Vikings

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana LOP, 01.02.2013.

Tags:
 1. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  [​IMG]

  Yhdeksänosainen uutuussarja Vikings kertoo erikoislaatuisten viikinkien elämästä ja uskomattomista seikkailuista ympäri meriä. Sarja vie katsojat keskelle näiden pimeän aikakauden sotureiden, kauppiaiden ja tutkimusmatkailijoiden elämää – juuri niin kuin viikingit sen itse kokivat.

  IMDB
  Promotraileri

  Ihan kovan luokan näyttelijöitä mukana ja aihehan on todella mielenkiintoinen. Lisäviehätystä tuo Jouko Ahola, jolla huhujen mukaan ihan mittava rooli sarjassa. Nähtäväksi jää, mitä luvassa.
   
 2. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pääosan miesmalli vähän epäilyttää, mutta onhan tässä ainesta hyväänkin.

  Tuleekos tuolta History Channelilta enemmänkin draamasarjoja vai onko tämä joku uusi kokeilu?
   
 3. ana198

  ana198 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todella iso miinus kiroilun puutteesta ja muista rajoitteista. Eihän nyt vittu viikinkisarjaa voi tehdä ilman kiroilua. Muuten näytti ihan hyvältä, jylhät maisemat toi hyvin tunnelmaa.
   
 4. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tätä juuri hain väärän ketjun "liialla pohjoismaisuudella". Samaa larppailua lienee kuin LOTR:eissa. Gibson tekis paremmin.
   
 5. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän riippuu minkälaista sarjaa tehdään. Itse en ole vielä ehtinyt ensimmäistäkään jaksoa katsoa, mutta fiilis näyttää olevan että tässä haetaan tuota "realistisempaa" kuvitelmaa ajasta, mikä taas lupaa hyvää ettei viikinkejä esitetä sekopäisinä barbaareina. Tämähän on vaan kristittyjen levittämää harhaoppia, josta on kirjoitettu jo hyvin, hyvin pitkään.
   
 6. ana198

  ana198 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  En meinaa että tässä pitäisi irstailla tyyliin Spartacus, mutta tommoset karskit ukot jotka on erikoistunu taisteluun ei ole kovin uskottavia ilman pientä karheutta. Ihan hyvä sarja ekan jakson perusteella mutta tuo hieman häiritsee.
  Samaa valittaisin jos olis merirosvo- tai vankilasarja, joissa ei ilman kiroilua ole mitään uskottavaa.
   
 7. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  OK, ihan ymmärrettävää. Pitää palata asiaan taas kunhan sarjaa on ehtinyt katsoa. Nyt kun on niin harvinainen tilanne, että Netflixin ansiosta on enemmän hyviä sarjoja tarjolla kuin ehtisi edes katsoa.
   
 8. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan siedettävältähän tämä pilotin perusteella vaikutti. Olihan tuota aiemmin lähinnä alusvaatemainoksilla nimeä saanutta Fimmeliäkin saatu sopivasti karhennettua parralla ja arvilla roolia varten ettei tullut ihan sellainen Jax Teller fiilis. Komeata kuvastoa kyllä sarja tarjosi Irlantilaisten maisemien muodossa. Sopivan verkkaisesta menosta ja aihepiiristä vähän tuli mieleen Winding Refnin Valhalla Rising, toki ilman sitä happoisuutta. Odotellaan nyt miten tuo juoni lähtee kehittymään, hankala pilotin perusteella sarjaa tuomita suuntaan tai toiseen muuten kuin teknisiltä ansioilta, jotka mielestäni olivat ihan kohdallaan.

  Vähän häiritsi tuo aksenttienglannin ja norjan(?) sekoitus, mentäisiin nyt jommalla kummalla. Tosin tuohan voitaisi kääntää voitoksi, kiertämällä kiroilusensuuri Firefly tyyliin sujauttamanna voimasanat väliin muinaisnorjaksi :D.
   
 9. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ihan jepa pilotti ja katsotaan vielä parisen jakso, josko tätä rupeaisi oikein seuraamaan. Visuaalisesti karun nätti ja toivottavasti verta ei ruveta säästelemään. Yleensäkkin hieman hankala katsoa elokuvia taikka sarjoja, joissa miekka sivaltaa, mutta punaista ei näy. Sentään jonkin asteen realistisuus on hyvästä aina. No ainakin pilotissa verta oli alun taistelussa, mutta mestauksen näyttämättä jättäminen oli ainakin hieman meh, vaikka tulos näytettiinkin... Tosin tiedä sitten mitä History Channel saa näyttää ohjelmissaan.
   
 10. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Osassa 7, A Kings Ransom, noin 34:31 viikinkileirissä puhutaan suomea, "Nyt se tulee, nyt se tulee!" kuuluu taustalta, mutta selkeästi.

  :D
   
 11. Alex70

  Alex70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2012
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jouko Ahola on pienessä roolissä tässä sarjassa ja History Channel on tutkinut taustansa. Suomesta oli ilmeisesti jonkin verran "Viikinkejä" mukana näillä retkillä. Lähinnä Turku-Vaasa-Kokkola väliltä mistä oli perinteisesti yhteydet tuonne suuntaan. Hesarissahan oli joskus juttua tästä.
   
 12. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Ihan lupaavalta ekat osat vaikutti mutta nyt viimeisimmän jälkeen alkoi inho sarjaa kohtaan. Muutamia hyviä roolisuorituksia ollut joka jaksossa, mutta Ragnarin hymy alkoi vituttamaan jo alkumetreillä. Olisi varmasti ollut parempi jos olisi HBO:n sarja...
   
 13. estobe

  estobe Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2007
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  5
  Omasta mielestäni aivan loistava sarja, eikä tähän mitään HBO:ta tarvita - History Channel on tehnyt todella hyvää työtä. Ragnaria (Travis Fimmel) on toisilla foorumeilla verrattu Charlie Hunnamiin, mutta parrakkaana ja virne naamallaan hän on kuin ilmetty Tom Hardy, voisivat olla vaikka kaksosia.
   
 14. Nicholas Brody

  Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  07.11.2012
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melko pehmoisia, puleerattuja ja sivistyneenoloisia "viikinkejä", vaikka kyseessä pitäisi olla keskiaikaa edeltävän ajanjakson julmimmat valloittaja-raakalaiset.
  Immersio jää melko olemattomaksi ja viikinki-tunnelma... noh, sellaista ei pääse syntymään. Kun perhe-ikärajaa varten ohjelmasta hoonataan särmät pois, käy justiinsa näin. Osaavan tuottajan käsissä ilman imeväisten traumatisointi-varomista tässä olisi timanttisarjan ainekset kasassa... :weep:

  Kännisarjana kuitenkin menettelee, jos muutakaan katsottavaa ei ole. Hienoista maisemista plussaa.
   
 15. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
 16. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  544
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kuinkahan tarkka tämä on historiallisesti? Siis asujen, laivojen, aseiden, tapojen jne. suhteen?

  Taistelutaktiikka on outo. Ensi ollaan rivissä vastakkain ja sitten aletaan juoksemaan yhteen keihäät ojossa.
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 822
  Saadut tykkäykset:
  779
  Kolmas kausi menossa paria jaksoa vaille.

  Jotenkin alusta alkaen minua on vaivannut tietynlainen tylsyys sarjassa. Olen ajatellut, että ehkä viikingit vain on niin tylsä aihe. Tappelua ja dokaamista (tosin sitähän elämä Suomessa on edelleen). Myös huumori puuttuu sarjasta täysin.

  Mutta nyt kolmoskausi on ollut yllättävän hyvässä vireessä. Parempaa kamaa kuin eka ja toka kausi. IMDB-arvosanat ovat kyllä aivan poskettomia ja omani ovat monta numeroa pienempiä per jakso. Pääosan esittäjä Fimmel vääntelee naamaansa entiseen tapaan ja pahin puunaama on Ragnarin poikaa Björniä näyttelevä täysin karismaton nollan ilmeen pökkelö. Lagerthalle taas ulkonäöllliset ja muutenkin plussat.

  Mielenkiintoisin (ja säkenöivästi näytelty) hahmo on mielestäni ollut Jarl Borg, jota olisi mielellään seurannut pidempäänkin.

  En osaa sanoa miten realistinen sarja on. Ymmärtääkseni perustuu norjalaisiin viikinkitaruihin, jotka on kirjoitettu monta sataa vuotta oletettujen tapahtumien jälkeen. Varmasti otettu myös taiteellista vapautta television ehdoilla. Suomessahan ei tuohon aikaa kummoistakaan asutusta ole ollut ja täysin statisteja oltiin maailman mittakaavassa silloinkin.
   
 18. J-dee

  J-dee Guest Guest

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varusteet eivät vaikuta kovin realistisilta. Panssaria on aivan liian vähän ja kypärät puuttuvat miltei kokonaan. Se on sitä harmillista tv-realismia historiallisissa sarjoissa.

  Mm. näissä videoissa valitusta Vikingsin panssareista (ko. videon kaveri on kokenut HEMA-harrastaja):


   
 19. Klimppi

  Klimppi Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.01.2009
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen katsellut 3. kautta blu rayllä ja ihmetellyt muutamia suomennoksia mm. "northman" on suomennettu normanni. Onko joku laittanut tästä palautetta julkaisijalle (ilmeisesti SF-films)? Aiemmilla kausilla en tähän kiinnittänyt huomiota.
  Muuten kyllä ihan mukava sarja.
   
 20. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kun olet kerran olevinasi kielimiehiä, miksi silti käytät jonkun toisen tulkintaa todella sanotusta asiasta?? OLE TODELLINEN KIELIMIES ja suomenna itse oikein, saatana!

  P.S Northman = peräsohjolan partajere, pohjoisen poronnussija, jää-karvaperse, pakkashomo.

  T: suomentaja :D