Vision VDC8800B/S & VDT8080B/S

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akustik, 13.06.2007.

 1. hanssu

  hanssu New Member

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  ok kiitos erittäin paljon =)
   
 2. kayttajatunnus

  kayttajatunnus Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  samoin tekee minun, ei ihan noin usein kuin sinulla mutta usein kuitenkin. ärsyttävää kieltämättä.

  ite en ole huomannut, mutta talon naisväki on väittänyt noin tapahtuneen.. tähän asti olen ajatellut, että ovat vaan ite mokanneet.. =)

  minulla on käynyt just noin myös, mutta ihan oikeille nauhotetuille tiedostoille. itseasiassa syy miksi ajauduin tänne nyt on se, että melkein Kaikki kovalevyllä olevat nauhotukset ovat toimimattomia. osa niistä on nimettynä seuraavanlaisesti:
  löytyy sekä JOKUNIMI että ~JOKUNIMI -nimisiä tiedostoja, sitten isolla osalla pituus tuo 4096.0GB ja kestona 00:00:00

  tiedostoja ei voi siirtää, eikä tuhota, eli aika ilkeä tilanne....
  osa vielä "toimivista" nauhotuksista on sellaisia, että ne pätkivät&nykivät ja saattavat pompata yhtäkkiä nauhoituksen alkuun..

  oma boxi on ostettua varmaankin n. vuosi sitten ja alkuperäinen 160gb kovo..
   
 3. mhahto

  mhahto New Member

  Liittynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  kummallisia ongelmia, mulla on kaksi antenniversiota 160 ja 250 giganen
  eikä mitään huomauttamista trp-filet suoraan editoimatta tietsikalle katsominen
  GOM-player (freeware) www.gomlab.com/eng/
  toistaa *.tpr tiedostot suoraan
   
 4. Ravag3

  Ravag3 New Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  onkos porukalla ollut tälläistä ongelmaa. eli itsellä on antenniverkon boxi ja kun laitan vaikka subilta nauhoituksen pyörimään ja yritän katsoa samalla vaikka Yle teemaa, niin Yle teeman paikalla onkin JIM. sit osa kanavista ei näy ollenkaan, ja kanava paikat muutenkin sekasin. Heti kun lopettaa nauhoituksen, niin kanava paikat ovat niinkuin pitääkin, ja kaikki kanavat näkyy.

  Menee HERMOT!!!!!
   
 5. jmarjeta

  jmarjeta New Member

  Liittynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa hankittua tämä VDC8800S Markanladon verkkokaupasta. Ensimmäinen tallennus oli viime torstain Lost neloselta ja UFighter JIM:iltä. Vaimon kanssa sitten aloime katsomaan Lostia n. 20min myöhässä tallennuksesta. Ihmetys oli melko suuri kun klo 22:00 boksi tarjosi vihreän kuvan eikä reagoinut muuhun kuin sähkönpuutteeseen. Melkoinen tuuri, että uuden laitteen ihan ensimmäinen tallennus menee käteen. Lisäksi Lost:in tiedosto oli ilmeisesti korruptoitunut jotenkin tmv. sillä se sisälsi ehkä 3min ohjelman alusta.

  Hankin tänään tuohon komponenttikaapelin, kun ajattelin että kuvanlaatuhan se siitä paranee, mutta eipä tuo laatu 40" Sonyn L-sarjalaisessa oikein silminnähden parantunut. Onko muuten ko. laitteessa mahdollisuus skaalata kuvaa, kun en moista valikkoa/toimintoa löytänyt. Jotenkin oletin, että skaalain löytyisi suunnilleen kaikista nykylaitteista (tosin eihän tuo nyt enää kovin tuore laite ole, halpa kylläkin 129e hintaan vaikkei HDMI:tä olekaan).
   
 6. WildFinn

  WildFinn New Member

  Liittynyt:
  25.03.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laite kävi huollossa ja nyt näyttää taas oikeata päivämäärää ja ohjelmaopas toimii. Näyttö oli vaihdettu...
   
 7. huuMAX

  huuMAX New Member

  Liittynyt:
  04.10.2003
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa tuossa (vanhan tallentavan sanottua sopimuksensa 3v jälkeen irti) ostettua Gigantista ko laite takuuhuollettu malli hintaan 79. Tuntuu antavan kelpo kuvaa RGB scartista, EPG paljon parempi kuin vanhassa boksissa, kanavanvaihto suht hidasta, softa 1.31.

  Näyttää siltä että katsottaessa tallennetta vain osittain, boksi ei muista mihin kohtaan ollaan jääty ja toista seuraavalla kerralla siitä eteenpäin. Ilmeisesti tuossa pitäisi käyttää kirjanmerkkejä, haluaisin kuitenkin käyttää sitä pikku-kaukosäädintä jossa kyseistä toimintoa ei taida olla. Onko edes mahdollista?

  Miten saisi ajastettua jo alkaneen ohjelman EPG:stä, nyt ilmoittaa vain että Aika ei kelpaa tms.

  Kuvasuhdevalintana käytän 16:9 kuten tv:kin on. Nyt kaikki 4:3 ohjelmatkin on venytetty koko ruudulle, ominaisuus? Vanha boksi näytti oikeassa suhteessa mutta ärsyttävästi pumppasi kuvasuhdetta joskus turhaankin...
   
 8. Jekutin

  Jekutin New Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ominaisuus, joka poistuu kun on kovalevy irti.

  Ei ole mahdollista ilman kirjanmerkkejä.


  Miksi ajastat jo alkanutta ohjelmaa?
  Laita tallennusajaksi EPG niin kaikki ohjelmat tallentuvat EPGtietojen mukaan, eli alkaa kun laitat "pika"tallenuksen ja loppuu automaattisesti kun ohjelman pitääkin EPGn mukaan.

  Taitaapi olla ominaisuus.
   
 9. Jekutin

  Jekutin New Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, niinhän ne tekee. Etulevyn IC-piiri, joka hoitaa ton homman on särki. Helpompaa on vaihtaa koko paneelin elektroniikkaosa kuin alkaa metsästämään ko. piiriä ja ohjelmoida se.
   
 10. huuMAX

  huuMAX New Member

  Liittynyt:
  04.10.2003
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jekutin, voitko tarkentaa miten tuo pikatallennus tehdään, painan vain REC ja sitten jostakin valikosta valitsen EPG:n tallennusajaksi?

  Lisäksi ärsyttävää että tallenteen toiston joutuu pysäyttämään kaksi kertaa. Itsellä siis ensin STOP -> valitse Pysäytä -> paina uudelleen STOP -> valitse kyllä. Ominaisuus varmaan tämäkin...

  Onko asetuksissani vikaa kun INFO painikkeella aika on oikein mutta välillä (esim. kanavaa vaihdettaessa) aika on tunnin jäljessä. Nykyinen asetus on GMT+2, kesäaikahan on GMT+3 mutta en tiedä miten boksi nämä asiat käsittelee.
   
 11. ravenous1

  ravenous1 New Member

  Liittynyt:
  13.07.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos muilla ongelmia varsinkin maksukanavien tekstitysten kanssa että välillä teksti jää pitkäksi aikaa ja seuraavat tekstit vaan vilahtaa ruudussa?

  Vuoden verran ollut VDC8800B päivittäisessä käytössä ja kokemuksia:

  pari kertaa tiltannut niin että vain töpseli pois seinästä auttaa..
  kerran tallennus jämähtänyt niin että ohjelma alkaa alusta tietyssä kohtaa vaikka tiedot näytti ohjelman tallentuneen kokonaan
  EPG jättää monesti osan ohjelmista näyttämättä (ärsyttävää kun on johonkin lähdössä kiireellä ja joutuukin manuaalisesti laittamaan ajastus ajan)
  kanavan vaihto hidas
  välillä kuva ja ääni jämähtää noin sekunniksi

  Muuten kyllä tyytyväinen ollut.
   
 12. jypyli

  jypyli New Member

  Liittynyt:
  23.10.2003
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terppa kaikille,

  Mulle kävi semmonen homma että ostin 500 gigan levyn Handan DVB-7800:een (laitettu C-6000:n firmis sisään). Levy (WD Caviar Blue) ei sitten toiminut Handanissa, niinpä ostin tämän visionin Gigantista. Ei toiminut tässäkään kyseinen levy. 'IDE to USB' piuhan kanssa sitten sain toimimaan levyn USB-liitännän kautta.

  Onko olemassa minkäänlaista vippaskonstia jolla tuon 500 gigaisen levyn saisi toimimaan kyseisessä laitteessa 8800B? Aiempana tällä keskustelupalstalla joku totesi saaneensa 500 gigan levyn toimimaan kyseisessä laitteessa.
   
 13. huuMAX

  huuMAX New Member

  Liittynyt:
  04.10.2003
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä samaa ongelmaa, onneksi huomasin että vaikka perus EPG:ssä kanavalta tiedot puuttuvat saa ne näkyviin siirtymällä kanavakohtaiseen näkymään (ainakin tähän asti on toiminut).
   
 14. moltsu

  moltsu New Member

  Liittynyt:
  21.11.2004
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan, vaikka Jekutin en olekaan.
  REC nappia painamalla kyseisen ohjelman tallennus alkaa (päättyy ohjelman loputtua, EPG mukaan). Painamalla heti uudelleen (ensimmäisen REC painalluksen) jälkeen REC nappia avautuu uusi valikko, josta voi valita tallennuksen päättymisajan kohdan tarkemmin.
   
 15. Labi

  Labi New Member

  Liittynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiko nuita kuvakaappauksia siirtää koneelle?
   
 16. moltsu

  moltsu New Member

  Liittynyt:
  21.11.2004
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseni olen antanut ymmärtää että EI voi. Korjatkaa joku jos olen ymmärtänyt väärin.:confused:
   
 17. Havis

  Havis New Member

  Liittynyt:
  07.10.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muilla VDC 8800B/S mallien käyttäjillä kokemusta kuinka seuraavista häiritsevistä piirteistä voisi päästä eroon?

  1) Kun siirrytään monikielistä lähetys esittävälle kanavalle (esim Eurosport, selostuskielinä suomi ja norja), molemmat kielet kuuluu, toinen oikeasta ja toinen vasemmasta kanavasta. Jotta saisi vain suomen kuulumaan, täytyy kielen vaihto toiminto aloittaa, mutta sitä ei tarvitse viedä loppuun, pelkkä toiminnon aloittaminen mykistää toisen kielen ja vain suomi kuuluu. Yksikielinen selostus saisi toimia jo heti kanavalle siirryttäessä, ilman kielen valintatoiminnon aloittamista.

  2) Kun verkko-operaattori lisää palveluunsa uuden kanavan (esim URHOtv, #125), menee se oletusarvoisesti aina paikkaan 1, ja kaikki entiset kanavat siirtyvät yhdellä eteenpäin (YLE1 siirtyy paikkaan 2 jne). Kanavat saa oikeille paikoilleen vain tekemällä kaikkien kanavien haun uudestaan. Tämä puolestaan nollaa suosikkikanavalistan, sekä tyhjentää kaikki muistissa olevat tallennusajastukset.

  Muuten laite on toiminut kohtuullisesti, varsinkin kun jätti reilusti tilaa laitteen alle ja päälle, että jäähdytysilma pääsi kiertämään. Kuumuus tuntuu aiheuttavan toimintahäiriöitä.
   
 18. JiiPee77

  JiiPee77 Member

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antenniverkon malli 8080S tarttui tänään heräteostoksena mukaan kaupasta, kun vaikutti olevan tarjolla olevista ainoa, jossa on komponenttilähtö. Boksin kuvasuhdevalinnat nyt vaan hämmästyttävät, sillä niillä ei näyttäisi olevan mitään vaikutusta. Aina tulee ruudun täydeltä tavaraa, vaikka lähdemateriaali olisi päivänselvästi 4:3. Vanha paska toppari 5100 sentään osasi näyttää oikean kokoista kuvaa ilman että TV:n säätöihin piti kajota. Onko tämä nyt sitten mahdotonta tässä "uudessa" boksissa?
   
 19. Pvt Joker

  Pvt Joker New Member

  Liittynyt:
  11.08.2009
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä ei ole tuota boksia, mutta tässä samassa threadissa muistaakseni mainitaan, että se on ko. boksissa "ominaisuus" eli 4:3 venytetään aina koko kuvan kokoiseksi 16:9-töllöä käytettäessä, eikä tuon kiertämiseen boksin päässä ole mitään keinoa.
   
 20. JiiPee77

  JiiPee77 Member

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan nyt itse itselleni, kun homma selvisi jo. Komponentin kautta tuolla boksissa olevalla kuvasuhteen valinnalla ei tunnu olevan vaikutusta mihinkään, eli kuva tosiaan venyy aina täydelle ruudulle. Tätä pystyisi tietysti kiertämään rukkaamalla TV:n kuvasuhdetta aina tarvittaessa. Scartin kautta homma tuntuukin sitten toimivan ihan oikein ja tällä kytkennällä on sitten mentävä mukavuuden nimissä, vaikka kuva onkin selvästi huonompi.

  Parin päivän käytön jälkeen voisi todeta, ettei halvalla vieläkään saa hyvää. Boksin kaukosäädin on paitsi uskomattoman ruma ja epäkäytännöllinen, myös mahdottoman epäherkkä. Kuvaruutunäytön fontti on myös kovin pieni verrattuna entisiin bokseihini.