Vision VDC8800B/S & VDT8080B/S

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akustik, 13.06.2007.

 1. Bugatsu

  Bugatsu New Member

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys. Päätinpä nyt viimein kirjoitella tänne n. 8 kk:n kokemusten perusteella laitteesta. Kaapelimallinen laite on hankittu viime keväänä käytettynä, silloin siinä oli softaversio muistaakseni 1.28. Uusin softa 1.31 on ollut sen ilmestymisestä lähtien. Maksukorttia ei ole kokeiltu. Kovalevy on ST3250820ACE eli Seagaten 250 gigainen. Näköjään Samsungin kovalevyjäkin on käytetty.


  Seuraavia ongelmia on ollut alusta asti:

  Tilttailee. Varsinkin jos kahden eri ohjelman tallennus/tallennuksen päättyminen alkaa samaan kellonaikaan, laite monesti tilttaa ja sen joutuu sammuttamaan takanapista.

  Joskus tilttaa muuten vain satunnaisesti. Yleisesti ottaen näitä tilttailuja tapahtuu keskimäärin pari kertaa viikossa! Toki laite on suht. ahkeralla käytöllä, keskimäärin 2-5 tallennusta päivässä.

  Välillä jättää jonkun ohjelman tallentamatta kokonaan. Tätäkin tapahtuu raivostuttavan usein, ei nyt ihan joka viikko mutta muutamia kertoja kuukaudessa kuitenkin.

  Itsenäisyyspäivän kunniaksi ilmaantui haamutiedosto Tuntemattoman Sotilaan tallennuksen jälkeen. Tiedoston pituus on 00:00:00 ja koko on 4096.0 GB! Sen vertaa se ei tietenkään varaa. Tiedoston voi siirtää eri hakemistoon, mutta tiedostonimeä ei voi muuttaa, eikä itse tiedostoa poistaa! Kovon formatointi varmaan auttaisi, mutta sen verran paljon on ohjelmia, ettei raaskisi.

  Pieni riesa on tallennusten ohjelmatietojen näyttö. Eli kun aloittaa ohjelman katsomisen, ja painaa Info-nappia, laite saattaa näyttää edellisen ohjelman tiedot tai ei tietoja ollenkaan. Ohjelmaa eteenpäin kelaamalla ja uudestaan kokeilemalla tiedot tulevat sitten jossain vaiheessa oikein näkyviin. Tähän mitään toimivaa konstia?


  Vähän kehujakin:

  Muuten käyttö toimii suht. jouhevasti, mitä nyt ohjelmanimet tallentuvat typerästi vaillinaisena, kanavanvaihto on varmaan digiboksien hitainta luokkaa. Monien moittima tiedostonsiirto tietokoneelle toimii mielestäni yllättävän mukavasti. Kaikki siirrot ovat onnistuneet ja alle 10 minuutissa. Sen verran itselläni on ainakin aikaa odotella. Pääasia että toimii. ProjectX:llä olen vähän harjoitellut, tekstitysten kanssa on vielä ongelmia. ProjectX:llä editointi -> ImagoMPEG-Muxerilla video- ja äänitiedoston yhdistäminen ja Kigo Video Converterilla pakkaus xvid-muotoon. 48 minuutin ohjelmasta tuli varsin hyvälaatuinen, 343 megan kokoinen tiedosto.


  Miten usein teillä tilttailee? Itselläni tuo on ainakin luvattoman tiheää.
   
 2. msuomi

  msuomi Member

  Liittynyt:
  02.08.2000
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmmm, mielenkiintoista. Itsellä ei laite ole tiltannut kertaakaan noin 8 kuukauden aikana, vaikka tallennusta käytetään melkein päivittäin. Yhtään tallennusta ei myöskään ole jäänyt tallentumatta...

  Käytettävyydessä löytyisi toki parannettavaa monestakin kohtaa, mutta en ole ns. "Showstoppereihin" törmännyt.
   
 3. Bugatsu

  Bugatsu New Member

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulostaa täysin utopialta meikäläiselle ;) Mutta tuohan antaa toivoa paremmasta. Laittaisiko tämän nyt huoltoon vai kokeilisiko vaihtaa uusi tyhjä kovalevy tilalle... Kuinka kauan mahtavat antaa valohoitoa näille Schneiderilla?
   
 4. peetri

  peetri New Member

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama SW versio ja laite muuten paitsi 160gigasella levyllä

  Tätä mulla tapahtuu todella harvoin. Ehkä kerran parissa kuukaudessa. Aikoinaan kun mulla oli enemmän ongelmia niin ne johtuivat siitä että mulla on DVD boxin päällä ja boxi kävi melko lämpösenä.

  Tätä tapahtuu mulla viikottain. Se tapahtuu usein niin että edellinen nauhoitus on loppumassa ja seuraava alkamassa samaan aikaan. Tällöin usein se jälkimmäisen nauhoitus ei ole toimiva. Sen voi havaita siitä että kun nauhoitus on alkanut ja painaa "stop" nappia niin tällöin ruudulla ei näy nauhoitettavan ohjelman nimeä.

  Joskus tälläinen on tullut mutta olen saanut sen poistettua

  Sama ongelma mullakin. Ärsyttävä vika ja mitään ratkaisua en ole keksinyt.

  Amen

  Mua ärsyttänyt se että hakemistojen kopiointi ei onnistu. Tai ylipäänsä useamman filen kopiointi samaan aikaan.

  AutoGK on paljon helpompi käyttää.
   
 5. Shog

  Shog New Member

  Liittynyt:
  02.08.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  hmm.. meillä ilmeisesti melkoinen maanantaikappale, boxi kun on toiminut mallikkaasti ilman mitään ongelmia.. tosin kokemusta vasta viikon ajalta. :D

  Mites muuten boxin yhdistäminen taulu-töllöön, miten saa parhaimman kuvan aikaseksi..? oma boxi kiinni scartilla, mutta onhan tossa muitakin liitäntöjä..
   
 6. msuomi

  msuomi Member

  Liittynyt:
  02.08.2000
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Komponentilla.
   
 7. pessomar

  pessomar New Member

  Liittynyt:
  11.02.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla myös on noita tallennustilttauksia, mutta olen diagnosoinu ne silleen, että jos on toistamassa kiintolevyltä ja on pari tallennusta ja vielä peräkkäisiä, niin silloin on varminta saada tilttiin ja apuna vaan nappibootti.

  Onko kellään sellaisia ongelmia, että on tallentanut ohjelman, jonka olet katsonut ja sitten yrität pc:llä muuntaa mpegiksi ja tiedostossa onkin toisen kanavan ohjelmaa? Tuolloin on tiedoston kokokin kaksinkertainen.
  Mulla tämä on tapahtunut Voice/Viisi - kanavalla lähinnä GSG9:n kohdalla. Normijakson koko on n.1,2Gb, mutta nämä virheelliset on yli 2 gigaisia.:sick:
   
 8. Jekutin

  Jekutin New Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on näin käynyt. Tallensin appiukolle Teemalta dokkarin, oli Euroviisujen kuvaa ja ääntä seassa. :thumbsup:
  Maahantuojalla tiedetään viasta muttei tietoa ainakaan vielä miksi näin käy. Todennäköisesti tätä ei edes korjata, koska kuitenkin aika pieni osa edes tulee havaitsemaan ko. tilannetta.
   
 9. arko

  arko New Member

  Liittynyt:
  17.02.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkä mallinen WD sinulla on? Olen tässä yrittänyt laitta WD5000AAKB mallia, mutta ei suostu tunnistumaan millään. Jumppereita veivattu kaikilla mahdollisilla tavoilla, ei vain näy et pääsis formatoimaan. Ulkoisella USB sovittimella löytää ja formatoi, mutta kun siirtää sisäiseksi, niin sama homma, ei näy. Tarkoitus olis saada sisäiseksi.

  Ai niin, siis VDT8080B malli, 160gb WD av malli sisällä
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2009
 10. arko

  arko New Member

  Liittynyt:
  17.02.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  vastakkaa ny joku et millasii levyjä ootte saanu toimimaan.
  500gb , ihan uusi 27.1-09..tana suoraan tehtaalta, valmistettu WD WD5000AAKB ei suostu toimimaan.
  boksi 8080b WD 160G AV levy sisällä. on muuten toiminu meillä hyvin FW1.31 ja kaverilla kans,ehkä muutaman nauhotuksen jättäny väliin..harvoin ja uskokaa et niistä on muijalta kuultu. mut mun mielestä perus boksina ihan hyvä. RGB scart vs. komponentti piuhat ,eroa vertailin eilen ja ei mun mielestä ole eroa.
   
 11. Jekutin

  Jekutin New Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko jumpperi varmasti oikein?
   
 12. arko

  arko New Member

  Liittynyt:
  17.02.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  No periaatteessa ei pitäis olla jumpperia ollenkaan ,kun on masterina. Mutta olen koittanut kyllä myös kaikki jumpperi vaihtoehdotkin. Myöskään alkuperäisessä WD 160gb levyssä ei ole jumpperia kiinni.
  Nyt kun tutkin alkuperäistä levyä usb kautta läppärissä, niin siinä on joku ihme 4gb osio ekana ja sit vasta linux ja fat osiot.
  Tuon uuden 500gb levyn formatoin usb kautta boksissa ja siihen tuli ainoastaan linux ja fat osiot.Eipä tunnistu siltikään sisäisessä paikassa.:confused:
   
 13. arko

  arko New Member

  Liittynyt:
  17.02.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  WD tuki kysyy että millaisia levyjä muilla toimii, eli nyt tarvittais joku jolla toimiva 500Gb WD versio, niin malli. Muidenkin merkkien mallit kiinnostaa, mitkä toimii.
   
 14. HTY

  HTY New Member

  Liittynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muut löytänyt laitteesta mahdollisuutta tallentaa kovalevylle talteen "time shift"-toiminnolla muistiin säästynyttä kuvaa.

  Eli jos näkee telkkarissa hyvän kohdan ja haluaisikin sen talteen. Time shiftillä sen voi katsoa uudestaan (kunhan ei vaihda kanavaa välissä), mutta ei tallentaa talteen.

  Ja miten saan muutettua suosikkilistan (FAV) järjestystä. Joku jo aikasemminkin kyseli siitä, mutta en löytänyt siihen vastausta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2009
 15. peetri

  peetri New Member

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  "F4" napilla tuo timeshiftin tallennus onnistuu. Mielestäni tuo toiminne ei ollut ihan vanhimmissa SW versioissa mutta ainakin 1.31 versiossa tuo siis toimii.
   
 16. WildFinn

  WildFinn New Member

  Liittynyt:
  25.03.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heitti ohjelmaopas kokonaan toimimasta. Kello näyttää kokoajan ajaksi 22:25 ja pvm on 17/02/2067. Ei auta manuaaliset aika asetukset, ei auttanut vaikka oli irti seinästä pari päivää, ei auta tehdasasetusten palautus.
  Uutta firmistä ei taida olla tulossa...
  Vielä taitaa olla takuu voimassa, vois viedä koko hoidon takas Giganttiin...

  edit: Muilla ilmeisesti toimii, tai sitten kukaan ei seuraa tätä ketjua :)
  Huomenna menee masiina vaihtoon...
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2009
 17. peetri

  peetri New Member

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin viimeviikolla heräteostoksena Maximum C-8000 CX CI boxin ja kyllä nyt kelpaa. Ero käyttömukavuudessa on aika suuri. Esim kavavaihto nopeampi, EPG toimii paremmin ja näyttää enemmän kanavia kerralla, parempi kuva, näppäimet loogisemmin kaukosäätimessä, hiljaisempi, parempi teksti-tv jne.
   
 18. Jekutin

  Jekutin New Member

  Liittynyt:
  29.07.2007
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Makunsa kullakin... Molempia käyttäneenä itse valitsisin DiVisionin mutta onneksi löysit itsellesi sopivan boksin.
   
 19. hanssu

  hanssu New Member

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei

  Mitkäs ovat kyseisen laitteen fyysiset mitat? Harkitsen laitteen ostoa, mutta en ole varma mahtuuko se hyllyyni...
   
 20. WildFinn

  WildFinn New Member

  Liittynyt:
  25.03.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leveys:420mm Korkeus:70mm Syvyys:320mm