VLSI Anti-Mode 8033 - Automaattinen subbarin equ

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana säätäjä, 12.12.2007.

  1. Ultrablue

    Ultrablue Käyttäjä

    Liittynyt:
    29.04.2012
    Viestejä:
    117
    Saadut tykkäykset:
    4
    Paketista löytyy juurikin mainitsemasi asiat + ohjekirja.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 448
    Saadut tykkäykset:
    433
    Jesh. Laite kytketään ihan normaalilla mono-RCA -johdolla. Se on sitten jokaisen hifistin oma asia, millaisen käärmeen tuohon tarvitsee, riittääkö onkimato vai pitääkö olla anakonda. Jossakin revisiossa (olisiko ollut B, eli nyt jo historiaan jäänyt) noille liittimille jätettiin enemmän tilaa, kun kaikkien heavy-duty -kaapelit eivät olleet mahtua.
     
  3. Transplant

    Transplant Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2012
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kiitos tiedosta. Tämä tieto oli jokseenkin kiven alla kun yritti netistä etsiä. Eli samaan tilaukseen täytyy ottaa pikkupätkä rca-kaapelia.
     
  4. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on anti-mode masenneltu ja ihan hyvin tuntus toimivan ainakin musiikin kanssa.

    Nollasin eka vahvarin asetuksista nuo calibrointi jutut ja sitten ajoin anti-moden calibration ja sen jälkeen calibroin vahvarin (denon 1910).
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 448
    Saadut tykkäykset:
    433
    :love: :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2012
  6. Kampele

    Kampele Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2009
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tjooh.. :D
    Nyt vasta ymmärsin, että näköjään nuo nollaus juttu oli ihan turhia, kun eivät vaikuta calibrointiin mitenkään.
    Noo ihan sama. Hyvin soi. :cool:

    btw tuliko teille takuukuittia mukana? Itelle ei mielestäni tullut..tai jos tuli niin ei sitä enää missään näy. :hitme:

    Mietin vielä pitäskö hommata lyhyemmät kaapelit, kun 4mm paksua RCA:ta löytyy 5m ja 2.5mm paksua 2m eli 7m yhteensä 2m välimatkalle.
     
  7. vps358

    vps358 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3 540
    Saadut tykkäykset:
    207
    Kaapelin paksuus ei ole mikään itseisarvo. RCA-kaapeli kun on normaalia koaksiaalikaapelia, eli periaatteessa keskilanka, jonka päällä on x mm paksuinen eriste, jonka päällä on punottu vaippa, jonka päällä on eriste.


    T: Vesku
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 448
    Saadut tykkäykset:
    433
    Itseasiassa tarkoitus ei ollut vinoilla. Harmillisen usein näkee päinvastaista marssijärjestystä, jossa AV-virvan calibrointi ajetaan ensin ja AM sitten. AM kalibrointihan menee aina kohdalleen, mutta väärässä järjestyksessä (olettaen, että AV-virva korjaa LFE-kanavaa yleensäkään - edullisemmat eivät) tehdessä subbarille tulee tuplakorjaus eli ensin AV-virvan ja perään AM:n.

    Toiston laatua voi vain arvailla, kun vaikkapa sama 8db korostuma on lanattu kahteen kertaan sileäksi - tulisikohan jo pikkuisen vaimentumaa?

    Järjellä ajatellen tuon järjestyksen pitäisi olla ilmiselvä kenelle tahansa, mutta kaipa se uusien laitteiden kimallus sokaisee paatuneemmankin harrastajan ja järjenkäyttö unohtuu. Hyvä että soi!
     
  9. Koss

    Koss Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka suosittelette mittauksen. Yheltä vai monelta pisteeltä? En ole oikein varma miten tän mittauksen tekee, et sais parhaan mahdollisen lopputuloksen.
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 448
    Saadut tykkäykset:
    433
    Katso manuaali. Yhdestä pisteestä mittaamalla saa korjattua sen yhden pisteen. Jos mitataan kahdesta pisteestä, AM laskee käsittääkseni näiden kahden pisteen keskiarvoa tavalla tai toisella. Eli tulos yhdessä pisteessä todennäköisesti heikkenee, mutta paranee laajemmalla alueella.

    Ainoa tapa saada tuohon mikään varmuus olisi tehdä korjaukset ja mittaukset yhdestä ja useammasta pisteestä. Eli mikä on vaste yhden pisteen korjauksella yhdessä ja useammassa kuuntelupaikassa ja sitten sama useamman pisteen korjauksella.

    Tuo taas vaatisi esimerkiksi ilmaisen REW-ohjelman (ohjeet plazalla) ja vaikka DSPeaker MicAmpin. Siis ihan puhtaasti tulosten arvioimiseen.

    Itse mittaan yhdestä pisteestä ja se on sillä hyvä. Sillä musiikkia kuunnellessa tai elokuvaa katsoessa minä olen siinä yhdessä pisteessä riippumatta siitä, onko paikalla muita tai ei.
    :king:
     
  11. Koss

    Koss Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päädyn yhden pisteen mittaukseen :D
     
  12. Kojashi

    Kojashi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.09.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistähän kannattaisi lähteä liikenteeseeen ongelmaa ratkomaan kun Antimode 8033-S (S-II firmware) aiheutaa valtavat surinat ja pärinät subbariin..?
    Tasainen kumina ja humina vuotaa läpi ilman muuta signaalia.
    Kun subbari sattuu heräämään, niin ei se Auto-Modessa enää sammukaan antimoden ollessa välissä.

    Maadoitusongelmasta en puhuisi, kuten VLSI:n asiakaspalvelu toikaisi, koska millään muulla laitteistoasetuksella (ilman antimodea) tätä ongelmaa ei ole.
    Surina on varsin häiritsevä ja liian suuri kun kääntää subbarin gainin >2/5....
    Kaapeleissa ongelma ei ole, testattu lukuisia ja nyt käytössä tuo juurikin antimodelle suunniteltu 2RCA-XLR muunninkaapeli.

    Subbarissa (Epik Empire) on itsessään pieni taustahurina, mutta antimoden kanssa tuo on moninkertaista.
    Todella rasittavaa silloin kun äänentoistolaitteet on päällä mutta mitään ei kuuntele.
    Olen tuota fiksannut vahvistimella, laittamalla muutaman debbaa lisää ja vähentämällä gainia subbarista. Loputtomiin tuotakaan ei toki voi tehdä. Onneksi äänenpaineet riittävät jokseenkin nykyisillä säädöillä.
    Silti haluaisin ongelman korjata.

    Kolmensadan laitteeksi on kyllä pettymys. Toimii kyllä siinä mihin on tarkoitettu, mutta tuo hurina kyllä pilaa sen hyödyn aivan yhtä hyvin.
     
  13. 100mo

    100mo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    929
    Saadut tykkäykset:
    25
    Mulla on myös Epik Empire ja Antimode 8033 ja minkäänlaista hurinaa ei esiinny.
    Tosin subbarissa on jo toinen vahvistin kun ensimmäinen meni mykäksi!
    Joten epäilen että olet saanut viallisin Antimoden?
     
  14. Kojashi

    Kojashi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.09.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0

    Itselläkin meni eka vaffari Empirestä, tosin ei aivan mykäksi mutta alkoi paukkumaan.
    Hyviä vehkeitä... :king:
    Toinen pelaa kuitenkin nyt siis kuten pitää. L-Soundin takuukin onneksi pelaa.

    Epäilen itsekin viallista laitetta, miten herkästi sitten VLSI suostuu vaihtamaan..?

    Onkos se normaalia muuten että nuo RCA-paikat on todella löysät?
    Kaapeli on paikassaan todella hövelisti kiinni. Koskee siis niin sisään- kuin ulostuloja.
    Tuon voisi kuvitella aiheuttavan ongelmaa kontaktipinnassa, joka taasen voisi pörinöitä aiheuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2012
  15. vps358

    vps358 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3 540
    Saadut tykkäykset:
    207
    Entäs jos kaapelit on kiertämällä kiristettävää mallia?
    Itse hokasin sattumalta tuon eräitten merkkikaapelien kanssa ja paketissa ei lukenut asiasta mitään...

    T: Vesku
     
  16. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 448
    Saadut tykkäykset:
    433
    Jos on takuu voimassa, niin ei pitäisi olla ongelma, kunhan virhe voidaan vielä toistaa. Saatko kokeiltua jollain tutulla, että ilmeneekö sama ongelma?
     
  17. Silencia

    Silencia Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tappelin saman hurina ongelman kanssa viime jouluna, ongelma poistui kun viallinen antimode vaihdettiin...
     
  18. Kojashi

    Kojashi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.09.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tulihan tuolta nyt mailia että todennäköisesti vaihto olisi aiheellista.
    Täytyy tosiaan yrttää tässä vielä päästä toisen konfiguraation kanssa testaamaan että ongelma todellakin on boksissa, josta kyllä olen melkoisen varma.
     
  19. Kojashi

    Kojashi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.09.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    VLSI:ltä tuli vaihtokappale joka ei harmikseni ongelmaa korjannut.
    Noh täytyy vielä yrittää sitä sun tätä.

    Laitteesta en haluaisi luopua kun sille tosiaan on käyttöä.
    mm. 18db korostuma 25hz kohdalla VLSI:n toimittamien tulosten perusteella...

    Noh jos asia ei selviä muulla kuin subbarin vaihdolla niin se jää kyllä tekemättä ja sitten ollaan ilman antimodea.. :(
    Oman Epikkini vaffari ei sitten vain taida tuosta pitää. (yliherkkä signaalille)
     
  20. P.Kosunen

    P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Testaa Antimodelle erilaista virtalähdettä.