VLSI Anti-Mode 8033 - Automaattinen subbarin equ

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto - yleistä' , aloittajana säätäjä, 12.12.2007.

 1. 100mo

  100mo Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  906
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kannataa kokeilla ns. Ground loop isolatoria signaalikaapelissa, mulla on tuon Epikin lisäksi toinenkin subbari joka tuppasi hurisemaan (Pitkä RCA kaapeliveto kourussa jossa on myös virtakaapelit)
  Tuollainen laite poisti kaikkii ylimääräiset hurinat / pörinät.

   
 2. Transplant

  Transplant Member

  Liittynyt:
  31.07.2012
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  6
  Voiko antimode 8033c-malliin kytkeä 0 ja 180 ulostuloon dual rcan subille vietäväksi (Monolith DF+)? Mitä vaikutusta tällä on? Kannattaako mieluummin käyttää y-haaraa kun jaetaan signaali antimoden ulostulosta subin sisääntuloihin? Vai onko ihan sama vetää, kuten nytkin phono-to-phono (eli vain yksi liitin, 0 ja left sisääntulon välillä)?

  Subin paikkaa ajattelin muuttaa, valmiina olis dual rca-johto 3m. Nyt subi on sohvan vieressä 6m single-rcalla.
   
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 765
  Saadut tykkäykset:
  202
  Mono-rca riittää.
   
 4. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 044
  Saadut tykkäykset:
  83
  Eikös Monolithissä ole myös XLR-sisääntulo (balanced low level input)? 8033C:n molempia liitäntöjä voi hyödyntää sen avulla:
  [​IMG]

  Pitäisi vähentää mahdollisia häiriöitä.
   
 5. Transplant

  Transplant Member

  Liittynyt:
  31.07.2012
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kyllä löytyy myös XLR sisään. Edelleen jotain perusteluja?
   
 6. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 044
  Saadut tykkäykset:
  83
  Jos siinä ei nyt ole kuultavia häiriöitä yhdellä rca-piuhalla, niin tuskin se siitä paremmaksi muuttuu tuollaisen piuhan hankinnalla.
   
 7. Kuminauha

  Kuminauha New Member

  Liittynyt:
  18.04.2006
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Onkohan BK XLS200 mk2 ja denon avr 1910 kombolla järkevää antimoden hommaaminen?
   
 8. MovieFreak

  MovieFreak Active Member

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jos olet saundiin tyytyväinen ilman niin ei. Muuten kyllä, varsinkin jos subbaria ei ole mahdollista sijoittaa ainoastaan äänenlaatua silmälläpitäen. Ja saahan tommosesta pikkusubbasesta enemmän laadukasta ääntä kun sijoittaa sen nurkkaan ja hoitaa antimodella pahimmat korostumat pois.
   
 9. Nippa_

  Nippa_ Member

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli kaiken hypetyksen perusteella hommattua itsellekin moinen matolaatikko. Lähtötilanne varmaan yksi huonoimmista eli betonikaksion olkkari.
  [​IMG]
  Kalibroinnin jälkeen käyrä näyttää jo vähä paremmalta.
  [​IMG][/URL]
  Mikkinä on Roden videomic ilman kalibrointia, joten käyrät ei varmaan kulje ihan siellä missä pitäis, mut toimii ainakin vähä sinnepäin kun kattoo Lift 25 ja Lift 35 tuloksia. Kalibroinnissa mukana pääkajarit, siitä nuo korkeemmat taajuudet, muuten subin jako 100hz paikkeilla.

  Musiikilla tuli reilusti napakkuutta lisää ja äänestä hävis suurin osa kaikesta turhasta kuminasta, mikä aiemmin jyräs kaiken muun alleen jos tasoja vähänkin nosti. Elokuvilla taas Lift 25 asennolla alko kuulumaan maailmojen sodassakin ihan uusia ääniä :king:. Subina XXLS aluminiumin musta versio 60litran suljetussa, vahvistin t-amp s-150. Kyllä tää ostos tais tulla jäädäkseen :love:

  Lift 25hz
  [​IMG][/URL]
  Lift 35Hz
  [​IMG][/URL]

  EDIT. sitten koitin pelkällä subilla.. ei enää käyrät näytä niin hyviltä, mistähän moinen muutos kun muutoksia tuli taajuuksiin joita pääkaiuttimien ei pitäis ees toistaa??

  Antimode off
  [​IMG][/URL]
  Antimode on
  [​IMG][/URL]
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2012
 10. a1bert

  a1bert New Member

  Liittynyt:
  29.09.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika hassulta näyttävät kuvaajat vähän muutenkin. Kalibroinnissa tai tod.näk. mittauksessa jotain häikkää. Kokeile mitata myös alemmalla tasolla (jos mikkisi leikkaa), ja katso että mikki on mahdollisimman samassa paikassa kuin mihin Anti-Mode on kalibroitu.

  Hieman osviittaa mitä huoneessa tapahtuu saa myös mittaamalla Anti-Moden vasteen loopbackinä. Tuloksen tulisi olla käänteinen verrattuna huonevasteeseen by-pass-tilassa.
   
 11. trajanie

  trajanie Member

  Liittynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostetaan Antimode. Tarjoa privalla!
   
 12. jmv72

  jmv72 New Member

  Liittynyt:
  13.01.2013
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys.

  Aloittelija kyselee kun juuri ostin antimode 8033cineman ja vahvistimena on denon 2113 jossa on dynamic eq jota näin kuvaillaan:

  Audyssey MultEQ-XT with Dynamic EQ

  Hiljattain kehitetty käyttöönotto automatiikka MultEQ XT ominaisuuksilla tarjoaa tarkemman kaiutin järjestelmän käyttöönoton. Se tunnistaa montako kaiutinta vahvistimeen on kytketty ja niiden tyypin. Jos ainakin yksi subwoofer on kytketty, Audyssey MultEQ XT tarjoaa optimaalisen siirtotaajuuden satelliitti ja/tai subwooferille. Kunkin kaiuttimen polariteetit varmistetaan ja käyttäjää varoitetaan, jos jokin kaiutin on kytketty väärin muihin kaiuttimiin verrattuna. Kaiuttimien väliset etäisyydet mitataan ja pääkuuntelupiste lasketaan. Viiveet asetetaan niin, että ääni jokaisesta kaiuttimesta saapuu samanaikaisesti kuuntelupisteeseen. Lopuksi, Audyssey MultEQ XT säätää kaiuttimien toistotason ja säätää äänenvoimakkuudet.

  Kaikkien kaiuttimien tarkan mittauksen jälkeen tehdään tilakorjaus. Eri kuuntelupaikoista kuunneltuna ääni kuulostaa erilaiselta, joten mittaukset pitää suorittaa monesta eri pisteestä vaikka kuulijoita olisi vain yksi. Yhdestä paikasta mittaaminen ei edusta huoneen akustisia ominaisuuksia ja heikentää lopputulosta. Audyssey MultEQ XT on ainutlaatuinen teknologia, joka tekee tilakorjauksia monelle kuulijalle laajassakin kuuntelualueessa. Tämä tapahtuu keräämällä dataa useasta eri pisteestä ja korjaamalla akustisia tehosteita.

  Audyssey MultEQ XT :n edut ovat:

  1.Tilakorjaus toimii kiitos monipiste mittauksen koko kuuntelualueelta.
  2. FIR suodattimien käyttö dynaamisella taajuusjaolla sallii taajuusvasteen equalisoinnin 20 Hz:iin.
  3.Myös aktiivisen subwooferin taajuusvasteen equalisointi (AVC-A1XV, A1XVA AVC, AVC-ja AVP-A1HD A1HD jopa 3 subwooferilla).
  4. Korjaukset ovat todennäköisiä taajuuksilla, joilla ei ole haitallista vaikutusta aika-alueeseen.
  5.MultEQ XT korjaus ei aiheuta vaihe ja heijasteongelmia.

  Kysymys siis on että kannattaako tuota eq pitää päällä vai ei antimoden kanssa?
   
 13. prootus

  prootus Member

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko Antimode 8033C kahdelle subbarille?

  Jos vahvistimessa siis vain yksilähtö. eli vahvistimesta rca antimodeen, ja tästä y -haaralla kahteen subbariin, niin kalibrointi toimii?
   
 14. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 765
  Saadut tykkäykset:
  202
  -- ja antimoden 0' lähdöstä toiseen subwooferiin ja 180' toiseen subwooferiin, jonka vaihe on syytä kääntää myös subwooferista 180', jolloin molemmat ovat samassa vaiheessa. C-mallissa on kaksi RCA-lähtöä.
   
 15. prootus

  prootus Member

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta, Pitääkö toinen subbarin vaihe olla sit nollassa jos toinen pitää olla 180?

  EI ole vielä tuota antimodea ,eikä toista subbaria, mut joku päivä tulossa.
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 765
  Saadut tykkäykset:
  202
  Nollalähdön subwoofer vaihe nollassa = vaihe nolla. Satakahdeksankymmentä eli käänteisen vaiheen lähdössä oleva subwoofer vaihe 180' = vaihe 180' + 180' = 360' = 0. Tällöin subwooferit ovat samassa vaiheessa keskenään.

  Tämän jälkeen on toki tehtävä vielä vaihesovitus pääkaiuttimiin. Mikäli subwooferit omat samalla etäisyydellä kuulijasta, niin AV-vahvistimen etäisyydensäätö on lähes aina parempi työkalu vaiheen korjaamiseen, kuin se tavallinen analoginen ruuvi subbarin takana. Jos taas subwooferit ovat eri etäisyydellä kuulijasta, niin sitten se ei yksinään toimi, vaan ainakin toisen subbarin osalta joudut käyttämään jotain muuta vaiheen säätöön, vaikka sitten sitä subwooferin omaa vaiheensäädintä.

  Kahdella subwooferilla on usein saatavissa tasaisempi vaste, kuin yhdellä. Lisää äänenpainetta niillä saa kuitenkin vain 6db, joten pelkästään lisäpaineen toivossa kahta ei kannata hankkia - ellei se 6db ole jotenkin ratkaiseva. Eikä myöskään silloin, kun jo yhdellä saadaan tasainen vaste kuuntelupaikalle. Ja kahden erilaisen subwooferin sovittaminen samaan järjestelmään on mahdoton yhtälö, mikä ei kannata.
   
 17. jhautajoki

  jhautajoki Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.11.2002
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tässä havitellut Anti-Modea jo pitkään. Nyt olisi koko kaiutinjärjestelmän päivitysrumba edessä ja hyvä hetki ostaa kyseinen laite. Pari kysymystä tässä kuitenkin olisi liittyen noihin uusiin malleihin. Laitteiston subbarin virkaa hoitaa DIY TC2000 15" elementti 90 ltr suljetussa kotelossa + T.Amp TA2400 vahvistin. Ohjelmalähteenä Yamaha RX-A3010. Huoneena toimii noin 45 neliön tila rivarin alakerrassa (avara rila jossa keittiö, ruokailutila, eteinen ja olohuone + rappuset yläkertaan), paljon hienoja betonisia heijastuspintoja ja mukavan vähän akustointia (nada).

  Mietin tässä kovasti, että onko mitään järkeä hankkia tuota "lippulaivamallia" 8033 S-II:sta 319 eurolla jos vertaa sitä tuohon 8033 Cinema versioon 249 eurolla. Lisäksi 8033C version saa tarjouksesta 219 eurolla.

  En ole ostamassa toista subbaria, mutta tietysti mitä tarkempaan säätöön päästään sen parempi. Edelleen on vähän hämärän peitossa miksi subin taajuuskorjaimelle täytyy säätöaluetta olla 250 Hz asti (S-II) ja että onko noista suodattimien suuremmasta lukumäärästä (36 kpl vs. 28) mitään käytännön hyötyä. Korjain tulee kuitenkin piiloon, niin sinisillä ledeille ei ole tarvetta. Subin jakotaajuus tulee asettumaan joko 60 tai 80 Hz:iin.

  Lisäksi kiinnostaisi kytkeä mikki tietokoneeseen ja mitata vaste ennen ja jälkeen. DSPeakerilla on oma mittakitti MK2, joka maksaa 75 euroa. Onko tuo järkevä laite hankittavaksi vai löytyykö jotain edukkaampia laitetta vastaavaan käyttötarkoitukseen?

  Lisäksi jos hankin tuon lippulaivaversion, niin onko tuon RCA-XLR-adapterin hankinnassa mitään järkeä? T.Ampissahan on XLR tulo, ja jos tuo oikeasti voimistaa tulevaa signaalia, niin silloinhan vahvistimen tasoa voidaan tiputtaa. Jos sillä nyt hyötyjä saadaan...?

  Periaatteessa ihan sama maksanko tuon 319 euroa tuosta lippulaivamallista, mutta jotain vastinetta tietysti odotan hukkaamalleni rahasummalle. Osaisiko joku auttaa ostopäätöksessä?
   
 18. P.Kosunen

  P.Kosunen Active Member

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tuo C-versio kannattaa tiputtaa pois hiljaisen käynnistymisen puutteen vuoksi. Suodattimien määrällä en usko olevan väliä.

  http://www.minidsp.com/products/acoustic-measurement/umik-1

  Tuo on on melko edullinen kalibroitu all-in-one paketti mittaukseen. Tulee suoraan USB:lla koneeseen, ei tarvitse erillistä äänikorttia. (24% alv tulee tosin päälle)
   
 19. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 044
  Saadut tykkäykset:
  83
  Tuolla on merkitystä vain jos kytkee laitetta päälle ja pois. Kun kaukosäädintä ei ole, niin jaksaako käydä vääntelemässä virtakytkintä? Itse en jaksa.
   
 20. jhautajoki

  jhautajoki Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.11.2002
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vastauksista tähän asti. Osaisko kukaan noita mun kysymyksiä tarkemmin valaista, että mikä tuo lisäarvo noissa paremmissa malleissa omassa tapauksessani olisi?