VT Superpaint

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Veequu, 18.12.2007.

 1. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki tykit vuotaa enemmän tai vähemmän valoa kuva-alueen ulkopuolelle. Se kärsiikö rajaus tästä on lähinnä kiinni katsojasta (ja jonkin verran myös tykistä).
   
 2. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vaikka eivät vuotaisikaan valoa kehyksillä saa kuvaan "kontrastin tuntua".

  Juu, eihän se oikeata kontrastia lisää mutta kun ihminen ei ole "valotusmittari" vaan subjektiivinen havainnoitsia niin se tuntuu siltä.
   
 3. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  [saivartelua] Pake69 speksasi kysymyksessään "olettaen, että huone on kokonaan pimennetty", jolloin kehykset ei pitäisi näkyä ollenkaan, mikäli valovuotoa ei ole[/saivartelua]

  Mutta onko tosiaan noin kuin lmfmis sanoo? Itselläni on tollainen roikkuva kehyksetön levy, jonka takana on melko tumma seinä, ja omasta mielestäni nimenomaan toi "referenssimusta" aivan screenin vieressä aiheuttaa sen, että "musta" tykkikuva näyttää loistavan kun naantalin aurinko, eli vaaleempi rajaamaton seinä voisi olla nimenomaan koetun kontrastin suhteen anteeksiantavampi? Samanlaiseen ajatteuunhan nämä erilaiset "backlight" systeemit myös perustuu.
   
 4. fisufisu

  fisufisu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitus olisi huomenna maalata kipsilevyseinää tuolla maalilla. Vanhana pintana on jonkin verran röpelöinen maalarin valkoinen F157. Voisiko tuota VT Superpainttia vetää vaan vanhan maalin päälle, vai pitäisikö sitä ennen maalata vanhan päälle jollain muulla maalilla? Vai peräti hioa vanha maali pois ennen pohjamaalin maalaamista? Kovin täyttävää tuo Superpaint ei kai ole.
   
 5. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  En tunne superpaintia, mutta ihan riippumatta siitä millä maalaa, niin kannattaa kyllä hankkia ensin allaolevista röpelöistä eroon. Tollainen parin-kolmen neliön pinnan tasaiseksi hiominen ei ole mikään kovin vaativa tehtävä.
   
 6. dispe

  dispe Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ilman muuta kunnon hionta ehkä myös pohjamaalaus.
  On niin kuin jogurttiä levittäisi tuo superpaint.
   
 7. sirace

  sirace Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2002
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Screenin takanaolevilla erillaisilla taustavalo virityksillä voi hämätä silmää uskomaan että screenille heijastettu kuva olisi kontrastikkaampi kirkkaammasta taustasta johtuen. Numero- ja kontrastifriikeille tiedoksi että tämä ei mitattua ANSI-kontrastia paranna mutta eikös se olekkin tärkeintä että näyttää vain hyvältä. :king:
   
 8. Veequu

  Veequu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2005
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse maalasin suoraan x073 päälle ja hyvin onnistui...
   
 9. Pake69

  Pake69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ootteko vetässy tuon superpaintin ihan naturaalina pintaan, vai kannattaako ohentaa? Tuossakin joku mainitsi, että on kuin yoghurttia niin leviäisköhän ohkasempana paremmin?
   
 10. Mikki.H

  Mikki.H Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.09.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällaset liimaemulsiomaalit on tarkkoja millaiselle pohjalle ne maalataan.

  Yleensä ne on kuivuttuaan erittäin kovia, joten pohja ei saa joustaa, muuten tulee maalipintaan halkeamia. Pohjamaalin tulee olla täyshimmeää oikeeta pohjamaalia - ei kiiltävää tai puolikiiltävää lateksia, öljymaalia tms. muuten maali ei tartu pohjaan kunnolla ja pienikin rasitus saa maalin irtoamaan tai halkeilemaan. Koska nopea kuivuminen saa ohjeenkin mukaan halkeamia aikaan ei maalia suositella myöskään tasoitteiden päälle, kun ne imee sen sidosaineen liian nopeasti. Jos tasoitetta on vaihtelevan paksuisia kerroksia imee se sidosaineen eri nopeuksilla kuivumisen aikana ja pinta jää laikukkaaksi. Tällasia neuvoja tuli tänään, kun jollain maalarilla oli pinta kuin perunapelto. Tarkoitus olisi maalata kapalevy tällä.
   
 11. Pake69

  Pake69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaatiiko tuo siis pohjamaalin? Ei oo sattunu missään silmään tommonen tieto.. Ajattelin tehdä screenin 16mm (jos ko. paksuutta on olemassa) MDF levystä, pikkasen hioo pintaa puhtaaksi ja vetää maalin päälle > silvuplee, mutta vissiin se pohjamaalikin pitää muistaa :hitme:
   
 12. Limputin

  Limputin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä 160x90cm mdf levy, jonka pinnan puhdistin rätillä, vedin kerroksen harmonya pohjamaaliksi (vaikka ei varsinainen pohjamaali ole, mutta sattui nurkista löytymään. Vielä kun saisi tuota Superpaintia Videotykistä (oli kiinni näin pääsiäisen ja intistä paha viikoilla hakea), mutta kun saan maalia ja levyn maalattua voin hieman kommentoida kannattiko pohjamaalaus.
   
 13. Pauwe

  Pauwe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millasella telalla ootte levitellyt tuota Superpaint litkua? Maalasin vaahtomuovitelal 16mm MDF levyyn 2x täysin himmeällä maalilla pohjat mistä tuli ihan hyvät. Tonnisel hiomapaperil varmuuden vuoks pyyhkäsin ni tuli varmast tasainen. Pari päivää myöhemmin alkoi kikkailu superpaintin kans purkin ohjeen mukasest levittelin sitä ohuita kerroksia vaahtomuovitelalla 2 kertaa toisen noin puolen tunnin kuivumisen jälkeen. Pinnasta jäi todella huono :grr: Maalatessa ei huomannut että jäisi telan reunoista raitoja mut päivän kuivumisen jälkeen ne huomaa selvästi varsinkin jos katsoo levyä sivultapäin. Maalia olis viel puol purkkia jäljellä ois vaan kiva tietää mitä tehdä etten mokaa seuraavaakin yritystä :hitme:
   
 14. roxxa

  roxxa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve

  Olisiko kellään neuvoja, kun vähän kusi "kankaan" teko. Eli superpaintilla maalasin 10 millin mdf-levyn, jonka olin pyyhkinyt sileäksi pölystä yms. Ohensin maalia pohjamaaliksi ja sitä tuli hiukan enemmän, joten maalasin levyn pohjiksella kahteen kertaan. Tämän jälkeen maalasin ohentamattomalla kahdesti. Odotin pohjamaalauksien välissä bout 20 min ja itse maalauksen välissä vierähti tunti.

  ELI:
  kusin jossain vaiheessa, nyt keskellä taulua on maalissa sävyeroa (tummia läikkiä). Tarkemmin maalin pinta on hieman erilainen; siinä missä on tummaa, maalin pinta on jotenkin röpelöisempi. Uskon että painoin vaahtomuovitelalla liikaa näissä kohdissa. Eli periaatteesse taulu vaan heijastaa hajavaloa erilailla, mutta se on ikävän näköinen seinällä. Taulu maalattiin vrk sitten, joten mietin että jos se kannattaa yrittää korjata, niin nyt :hitme:

  Onko hyviä neuvoja, veikkauksia tai tietämystä? maalia on jäljellä ehkä 2 ruokalusikallista, eli erittäin vähän. Kannattaakohan korjata..?

  jos kellään olisi vaikka puolipurkkia ylimääräistä superpainttia myytävänä (halvalla) ilmotelkaapa vaikka privana
   
 15. ramisti

  ramisti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maalasin oman mdf levyni superpaintilla, eka pohjamaalaus kahteen kertaan nihkeellä telauksella. Tämän jälkeen levy oli tasasen valkoinen.

  Sitten superia telaamaan,edelleen nihkeesti vaahtomuovi telalla,kaksikertaa telasin noin 3 tunnin tauko välissä. Pinta oli superin telauksen jälkeen raidakas telan reunasta jäi viivoja vaikka kuinka koitti hivellä.

  Maalia oli jäljellä muutama desi,ohensin vedellä aika litkuksi ja ruiskutin vielä levyn kertaalleen kevyesti satajetillä. Tämän jälkeen tuli hyvä ei peilaile eikä näy minkäänlaisia viivoja pinnassa.

  Videotykin takahuoneessa näin testi kuvan missä oli tikkurilan maali ja superi rinnatusten,tämän näyn perusteella ostin maalin vaikka kotona oli jo harmonykin hankittuna.
   
 16. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostaisko ketään Tampereen seudulla asustelevaa ostaa tuollaista litran kannua kimppakaupalla puoliksi?

  Vai onkohan kenelläkään jäänyt purkin puolikasta ylimääräiseksi?
   
 17. foenix

  foenix Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voihan perseiden tuplaperse..

  Koitin äsken maalata screeniäni superpaintilla mutta kuinkas kävikään... Maalin seassa oli jotain mustia pisaroita, en tiedä mistä on kyse mutta koita siinä nyt sitten saada tasainen pinta kun silloin tällöin pintaan tupsahtaa musta läikkä ja tietysti telan mukana sitten moninkertaistuu ympäri screeniä. Maali itsessään näytti kyllä ihan tasaiselta mutta telatessa välillä "poskahti" musta täplä johonkin

  Ajattelin että ehkä maali on huonosti sekoittunut tms, vatkasin purkkia hetken mutta eipä se mitään auttanut. Välillä sain kyllä ihan tasaistakin väriä maalatessani ja luulen että nuo mustat pisteet saisin kokonaan peittymään parilla huolellisella lisämaalikerroksella mutta mietityttää silti miten tasainen tuosta pinnasta tulee jos maalia sävyttävät (?) tummat osaset on levittyny maaliin epätasaisesti.

  Onko kukaan muu törmännyt vastaavaan? Ratkaisuehdotuksia? Pitänee olla videotykkiin yhteydessä jos ei tuosta hyvää saa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2010
 18. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mille pinnalle maalaat, onko pohjamaalattu esim. öljymaalilla tai onko maalattu suoraaan tasoitteen päälle ilman pohjamaalia? Kaksi viimeistä on kielletty maalin ohjeissa, koska Superpaint ei tartu kunnolla öljypohjaiseen maaliin, vaan halkeilee pienestäkin kosketuksesta ja tasoite taas imee liuottimen vaihtelevalla nopeudella, jolloin pinnasta tulee laikukas. Tasoitteen päälle tulee AINA maalata kerros pari valkoisella vesiohenteisella aidolla pohjamaalilla tai ohennetulla Superpaintilla. Tunnen ko. maalin sattuneesta syystä erittäin hyvin ja maali on erittäin tarkka ohjeiden mukaisesta käytöstä, jolloin lopputulos on kuvanlaadultaan huippuluokkaa. Valitettavasti Superpaint ei ole niitä kaikkein helpoimpia maaleja.

  Joskus oli erä, johon valmistaja oli pistänyt vahingossa väärää väripigmenttiä ja se käyttäytyi kuvaamallasi tavalla. Tässä maalissa on tarkkaan määritelty koostumus laadukaan kuvan aikaansaamiseksi ja pienikin raaka-ainevirhe näkyy välittömästi toisin kuin Tikkurilan "valkokangasmaalissa", joka ainoastaan kompensoi harmaaheitinten surkeaa mustantasoa värintoiston kustannuksella. Jos tästä on kyse, niin ota tyhjä/vajaa purkki mukaan ja Videotykkiin - antavat uuden tilalle 100% varmasti.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2010
 19. foenix

  foenix Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu ohjeet on luettu ja niiden mukaan täsmälleen toimittu. Pinta on mdf-levyä jonka pariin kertaan pohjamaalasin täyshimmeällä vesiohenteisella valkoisella pohjamaalilla varmuuden vuoksi vaikka mitään tasoitteita en käyttänytkään. Telana oli vaahtomuovitela ohjeiden mukaisesti.

  Pistin mailia Videotykkiin asiasta, jos tuollainen erä on ollut liikkeellä niin varmaankin tunnistavat tapauksen kuvauksestani.

  edit: Kävin siellä ja sain uuden purkin. Tyyppi sanoi että kyllä tuo voi vaatia kunnon sekoituksen.. kokeilen nyt sitten mitä tuolla uudella purkilla saan aikaan, pistän sitten vaikka tehosekoittimeen jossei ala näyttää paremmalta :D
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2010
 20. foenix

  foenix Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt toinen purkki menossa ja samanlaiselta näyttää, ei tosin ehkä yhtä paha. Koitin aluksi vetäistä tuollaisen ohjeen mukaisen pohjamaalikerroksen eli 1/3 vettä ja 2/3 maalia. Ja mustia täpliä löytyy. Jännä että tuo musta osuus ei tunnu kovinkaan vesiliukoiselta, tai ainakin telasta valkoinen lähtee vedellä lotraamalla ja kaikki musta jää. Alunperin valkoinen tela on aika tumma nyt. :D

  Pitää koittaa laittaa tuo tehosekoittimeen ennen varsinaista maalauskertaa. Vähän kyllä ihmetyttää että maali semmoista käsittelyä oikeasti vaatisi, eikai nyt normi kuluttajalla luulisi olevan mitään maalinsekoitusvehkeitä kotonaan?

  edit: Magic bullet auttoi :D ei tuosta maalipinnasta oikein tasainen taida tulla, mutta en jaksa välittää, kun se mustalaikukas pintakin näytti katseluetäisyydeltä ihan hyvältä :)

  edit2: Pinta näyttää nyt hieman kuivuttuaan todella hyvältä ainakin normi sisävalaistuksessa. Reilusti enemmän kun valaisee niin näkee telan jäljet. Alunperin oli tarkoitus maalata toinenkin kerros kun näytti maalia jäävän mutta taidankin jättää tuollaiseksi
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2010