Virallinen maahanmuuttokritiikki -ketju

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana haisku, 02.01.2010.

 1. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 370
  Saadut tykkäykset:
  8
  ...
   
 2. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  "Suvakki" on ärsyttävä vähän samasta syystä kuin uskonnottomista välillä käytetty ilmaus "pakana". Ihmisten pitäisi olla sivistyneitä ja suvaita muita ihmisiä lähtökohtaisesti. Niille, jotka näin tekevät lyödään sitten tämä "suvakki" -leima otsaan. Aivan samoin kuin uskonnottamuus/ateismi on nykymaailmassa luonnollinen maailmankatsomus sivistyneelle ja koulunsa käyneelle ihmiselle kaiken tieteellisen tietämyksemme valossa, "pakana" -leima otsassa ottaa päähän.

  Eli "suvakki"-termi ärsyttää siksi, että se antaa ymmärtää, että on jotenkin väärin olla sivistynyt ja suvaita muita ihmisiä.

  Kyllä, koska lähtökohtaisesti pitäisi olla sivistynyt ja suvaita muita. Rasistit eivät osoita sivistyneisyyttä tässä mielessä, ja siksi heitä kutsutaan rasisteiksi, samalla tavalla kuin ihmisiä, jotka eivät noudata lakia kutsutaan rikollisiksi.

  Perusteet ovat kunnossa, mutta sivistyneitä ja muita suvatsevaisia ihmisiä ei tulisi syyttää asiasta ylipäätään. Rasisteja sen sijaan voi syyttää rasismista, koska he eivät osoita sivistystä ja suvaitsevaisuutta muita ihmisiä kohtaan.

  Suomen kielen paras sana on minusta ehkä iskias. Häivy ja käärmemäinen sana, joka kuvaa osuvasti iskiaksen aiheuttamaa kipua.

  Maahanmuuttokriitikoiden kannattaisi käydä läpi rasistiset ajatusprosessinsa ja yrittää korjata niitä. Rasismi johtuu sivistyksen puutteesta ja erilaisuuden pelosta. Tätä kasvualustaa populistit käyttävät hyväkseen viljelemällä yksinkertaistettua ja mustavalkoista maailmankuvaa (antisivistys) ja ihmisten pelkoa. Meissä on sisäänrakennettuna erilaisuuden pelko ja sitä vastaan pitää taistella. Populistien puheet/kirjoitukset aiheuttavat sen, että monen kohdalla sota on hävitty.
   
 3. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  Johtuu ihan pikkusen muistakin asioista. Eiköhän porukkaa esim. vituta aika isolla kädellä esim. nämä seksuaalitilastot joissa ulkomaalaiset yliedustettuina. + saakelin monet muut asiat.. Eikä tuolla ole yhtään mitään tekemistä sivistyksen puutteen kanssa.

  Onko esim. Halla-aho rasisti koska vastustaa haittamaahanmuuttoa ?
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
  peergunt tykkää tästä.
 4. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Seksuaalirikostilastoista kaivetaan "oikeutus" rasismille, mutta silloin asioita katsotaan yksipuolisesti yhdestä näkövinkkelistä. Ei esim. nähdä sitä maahanmuuton hyötyä, että lukemattomat ihmiset ovat päässeet "turvalliseen" maahan asumaan.

  Tottakai maahanmuutosta on haittaa samalla tavalla kuin vaikka putkiremontista asumiselle. Siitä on myös hyötyä, mutta ei tietysti aina juuri sinulle tai minulle. Miksi pitäisi ollakaan? Olemmehan hyötyneet suomalaisen yhteiskunnan tarjoamasta hyvinvoinnista jo syntymästämme saakka. Halla-aho on oppinut (tohtori) ja ilmeisesti älykäskin henkilö, mutta kaikesta päätellen sivistymätön. Puheillaan ja kirjoituksillaan hän on toiminut sivistystä vastaan ja osaltaan aiheuttanut tähän maahan sen rasisti/suvakki -vastakkainasettelun, mistä tässäkin ketjussa keskutellaan.
   
 5. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 378
  Saadut tykkäykset:
  179
  Juuri tässä on suvakki-sanan hienous. Kun suvaitsevaisuus läikkyy niin pahasti yli että jopa tiettyjen ryhmien suvaitsemattomuus aletaan nähdä kulttuurillisena rikkautena, sillä ei ole enää mitään tekemistä normaalin suvaitsevaisuuden kanssa. Tälle ilmiölle tarvittiin sana ja Jyrki Richt teki sen meille tunnetuksi A-studiossa 2012: suvakki.
   
 6. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  [​IMG]

  Nämä ovat ilmeisesti sitten niitä sivistyneitä suvakkeja... Suvaitaan vaan niitä mitkä ajaa ja edustaa omaa agendaa, ei muita.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
 7. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  Ei esim. nähdä sitä maahanmuuton haittaa, että lukemattomat ihmiset ovat tulleet sosiaalitukien perässä turvallisesta maasta turvalliseen maahan asumaan. Sen lisäksi näiden useiden juhlapaikanhakijoiden kustannuksilla olisi saanut ties mitäkaikkea elämänlaatua parantavaa aikaiseksi aivan jossain toisaalla. Joten sry, mutta ei edelleenkään kiinnosta tänne tulevat Iraklaiset.


  Ei yhtään mitään samaa. Todella surkea vertaus... Minäkin yritän, mulla on pussissa 100 mustaa karkkia, yksi on myrkytetty, en tiedä mikä... syönkö pussista vai lemppaako "rajan yli" roskiin?

  Olisiko tuo sinun mielestä hyvä ja oikea tapa torjua esim. hyökkääjät ?
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
 8. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  [​IMG]
   
  tootsi tykkää tästä.
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Kukaan ei koe suvaitsemattomuutta kulttuurillisena rikkautena. Miksi ihmeessä kokisi?

  En ota vastuuta muiden puheista ja kirjoituksista. Netistä kaikenlaista kirjoittelua. Ties mitä niiden takana on. Nuo esittämäsi esimerkit ainakin näyttävät aika ääliömäisiltä.

  Ihmissalakuljettajat ja muut rikolliset tekevät bisnestä ihmisten ahdingolla. He lupaavat kuun taivaalta ja saavat turvapaikanhakijat maksamaan itselleen tuhansia dollareita kuljetuksesta. Perillä sitten totuus valkenee. Tottakai ihminen hakeutuu parempiin oloihin jos mahdollista. Voitko käsi sydämellä sanoa, ettet tekisi samaa itse?

  Hoh hoijaa. Aivopesu mennyt perille. Myrkkyä ovat nämä tulivat vaan. No, ei ihan ja mätiä omenoita on omastakin takaa. Kaikenmaailman kouluampumisia ja pomminrakentajia on nähty ihan kotimaisin lähtökohdin. Se että ihmisiä verrataan karkkeihin kertoo jo paljon ihmiskuvasta ja sivistystasosta.
   
 10. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  Hyvä kysymys.. mietimpä hetken. Eli jättäisinkö vaimoni, kenties lapseni yksin (jopa jonkinlaisen uhan alle) ja lähtisin itse tavoittelemaan parempaa elintasoa... (suvakin ajatusmallissa ei maahan tule enemmistönä miehiä, yksinäisiä.. tilastoja on pahasti vääristelty)

  Voin sanoa, etten todellakaan tekisi samaa. Enhän nytkään hakeudu parempiin oloihin / parempiin ansioihin / parempaan asuntoon , vaikka olisi tod. näk. mahdollisuus.

  Ainiin minua ei uhkaa mikään, no eipä uhkaa näitä pakoloisiakaan, läheskään kaikkia. Jos hakeutuisin niin en varmaan jättäisi perhettä kotimaahan. Jos hakeutuisn niin en varmaan valittaisi ruuasta. Jos hakeutuisin niin varmana pyrkisin opiskelemaan ahkerasti kieltä, hakemaan töitä jne. (tokihan tässä vaiheessa nillität, että suurin osa ei valita ja suurin osa sitä ja tätä).

  Maassamme on näitä tulijoita, jotka eivät ole kielemme alkeita (Saatikka englantia) oppinut edes alkeellisella tasolla useassa vuodessa. Yrittäminen kunniaan eikös niin ? Varmaan tämäkin on meidän pottunokkien vika. Tosin mitäpä sitä yrittämään kun kaikki kannetaan ilmaiseksi eteen, torillakin naiset syöttää poloisille kilpaa torttua ja pullaa..

  Sanoo kaveri joka vertaa maahanmuuttoa putkiremonttiin. Joo mätiä omenia on omasta takaa, ei tarvis rajan yli niitä raijata. Verrataanko seuraavaksi ketkä niitä pommeja oikeasti rakentaa ja räjäyttelee ja ajaa rekoilla ihmisjoukkoihin ?
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
  tootsi, Tilt-type ja peergunt tykkäävät tästä.
 11. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  Jep [​IMG].

  onneks ei ole koskaan osunut kohdalle mitään hyysärifemakkoa.
   
 12. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  90
  Tämänkin päivän viestittelystä näkyy hyvin, miten vaikeaa pakolaispolitiikasta keskustelu on. Väittäisin vaikeuksien liittyvän oleellisesti siihen, että keskustelun osapuolet tulkitsevat toisen osapuolen motiivit pääsääntöisesti väärin.

  Ns "suvaitsevainen" osapuoli näkee pakolaiset pääasiallisesti sotien ja kauheuksien uhreina. Uhrien hätä aiheuttaa heissä empaattisen reaktion, ja tästä näkökulmasta katsottuna ainoastaan ihmishirviö voi vastustaa näiden ihmisten vastaanottamista turvalliseen maahan. Maahan pääsyn rajoittamista vaativien täytyy olla empatiakyvyttömiä, pahoja ihmisiä. Samasta syystä maahanmuuttajien rikostilastojen täytyy olla liioiteltuja. Mikään tekosyy ei ole liian kaukaa haettu, kun ikäviä asioita yritetään selitellä pois. Kukaan ei väittäisi, että Soldiers of Odinien rikostilastot johtuvat aiempaa herkemmästä ilmoituskynnyksestä. Mutta Soldiers of Odinit eivät olekaan kauheuksia paossa olevia uhreja.

  Ns "maahanmuuttokriittinen" osapuoli näkee suuren osan pakolaisista laskelmoivina keinottelijoina, jotka käyttävät Eurooppalaisten hyväntahtoisuutta hyväkseen. Röyhkeiden keinottelijoiden maahantuloa toivova osapuoli vaikuttaa tästä näkökulmasta helposti höynäytettävältä, ei niin kovin rationaalisesti ajattelevalta.

  Tilannetta ei auta yhtään se, että mediaan ei täysin voi luottaa tässä tunteisiin vetoavassa asiassa. Yleisradiolla on selkeä pakolaismyönteinen agenda jota se ei edes yritä piilotella. Moni muukin perinteinen mediatalo on selkeästi samalla kannalla. (Omalla kohdallani usko suomalaisen median objektiivisuuteen meni viimeistään ns. hihamerkkikohun aikoihin.) Objektiivinen media tekisi kriittistä tutkimusta pakolaisuuteen liittyvistä ilmiöistä, tarjoaisi taustoja ja luotettavia tilastoja siitä, ketä Eurooppaan on tulossa ja minkälaisista taustoista he tulevat. Näin voitaisiin kenties arvioida esimerkiksi sitä, onko nykyinen malli se tehokkain tapa auttaa maailman hädänalaisia.

  Maahanmuuttoasiasta keskustelu olisi kuitenkin nähdäkseni tärkeää. Muutaman vuoden sisällä talouden nousukausi loppuu. Kristallipallostani ei näy, miten syvä globaali lama tällä kertaa on luvassa, mutta niukkuutta joudutaan varmasti jälleen jakamaan. Voisin kuvitella, että pakolaiskysymys ainoastaan kärjistyy tulevaisuudessa ja varmasti aiheuttaa lisää yhteiskunnallista epävakautta ympäri Euroopan.
   
  Tilt-type ja peergunt tykkäävät tästä.
 13. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  Jep niin oli. Ja pointti ? Englannissa syntynyt, ehkä jopa hyvät lähtökohdat omaava henkilö alistuu pedofiiliuskonnon pauloihin ja tekee ISIS -jekkuja.. Englantilaisuus voi kyllä olla lieventävä asianhaara.


  http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005139116.html
  Mies yritti ajaa väkijoukkoon Belgiassa – ajoneuvosta löytyi ase

  Kah paskauskon... siis rauhanuskonnon edustajan auto yliohjautunu (taas) ampumaradalle mennessä.. Päivittäisiä "yksittäistapauksia" mutta ei haittaa, koska
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
 14. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  Eikä asiaa yhtään auta tämäkään :

  Kokoomuksen, SDP:n, vihreiden ja keskustan valtuustoryhmien johtajat kielsivät valtuutettujaan pitämästä puheenvuoroja Turun kaupunginvaltuuston maahanmuuttopolitiikkaa käsittelevässä kokouksessa tämän viikon maanantaina. @ Suomen uutiset.

  Demokratia ja sananvapaus for teh win.. Jos ei ole hyvää sanottavaa maahanmuutosta niin turpa kiinni.
   
 15. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 142
  Saadut tykkäykset:
  93
  Pointti oli siinä että tässä ketjussa pelattiin "maahanmuuttokortti" heti kun tapahtuma tuli tietoon. Vaikka tällä ei ole käsittääkseni mitään tekemistä maahanmuuton kanssa. Tekijä oli 52-vuotias ja syntynyt Briteissä. Eli ei liity näihin turvapaikanhakijoihin mitenkään. Pointti on lisäksi se, että vaikka kuinka laitetaan rajoja kiinni, niin yli puoli vuosisataa maassa asunutkin voi radikalisoitua ihan paikan päällä, vaikka kuinka rajat olisivat kiinni. Hän oli siis syntynyt Briteissä aikana ennen EU:ta, eli mikään Brexitkään ei tällaista iskua estä. Kyse on siis aivan jostain muusta kuin pakolaisista tai maahanmuuttajista tai turvapaikanhakijoista tai schengen-alueesta tai mistään sellaisesta. Miksi tämä edes on maahamuuttoketjussa? Terrorismille ja isisille pitäisi olla oma ketju.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
 16. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  Näinkö meinaat? Minusta Khalid Masood ei kuulosta eikä kyllä näyttänytkään ihan perusbritiltä. On todella surullista, että edes toisen polven maahanmuuttajista ei tule eurooppalaisia vaan ovat alttiita radikalisoitumiselle. Onko tämä tulevaisuutta Suomessakin, vaikka kuinka kotoutetaan? Tämä Masood ei nähtävästi ollut edes erityisen syrjäytynyt (joka nyt tuntuu olevan se hyväksyttävä syy radikalisoitumiselle), koska ammatiksi mainittiin opettaja, tosin Birminghamin pahamaineisissa muslimikouluissa ehkä arvostetaan tutkintoja enemmän aatteenpaloa.
   
  Tilt-type ja latexii tykkäävät tästä.
 17. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  268
  No mistähän moinen voisi johtua?
  Onkin erittäin selkeä englanninkielinen nimi tekijällä.
  Meneppä perustamaan joutessas moinen ketju.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
 18. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 142
  Saadut tykkäykset:
  93
  No mitä väliä sillä nimellä on? Tyyppi oli siis syntynyt Briteissä vuonna 1965. Jos sen vanhemmat ovat olleet maahanmuuttajia, niin sehän on voinut olla jossain 50-luvun puolella tai ihan 60-luvun alussa? Vai kritisoidaanko tässä nyt jo 50-lukuakin, kun oli "rajat auki" silloin? Vai oliko edes, ei tainnut kukaan meistä olla sitä katselemassa?
   
 19. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Oletko sitä mieltä, että Suomi voisi pistää "rajat kiinni" ilman sen kummempia seurauksia kansainvälisessä mielessä? Muut maat eivät välittäisi siitä, että Suomi piut paut välittää kansainvälisistä sopimuksista asian suhteen? Unkari on ottanut kovan linjan tulijoiden suhteen. Haluat varmaan Suomen toimivan samoin? Mutta onko Unkari enää toimiva demokratia ja onko sen maine hyvä kansainvälisesti? Haluatko Suomesta Unkarin ettei tarvitse mamuja paapoa?
   
 20. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 378
  Saadut tykkäykset:
  179
  Ikävä kyllä kokee. On paljon ihmisiä joiden mielestä muslimien tulo Suomeen on suuri rikkaus josta on oltava kiitollisia.

  Tässä vaiheessa suvakki ottaa pelikirjastaan sivun, jossa sanotaan että vaikka kannattaisi turvapaikkamaahanmuuttoa se ei tarkoita samaa kuin että kannattaa tulijoiden kaikkia tapoja.

  Tässä vaiheessa maahanmuuttokriitikko kysyy että mitä meidän pitäisi tehdä, jotta voisimme estää ongelmia? Aletaanko antamaan jotain kulttuurikasvatusta jotta 13x-raiskausyliedustus saadaan laskemaan tjsp?

  Suvakki tässä vaiheessa kyseenalaistaa koko 13x-tilaston ja sanoo että niistä ilmoitetaan herkemmin eikä varmuutta asiasta ole. Jos keskutelu siirtyy vaikka moskeijoissa tapahtuvan toiminnan valvontaan, vastaus kuuluu että 99,99% muslimeista ei ole terroristeja joten ei ole oikein ottaa noin kovia keinoja käyttöön.

  Kaikista näistä suvakkien esiin nostamista puolusteluyrityksistä huolimatta he eivät siis ole valmiita käytännössä tekemään yhtään mitään, jotta asioiden nykytilaan saataisiin muutosta. Mitään muutosta ei siis ole realistista odottaa, jolloin on vain pakko ajatella että he ovat tyytyväisiä nykytilaan kaikista ongelmista huolimatta. Tästä on hyvä esimerkki seuraava:

  Voisin luetella itseni, Halla-ahon ja muutaman nimimerkin tästä ketjusta joiden muistan tarjonneen omat ratkaisuehdotuksensa tähän sinua huolettavaan ongelmaan. Minua kiinnostaakin edelliseen kappaleeseeni viitaten mitä toimia sinä olet kannattanut joilla tähän asiaan saataisiin muutos? Vai onko tämä taas vain yksi ikävä asia, jota et missään nimessä hyväksy mutta jolle ei vaan voi tehdä mitään?

  Erinomainen tiivistys tilanteesta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2017
  latexii tykkää tästä.