Voiko Tekniikkalehtien HD-digiboxi testeihin luottaa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana LareHir, 17.11.2011.

 1. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleisesti ottaen olen itse tykännyt noiden Humaxin laitteiden (jollainen Wboxkin on) perustoiminnallisuudesta kyllä, valikot ovat suht selkeät, toiminta on ripeää ja ennen kaikkea nuo ovat olleet perustoiminnoiltaan luotettavia ja varmatoimisia. Edelleen korjaamatta oleva HD-kanavien tallennusongelma toki on rapistanut merkinkin mainetta jonkin verran, mutta edelleen SD- ja HD-historia huomioiden Humax on merkkinä omissa kirjoissani ykkönen, kun puhutaan peruskäytössä varmatoimisista tallentavista bokseista.
   
 2. failure

  failure Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ainakin TM tekee testeisään mokia vahingossa, aisantuntemattomuuttaan ja ehkä vielä tarkoitushakuisesti lähinnä mainosmyynnin ohjailusta johtuen. TM:ssä oli muutama vuosi sitten videokameratesti. Eräs kamera menetti pisteitä "epästandardin" USB-liittimen takia. Liitin ei kylläkään ollut epästandardi vaan isätä/orja-mallia, koska kameran sai PC:n lisäksi liitettyä tallentavaan DVD-polttimeen. Tämä oli selvästi asiantuntemattomuutta, mikälie kesähessu tehnyt testin. Eikä epästandardius mitenkään näkynyt käytössä ja kaapelit kytkeytyivät kuitenkin kameraan ihan oikein. Vataavasti samassa testissä toinen mainoksia ostava malli ei USB-liitännästään sanut mitään negatiivista sanottavaa, vaikka kyseessä olevassa kamerassa ei edes ollut varinaista USB-liitintä. Liitännän kun sai vasta kytkemällä kameran telakkaan. Samalla kamera sai kuitenkin päivittäisestä käytettävyydestä maksimi pisteet, vaikka USB-liitäntä piti rakentaa joka käytön yhteydessä. Myöskään kameran käyttöä ei haitannut se, että kameran akkua voi ladata ainoastaan kamerassa eli ei ollut erillistä laturia, piti olla riivatun pitkä latausjohto, että pääsi maisemia kuvaamaan akunlatauksen aikana. Samaisessa testissä myös mainittiin optisen kuvanvakaajan puuttuvan USB-vikaisesta kamerasta, vaikka kuvassa ko kamerasta oli kameran kyljessä teksti O.I.S huomattavan suurilla kirjaimilla. No ostajaa tämä johtaa melkoisesti harhaan. Olen samaa mietä, että lehtien testit voi heitää roskikseen ja ryhtyä lukemaan DVDPlazaa.
   
 3. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 957
  Saadut tykkäykset:
  213
  Komppaan. Humax-uskovaisia ollaan. Ensimmäinen boksi oli 1201C, sittemmin yhden virittimen 2000C, tuplaviritin 9200C ja Humax 1000C (eli wbox HD PVR). Kaksi viimeksi mainittua aktiivikäytössä ja hyvin pelaa. Wbox "täydellisesti", jos unohdetaan tuo tallennusbugi ja HDMI:n SD-kuvan pehmeys. Jos olisin nyt ostamassa kaapeliboksia, niin yrittäisin hankkia Humax Wboxin, vaikka se onkin poistuva tuote ja jämäerät enää myynnissä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2011
 4. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin tähän pitää vielä todeta, että itselläni ei siis ikinä ole ollut Humaxin boksia omana ja kotikäytössä vaihtelevista syistä johtuen, lähinnä ominaisuuspuoli on minulla mennyt hankinnoissa luotettavuuden edelle useampaankin kertaan, mutta sukuun noita on kyllä tullut "myytyä" suosituksilla useampiankin kappaleita ja vielä ainakin ovat välit kunnossa sukulaisiin :D

  Jotta suosituksilla olisi jotain pohjaakin, niin olen toki noita käyttänyt paljonkin eri aikakausina eri yhteyksissä ja kaiken kaikkiaan tosiaan havainnut tuon käyttöliittymän jouhevaksi ja toimivaksi. Käyttöliittymän perusteet ovat myös pysyneet vuosikausia samanlaisina oletettavasti siksi, että toimivaa ei juuri kannata mennä muuttamaan. Kaiken kaikkiaan noista paistaa sellainen "mieluummin yksi kunnolla toimiva toiminto, kuin kolme sinne päin toimivaa", joka useimmille käyttäjille on pelkästään positiivinen asia.
   
 5. MikeO

  MikeO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.08.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun lehtien edellisistä numerosta näin, että testit on tulossa osasin jotain tämmöistä odottaakin. Kumpikaan ei ota sanallakaan kantaa vikoihin vaan testien perusteella saa kuvan, että kaikki laitteet toimivat 100% täydellisesti. Hämmennys on sana jolla kuvaisin olotilaa. Ei ihan täsmää siihen mitä on kuukausien saatossa lukenut tältä ja muilta foorumeilta. Yritä tässä nyt sitten suositella muille mikä boxi pukin konttiin... pakko edelleen sanoutua irti kaikesta vastuusta ja levitellä käsiä :)
   
 6. manu99

  manu99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luin em. testin ja omistan kyseisen Humaxin joten:
  A) Ostin Humaxin n. pari kuukautta sitten kun sopivaan hintaan sain. En ollut juurikaan perehtynyt testeihin jos niitä silloin ollutkaan.
  B) Testin kaikki härpäkkeet olivat muistaakseni loppuarvosanojen 8 ja 9 välillä niinkuin yleensä monessa testissä, jossa on mukana muutamia laitteita - erot eivät ole suuria.
  C) Miten se nyt on niin vaikeaa hyväksyä jonkun testin "voittaja", testissäkin todettiin erojen tulevan PAINOTUKSISTA joita perusteltiin toimittajan näkemyksen mukaan.
  D) Suuri yleisö (johon itsekin kuulun) lukee näitä testejä ja tekee ostopäätöksiäkin varmaan niiden mukaan - en usko, että heitä johdetaan harhaan mikäli suositellaan Humaxia.
   
 7. paaton

  paaton Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  848
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja kun ei noilla testeillä ole oikein mitään merkitystä, lähes samat tiedot saa esitteitä selailemalla. Pitemmällä välillä alkaa vasta huomaamaan laitteiden pienemmät ja isommat viat. Esimerkkinä vaikkapa vanhempien humaxien ärsyttävän pitkän epg:n päivitys ajan.
  Onnellinen on se perusostaja, joka ei osaa vaatiakkaan parempaa laitetta itselleen.
   
 8. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  TM:n jutun perusteella voisi päätellä, ettei laitteita taidettu käyttää ollenkaan. Kontrasti Plazan käyttökokemusten ja tuon vertailun välillä on niin suuri. Pikemminkin tekstissä kerrottiin esitteissä luvatuista ominaisuuksista.
   
 9. He-Tero

  He-Tero Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.05.2005
  Viestejä:
  464
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samassa TMssä olleessa paistinpannutestissä mainitsivat pannujen olleen testissä 9 kuukautta. Mikähän lie vastaava aika boxien kohdalla?
   
 10. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  arvaukseni on 2-3 "testipäivää", joka tarkkoittaa ominaisuuksien läpi pikajuoksua
   
 11. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sehän olisi mitä loistavin juttu, olen moista kaipaillutkin kun taloudessa useampi laite jossa kortti kaivataan ja kun CI+ olisi modulina voisi paketin uudelleen parittamatta (HD-kortti) siirtää laitteesta toiseen, nyt ei voi kun paritus on boxiin jossa integroitu kortinlukija.
   
 12. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 957
  Saadut tykkäykset:
  213
  Parituksen voi tehdä useampaan laitteeseen per talous. Muistaakseni 4-5 laitetta per talous esim. DNA Welholla.