VLSI Anti-Mode 8033 - Automaattinen subbarin equ

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana säätäjä, 12.12.2007.

 1. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko kuuntelupisteen etäisyys takaseinästä tai kaiuttimien etäisyys etuseinästä n. 85...90cm?
   
 2. Ted

  Ted Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa kun tarkistin, niin kaiuttimet on juurikin 85-90 cm etuseinästä. Kuuntelupiste on vajaa 70 cm takaseinästä. Ilmeisesti on kyse huonemoodista? Auttaisiko kaiuttimien siirto lähemmäs seinää vai siirtääkö kuopan vaan toiseen paikkaan?
   
 3. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole huonemoodi (=seisova aalto) vaan heijastus seinästä.


  Kuuntelupaikan takana olevaan seinään ei auta muu kuin seinän vaimentaminen vähintään puolella metrillä villaa.
  Kaiuttimen takana olevaan seinään auttaa joko em. väh. puolen metrin villoitus, kaiuttimen upottaminen seinään (kallista & hankalaa) tai kardioidisuuntakuvioinen erikoiskaiutin (vain kallista) mikä ei taaksepäin ääntä sädettele. Äänentoistajan Käsikirjassa mainittu perusratkaisu kaiuttimien takaseinän kumouksellisen toiminnan suhteen on bassotoistoa manageroiva lisäbasso mikä toistaa seinässä kiinni kumouksellisen taajuusalueen ilman kumoutumista.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2010
 4. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan, heijastus se on. Matalat äänet ovat ympärisäteileviä ja lähtevät taaksepäin lähes samalla voimakkuudella kuin eteenpäin. Seinästä heijastunut ääni osuu suoran äänen kanssa vastakkaiseen vaiheeseen ja kumoavat toisensa.

  Heijastuksen voit vaimentaa villalla, joka vaatii noilla taajuuksilla melkoisesti paksuutta. Resonaattorilla pääsee alemmas pienillä kotelokooilla, mutta virityksen osuminen kohdilleen voi vaatia useamman kokeilun.

  Tai sitten vaihtoehtoisesti siirtelet kaiuttimia sellaiselle etäisyydelle seinästä, että niiden vaimentuma osuu jonkin korostuman kohdalle ja nämä saattavat kumota toisensa. Huomaa kuitenkin että kun vaimentuma on 100Hz kohdalla niin samalla on korostuma 200Hz kohdalla. Joten kuuntelupiste kannattaakin olla 2x etäisyydellä takaseinästä kuin kaiutin etuseinästä, tai päin vastoin. Edellinen, jos pään jaksat laittaa ruuvipenkkiin aina kuunnellessasi.

  Tai sitten opettelet elämään sen kanssa..

  nimim. 15dB vaimentuma 150-500Hz
   
 5. tuplaturpo

  tuplaturpo Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.11.2006
  Viestejä:
  273
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mites teillä jotka omistatte audysseyn multi EQ, EQ XT tai EQ XT32 version(jotka siis myös tekevät korjauksia matalille taajuuksille) niin vertaisitte korjausta antimoden korjaukseen? jos omistaa jonkun noista korjaimista niin onko järkevää enää satsata antimodeen?

  Uuden av-vahvarin osto vain edessä ja mietin että jos säästäisi antimodessa sen 250€ ja laittaisi parempaan vahvariin sen summan, jolloin voisi alkaa katsella malleja joista tuo XT tai XT 32 versio löytyy.
   
 6. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ymmärtääkseni noissa kaikissa on se heikkous, että tehty korjaus on aina kaikki-tai-ei-mitään. Eli jos haluat - mahdollisesti - hyvinkin onnistuneet bassokorjaukset, on sinun samalla hyväksyttävä myös keskiäänien ja diskanttien kenties hyvinkin rajut ekvalisoinnit (kenties vieläpä epäsymmetrisesti tehdyt). Eli ota tai jätä.
  Ei siis liene edelleenkään mahdollista rajoittaa korjausta koskemaan vain subbaria tai vain matalia taajuuksia. Eikä tehtyä korjausta ole mahdollista itse tarkastella, eikä itse muuttaa.

  Eikä ole mahdollista kopioida automaatin tekemää korjausta johonkin muistipaikkaan, jota sitten voisi itse muokata. Yamahan paremmissa YPAO:issa (ainakin RX-V2067:ssa) ja Pioneerin MCACC:issa ainakin tämä yksittäinen kohta kyllä onnistuu. Itse equtus tosin lienee ainakin kaikkein uusimmissa ja parhaimmissa Audysseyn versioissa tarkempi, ainakin Pioneereihin verrattuna.

  Anti-Modellahan ei keskiääniä ja diskantteja voi equttaa. Lisäksi Anti-Mode vaikuttaa vain yhteen kanavaan, eli taajuusrajoituksestaan johtuen käytännössä ainoastaan subbariin. Keskiäänet ja diskantit eivät siis kulje ko. härvelin lävitse. Anti-Modessa on lisäksi muutamia erikoistoimintoja.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2010
 7. Zuah

  Zuah Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2000
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos on tarvetta matalien taajuuksien korjaukselle (subbari) niin satsaisin Antimodeen. Multi EQ:n korjaus ei purrut ainakaan omassa tapauksessa ollenkaan subbarin ongelmiin. Antimode sen sijaan auttoi huomattavasti.
   
 8. tuplaturpo

  tuplaturpo Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.11.2006
  Viestejä:
  273
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitos vastauksista. Tuo Multi EQ:han on se perusversio missä on bassokorjaus, ainakin audysseun sivuilla kehutaan XT:n ja XT32:den olevan huomattavasti tarkempia.

  Tuo on tosiaan aika sääli ettei saa disun ja keskarin equtusta pois, koska olen kajarien toistoon huoneessa ollut suht tyytyväinen poislukien muutamia rajumpia piikkejä subitaajuuksilla. (tosin voi olla että epätasaisuutta löytyy myös ylempää mutta oma korvani ei niistä häiriinny)
   
 9. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  MultiEQ XT32 vastaa subbarikorjauksen osalta Audyssey Subequalizeria/SVS AS-EQ1:ta eli on hyvä tai parempi kuin Anti-Mode.
   
 10. audioswguy

  audioswguy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2008
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei pidä paikkaansa alkuunkaan. Ostin juuri Onkyon 3-D kuvaa tukevan TX-NR3008:n, jossa on tuo MultEQ XT32.

  Ensinnäkin kuten Groke jo mainitsi, korjaus on kaikki tai ei mitään. Ja se "kaikki" on jotain mitä et halua kokea. Vielä pahempaa on se, että eku pyörii ilmeisesti samalla DSP-corella kuin monikanavaäänien purku, josta johtuen esim TrueHD 7.1 äänillä basso kumisee pelkällä XT32:lla kuin ilman mitään korjausta! :sick:

  Antimodella saa korjattua bassot tiukaksi aina, riippumatta ääniformaatista. Korjaus stereosisääntulolla on pelkällä XT32:lla lähellä 8033:sta, mutta en sanoisi että se silloinkaan on parempi. Itseäni ainakin häiritsee se miten äänikuva menee keskiänien osalta täysin jumiin, joten bassojen arviointi on sitten hiukan hankalaa. Pelkkää subbaria kuuntelemalla kun ei oikein saa hyvää kokonaiskuvaa.

  Kaiken lisäksi vahvari maksoi Suomessa sellaiset 1800€! Että jos tuon verran sijoitan AV-vahvariin, niin aika hölmöä olisi "säästää" se 240€ antimodesta joka antaa bassoille tarvittavan kontrollin Blu-rayllä, ja vieläpä ilman että kaikki muu vedetään vessasta alas. :hitme:

  edit:
  niin en sitä sano etteikö XT32 olisi joissakin tilanteissa parempi kuin ei mitään: Onhan uudessa työsuhdepuhelimessani N8:ssa ihan kiva kamera, joka on "parempi kuin ei mitään" ja tulee ikään kuin "kaupan päälle". Mutta (anteeksi nyt vaan työnantajaani kohtaan) jos minä lähden metsään kuvaamaan pöllöjä, niin kyllä minä nyt kuitenkin otan mukaan oikean järkkärin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2010
 11. a1bert

  a1bert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisi mielenkiintoista nähdä miten vahvareissa olevat ja AS-EQ1 ovat equtuksissa onnistuneet, mutta ei vain netissä tunnu waterfall-kuvaajia tuloksista näkyvän. Yksi vaivainen on tullut vastaan SMS-1 vs. Anti-Mode vs. AS-EQ1 -testissä ja siinä se.

  Onko kenellekään sattunut tulemaan kyseisiä vastaan?
   
 12. n1ko

  n1ko Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perustuukos tämä johonkin oikeaan testiin, esim. purettu vs bitstream vai mututuntumaan? En ole huomannut moista mainintaa missään muualla. Jos näin todella olisi niin asiasta luulisi olevan paljonkin juttua.

  Ja onhan vahvistin päivitetty? Vanillafirmis onkyossa oli totaalisen rikki ja XT32 'korjaukset' sillä eivät olleet oikeanlaisia.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2010
 13. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Taitaa olla tästä kyse.
   
 14. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Kalibrointikysymys:

  - Anti-mode on kehittänyt itsekseen ihan uuden ominaisuuden, nimittäin lift 25 päälle kytkeytymisen kalibroinnissa.

  Ei mitään tietoa, mistä on kyse, kun en liftiä ole päälle laittanut, mutta nyt kun nykyisen subbarin kanssa olen kalibrointia ajanut useamman kerran, niin jostain syystä kalibroinnin päätyttyä on lift 25 päällä.:confused:

  Ja se siis ei ole päällä ennen kalibrointia. Miksi se kytkeytyy päälle kalibroinnissa/sen jälkeen?
   
 15. a1bert

  a1bert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä varmaan tapahtuu myös kun laitat Anti-Moden päälle? Pitkä liftin painallus tallettaa sen oletukseksi, joten lienee mahdollista, että näin on vahingossa tapahtunut jonkin aiemman kalibroinnin yhteydessä. Poista lift-valinta ja talleta se oletukseksi pitkällä painalluksella.
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Indeed näin oli aikaisemmin edellisen subbarin kanssa, mutta
  1) ei mene päälle virtaa kytkettäessä,
  2) olen tallentanut ei-mitään-liftejä -tilan useampaan kertaan, ei lääkettä.

  Onko tuolla muuten merkitystä kalibroinnissa, että onko lift päällä tahi ei?
   
 17. a1bert

  a1bert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole merkitystä, kalibroinnin aikana ei liftejä ole päällä ja ledit välkkyvät edistymisen merkiksi.
   
 18. pokkus

  pokkus Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiko Antimodea käyttää Jenkkilän sähköverkossa mukana tulevalla vakiomuuntajalla vai pitääkö sitä varten hankkia uusi muuntaja?
   
 19. a1bert

  a1bert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Anti-Modessa on AC-AC-muuntaja (ei siis hakkuri), joten tarvitset USA/120V-version.
   
 20. Vega_

  Vega_ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.04.2005
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  36
  Minkälainen kytkentä tuossa "RCA-XLR -adapteri Anti-Mode 8033:lle" piuhassa on?
  Ajattelin vaan ku on itsellä piuhaa ja liittimiä, niin jos tekis itse..