitään tallennettavaa.

  Kaukosäädin on huono. Iso ja kohdistaminen hankalaa.

  Muut on sitten sellaisia pieniä kauneusvirheitä, jotka ei normikäyttöä juuri häiritse.
   
 12. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Tallennusongelmat tosiaan kyseisillä kanavilla, muuten pelittää hyvin.
  Pientä viilailua saisi tehdä ja siitä on toive listoineen esitetty DNA:lle täällä:
  https://keskustelu.dna.fi/default.aspx?g=posts&m=4341#post4341

  Tuskin tuon listan toiveita täytetään, mutta ainahan sitä voi toivoa :)

  Kaapeliverkkoon ostaisin kuitenkin ehkä mielummin tämän kuin Wbox HD 2:sen.

  Niin ja EPG:ssä voi valita myös vain yhden kanavan ohjelmatiedot näkymään alekkain sen sijaan että se näyttää monen kanavan tiedot janassa.
   
 13. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 957
  Saadut tykkäykset:
  213
  Sanotaan taas, että wbox1 on uskomattoman toimintavarma kapistus. Ei tilttaa sitten millään ja ajastukset onnistuu aina. Jo mainittu tallennusbugi sapettaa tietenkin, mutta toivottavasti se korjataan. Kaukosäädin on tosiaan ärsyttävän tarkka suuntauksesta.

  Kovalevyn saa heittämällä vaihdettua 1 TB ja hieman askartelemalla 2 TB.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2011
 14. Spaca

  Spaca Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivottavasti olen väärässä, mutta tuskin DNA tulee lupailustaan huolimatta koskaan tarjoamaan wbox1-päivitystä. DNA luulee, että vaihdamme wbox2:een siinä vaiheessa kun meidän hermot menee päivitystä odotellessa. Sen verran monta kertaa olen saanut pettyä lupauksiin DNA:n asiakkaana (kännykkä/kaapeli) ollessani, että minulla on vara olla erittäin skeptinen päivityksen tulon suhteen.
   
 15. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Olen myös erittäin skeptinen näihin "future proof" kirjoituksiin Wbox HD2:sen suhteen.
  Harmi kun kilpailua ei ole laitteissa enempää tai olisi edes joku muu mahantuoja kuin DNA.
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 189
  Saadut tykkäykset:
  264
  Olen samaa mieltä.
  Huono SD-kuva HDMI:n kautta on pahin ongelma.
  Suosikkilistalta hypitään pois vähän väliä. Peräkkäiset ajastukset varaavat oman virittimen, kun on käytössä ajastuksen lisäaika. Tallennelistassa ei näy ohjelman koko nimi ja tallennuksen koko. Nämä virheet harmittavat minua eniten päivittäisessä käytössä.
   
 17. kaahonen

  kaahonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta enivei poksi on hyvä ja ehkä yksi parhaista mitä on tarjolla tällä hetkellä. Pieniä pukeja on mutta perus hommat toimii. Mielestäni perus kanavat näyttävät paremmalle kun niitä katsoo tallennettuna, en tiedä voi olla harhaa... mitä muut on mieltä? Ite tosi tyytyväinen :thumbsup:
   
 18. methodique

  methodique Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2010
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni TV Viihde kortti, wbox hd2 antenniverkossa kiinni. Linkityksen jälkeen kaikki on toiminut hyvin, mutta nyt ei enää näy canal + maksukanavia. Saan saman virhe ilmoituksen. HD kanavat kyllä näkyy hyvin eli mistäs tuo voi johtua? Vika tuskin on laitteessa:mad:
   
 19. F/X

  F/X Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.06.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiukka valinta kesälomalla itsellä edessä Wbox ykkösen ja kakkosen välillä. Usko Humaxin vehkeeseen on kova, koska on hyvät kokemukset merkistä ja hakusanatallennuksella kun en esimerkiksi mitään tee, niin ykkönen samalla viivalla kakkosen kanssa vaikka jo "vanha" onkin.

  Nyt pitäisi vielä löytyä kauppa, jossa nuo molemmat olisivat oikeasti tv:ssä kiinni, jotta pääsisi vertailemaan valikkoja ja silmäkarkin määrää :D Kakkosta en ole nähnyt vielä missään kaupassa tv:ssä kiinni.
   
 20. timo64

  timo64 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2009
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sama "ongelma" on ajankohtainen nyt kun uusi talo on valmis ja soneran kaapelissa jälleen.
  Mulla oli aikoinaan wbox hd dvr (en tiedä miksi jotkut kutsuu tätä hd1;ksi).
  Kyllä se toimi ihan ok, mutta tosiaan sellainen muistikuva jäi että hdmi kautta tv kuva oli aika huono.
  Komponenttipiuhalla sain parempaa kuvaa.
  Boksin jälkeen asuttiin vuosi vuokralla ja silloin tuli kokeiltua CD:n satelliittilähetyksiä,
  Se sagemin tallentava boksi oli kyllä wboxin jälkeen aika kökkönen...

  Miten lienee tuo hd2? Onko sd kuva edelleen samaa kuraa kuin ykkösessä?
  Jollain hyvällä vahvistimen skaalaimella voisi saada kuvaab parannusta?

  Tuota hd2 ketjua kun lukee niin jonkinmoinen susihan tuo hd2 vielä on.
  Lienee parempi siirtää ostopäätöstä että saavat boksin lastentaudit ensin korjattua...