Watchmen

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 23.05.2007.

 1. Euso

  Euso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin mietin elokuvateatterissa, että mitähän tämä elokuva oikein mahtaa antaa sarjakuvaa lukemattomalle henkilölle?

  Sarjakuvan lukeneena tykkäsin kyllä leffasta. Loppuratkaisu ei ehkä ollut niin mieluinen, mutta kokonaisuutena jees.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Niin no, itse en ollut elokuvaa ennen edes kuullut watchmeneistä saati sitten lukenut, ja silti tykkäsin elokuvasta.
   
 3. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onko kukaan katsonut Director's Cuttia? Katsonko nyt tuon "pätkityn" vai kannattaako odottaa suomennosta DC-versioon?
   
 4. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tulin sitten Director's Cut katsottua. Veikaan että leffa olisi ollut paljon kovempi jos ei olisi lukenut sarjakuvaa. Perusjuoni kun oli tiedossa, niin mitään yllätyksiä ei tullu

  Musiikit toimi hyvin ja hyvältä näytti.

  DC:stä. En tiedä mitä oli lisätty, mutta mitään en ottaisi pidemmästä versiosta pois. Suosittelen DC versiota.
   
 5. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Eipä tuu Eurooppaan DC:tä ! Jouluksi jenkkilään tulee vielä joku Ultimate Edition, että silloin korkeintaan, JOS sen Eurooppaan ja tänne tuovat. Luulisi ainakin, että kyseinen setti sisältää tuon DC:n kaikkine härpäkkeineen.
   
 6. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kävin katsomassa elokuvan ja luin sarjakuvan jälkeen päin. Tietysti vähän vaisulta tuntui elokuvan jälkeen, suosittelenkin että jos kellomiehet eivät ole tuttuja niin katsoo ensin tuon elokuvan, ettei turhaan spoilaa itseään sarjakuvalla.
   
 7. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Piraattikeskustelu kielletty mutta kyllä se tuossa (720p-dts) odottaa katselua. Venttailen että joku sen suomentaa, menee kuitenkin jotain muuten ohi.
   
 8. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erikoinen elokuva tällaiseksi sarjispohjaiseksi rainaksi. Eniten hämmentää, ettei menty laveaa keskitietä pitkin ja tehty tavallista actionelokuvaa "+ 40% enemmän sarjakuvamaisia räjähdyksiä!!!!1!1!", vaan yritetty tehdä jotain vähän erilaista. Harmi vain, että lopputuloksesta tuli täysin vetelä. Elokuvan pitkäpiimäisyys on suurin ongelma, n. kaksi ja puoli tuntia käytetty elokuvaan, jonka tarinassa on yhtä paljon mielenkiintoa kuin japanialaisessa kivipuutarhassa, eli ei yhtään. Sitä suuremmalla syyllä ihmettelen vellovaa keskustelua siitä, kuinka paljon parempi VIELÄ PIDEMPI DC-versio onkaan. Minä haluaisin nähdä paljon mielummin TSKPJTKTRDLS(*)-version elokuvasta.

  Soundtrack oli mainio, siitä puolikas piste lisää.

  (*)Turhaa Silsaa Katkottu Pois Ja Tarinan Kerrontaa Tiivistetty Reilusti Dynaamisemman Lopputuloksen Saavuttamiseksi

  2/5
   
 9. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sarjakuvaa tuntemattomalle elokuvan kolmituntinen DC-versio meni läpi pitkästä aikaa sellaisena katselukokemuksena että välillä ei tarvinnut jääkaapilla käydä. Otetaan nyt esimerkkinä Spidermanit missä alussa tehdään vastustajat, välissä käydään treffeillä ja lopussa taistellaan superrikollisia vastaan. Olihan tässäkin tietenkin pohjimmiltaan samanlainen kaari mutta se tietty poikkeuvuus kaavasta aiheuttaa sen että katsojanakin on vähän enemmän varpaillaan kun ei voikaan olla 100% varma mitä tapahtuu seuraavaksi.

  Tiedossa oleva Ultimate Edition ei hirveästi kiinnosta koska siinähän vain on pistetty toinen tarina kulkemaan tämän kanssa rinnan. Kyllä tässäkin oli tarpeeksi seuraamista.

  Sen verran pohjia että supersankarileffat tulee järkiään katsottua ja tämän hyviä puolia oli jonkunlainen kaavamaisuudesta irtautuminen. Hahmoina esim. Dr. Manhattan oli melkeenpä uskonnollinen kokemus. Siinäkin tuo oli virkistävä etten tuntenut hahmoja aiemmin vaan kaikki oli täysin uutta.

  Loppuratkaisussakin sama linja jatkui vaikka en niitä ratkaisuja itse allekirjoitakaan.
  Onhan se nähty kylmän sodan päätyttyä että jonkin aikaa oltiin hurmiossa ja sitten kyräily jatkui kun palattiin realismiin ja arkeen.
   
 10. Kupletti

  Kupletti Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.11.2004
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  DC kyllä syventää mukavasti tuota tarinaa. Eivätkä lisätyt/pidennetyt kohtaukset katko tunnelmaa yhtään. Suosittelen kovastikkin.
   
 11. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Snyderille (ja studiolle) isot propsit siitä, että hommaa ei lähdetty vääntämään lapsille sopivaan PG-13-muottiin. Veripalttu roiskui ja tissiä ja persettäkin oli tarjolla. What's not to like? :D

  Alkuperäistä sarjista en ole koskaan lukenut, joten oikeastaan mitään en tältä osannut odottaa. Ehkä hyvä niin. Tulee varmasti katseltua vielä toisenkin kerran.
   
 12. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Katselussa kaverilta lainattu DC- Blu-Ray;

  Olisin niin kovasti toivonut pitäväni tästä tekeleestä, odotukset olivat julmetun korkealla. Silti, kaikista hyvistä puolista huolimatta leffa on siinä nippa nappa ***+ tekele. Aivan käsittämätöntä roskaa erittäin hienojen kohtausten ja juonenkuljetusten seassa.

  Muutama tappelu olisi voitu hoitaa n. 5s. ja varsinkin köyrintä meni jo tahattomassa koomisuudessaan kilometreja tolkun toiselle puolelle. Mitä hittoa ohjaaja on ajatellut?

  Musiikkivalinnat olivat todella heikkoja(ts. liikaa puhkisoitettuja klassikoita ja muuten tilanteisiin sopimatonta roskaa), ainut napakymppi oli alkutekstien The Times They Are a-Changin. Tähän kohtaan legendaarinen veisu sopi.

  Sarjakuva 6 - Leffa 1.
   
 13. Ruis-Antero

  Ruis-Antero Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  On aika hauskaa lukea kommentteja, joissa arvostellaan elokuvaa, josta katsoja ei tuntunut tajunneen yhtään mitään :).

  Öh, se seksikohtaus on tarkoituksella koominen... Siis keski-ikäinen ex-supersankari, jolla ottaa eteen vain kun hän kiskaisee supersankariasun ylleen? Köyrimisen aikana taustalla soi Leonard Cohenin "Hallelujah", ja kliimaksin hetkellä liekinheittimet laulaa.

  Katsoitko oikeasti tuon kohtauksen sillä silmällä, että se pitäisi ottaa vakavasti? Minä kun kuvittelin, että jokainen tajuaa, että kyseessä on vitsi. Se kohtaus oli koominen, mutta siinä koomisuudessa ei ollut mitään tahatonta.

  Öh? Pitkästä aikaa saadaan elokuva, jossa on oikeasti hyvää musiikkia... Olisiko siinä pitänyt käyttää jotain neverhöörd-biisejä, vai hä?

  Ihan muuta asiaa: onko oikeasti niin, että sitä Director's Cut:ia ei Suomeen tuoda? Pitääkö nyt ihan oikeasti ostaa se normiversio, ja sitten jouluna (vai koska se nyt on) se superhyper-versio?
   
 14. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko et ole, Ruis-antero, itse ymmärtänyt elokuvaa, tai et sitten ole tietoinen lähdemateriaalista ja ohjaajan tarkoituksista. Seksikohtaus ei missään nimessä oltu tarkoitettu koomiseksi, vaan Snyder oli juurikin yrittänyt ajaa takaa lähdemateriaalin henkeä, jossa kohtauksen pointtina on vapautus ja eräänlainen uudestaansyntyminen. Mutta eipä herra vaan osaa.

  Musiikivalinnat ovat sitten ihan subjektiivinen juttu. Henkilökohtaisesti pidin Synderin valintoja tylsinä ja äärimmäisen varman päälle pelattuina, joista osa ei edes sopinut ollenkaan kohtauksiinsa.
   
 15. Ruis-Antero

  Ruis-Antero Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2006
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, se lähdemateriaali löytyy omasta kirjahyllystä, ollut siellä jo varmaan 15 vuotta....

  Itse sanoisin, että Znyder lähestyi kohtausta pilke silmäkulmassa, josta kertoo mm. kohtaukseen valittu musiikki.
   
 16. Sleep0

  Sleep0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Musiikki toimi, elokuva ei. Muutama hieno kohtaus ei pelastanut elokuvaa. Sekava ja tylsäkin juoni, ei meinannut jaksaa katsoa alkupuolta ollenkaan. Pari kertaa kävi sormi jo Stop -nappulalla, mutta jaksoin sitkeästi.

  2/5
   
 17. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minut tämä yllätti positiivisesti. Vaati kyllä tiukkaa seuraamista, alkutekstit kannatti katsoa tarkoin. Katsoin nimenomaan dircutin ja tykkäsin kovasti, sieltä vain tilaamaan jenkkilästä, hyvin toimii eurosoittimessa.

  4/5
   
 18. Kulttuuri

  Kulttuuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.12.2008
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Director's cut katottu läpi, tykkäsin kovasti. Musiikit välillä irtaannutti keskittymisen leffasta, alussa 'Times are changin' toimi loistavasti kuvan kanssa, mutta useampia kertoja käytettynä hitit irtaannutti soundtrackin ja leffan muun sisällön toisistaan.

  Tosissaan muuten erittäin toimiva paketti, kertaakaan ei tullut kellosta aikaa katseltua ja pituus oli sen verran kiva paketti, että kohtauksia ei oltu liikaa hoppuuteltu.
   
 19. monkeyalert

  monkeyalert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihan katsottava pätkä (sarjakuvista en tiedä mitään). Alun tunnelman luonti, musiikki, 'eläköityneet' supersankarit, rinnakkaishistoria, jonkinasteinen gore, satiiri loivat paljon odotuksia. Vaikutti hyvältä. Puolenvälin jälkeen, kun hahmojen historiat oli esitelty, niin leffa kuitenkin jotenkin 'lässähti'. Juoni ei kestänyt loppuun asti. Bonuksena päälle lähes 3h kesto. Kertakatsomisen kesti kuitenkin hyvin.

  3/5
   
 20. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Aikalailla paskan maku jäi suuhun.
  Heti alkuun ärsytti liian pitkäksi venytetty "alkutunnari", leffa ei meinannut alkaa millään. Musiikki muuten toimi leffassa oikein hienosti, Simon & Carfunkel esimerkiksi istui hautajaiskohtaukseen kuin nappi otsaan ja kaiken lisäksi soi yllättävän pitkään.
  Taistelukohtaukset oli tyylikkäitä, cgi päällisinpuolin onnistunutta, mutta maskeeraus... :sick: Nixonista tuli ensimmäisenä mieleen viidentoista vuoden takaisen Game Over- ohjelman Vito-kuminukke. Carla Guginon heltta oli jotain aivan käsittämätöntä.

  Huonon maskeerauksen lisäksi tästä jäi uupumaan jotain muutakin. Ei vain onnistunut liimaamaan meikäläistä ruudun ääreen yhtäjaksoisesti lähes kolmen tunnin ajaksi.
  Hahmot jäivät turhan ontoiksi, esimerkiksi Rorsc... Rochsc... no siitä säkkipäästä olisin halunnut tietää vähän enemmän. Mitenkä ne säkin mustetahrat oikein liikkuivat koko ajan?
  Mainittakoon, että en etukäteen tiennyt sarjakuvasta mitään, eikä leffa oikein saanut etsimään lisää tietoakaan.

  Kyllähän tämä edellisen sarjakuvafilmatisoinnin, Spiritin pätkii mennen tullen, mutta siihen ei kovin paljoa vaadita. Spiritissä tosin nakuili iki-ihana Eva Mendes, mutta eipä tämä ruotsalaisneitokaan pahasti kakkoseksi jäänyt.

  Leffalle 2/5.