Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Merkitty

  Merkitty Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2022
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  12
  Juu, niinhän ne alkavat kinastelemaan. Mut yllättävän kauan siihen menee et rupeavat eri valtiot riitelemään, mitä tehdään. Kun todennäköisesti joku valtio olisi ampunut kyseisen kivipaasin sen enemmittä lätinöittä alta aikayksikön tonttiin. Kuitenkin 12 kappaletta ympäri maailman noita ilmesty kerralla. Joo, ehkä itse annoin ton kerronnan realistisuuden vaikuttaa, et rupes vertaan nykyhetkeen. Ku siis mitä realististista siinä on, et joukko "mustekalaa" muistuttavia avaruusolioita saapuu "pitkulaisilla obelixin hiidenkivillä" maapallolle, voisi Juhan Af Grann kysyä. Se on vain elokuvaa. :)
   
 2. hoopoe

  hoopoe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.04.2022
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  3
  Viimeksi kateltuja kirppariostoksia:

  Halloween 5 (1989)
  Hädin tuskin juonellinen elokuva, mutta olihan levyllinen hämmentävää videokuvaa ja useasti toistuvia kohtauksia.
  Mykkä pikkutyttö huutoitkemässä kameralle, maaninen kaljusetä uhkailemassa ja riepottelemassa lasta, toisaalla muutama kiimainen teini lirkuttelemassa toisilleen ja tappaja lähestymässä yksi kerrallaan jokaista puukkoineen. Melkeinpä mielenkiintoisin näytös oli heti alkuminuutilla kun elokuva päätti esittää miten hirviö/Myers selvisi elossa viime kertaisesta jatko-osasta.

  The hand that rocks the cradle (1992)
  Kostonhimoinen lapsenvahti ei tyydy katselemaan vain ikkunoista, vaan pääsee luikertelemaan perheen katon alle missä kasvot muuttuvat ihastuttavan nopeasti häijyiksi.

  The brood (1979)
  En ole Cronenbergin leffoja hirveästi nähnyt mutta tämä oli hyvä. Pitkästä aikaa jotain ikäänkuin elävää materiaalia mistä ei nähnyt jatkuvasti etukäteen mitä seuraavien käänteitten takaa on tulossa. Tarinan pääpiirteistä voisi kai laveasti sanoa että mies yrittää selvitellä välejään vaimoonsa joka on vihainen ja saavuttamattomissa hyvin erikoisessa terapiassa, mutta en oikeastaan tiedä kuvaileeko tämä elokuvaa minkään vertaa.

  Doppelganger (1993)
  Hyvin tavallisenoloinen tarina pikkuisella twistillä. Miehen kämppikseksi tulee nainen jonka ympärillä on tapahtunut synkkiä ja joka puhuu outoja kaksoisolennosta. En tiedä herättelikö vain jotain vuokra-vhs -muistoja, mutta omalla kömpelöllä tavallaan oli ihan viihdyttävä katselu.
   
 3. Mediggo

  Mediggo Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2021
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  19
  Gremlins. Oli kyllä hyvä. 90-luvulla viimeksi nähnyt. Huomenna vois kattoa kakkosen.
   
 4. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 924
  Saadut tykkäykset:
  593
  DON'T GO IN THE HOUSE (Joseph Ellison, 1979). Arrow Blu-ray, extended cut.

  No niin. Sain tämänkin katseltua, kun hain halpis-Sony-soittimen Clas Ohlsonilta niin, että kuvakin näkyy. Hitaasti etenevä leffa, jossa keskitytään tunnelman luontiin. Erittäin masentava ja synkkä. Huumorille ei anneta mitään tilaa. Talossa, johon ei pitäisi mennä on kova epädiffuusi valaistus, joka valaisee rapistuvat seinä kolkosti. Kamera on paljon paikoillaan (hyvä asia) ja yksinkertaisen kolkko musiikki korostaa synkkyyttä. Diskomusiikki tuo sykettä irvokkaalla tavalla. Elävältä poltto -kohtaus tuskin poistuu muistista, sen verran makaaberilta näyttää. Japanilaisessa J-Horror-leffassa Pulse on samankaltainen hellittämätön synkän masentava fiilis kuin tässä. Pidän tästä kyllä siitä syystä, että Joseph Ellisonilla on selvä visio ja hän pitää siitä kiinni tinkimättömästi hyvin rajallisesta budjetista huolimatta. Leffa ehkä tarjoaa liiaksi parhainta antiaan alkupuolella niin että jälkipuolisko mene lähinnä tunnelman ylläpitoon, mutta eipä tuo nyt vakava ongelma ole. Eipä tätä suotta kehuta. :cool:

  dgith.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2022
  Solo In Soho tykkää tästä.
 5. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 180
  Saadut tykkäykset:
  211
  Top Gun (1986)

  Parempi puolisko haluaa mennä katsomaan kakkosen teatteriin, joten piti pohjustukseksi katsoa tämä. Edellisestä kerrasta on varmaan 30+ vuotta.

  Lentokohtaukset ovat edelleen upeita. Muu osa elokuvaa on taas kornia ja kirjaimellisesti naama hiessä patsastelua, siis ehtaa ja parasta kasaria

  Arvosanaksi tälle voisi antaa ihan mitä vaan.

  Netflixistä katseltiin, hyvältä näytti ja ennenkaikkea kuullosti.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2022
 6. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 275
  Saadut tykkäykset:
  118
  Rampage (2018)
  Avaruudssa suoritetujen eläinkokeiden tulokset putoavat putkiloissaan avaruusaseman tuhoutuessa maan elikoiden niskaan, ja muokkaavat muutamaa yksilöä pikavauhdilla.

  Dwayne Johnson pääroolissa ihan ok. Muutenkin ihan kelvollinen kesärymistelyleffa, joskaan ei kestä millään tasolla minkäänlaista tieteellisempää tarkastelua. Eli ylemmat aivotoiminnat kannattaa kytkeä pois päältä, silloin on paljon hauskempi seurata tätä.
  ***/*****.
   
 7. hoopoe

  hoopoe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.04.2022
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  3
  Shootfighter - Fight to the death (1993)

  Nuorempana tuli katsottua enemmänkin näitä nykyään hieman surrealistisia tappelupätkiä, mutta tämä oli jäänyt välistä. Lajityyppinä on klassinen: "itämaisten kamppailulajien taitajat päätyvät underground tappeluklubille missä ei ole sääntöjä".

  Taattua b-leffakamaa siis, muttei ollut erityisen hyvä edes omassa kategoriassaan. Sanotaan vaikka että silmitöntä väkivaltaa oli liikaa ja samalla se ei ollut tarpeeksi näyttävää. Tuotantoajalle tyypillinen (?) itseironian puute kaikessa huolettomassa holtittomuudessa ja mahtailussa hörähdytti kyllä pari kertaa, ja olihan muuten vaan hauska nähdä pari Cobra Kai/Karate Kid -näyttelijää vetämässä taas sitä samaa roolia.
   
 8. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  16
  Katsoin edellisiltana Russell Crown tähdittämän Gladiator-elokuvan ohjaajan Robin Hood -elokuvan vuodelta 2010 DVD:ltä.

  https://www.imdb.com/title/tt0955308

  Tämä elokuva, mitä taustoja esittää, mistä legenda Sherwoodin metsissä toimivasta Robin Hoodista on saanut alkunsa, niin miellyttävä elokuva, oli kiva katsoa, eikä tullut aika pitkäksi, vaikka elokuva kestää melkein 2 ja puoli tuntia.

  Edellinen elokuva, jonka katsoin tätä ennen, oli Muumion paluu vuodelta 2001, ja vaikka se nyt on enemmänkin fiktiivinen, mutta eeppinen historiallinen seikkailuelokuva sekin, joten tuo Robin Hood sopi jatkoksi tälle, vaikka tuotantovuosissa 9 vuotta väliä onkin. En kyllä tiedä tuon Robin Hoodin elokuvan reaalielämän todellisuusperä yhteyttä, voi siinä jotain ollakin, vaikka elokuva on aina fiktiivinen muutoinkin, kuin ainoastaan vastuunrajoitus -lausekkeissa elokuvastudion juristien toimesta jossain kohtaa alku/lopputekstejä.

  https://www.imdb.com/title/tt0209163/
   
 9. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 275
  Saadut tykkäykset:
  118
  Olihan tuon elokuvan asetelma aivan älytön ja epäuskottava, kuka hullu nyt perustaisi tukikohdan tuollaiseen paikkaan.. Totuus on siis toisinaan tarua hullumpaa. Tukikohdan komentajat vaihtuivat tiuhaan tahtiin kuten Spinal Tapin rumpalit...

  Ei tuo mielestäni mikään turha leffa silti ollut. Hiukan kehnommalla maaseutukalustolla tuli katsottua BD:ltä ja valkokangaskin aaltoili, mutta ihan tiivistä tunnelmaa oli välillä pohjustavan tyhjäkäynnin lisäksi. 1.85:1 oli hyvä kuvasuhdevalinta, vuoristonäkymät toimivat tuolla tavalla varmastikin 2.35:1 -kuvaa paremmin. Scott Eastwood oli pääosassa ihan pätevä. Erikoisempi juttu oli se että useampikin tuossa taistelussa mukana ollut esitti itseään tässä filmatisoinnissa. Onko tuo tae autenttisuudesta, vai onko se vain omiaan lisäämään muunneltua totuutta ja värittämään tarinaa väärällä tavalla? Noh, joka tapauksessa leffan hyvät ja huonot puolet ynnäten annan ***½/*****.

  Kuka tai ketkä mahtavatkaan seurravaksi lähteä "vapauttamaan" Afganistania...?
   
 10. hoopoe

  hoopoe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.04.2022
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  3
  Toxic Avenger (1984)

  Joskus vhs-aikoina tää valahti tajuntaan aivan liian synkkänä ja outona kun en vielä ollut valmis näkemään huumoria hirvittävissä tapahtumissa joista lähinnä tuli vain paha mieli. Mutta nyt, jessus sentään, olihan verevä ilveily.

  Äärimmäisessä kiihkossa irvisteleviä naamoja lähikuvissa, voisiko sanoa turkkamaisesti, en tiedä, mutta intensiivistä hupia kyllä goreineen kaikkineen.
  Kuin kamala ja kiehtova uni jostain keskenkasvuisesta yläasteuniversumista, missä suljettuun tilaan ja vähäjärkisiin mieliin on paineistettu valtavat määrät puberteettienergiaa joka purkautuu ympäristöön mielipuolisina tekoina.

  Kertojaäänen saattelema supersankari on tottakai kuvainnollisesti itsekin kuin murrosiän ilmestys: pelottavassa metamorfoosissa riutuva pahan aknen peittämä ja lasten maailmassa äkillisesti ylivertaiset aikuisen voimat saanut itseinhoinen teini.
  Jatko-osilta en odota ihmeitä, mutta tämä lunasti paikkansa hyllyssä.
   
  jmo tykkää tästä.
 11. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  ^
  Moppikostaja!
   
  hoopoe tykkää tästä.
 12. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 275
  Saadut tykkäykset:
  118
  The Kill Team (2019)
  Raadollinen tositahtumiin perustuva Afganistan -operaatioleffa. Huono juttu jos puutut asioihin, ja huono jos et. Siis yksilötasolla tällä kertaa. Oli ihan hienosti toteutettu, joskin ilmeisen laajasti oli käytety CGI:tä.
  Kutoskanavan HD tallenteelta katsoin. ***/*****.
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2022
 13. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 275
  Saadut tykkäykset:
  118
  Copshop (2021)
  Olihan tämä varsin hienosti esitetty väkivaltatarina. Oli paskiaisia monella eri tasolla. Ja sitten vielä paskiaisia joilla viirasi vintillä muita enemmän.

  Alexis Louder, joka taisi olla Gerard Butlerin osallistumisesta huolimatta pääosan esittäjä, oli varsin jämäkkä roolissaan. Jotain 70-luvun henkeä tässä kai oli haettu tähän päivään, ja ihan kelpoisasti.

  Oikeastaan ainoa asia joka jäi vaivaamaan oli ihan vihonviimeinen ambulanssikyytiin liittynyt kohtaus, se jätettiin syystä tai tai toisesta hiukkasen selittämättömäksi. BD:ltä katsoin. ****/*****.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2022
 14. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 308
  Saadut tykkäykset:
  193
  Kyllä nämä ovat sitä itseään. Loistavaa paskaa mitä ollaan uudelleen jotenkin yritetty nykyäänkin hakea.
  Paras jatkumo on tietysti Hobo With a Shotgun.
  Täältä löytyy nuo Toxicin jatko-osatkin levyllä, jotka ovat sitten vielä syvempää paskaa eli paskakin voi olla vielä paskempaa helposti.:)
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2022
  hoopoe tykkää tästä.
 15. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 275
  Saadut tykkäykset:
  118
  The Rundown/Welcome to The Jungle (2003)
  En ollut tätä aiemmin nähnyt. Varsin onnistunut seikkailutoimintakomedia. The Rock oli aika hyvässä vedossa, ja muutkin keskeiset hahmot sopivia osiinsa, eli etenkin Christopher Walken onnistunut paskiaisen roolissaan. Viidakkomaisemat aika hienoja. Kuva Yle Areenan versiossa sen sijaan ei ollut tosiaankaan kovin hääppöinen. ***½/*****.
   
 16. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 753
  Saadut tykkäykset:
  311
  The Light Between Oceans (2016) (Michael Fassbender , Alicia Vikander)
  aka Valo valtameren yllä kertoo 1. maailmansodasta palaavasta miehestä joka ottaa vastaan työn majakanvartijana Australian rannikolla. Hän myös onnistuu avioitumaan paikallisen kauniin nuoren naisen kanssa ja elämä vaikuttaa lutuiselta mutta suureksi draamaksihan tämä toki kuitenkin osoittautuu, ja laadukkaaksi sellaiseksi. 4/5

  Telkkarista tuli joku aika sitten.
   
 17. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 714
  Saadut tykkäykset:
  134
  The Lost City (2022)
  Odotin sopivan kevyttä kohellusleffaa, ja sellainenhan tämä oli. Rainassa ihmeen isoja nimiä mukana, vaikkakin leffa on juonen suhteen aika ohutta huttua. Brad Pittin rooli oli aika hauska.
   
 18. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  49
  Harley Davidson & Marlboro Man 5/5
  Eipä tämmöisiä enää tehdä, todella viihdyttävä edelleen.
   
  waiskiys tykkää tästä.
 19. waiskiys

  waiskiys Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2015
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  5
  Hieno leffa kyllä. Mieleen on jäänyt, kun olin kaverin kanssa Roomassa -96. Illalla kun palattiin halvan hotlan huoneeseen, niin tämä leffa tuli tietty italiaksi dubattuna (noin 17” kuvaputkitelevisio siellä oli) Naurussa oli pitelemistä, kun ko. leffan miehet väänsi italiaa ja samalla äänellä
   
  spaguman2 tykkää tästä.
 20. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 714
  Saadut tykkäykset:
  134
  The Gray Man (2022, Netflix)
  Nyt on saatu Netflixin rahoilla suht nimekäs kaarti seikkailemaan toimintajännärissä. On Goslingia, Evansia, Armasia, Thortonia ja ties ketä. Ihan ok leffa, mutta Netflix-laatu näkyy hengettömyytenä ja liian paljon katsojia mietityllä ilmeellä, ei pitäisi liikaa miettiä kenelle ollaan leffaa tekemässä. No ei nukahtanut sentään, kun kahvia kävi välillä keittämässä, mutta eipä tämä hetkisen päästä ole kuin hatara muisto vain...