[Arkistoitu] Vikoja dvd-levyissä.

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Picard, 18.06.2007.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Picard

  Picard New Member

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän voitte kertoa minkälaisia vikoja olette nähneet dvd-levyissä.Tässä on omat kokemukseni:

  Three men and a Little Lady R2 DVD

  Ostettu anttilasta 19.6.2004, vaihdettu 20.6.2004
  Vika:Levyn luku puolella joku "liima" klöntti? :sick:
  Uudessakin levyssä klöntti mutta levyn toisella puolella joten ei haittaa.

  The Rocketeer R2 DVD

  Ostettu anttilasta v.2006,palautettu seuraavana päivänä.
  Vika:Ei suomitekstitystä vaikka pakkauksessa valkoinen tarra "elokuvassa on suomenkielinen tekstitys".

  The Arrival R2 DVD

  Ostettu citymarketista,palautettu ja vaihdettu toiseen elokuvaan.
  Vika:Ei suomitekstitystä vaikka kannessa niin mainitaan,julkaisija Scanbox.

  3 Riple movies Vol.02 R2 DVD

  Ostettu prismasta,palautettu tänään,vaihdettu toiseen elokuvaan.
  Vika:Elokuvassa "Far From Heaven",ei suomenkielistä tekstitystä,kommenttiraitaa taikka DTS -ääniraitaa kannen lupauksista huolimatta.Julkaisija Scanbox.

  Gilmoren tytöt: Kausi 4 R2 DVD

  Ostettu anttilasta, vaihdettu toiseen samanlaiseen.
  Vika:paketissa kaksi kappaletta levyä numero 3, ja 4. levy puttuu.
   
 2. Xantaks

  Xantaks New Member

  Liittynyt:
  08.11.2006
  Viestejä:
  784
  Saadut tykkäykset:
  0
  Star Trek: Kapina

  Ostettu Euromarketista ja juuri sieltä ostoshelvetistä nimeltä IDEAPARK

  Vika: Eipä näkyny Suomi tekstejä vaikka niin takakannessa lukee ja kannet ovat myös suomenkieliset

  Ps. Ei jaksanu vaihtaaa. Oli muutenkin alle viis egee
   
 3. Bokor

  Bokor New Member

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  193
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen varomaan KAIKKIA Red Stream-yhtiön levyjä jos soittimenasi on LG. Vanhemmalla soittimella toimii, mutta ei uudemmalla. Samaa ongelmaa olen havainnut Rotten Soundin Murderlivessä.
   
 4. Fakiiri

  Fakiiri Active Member

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 464
  Saadut tykkäykset:
  9
  Yksiselitteinen, mutta melko epäolennainen virhe:
  Muukalaisia junassa (2 levyä, Warner Bros, R2 ja R5). Kummassakin levyssä merkintä "DISC TWO", mutta toinen levyista on kuitenkin todellisuudessa se ykköslevy.

  Lisäksi pari DVD:tä olen kauppaan palauttanut julkaisun tason takia (kuvanlaatu), mutta se menee kai ohi aiheesta.
   
 5. Jaffa_

  Jaffa_ New Member

  Liittynyt:
  14.06.2007
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. singleton

  singleton New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Future Filmin julkaisu animesarjasta suomenkielisillä teksteillä. Omalla Pioneerin DVD-soittimella muutaman minuutin välein jäi toisto jumiin. Piti kelata kohdan yli, ja sitten taas parin minuutin päästä jumitti.

  Vaihdoin levyn kaupassa, mutta uudessa levyssä oli täsmälleen sama vika, ja täsmälleen samoissa kohdissa. Täysin katselukelvoton joten rahat takaisin.

  Kaupan PC:llä tuo levy näytti kyllä toistuvan OK.
  Mutta kyllä kotona kaikki muut DVD:t on toimineet.
   
 7. Zarquon

  Zarquon New Member

  Liittynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin Anttilasta Poirot - sarjan osat 1-4 jotka ei kyllä mitään kausibokseja ole vaikka niin väittävät.

  1-kauden eka levy lähti nykien pyörimään ja jumitti kesken kaiken, vein levyn vaihtoon ja sain uuden tilalle. Mutta... sama vika taas, alkaa pahasti tuntumaan vialliselta erältä. Vika todentui myös useammalla soittimella.
   
 8. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Scanboxin Good Will Huntingissa tuntuu olevan sellainen vika, että DVD soittimella toistettuna eivät äänet kuulu ollenkaan, PC:llä ja Xbox360:lla testatessa äänet sitä vastoin kuuluivat normaalisti. Kaikki muut levyt ovat soittimella (Sony DVP-NS76H) toimineet normaalisti.
   
 9. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä joitakin mieleen tulleita, kaikki suomijulkaisuja. Jos joku ihmetyttää, niin voin tarkistaa asian ja tarvittaessa korjata, mikäli muistin jotain väärin:
  • 100 greatest discoveries (3DVD dokkari): Suomenkielinen tekstitys muuttuu 2. levyllä yhtäkkiä samaksi kuin ruotsinkielinenkin tekstitys, eli ilmeisesti on tullut tekijälle väsy ja käännös on jätetty tällä levyllä kesken ja kuitattu työantajalle tehdyksi (näitä ei kait koskaan testata?). Myös kaikki menut puuttuvat kokonaan, aika ei näy oikein, kappaleenvaihdossa on outoja rajoituksia jne. jne. Yhteen putkeen katsottuna kuitenkin OK, eli kuva näkyy ja äänikin kuuluu. Lienee kyse siitä, että on otettu halvin tekijä DVD-julkaisulle. Ja ammattitaidottomin. Koulun harjoitustyönäkin tästä tulisi ammattikoulutasollakin armotta hylätty. Julkaisija Nordisk Film.
   EDIT:
   Rutisin tosiaan tästä aikoinaan ja kun ei mitään vastausta kulunut, annoin asian olla. Mutta yhtenä päivänä posteljooni toikin kirjekuoren, jossa oli korjattu versio kakkoslevystä. Ja ihan "virallisen" näköinen. Parin minuutin kokeilun perusteella onistunut korjaus (suom. tekstitys, kappaleenvaihto toimii normaalisti). Mukava huomata, että edes joskus näitä fiksaillaan.
  • Walking with Beasts (2DVD Muinaisten Petojen Matkassa): edellisestä poiketen sikäli härskimpi julkaisu, että suomenkielinen tekstitys ei toimi lainkaan, vaikka sen voikin valita ja sitä takakannessa mainostetaan. Em. seikkaa lukuunottamatta ihan asiallisesti tehty julkaisu, eli menut yms. ovat normaalin hyvää perustasoa. Eli eroaa brittijulkaisusta lähinnä vain käännetyn kannen osalta. Kahteen mailitiedusteluuni ei koskaan tullut minkäänlaista vastausta (FS FILM Oy).
  • Kummeli boksi(t): ainakin ensimmäisessä boksissa oli monella silmin näkyviä, pahoja valuvirheita. Itsellänikin yksi levy jäi vallan tunnistumatta ja se piti vaihtaa. Muut valituksen aiheet liittyvät Teosto-oikeuksien vuoksi poistettuihin sketseihin (eli nyt kaikki hävisivät, eli moni saikin 0 € teostomaksuja tästä superhyvin myyneestä julkaisusta, ko. artistit saivat kuraa nettikeskusteluissa sekä rahanahneen maineen, Teostoa nyt ei hyvä maine ole koskaan kiinnostanut). Italiassahan teostoa kutsutaan mafiaksi ja japanissa yakuzaksi.
  • Léon: Välillä suåmenkielinen tekstitys på svenska. Normaalia kaksikerroslevyä (DVD-9) vähemmän bittejä vetävä yksikerroslevy (DVD-5) hieman yllätti, mutta varsinainen vikahan moinen ei ole, vaan sitä kuuluisaa kustannustehokkuutta. Itse pääasia, eli leffa on kyllä erinomainen.
  • Pulkkinen - kausi 1: toimii OK, mutta pitää alussa todella hurjaa meteliä (menut + alusta vajaat pari minuuttia), kenties huonolaatuinen halpislevy syynä. Etenkin ykköslevy hätkähdytti äänekkyydellään. Mikään muu levy ei ole koskaan kuulostanut yhtä pahalta. Vaan samaa ovat monet muutkin valittaneet, siis juuri ko. boksin kohdalla, eli voi kyllä olla joku outo masterointikämmikin. Alkaisiko datan luku lähempää keskustaa kuin normaalisti (jolloin vaadittaisiin maksimaalinen pyörimisnopeus) tms.?
  • The Living Planet (4DVD 'Elävä planeetta'): fyysisesti ja sisällöllisesti OK, mutta suomiversiossa ääni amatöörimäisesti kämmätty (UK/stereo -> DD 2.0 (kaksoismono) + 12. jaksossa puhe kuuluu vain vasemmalta, pieniä häiriöitäkin kuuluu. Sikäli outoa, että äänellehän ei olisi tarvinnut tehdä yhtään mitään, koska vain tekstitys eroaa brittijulkaisusta. Muuten ihan asiallinen tekstitys on tehty joko kiireessä tai yleistiedoiltaan melkoisen reppanan toimesta, kun puhutaan lentävistä pingviineistä yms. Luontodokumentissa moinen pistää silmään. Onneksi pääasia, eli itse sisältö on kyllä hyvä, eli David Attenborough -fäneille pakkohankinta, mikäli on ehdottomasti oltava suomitekstit.
  • Men Behaving Badly (6DVD suomiboksi): yhdessä levyssä oli todella hurja naarmu, joka esti ko. kohdan katsomisen. Kaupassa otin rahat takaisin, kun kolme boksia läpi käytyämme, niissä kaikissa oli valtavia naarmuja niin paljon, ettemme saaneet yhdistettyä yhtä 6 levyn naarmutonta settiä! Lisäksi yhdessä levyssä oli ulkoreunalla sentin, parin laajuudella kuin ruosteinen rengas. Ko. levy kylläkin tuntui toimivan täysin normaalisti.
   Harmillisesti 5. kauden 7. jakso joka tapauksessa puuttuu, syyksi väitettiin julkaisuoikeuksia, mutta veikkaan kuitenkin inhimillistä kämmiä. Se kun kuulostaisi uskottavammalta. Etenkään kun mitään konkreettisia perusteluja ei ole suostuttu antamaan. Sitä paitsi, onhan ko. sauna-jakso pariin otteesen jo Neloseltakin näytetty...

  Kaikenlaisia pikkujuttuja olen huomannut monillakin levyillä, useimmiten on kyse turhaan päälle laitetusta estobitistä tms. Eli ei voi esim. vaihtaa kappaletta, kelata tai päästä alkuun lukematta varoitustekstiä aina vain uudelleen. Oman kokoelmani tässä suhteessa kammottavin esimerkki on Shrek 2 (piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkät pakotetut alkumainokset joiden aikana kappaleenvaihto ja MENU disabloitu), joka kyllä muuten on erinomaisen suositeltava hankinta. Myös Star Wars -boksin (Episode IV, V ja VI) extralevyllä on muistaakseni reilun minuutin alkujumitus kärsittävä, ennen kuin pääse omatoimisesti katselemaan. Piraateillahan ei yleensä ole vastaavia käytettävyysongelmia, joten pitkät ja monella kielellä esitettävät varoitustekstit kääntyvät itseään vastaan.

  Oma lukunsa ovat surkuhupaisasti tehdyt suomijulkaisut, esim. Babylon 5 julkaistiin vuosien viivellä, mutta sittenkin vain 1. kausi ja homma jäi siihen. Sarjasta 'Maanalainen Armeija Iskee Jälleen' julkaistiin ensin 5. kausi (aikaisemmin kuin ulkomailla!) ja ilmeisesti jo tänä vuonna ilmestyvät kaudet 1 ja 2! Kausista 3 ja 4 en ole huomannut infoa. Lisäksi on julkaistu myös kokoelma, jossa on kausilta 1-4 vain 12 ilmeisen satunnaisesti valittua jaksoa, kaikkiaanhan niitä on 27 kpl (siis kaudet 1-4). Mutta nykyäänhän suomijulkaisuja tehdään kait selvinkin päin, tai ainakaan aivan kaikista julkaisuista ei ole valitettu...
   
 10. Xantaks

  Xantaks New Member

  Liittynyt:
  08.11.2006
  Viestejä:
  784
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hercules: Legendary Journeys. 1. tuotantokausi

  Katselin noita Herculesin legendaarisia matkoja, eli siis tämä FutureFilmin levittämä Hercules TV-sarja 1. tuotantokausi. Kyllähän noi kaikki jaksot noissa levyissä on niin kuin pitääkin, mutta levyjen kansissa on virheitä. Ei täysin pidä paikkaansa, että mikä jakso missäkin levyssä on. Eli ekassa levyssä on neljä jaksoa, vaikka levyn päällä lukee, että se sisältää vain kolme. Joten tämän takia kaikki levyt heittää yhdellä jaksolla pieleen.

  Onko kenelläkään samanlaiset levyt vai onko tämä yksittäinen tapaus? :confused: Tosin ei tämä haittaa, mutta painovirhe
   
 11. jarvan

  jarvan Guest

  Liittynyt:
  27.10.2003
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhdessä vaiheessa ostelin paljon halpislevyjä honkkarista ja niissä oli monissa ihan fyysisiä vikoja. Läikkiä, ilmakuplia muovissa ja levyt olivat vääntyneitä eli levyn kun pisti halpis soittimeen, hyvä ettei soitin pudonnut pöydältä. Onneksi oli silloin vielä myös suurinpiirtein valuraudasta tehty pioneerin lippulaiva, joka suostui soittamaan levyt äänettömästi.

  Siis ei mitään valittamista mistään, halpoja toimivia levyjä, joissa nyt vain sattui olemaan pientä esteettisfyysistä fibaa.
   
 12. og playa

  og playa New Member

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Napapiirinpikajuna
  Filmtownista lainasin melkein heti kun tuli suomeen, joten levyssä ei ollut naarmuja. Lopussa leffa alkoi pätkiä, sekä pomppia, eikä sitä kunnolla pystynyt katsomaan. Oma DVD-soitin on aika nirso naarmuisille levyille, joten koitin leffaa myös parilla vanhemmalla soittimella. Molemmilla soittimilla pätkiminen jatkui. Karsi elokuvanautintoa aika lailla
   
 13. Aeryn

  Aeryn New Member

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Henry en masmördare, ostettu CDON:sta eli ruotsinkieliset kannet mutta suomennos löytyy. Levy juuttuu kiinni matkan varrella, mutta jotenkin takellellen siitä pääsee eteenpäin. Filkka vuodelta 1990, R2.

  Farscape The Peacekeeper Wars, ostettu play.comista ja lajiketta R1. Ei toimi kummallakaan taloutemme mukamas aluekoodittomista dvd-soittimista. (Kaikki muu ei-R2-kama tähän mennessä toiminut.) Tietokoneella saa katseltua. 2-lättyinen vuodelta 2004.

  Erinäisiä kertoja on sitten tietenkin ollut näitä tapauksia että kotelosta on keskiökappale päreinä. Riippuu tapauksesta vaihdanko uuteen. Erään leffan (joku Sergio Leonen dollaritrilogiasta, en muista enää mikä) vaihdoin kahteen kertaan samassa puljussa ja silti oli vielä rikki. Lopulta ostin sen toisaalta.
   
 14. DukeEarl

  DukeEarl New Member

  Liittynyt:
  14.12.2003
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hornblower kokoelmasta joka ostettu cdonista niin parissa levyssä tekstit olivat tosi pahasti epäsynkassa.
   
 15. Aeryn

  Aeryn New Member

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostaa pläjäytin nyt Farscape-sarjan kaudet 1-4 aluekoodia 4. Kehuttiin vielä oikein että firma on tarkistanut kaikki tuotteensa ja kaikki toimivat alueen 2 laitteissa, mutta minulla ei taas näkynyt kummassakaan taloutemme aluekoodittomassa dvd-soittimessa yhtään mitään. Tietokoneella sitten taas katsomaan...

  ...ja tajuamaan että Media Player ei ilmeisesti anna kuin rajallisen mahdollisuuden aluekoodien muutteluun?!

  :OI
   
 16. Laakeri

  Laakeri New Member

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huonolla tuurilla kun tunnun muuten olevan varustettu niin DVD-ostokset sentään olleet toimivia. Ainoastaan viime jouluna joululahjaksi saadussa Pako-sarjan boxissa oli levyä nro. 1 kaksi kappaletta. Vein kuitin kanssa kauppaan, ottivat levyn sekä yhteystiedot ja maahantuoja lähetti parin viikon päästä postilaatikkoon puuttuneen levyn. Tulipahan saatua ilmainen dvd-kotelo siinä samalla. :p
   
 17. anarkoparko

  anarkoparko Member

  Liittynyt:
  29.10.2004
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  1
  Alex Rider & Stormbreaker (2-disc) sisällä oli ainoastaan bonus-dvd eikä itse elokuvaa.
  Otin yhteyttä suoraan Scanboxiin (28.06) ja jo seuraavana päivänä (29.06)
  oli elokuva postilaatikossa.

  Taxi - tietyssä kohdassa pikselöityi ja jämähteli. Leffa suoraan
  Scanboxiin, josta tuli toimiva tilalle

  Kotikatu box - yhdessä levyssä "kuoppa", ei toiminut missään
  huushollin soittimessa. Palautus ostopaikkaan (Stockmann) ja toimiva tilalle

  True romance - tuli heti hommattua kun Future Film toi markkinoille
  Levy ei toiminut kuin 20 minuuttia. Yhteys Future Filmiin. Leffa heille
  ja kahden päivän kuluttua toimiva leffa kotona

  Hyvät, pahat ja rumat - leffan keskiössä kaksi reikää. Toimi mutta
  piti saada yhdellä reiällä. Vaihto sujui myyjän kanssa ok

  Domino - ei varsinainen vika mutta se pituus.. eli sama kuvio tuli tehtyä
  kuin muutkin (Plazalaiset) eli yhteys Nordisk Filmiin ja uusi tilalle
   
 18. pitti

  pitti New Member

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt Anttiloistakin alennuksesta löytyvä Näkymätön Vihollinen (Patriot Games) Special Collector's Edition sisältää vanhan karvalakki levyn (ei niin special edition).
   
 19. Fakiiri

  Fakiiri Active Member

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 464
  Saadut tykkäykset:
  9
  Boogie Nights (Sandrew Metronome): Mielenkiintoinen tapaus. Tökki DVD-soittimella (LG); pysähteli jatkuvasti sekunniksi, puoleksi noin 5 kertaa minuutissa. Sonyn soittimella sama juttu. Läppärin DVD-asema pyöritti sitten moitteetta, minkä jälkeen levy on toiminut kunnolla kaikilla muillakin. En ole ilmeisesti ainoa, jolla on ollut samaisen julkaisun kanssa ongelmia.
   
 20. Bokor

  Bokor New Member

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  193
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai samanlainen ongelma jollain muulla levyllä(esim. eilen tapahtui sama Wes Craven´s New Nightmaren kanssa).
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.