Virallinen maahanmuuttokritiikki -ketju

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana haisku, 02.01.2010.

 1. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  184
  Kannattaa lukea MV-lehdestä toi Salwanin stoori, meinaa löysät tulla housuihin.
   
 2. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  184
  Kova uutinen mtv.fi sivulla: "Pahoinpitelyitä ja teinityttöjen ahdistelua - turvapaikanhakijoita epäillään lukuisista rikoksista."

  "Yksistään Helsingin poliisille on lyhyen ajan sisällä tullut rikostutkintaan pahoinpitelyitä, näpistyksiä, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja seksuaalista häirintää, joka on kohdistunut teinityttöihin. Poliisilähteiden mukaan vain murto-osa turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista on tullut pintaa. Apulaispoliisipäällikkö Koskinen kertoo että kyseisiä rikoksia on nyt alkanut ilmetä kasvavassa määrin. Heidän aiheuttamansa rikollisuus tulevat vain lisääntymään. Uhkakuvia pitäisi ymmärtää paremmin. Tämä on ollut sinisilmäistä ja käsittämättömän huolestuttavaa, poliisista kerrotaan MTV Uutisille."

  En yhtään ihmettele että Runosmäen nuorisotalolla tunteet kuumenivat...
   
 3. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Tämä viime kuukausien Suomen turvapaikanhakijavyöry on lopulta osoittautunut hyvin haitalliseksi hakijoiden itsensä kannalta. Turha hallitusta on silti syyttää sillä jotain on ihan pakko tehdä. Aiempina vuosina vallassa olleet puuhastelijat kyllä saavat katsoa peiliin. Käytännössä on pidetty yllä totaalisen vastuutonta järjestelmää, joka on osoittanut kykynsä imeä väkeä maailmalta 4000 ihmisen viikkotahdilla.

  Maailmalla leviää paikkansa pitävä tieto, että irakilaiset ja somalialaiset saavat jäädä Suomeen helpommin kuin mihinkään muuhun maahan. Käytännössä se tapahtuu näyttämällä viralliset paperit ja todistamalla että asuu alueella, joka tällä hetkellä luokitellaan turvattomaksi. Nyt kun turvallisuusarvio yllättäen muuttuu, niin virallisilla papereilla tulleista melkein jokainen tulee saamaan kielteisen päätöksen koska alue yllättäen onkin turvallinen. Jos he olisivat menneet muihin maihin ja hävittäneet paperinsa ja käyttäneet tarinankerrontataitojaan, todennäköisyys toissijaiselle suojelulle olisi ollut tietenkin paljon suurempi. Voi olla vähän pettynyttä sakkia. Don't hate the player, hate the game.

  Korjaan edellisen viestini demarikuitin virheelliseksi.

  Antti Lindtman (sd):
  "Turvallisuusarvioinnit Irakin ja Somalian osalta on hyvä päivittää ja tarkistaa, että ne ovat linjassa muiden Pohjoismaiden kanssa."

  Outi Alanko-Kahiluoto (vihr):
  "Päätös on kummallinen, en pidä sitä järkevänä. Irakilaisten turvapaikanhakijoiden suuri määrä johtuu siitä, että terrorijärjestö Isis toimii isossa osassa maata. On hirveän hankala erotella, mikä osa maasta on turvallinen ja mikä ei."

  Juuri näin, Outi. Siitä se tietysti johtuu.
   
 4. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1443842603777

  Kai paskanpuhumisessa pitäisi olla jokin raja? Somaleissakin tietysti on monia hyvin pärjänneitä yksilöitä, mutta suuri kuva on se että ainakin vielä pari vuotta sitten Suomessa oli 0 somalialaista naisyrittäjää. Muutaman vuoden takainen tilasto kertoi, että 15-29-vuotiaista somalinkielisistä 41,4 % oli syrjäytyneitä. Tämänvuotinen Suomen Perustan tutkimus kertoi, että jopa töissä käyvät somalit ovat keskimäärin niin matalasti palkattuja, että saavat enemmän tulonsiirtoja kuin maksavat.
   
 5. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Eli Saksaan odotetaan vielä tämän vuoden aikana n. 800 000 tulijaa aiemmin tänä vuonna tulleiden päälle. Onhan tämä tilanne täysin älytön ja menee vain hullummaksi viikko viikolta. Ihan kuten Suomessakin tapahtui, tosiasioita ei haluta myöntää vaikka myöntämällä tosiasiat ongelmat voitaisiin estää helposti. Samalla jokainen taatusti ymmärtää, että tilanne ei yksinkertaisesti voi jatkua tällaisena vuosikausia eli jossain vaiheessa on tehtävä täyskäännös harjoitetussa politiikassa.

  Petteri Orpo on tarjonnut tästä tosiasioiden kieltämisestä loistavan esimerkin Suomessa. Tällä hetkellä on päällä useita projekteja joilla virtaa yritetään hillitä, mutta ne käynnistettiin vasta viime aikoina. Ne olisi pitänyt käynnistää viimeistään heinäkuussa jo kun oli nähtävillä mitä on tapahtumassa. Orpolla ei ollut edes alkeellisia pohjatietoja asiasta ja ilmeisesti "asiantuntijat" ovat suputtaneet hänen korvaansa tietoa, jonka Orpo on sitten uskonut ja kertonut eteenpäin medialle. Jälkeenpäin katsottuna lopputulos on puhdasta komediaa. Erityismaininta maahanmuuttoviraston ylijohtalle Jaana Vuoriolle, jolle tuli täytenä yllätyksenä että Suomen harjoittama politiikka on Euroopan löysintä. Mitä vittua oikeasti. Tälle koko episodille pystyy varmaan nauramaan vuosien päästä. Tällä hetkellä tarvitaan potkuja ja jopa oikeudenkäyntejä. Suomea on tuhottu anteeksiantamattomalla tavalla. On ilmeisesti vain juotu kahvia, syöty viinereitä ja juoruiltu veronmaksajien rahoilla.


  Orpon sitaatteja eri aiheista (suluissa itse lisäämäni lisätiedot siitä mihin Orpo viittasi):

  20.8. "Ei sellaista maailmaa ole, jossa me laitamme rajat kiinni."
  20.9. "Suomi voisi harkita rajojensa sulkemista."
  20.10. ? Taivas varjele mitä sieltä tulee. Tämä päivämäärä kannattaa pistää muistiin.

  20.8. "Sieltä (maahanmuuttopolitiikasta) ei löydy selkeitä vetotekijöitä, päinvastoin."
  2.10. "Päivitämme ne (kriteerit turvapaikan saamiseen) samalle eurooppalaiselle tasolle. Meillä on tässä selkeä vetotekijä."

  22.8. "Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia."
   
  Vox ja peergunt tykkäävät tästä.
 6. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  184
  Onkos tuo Jaana Vuorio jotain sukua edelliselle ylijohtalle, Jorma Vuoriolle?
   
 7. Freekster

  Freekster Active Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 394
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kannattaa lukea ajatuksella ennenkuin lähtee vastaamaan. "Kritiikille" ei ole sama(tarkoitus) sana kuin kritiikille.

  Eli tähän asti lainkuuliaisesti elänyt ihminen rupeaa tekemään rikoksia kun muuttaa suomeen?
  Kun sinä muutat Tampereelle niin rupeatko tekemään rikoksia?
  Jos et, niin miksi et?
  Naiset eivät koskaan tee rikoksia ja lapsista ei kasva aikuisia?

  Jos jotain hyvää pitää hakea niin se on se että Soinin palli heiluu :D
  Ei se kaatumaan tule, mutta heiluupahan kuitenkin.
   
 8. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  En ole itse nähnyt Stubbin kommenttia, joten kommentoin sinun kirjoituksesi pohjalta. On tietysti selvää, että Stubb on antanut hyväksyntänsä kritiikille eikä "kritiikille". Itse sotkit termit kun yhdistit jonkun urpon touhut Stubbin sanomisiin.

  Ihan faktoja vain. Miehet tekevät keskimäärin selvästi enemmän rikoksia kuin naiset ja lapset kaikissa maailman valtioissa. Ei voi olla väärin mainita naisten ja lasten positiivisita puolista. Ja maahanmuuttajamiehethän erityisesti erottuu rikostilastoissa vaikka otettaisiin sosioekonominen asema ja ikäjakauma huomioon. Etkä sinä edes voi mitenkään tietää, että tulijat olisivat eläneet lainkuuliaisesti kotimaassaan. Lapsista tosiaan kasvaa aikuisia, kenties tyttölapsia voitaisiin alkaa positiivisesti syrjimään valintatilanteissa?
   
 9. Digiman

  Digiman Member

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  910
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänä vuonna tullut jo yli 20 000 rikastuttajaa joista suurin osa irakialaisia partalapsia. Onnea suomi.
   
 10. Freekster

  Freekster Active Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 394
  Saadut tykkäykset:
  2
  Duunipaikan naapurissa on vastaanottokeskus ja siellä ei näy partasuita käytännössä lainkaan. Naisillakaan ei ole edes huiveja. Se viittaa siihen etteivät ole kovin aatteellisia islaminuskoisia.

  Maahanmuuttoinvaasion takana on Jenkit, Venäjä, Nato ja Iran. Niinpä suomen pitäisi vähentää kaikki maahanmuuton kulut edellämainituille olevista veloista. Harmi vaan että hallituksessa on Kokoomus jolla ei ole moiseen halua ettei omat tulevaisuuden suojatyöpaikat vaarannu. Onnea suomi ja kiitos Kokoomuksen äänestäjät.
   
 11. Freekster

  Freekster Active Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 394
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei ole mitään valintatilannetta missä tämä voitaisiin tehdä. Kiintiöpakolaiset valitaan, mutta ne edustaa ehkä 2% kaikista tänne tulijoista.
   
 12. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Olen sanonut, että kiintiöpakolaisuus on paras tapa auttaa aidosti jos välttämättä halutaan harjoittaa humanitaarista maahanmuuttoa kehitysavun rinnalla. Minun tavassani (jossa turvapaikanhakijoilta on poistettu kaikki vetovoimatekijät) siis voitaisiin valita. Tai no, toki tänne edelleen varmaan tulisi hieman turvapaikanhakijoita, koska jopa Viroon aina hakeutuu jokunen turvapaikanhakija, mutta ne eivät taatusti olisi rahan perässä joten minulla ei olisi mitään heitä vastaan ja todennäköisesti jopa aidon turvapaikan kriteerit täyttysi heidän kohdallaan (n. 3% viimeisen 20 vuoden aikana tulleista hakijoista on saanut sen eli eihän tässä mitään järkeä ole ollut, kun yli puolet hakijoista silti saa jäädä tänne). Ja tuo tyttöjen positiivinen syrjintä oli vitsi, vaikkakin tietysti mahdollista sekin olisi. Pääasia itselleni on että ne olisi äitejä & lapsia sukupuolesta viis.

  Tuohon kahteen prosenttiin sanon vain, että tänä vuonna. Viime vuonna tuli n. 3600 turvapaikanhakijaa ja kiintiöpakolaisia otettiin 1050. Turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämiset toki mutkistaa osuuksien laskemista.
   
 13. Freekster

  Freekster Active Member

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 394
  Saadut tykkäykset:
  2
  Lasketaanko vetovoimatekijäksi pakkasta?
  Tänään kun katseltiin vokin edessä olevia röökaajia, niin mietittiin että ei taida se 92,64€/kk riittää edes röökeihin. Suomen hinnasto on yhtä karu kuin ilmastokin.
   
 14. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Vastaanottoraha ei ole se suurin vetovoimatekijä, vaan todellisia vetovoimatekijöitä ovat suurempi todennäköisyys saada oleskelulupa sekä tietenkin sosiaalituet sen jälkeen kun oleskelulupa on saatu. Vastaanottorahan suurus on ongelma siksi, että se vetää puoleensa lyhytnäköistä sakkia, jotka haluavat heti mahdollisimman paljon diskorahaa käteensä (Suomessa joka tapauksessa enemmän kuin muissa).

  Jos sanoja aletaan tutkailemaan mikroskoopin kanssa, niin jo pelkästään turvalliset olot on "vetovoimatekijä", mutta yleisessä kielenkäytössä tuo sana käsitetään "erityisen vetovoimainen verrattuna muihin maihin". Samantasoiset turvallisen elämän edellytykset löytyy melkein kaikista EU-maista, joten kukaan ei turvallisuuden takia matkusta Saksasta Suomeen.
   
 15. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  184
  Ylen 6.10 esitetystä pakolaisillasta on MV:ssä mainio juttu. "Missä sun äiti on?" Kyllä Yle teki itsestään naurunalaisen.
   
 16. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  IL-gallupin mukaan 40 % suomalaisista pitää tämänhetkistä politiikkaa turvapaikanhakijoiden suhteen sopivana tai liian tiukkana. Nääääin.
   
 17. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 329
  Saadut tykkäykset:
  183
  Eikä ainakaan Ruotsista Suomeen. Tosin Ruotsissa räjähtelee enemmän kuin täällä, ainakin toistaiseksi. Vastahan tuolla tulli pysäytti jonkun luvattoman dynamiittikuljetuksen... :/
   
 18. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  HS: "Ruotsi arvioi, että maahan tulee tänä vuonna 150 000–180 000 turvapaikanhakijaa."

  Olisi kiinnostavaa tietää miten pieni osuus ruotsalaisista 20-40-vuotiaista miehistä on enää puhtaasti kantaväestön edustajia. Osuuksia lasketaan aina koko asukasmäärän mukaan, jossa mummot ja papat ovat mukana ja joka siksi antaa totaalisen väärän kuvan nuoren väestön etnisestä jakaumasta eli tulevaisuudesta. Pahoin pelkään että Ruotsin hyysärit eivät edes tiedä minkä ovat luoneet ja suuri muutos tulee heille itselleen yllätyksenä seuraavan 10 vuoden aikana. Suomen mediassa pitäisi alkaa puhumaan enemmän siitä mitä tällaisen uudenlaisen valtion oleminen naapurina käytännössä tarkoittaa tulevaisuudessa.
   
 19. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 329
  Saadut tykkäykset:
  183
  Mitä muuta voi odottaakaan kun jatkuvasti medioissa esitellään kyselytuloksia joiden mukaan ruotsalaiset haluavat vastaanottaa lisää pakolaisia. Ja ihmettelevät suomalaisten pienehköjäkin mielenosoituksia. Äkkiseltään ei tule mieleen että ruotsinmaalta olisi kuulunut yhtään pakolaisvastaista uutista. Varmasti pakolaisetkin ovat sen huomanneet. Suurin tunku lienee kuitenkin edelleen keskieuroopan maihin ihan käytännön syistä; lämpimämpi sää ja matalampi kielimuuri.
   
 20. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Tuo onkin mielenkiintoista. Toisaalta ruotsidemokraattien kannatus kasvaa jatkuvasti ja samalla pakolaismyönteisyys kasvaa. Yhteiskunta polarisoituu hirveällä vauhdilla.

  Tutkailin Ruotsin tilastokeskuksen lukuja ja sanoisin niiden pohjalta, että viimeistään 2030 yli puolet Ruotsin 15-44-vuotiasta miehistä on muita kuin kantaväestöä (2008-2014 kehityksen pohjalta laskettuna. Nythän tulijamäärä tuplaantuu viime vuodesta ja mutuilisin että se on n. 3-4x 2008-2014:n keskiarvo). Tällä hetkellä jakauma vielä 65-35, about sellainen miksi sen arvelinkin. Ruotsin tilastokeskuksen määritelmät on vähän epämääräisiä. Lapsen ja vanhempien syntymämaiden perusteella lasketaan. Näihin vuosiin asti "syntynyt Ruotsissa ja vanhemmat syntyneet Ruotsissa" on voinut pitää aika suoraan kantaruotsalaisuutena tai vähintään pohjoiseurooppalaisuutena, mutta tästä eteenpäin Ruotsissa syntyy paljon lapsia 1990-luvun alussa pakolaisena tulleiden jälkeläisille, jotka täyttävät nuo ehdot. Joka tapauksessa helvetinmoinen muutos.