VR-pelaaminen

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana nepa, 14.06.2021.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Huomasin tuossa, että alkaa erilaiset VR-lasit olemaan jo suht edullisia verrattuna ensimmäisiin versioihin vuosia sitten.

  Mikäs VR-pelaamisessa on nykytilanne? Vai onko homman kanssa käynyt, kuten 3d-leffojen eli alkuhypen jälkeen ei oikein ole innostusta?

  RDR2 voisi olla VR-laseilla ihan hauska kokemus. Samoin erilaiset autopelit.

  Onko kenelläkään kokemusta ja suosituksia hyvistä ja edullisista laseista?

  Vai kannattaisiko suosiolla unohtaa koko homma?
   
 2. makuasia

  makuasia Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2004
  Viestejä:
  266
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on PS4 VR-Lasit ja ongelma on että pää ei kestä. Iskee pahoinvointi päälle aika nopeasti. Lasit ovat saaneet olla aika rauhassa tuon takia. Lukemani perusteella monella ollut samaa ongelmaa. Kuinka yleistä en tiedä mutta jos tuo koskee isompaa joukkoa niin ei mitenkään positiivista tulevaisuutta voi odottaa tällekään.
   
 3. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 149
  Saadut tykkäykset:
  503
  Sama vika täällä, max 20min ja kylmä hiki alkaa virtaan. Jäänyt kanssa tosi vähälle käytölle.

  Veikkaisin jos huvipuistossa ei paha olo tule mistään laitteesta, niin sitten vr pelaaminen on hauskaa.
   
 4. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 603
  Saadut tykkäykset:
  149
  En tiedä onko tämä sarjassa edullinen, mutta hiljakkoin päivitin ensimmäisen sukupolven HTC Viven HP Reverb G2:een. Jos nyt jossain kehitystä on kolmessa vuodessa tapahtunut, niin ainakin resoluutiossa. Reverbin kanaverkko on jo käytännössä olematon, kun ensimmäisen sukupolven laitteissa se oli alun wow-efektin mentyä ohi luokkaa häiritsevä. Lasien oma träkkäys toimii allekirjoittaneen makuun ihan ok, vaikka erillisten majakoitten tarkkuuteen ei ehkä aivan päästäisikään. Ja pimeässä ei voi pelata...

  Niin, se kasvanut reso vaatii tietty sitten myös konehuoneelta lisää potkua, mutta yllättävän hyvin tämä meikäläisen jo eläkeikään ehtinyt GTX1080 jaksaa pelejä pyöritellä. Uuden näyttiksen saa hommattua sitten ehkä vuoden tai parin päästä... tuurilla. Eikä niitä hyviä VR-pelejä edelleenkään liikaa ole, mutta joku Boneworks tai Half-Life Alyx antavat kyllä hyvää tuntumaa siitä, mihin suuntaan homma on menossa.
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Vähän eilen googlettelin ja ilmeisesti Oculus Quest 2 on aika hyvä noin hintalaatusuhteeltaan.Alle neljän sadan saisi ja resoluutio on Oculus Riftiä parempi, kuten myös kuvan päivitystaajuus.

  Hieman harmittaa, että F1 2021 -pelistä ei VR-versiota ole olemassa. Aika jännä, koska (ilmeisesti) saman puljun Dirt-rallipelistä on sellainen olemassa ja olisihan tuo ihan killer appi ainakin osalle pelaajista. Itse kyllä laittaisin VR-lasit heti, jos tuota formulaa pääsisi pelaamaan.

  RDR2:sta on tullut VR-modi, ilmeisesti maksullinen, jolla pääsee pelaamaan VR-laseilla. Samalta tekijältä taitaa olla myös GTA:han samanlainen maksullinen modi. Osa ihmisistä tykkää, mutta osa ei. Ilmeisesti tuo liikkuminen on hieman hassua, jos se edelleen ohjaimella tapahtuu. Eipä tuota tietenkään voi oikein muutenkaan tehdä, kun vielä toistaiseksi ei itse voi kävellä noissa peleissä. Tähtääminen tapahtuu katsomalla oikeaan suuntaan, joten pelaaja ei voi katsoa ja ampua eri suuntiin. Osa pitää myös tuota hieman hankalana.
  Mutta kyllä peli varmaan noin muuten olisi kokeiltavan arvoinen VR:nä.

  Itse en niin kauheasti ole kiinnostunut noista pelkästään VR:lle tehdyistä peleistä. En tosin ole kauheasti niihin tutustunutkaan, mutta kun peliaika on kortilla, niin mielellään keskittyisi peleihin, jotka muutenkin kiinnostavat tai ovat kesken. Tuo Half Life Alyx tosin voisi olla ihan kokeiltavan arvoinen, koska Half Life pelinä on tuttu ja tykätty.

  Itsellä on RX 5700 XT-näyttis ja Ryzen 5 3600 -prosessori ja olen ymmärtänyt, että tuolla combolla ainakin yleisimmät VR-pelit pitäisi toimia. Joku RDR2 voi olla vähän raskas, kun se on muutenkin raskas.
   
 6. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 235
  Saadut tykkäykset:
  235
  Itseltäni löytyy tuo Quest 2. En ole varsinaisesti mikään peluri, mutta VR on kiinnostanut ammoisista ajoista lähtien ja tuo tuntui olevan ensimmäinen tarpeeksi hyvä kuluttajamalli. Ostin sen ihan sokkona testimielessä.

  Pelaamista olen kokeillut ja kokemukset ovat olleet laidasta laitaan. Toisaalta paluu armottomaan PC tunkkaukseen ja säätämiseen Steamin ja Virtual Desktopin välillä, toisaalta taas uusia hienoja kokemuksia. Nythän Oculuksella on joku oma vastine tuolle Virtual Desktopille, joten toivottavasti homma toimii jouhevammin.

  Ehkä parhaat kokemukset ovat tulleet itse VR:lle suunnitelluista peleistä. Eniten peliaikaa ovat saaneet Red Matter, mukavan rauhallinen tutki ja ratko ongelmia FPS. Suurin yllätys on ollut Moss, joka osoittaa miten tärkeää pelisuunnittelu ja pelattavuus on VR:lle. Se on jonkin sortin tabletop tasohyppely, kuullostaa omituiselta mutta on vaan niin toimiva ja hieno.

  Ajopelit olisivat varmaan se juttu, mutta kun itsellä ei ole rattia ja polkimia niin se syö tuota fiilistä. Samoin Steamin kanssa sai taas säätää ja vääntää Assetto Corsan ja VR kanssa.

  Suurin pettymys näin Plazalaisen vinkkelistä ovat videot ja elokuvat. Quest 2:ssa ei vaan resoluutio, kontrasti ja mustan taso riitä millään. Siihen yhdistettynä VR:n suttuisuus, niin tulos on huono. Harmi, tämä oli yksi syy miksi tuon ostin. No ehkä joskus OLED ja 4k tai peräti 8k per silmä, niin voisi toimia.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2021
  nepa tykkää tästä.
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Eikös alkuperäisessä Oculuksessa ollut OLED-näytöt? Erilliset molemmille silmille?
  Ja tuossa Questissa on yksi LCD näyttö, josta puolet ja puolet jaetaan eri silmille?

  Onko tuossa jälkimmäisessä se etu, että riittää yksi DP-kaapeli? tai HDMI? Kummalla lie kiinni?
  Kun aiemmin piti olla erilliset kaapelit molemmille näytöille?

  Huono puoli LCD:ssä tietenkin on mustan taso.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Itsekin tutustuin VR-maailman Quest 2 -lasien kautta, kun kerran tavallisten kuolevaisten hintalapulla sai. Toki hintaa nosti lisätarvikkeet, joskin onneksi AliExpress piti hintatason alhaisempana. Likinäköisenä piti tosin tilata Saksasta vahvuuksilla olevat, kiinnitettävät linssit, sillä esim. silmälasit saattavat naarmuttaa VR-lasien linssejä, vaikka kuinka pitäisi niissä erillistä silmälasikehikkoa.

  Tuosta Virtual Desktopista, minkä itsekin ostin, pitää sanoa se, että vaikka tosiaan Oculukselta tuli se Air Link, niin VD:n uusimmassa Betassa on mukana ominaisuus, joka parantaa suorituskykyä, jos sattuu olemaan vaatimattomampi tietokone (VR:hän luonnollisesti vaatii tehoja, kun kuva tuotetaan kahteen kertaan). Ilmeisesti siinä siirretään osa graafisesta taakasta VR-lasien prosessoitavaksi. Testasinkin tätä heti Half-Life: Alyxilla, joka aiemmin pyöri omalla vaatimattomalla koneellani nikottelevasti. Täytyy sanoa, että parannus pelattavuuteen oli silminnähtävä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2021
  nepa ja Hippo tykkäävät tästä.
 9. Zerp

  Zerp Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2005
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  1
  PS VR:ään ja Oculus Riftiin pohjautuvalla kokemuksella suosittelen itsekin testaamaan ainakin aluksi nimenomaan VR:lle suunniteltuja pelejä. Google earth on ollut mielenkiintoinen tuttavuus VR:n kanssa, joten sille suositus.

  PC-pohjaisille laitteille muuten löytyy näppärä sovellus, Vorpx, jonka avulla VR:ää muuten tukemattomia pelejä pystyy pyörittämään VR:ssä vaihtelevalla laadulla.
   
  nepa tykkää tästä.
 10. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 235
  Saadut tykkäykset:
  235
  Ei hajuakaan tuosta ekasta Questista, mutta tämä kakkonen on mulla USB3 piuhalla kiinni PC:ssä. Quest 2 ei ole varsinainen näyttölaite puuceelle, vaan kuva siirretään striiminä USB3 tai wifin yli. Tuo langattomuus onkin näppärä ominaisuus. Ja kiitti Elvikselle Virtual Desktop infosta, pitää tutustua tuohon päivitykseen.
   
  nepa tykkää tästä.
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  En ole itse edes käyttänyt Quest 2:sta langan kautta, kun yksi syy ostoon oli myös tuo langaton PC-pelaaminen. Tosin jo VD:n suosituksienkin mukaisesti vedin ethernet-kaapelin tietokoneen ja reitittimen välille Quest 2:n ollessa yhdistettynä 5GHz:n verkkokaistaan. Osahan ostelee tähän käyttöön Wifi 6 -laitteita, mutta alkaa menemään turhan koviksi investoinniksi tässä vaiheessa.

  Eipä mitään. Toivottavasti asennus onnistuu. Tuohan pitää asentaa sekä lasien puolella että tietokoneen puolella. Lasien puolella riittää, kun Virtual Desktop -sovelluksen ostosivulla liittyy Beta-kanavalle (ilmeisesti siitä kohdasta, missä lukee sovelluksen versionumero) ja päivittää sovelluksen normaalisti sitä avatessa, mutta ainakin itselläni oli vaikeuksia löytää Windowsin Virtual Desktop Streamearin Beta-versio 1.20.9 (siihen kun ei tunnu olevan linkkiä VD:n sivuilla). Löysin kuitenkin latauslinkin redditistä.
   
 12. latexii

  latexii Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  514
  Varjon VR -kittiä (VR-3 & XR-3) on tullut töissä käytettyä. Käyttö toki vähän erilaista kun perus pelaaminen, mutta (lento)simulaatioissa anyway. Ihan mukavia tuotteita ovatten.
   
 13. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 667
  Saadut tykkäykset:
  71
  Tyttärelle tuli pari joulua sitten hankittua Oculukset lahkaksi. Muutaman Skyrim-testin jälkeen ne jäivät käyttämättöminä nurkkaan. Isoimpana syynä pahoinvointi ja pelaamisen kömpelyys verrattuna perinteiseen hiiri+näppis-yhdistelmään.