Voileivän lisukkeiden järjestys?

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana TimoK, 02.04.2005.

?

Missä järjestyksessä voileipä kuuluu rakentaa?

  1. Lähimmäksi leipää kinkku, juusto sen päälle

    115 ääntä
    59,9%
  2. Lähimmäksi leipää juusto, kinkku sen päälle

    77 ääntä
    40,1%
  1. Rooperi

    Rooperi Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietenkin kinkku alle ja juustoa päälle, voiko niitä muka syödä erijärjestyksessä? :p
     
  2. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Periaatteessa aivan se ja sama. Yleensä ensin juusto ja sitten kinkku, mutta kun alla olevan maku tuntuu aina hieman jäävän taka-alalle, niin laitan toiselle leivälle juuston ja toiselle kinkun.
     
  3. kebek

    kebek Active Member

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ette sitten ole katselleet niitä leikkelepaketeissa olevia kuvia? Niin, ei ne ole pelkkiä "tarjoiluehdotuksia" vaan ohjesääntö miten ko. tuotetta tulee käyttää. Kuvissa on leivän jälkeen leikkele ja sen päällä sitten muut lisukkeet. Tuotteen valmistaja varmaan itse parhaiten tietää miten tuotetta tulee käyttää joten ei ole syytä poiketa tästä ohjeistuksesta. Tietysti joukko kumouksellisia yrittää aina tehdä oman mielensä mukaan tässäkin asiassa, mutta minusta heidän toimiaan tulisi tarkkailla ja pyrkiä mahdollisuuksien mukaan ohjaamaan heidät takaisin yleisesti käytössä olevan järjestelmän piiriin.
     
  4. Opolo

    Opolo New Member

    Liittynyt:
    03.10.2002
    Viestejä:
    204
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. Lämmintä leipää ei syödä käsin, ja juusto suojaa leikettä kuivumiselta. Kylmään leipään puolestaan juusto ehdottomasti alle, koska juusto haisee pahalta ja se lemu tarttuu sormiin. Tämä ei sitten muuten ole mikään mielipide tai ehdotus, vaan totuus.
     
  5. Jvvv

    Jvvv New Member

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juusto tulee aina päällimmäiseksi, muista täytteistä riippumatta. Se pitää leivän mukavasti kasassa ja sen päälle on helppo asettaa lievää puristusotetta suorittavat sormet (jotka omalta osaltaan pitävät leipää entistä enemmän kasassa). Näin märät makkarat/kurkut yms. eivät haittaa ihon puhtaanapitoa.
     
  6. Rooky

    Rooky New Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseistä ongelmaa ei minulle tule, koska yleensä teen kerrosvoileivän. Syön yleensä ruisleivän, reissumiehen, molemmat puoliskot samalla kertaa, joten ängen lisukkeet väliin vaan. Valeeta leipää, paahtoleipää, syön harvoin, ja kun syön haluan sen paahdettuna, uunitettuna? tai voileipägrillissä paistettuna, niin, että juusto on sulanut (tässä tapauksessa kolmiovoileipä) :p . Yleensä teen pizzavoileipiä, mutta nyt herkkua on Seura-lehdestä oppimani pestokolmioleipä, joita tulee väännettyä harva se aamu :D . Tietenkin uunituoreet leivät ovat eri asia, mutta usein pyrin tekemään leivästäni päivän kohokohdan. Olen leipäihminen, ja aina esim. Tampereella käydessäni Subway kuuluu matkasuunnitelmaan.
     
  7. kakoskel

    kakoskel Member

    Liittynyt:
    13.10.2004
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaimon kanssa on aiheesta keskusteltu meilläkin, hyvä että tämä asia näyttää ratkeavan oikein.
    Tosin harhaoppineita on yllättävän paljon.

    Leipä, Voi, Kinkku, Juusto :king:

    Leipä, Voi, Juusto, Kinkku :sick:
     
  8. Samppa

    Samppa Active Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    16
    Onpa taas varsinainen dilemma. Itsellä kyllä ehdottomasti juusto tulee ensi, sen päälle sitten kinkku. Vallan tuntuu omituiselta että noin moni laittaa päälliset "väärinpäin".
     
  9. Kola

    Kola New Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.06.2001
    Viestejä:
    898
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kieltämättä!

    Siis ensin makkarat ja päälle juusto.
     
  10. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    12 980
    Saadut tykkäykset:
    33
    juusto ensin, sitten makkarat ja muut .. ja jos joku on toista mieltä niin tapan!
     
  11. Jürgen

    Jürgen Active Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Siinähän yrität, minä ainakin laitan ensin ohuen ohuet hunajabroilerileikkeet leivälle ja sitten vasta juustot sun muut!
     
  12. Baron

    Baron New Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä nyt täytyisi saada noita kuvia näytille. Mitä ovat nuo muut lisukkeet, kuuluuko niihin tämä ketjussa yliarvostettu juustosiipale?

    Voidaanhan leikkeleen päälle niin halutessaan laittaa eurooppalaiseen tyyliin kaikenlaista härpäkettä ja heinää, mutta tuskin leikkeleenvalmistaja kuvissaan piilottaa tuotettaan juustosiipaleen alle! Täysin absurdi väite!
    Myönnän joissain yhteyksissä nähneeni, että juustosuikale oli kiepautettu pienelle rullalle leikkeleen päälle. Silti tällöinkin leikkele oli leivällä riittävän hyvin näkyvissä ja koko homman pystyi kuittaamaan jonkun trendikokkaajan brassailuna.

    Kinkkuleipä on kinkkuleipä, vaikka siinä olisi juustoa. Toisin päin homma ei pelaa. Liha kunniaan!

    :valinnainen hymiö:
     
  13. kebek

    kebek Active Member

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ei ruveta mitään tötteröhattuja niistä eineksistä taittelemaan, askartelukurssit on sitten erikseen.
     
  14. Jaded

    Jaded New Member Tukijoukot Blokattu

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ekana juusto, margariinia tai voita en käytä, sitten loput.

    Paitsi jos lämminvoileipä niin sitten juusto ihan viimiseksi.
     
  15. Fatbastard

    Fatbastard New Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    1 010
    Saadut tykkäykset:
    0
    Margariinia en minäkään käytä.
    Järjestyksenä: Leipä=>kinkku=>juusto=>rehut... ei mitään majoa tai muuta leipää pilavaa mössöä.
     
  16. Homeboy

    Homeboy The Collector Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    504
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä päin järjestys on seuraava:

    leipä - mahdollinen levite - leikkele - juusto ( - kurkku/tomaatti)

    eli kuulun lokeroon leikkeleet ensin, juusto sitten (tosin teen poikkeuksen yhden makkarasortin kanssa eli lenkkimakkaraa jos satun laittamaan leivälle niin se menee juuston yläpuolelle)
     
  17. dille

    dille New Member

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainahan juusto laitetaan leikkeleen päälle, koska lähes kaikki suomalaiset kalkkunaleikkeen valmistajat jättävät siihen pakkaukseen mukavat nesteet. Ainoastaan Lidlin ohut kalkkunaleike on hyvää leikettä.

    Myös siksi juusto aina päällimäiseksi, jos leipä on ehtinyt jo kuivua purun makuiseksi sen voi herättää henkiin leikkeleen ja juuston kanssa mikrossa. Näin saat "pikapizzoja", eikä se toimisi missään nimessä jos juuston laittaisi esim. meetwurstin alle.
     
  18. Patu

    Patu Active Member

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei Jarkko!! Vääräuskoinen! En olisi uskonut... :(

    Älä kuitenkaan tapa.
     
  19. winterland

    winterland Active Member

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 254
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hehe,oudoin topic pitkään aikaan. Alkaako aiheet olla lopussa? :D

    Mutta itsellä menee höysteet seuraavasti:

    Paksu viipale talonpojan-tai ranskan leipää. Siihen voi ja jos on,leviä. Sitten salaatinlehti (jos on),sitten aamupalajuusto siivu,sitten lauantaimakkarasiivu,sitten tomaatit ja kurkut. Nautitaan alas jonkun kylmän juoman kanssa (juoma juodaan vasta sitten kun leivät on syöty)

    Jos ei tee noin,niin olette kirottuja koko loppuelämänne ajan tj.

    btw,syömään tuollaista ->
     
  20. jukke

    jukke New Member

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kinkku alle ja juusto päälle ettei kinkku karkaa leivältä. Juusto sen verran massiivisempi.