Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 470
  Saadut tykkäykset:
  252
  Tetsuo (The Iron Man, 1989)
  Tämä on ihan アート eli siis taidetta. Vaikea kuvailla sanoin mitä tässä tapahtuu, tämä pitää vaan nähdä ja kokea. Härömpää leffaa ei äkkiseltään tule mieleen mutta kyllä tämän silti mielellään katsoo, jollain aikavälillä useanpaankin kertaan. Kaiken arvostelun ylä- tai alapuolella näkökulmasta riippuen. Seuraavaksi sitten jatko-osa... :cool:
   
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 480
  Saadut tykkäykset:
  467
  Happy Death Day (2017)

  Telkussa tuli umpimähkään katsottua tämä. Odotin jotain umpitylsää "veitsi vatsaan" -kauhua, mutta tämä osoittautuikin yllättävän hyväksi leffaksi. Vaikka sen "murmelipäivämäinen" perusidea voi äkkiseltään kuulostaan väsyneeltä kierrätykseltä, niin leffasta oli vaan jotenkin saatu nokkela ja viihdyttävä. Ohjaus vaikutti hyvältä. Musiikki miellytti. Jessica Rothe on minulle uusi naama, mutta hyvin hän veti tämän roolin minusta. Tällaisista leffoista ei ikinä ennakkoon tiedä, ovatko ne laatuviihdettä vai roskaa... 4/5
   
 3. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 413
  Saadut tykkäykset:
  32
  1945

  Eletään elokuuta 1945, ja sota Euroopassa on hiljattain päättynyt. Unkarin maaseudulla koetaan palata takaisin arkeen huolimatta venäläisjoukkojen vahvasta läsnäolosta. Illalla olisi tiedossa juhlakin arjen keskelle, kun kylän mahtiperheen poika olisi avioitumassa. Kaksi vaiteliasta juutalaismiestä saapuu junalla läheiselle asemalle kahden arkun kanssa. Tieto asiasta kulkeutuu kylään ja aiheuttaa siellä tapahtumien ketjun.
  Enpä osaa sanoa, olenko ennen koskaan nähnyt unkarilaista elokuvaa. Nyt olen ja hyvän elokuvan olenkin. Elokuvasta tuli mieleen monin paikoin spagettiwesterni: kaksi muukalaista, varakas mahtimies, juoppo "omatunto", kylän baari. Tunnelma säilyi kautta koko elokuvan, ja näyttelijätyö oli hienoa. Mustavalkoinen kuvaus sopi erinomaisesti ja korosti elokuvan asetelmaa.
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 825
  Saadut tykkäykset:
  258
  Katsottu myös ja kyllä loikkasi animaatioiden kärkikymppiin, itseasiassa tuon animaationkin voisi oikeastaan tiputtaa tuosta pois, kärkikymmenikköön supersankarileffoissa.
  Linkki?
  Kannattaa ehdottomasti katsoa vaikka et tunnustaisi olevasi supersankarianimaatioiden kohderyhmää.
  Viitosta ei voi antaa, joten menköön:
  4,5/5

  T: Vesku
   
 5. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 470
  Saadut tykkäykset:
  252
  Admiral (2008) Venäläinen elokuva Aleksandr Kolchakista, tsaarin laivaston kapteenista joka yleni ensin amiraaliksi ja 1917 vallankumouksen pyörteissä vielä koko ei-kommunistisen Venäjän johtajaksi - ennen kuin punaiset valtasivat viimeisetkin rippeet valtakunnasta. Ihan ansiokkaasti tehty elokuva, vaikka yksi naamapalmu-tasoinen taistelukohtauskin mukana on... ja hei, osa tapahtumista on sijoitettu Helsinkiin jossa jopa puhutaan muutama repliikki suomea! :)
  Joo niin, se naamapalmu:
  Eräässä talvisessa taistelukohtauksessa venäläiset lähtee juoksuhaudoistaan tarpomaan hangessa kohti punaisten asemia, punaisten konekiväärit niittää satoa ja koko yritys vaikuttaa lähinnä joukkoitsemurhalta mutta sitten joukkojen mukana oleva nunna saa luodista ja sotilaat suuttuu siitä niin että lähtevät uraata huutaen juoksemaan ja valtaavat saman tien punaisten asemat... o_O

  Tetsuo II (Body Hammer, 1992)
  Samankaltaista meininkiä kuin ekassa Tetsuossakin mutta Tsukamoton ja kumppanien visio on kirkastunut sen verran että tässä on jo selkeästi seurattavissa oleva tarinakin mukana. Nyt selviää sekin mistä koko metallimutaatio-homma sai alkunsa... tästä joko pitää tai sitten ei.
   
 6. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 106
  Saadut tykkäykset:
  82
  The Last Full Measure (2019)
  (Poliittisen)draaman ja sotaelokuvan sekoitus, jossa selvitellään miksi Vietnamin sodassa kuolleelle ilmavoimien lääkintämiehelle eli William H. Pitsenbargerille ei heti aluksi myönnetty postuumisti korkeinta mahdollista kunniamerkkiä, vaikka sitä hänelle oli ehdotettu.

  Elokuvassa on melko vaikuttavia asiaan nakitetun, ja hiukan huonossa työsuhdetilanteessa olevan, byrokraatin ja eri tavoin sodan runtelemien entisten sotilaiden keskusteluja, ja elämän arvojen ja periaatteiden noudattamisen tärkeyden pohdintaa.

  Hiukan on "Platoon" ja vähän "Born on Fourth of July" -henkinen kertomus. Joka tapauksessa varsin onnistuneen tuntuinen kuvaus tositapahtumiin perustuvasta tapauksesta. ****/*****.
   
  nepa tykkää tästä.
 7. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  32
  [​IMG]

  Olen nyt katsonut elokuvan 5 kertaa ja ekstrat päälle. Alkaa pikku hiljaa tajuamaan tuon työn määrän. Huikea juttu kun ei varmuudella osaa sanoa mikä on CGI, mikä nukkea, mikä jotain lavastetta sekä efektiä... taikka oikeaa tulta.

  Ainakin digitaalisessa versiossa on Apple, niin 4K Dolby Vision HDR ja ääniraita Dolby Atmos, Suomi tekstit. Hinta taisi olla 5 euroa. Ekstroja on paljon ja ne ovat kiinnostavia. Dinoihin on todella satsattu. Ehdottomasti yksi kaikkien aikojen elokuvista, jossa tietty näkyy rahan määrä mitä laitettu likoon. Tunnelmaltaa hitusen kauhua, jännitystä ja trillerimäisiä ominaisuuksia. Toki huippu sci-fiähän tämä on.

  Kuvanlaatu on huippu luokkaa, äänet niin ikään erinomaista settiä. Mitä enemmän tiedät elokuvan maailmasta ja dinoista ylipäätään sen parempi. Kirjat kannattaa myös lukea. Suuri kuva-ala herättää leffan henkiin ja ne joilla tilaääni saavat kyllä paljon irti tunnelmasta. Kiinnostavaa mihin jalostettuja dinoja käytetään... toivon että tästä teemasta jatketaan Dominionin kohdalla. En ole Cris Pratt fani millään mittarilla, mutta maailma ja dinot on se syy miksi fanitan ja paljon. Näyttelijät voikin syödä, sillä eivät yllä kolmen ekan elokuvan tasolle.

  Francine elää ja voi hyvin, kiitos siitä.
   
 8. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  41
  Katsoin juuri Disney+ palvelusta Hyvää huomenta, Vietnam elokuvan kuusi kertaa ja oli uskomaton elämys. Uskomattomat äänet ja kuva LG Oledilla. Extroja ei tähän ollut saatavilla, mutta jos katson vielä seitsemännen kerran, niin ehkä elokuva vielä paranee.
   
  Crockett ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 9. terppa666

  terppa666 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  433
  Saadut tykkäykset:
  45
  ZEDin kehujen saattelemana katsoin tuon The last full measuren, olipa hyvä elokuva. Vanhat jäärät veti hienot roolit ja tarinan kuljetus mukavan rauhallinen.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 627
  Saadut tykkäykset:
  690
  Ei ole myöskään hinnalla pilattu cdonissa. Taidan painaa liipasinta.
   
 11. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  34
  tätä en ymmärrä. Kuka on Francine?
   
 12. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 586
  Saadut tykkäykset:
  55
  No francine. Sama tyyppi joka on vähän hukassa terminaattirin kanssa. Mutta hyvin voi esim fast and furisionissa.
   
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 627
  Saadut tykkäykset:
  690
  Älä kysy!
   
  jtvirtanen tykkää tästä.
 14. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 013
  Saadut tykkäykset:
  88
  Ja minä kun muistelin sen olevan tuo kuvassa maassa makaava krokotiilinpoikanen, jota emo hellästi paijaa ja tuulettelee kiduksiaan poikasen henkiinjäämisestä.
  Aikapallolla likkeellä olleet ihmishirviöthän olivat inversion yhteydessä imeytyneet raukan päähän.
  Tuo kuvassa näkyvä koko kotelon täyttävä kohtaushan on lähes suora kopio Nalon Christopherin megaelokuvasta Testudo - The Neten Man, jonka häkellyttävä XAMI-tekniikalla totetutettu kuvaus on parhaimmillaan GoldStarin 10" kuvaputkitelkkarissa, jossa siitä voi nauttia ilman häiritseviä mustia reunoja.
  Ja jottei ihan mene offiin, niin molemmat mestariteokset on tullut nähtyä moneen kertaan eilen.
   
  jtvirtanen tykkää tästä.
 15. Mediggo

  Mediggo Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2021
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  15
  Lost boys eli jatko-osa Reindeer spottingille. Ei oikein iskenyt Lost boys, joten en tule ostamaan dvd muodossa sitä ikinä.
   
 16. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  204
  Saadut tykkäykset:
  34
  Eilen tuli katsottua Mad Max: Fury Road (2015) SubHD:ltä. ****/*****

  Subista huolimatta leffa näytettiin oikealla kuvasuhteella ja erittäin hyvällä kuvanlaadulla. Tom Hardy ja kumppanit olivat vakuuttavia rooleissansa. Leffan tarinan rytmitys/tempo, osittain juoni ja taustamusiikki pitivät (ainakin mut) hyvin otteessaan. Keskivertoa parempi toiminta-viihdepläjäys.
   
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 470
  Saadut tykkäykset:
  252
  Akira (1988) Monien mielestä klassikotason animeleffa mutta kyllähän tässä vähän jo ikä näkyy. Varmasti ollut hieno tapaus 80-luvulla mutta sittemmin on tehty paljon hienompaakin animea. Ei tämä nyt oikein säväyttänyt, mutta tekijöillä on kuitenkin ollut paljon hyviä ideoita kuten se ettei tulevaisuuden maailmaa ole suunniteltu mitenkään överiksi vaan kaikki on tehty niin maltillisesti että tulos näyttää melkeinpä realistiselta vielä tänäänkin. Tapahtumathan sijoittuvat kaukaiseen tulevaisuuteen vuoteen 2019! :cool:
   
 18. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 268
  Saadut tykkäykset:
  283
  Reindeerspotting oli leikkaajan onnistunut elokuva. Sekalaisesta materiaalista koostettu hyvin toimiva "dokkari".
  Lost Boys tuli katsottua kaarnavenemiesten TV2-sarjassa. Ei toimi, Ei oikein mitenkään itsenäisenä elokuvana. Mielestäni näytti joltakin Reindeerspottingin lisämateriaalilta.
   
 19. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  32
  Jupiter Ascending
  [​IMG]

  Nouseva Jupiter
  On se sääli ettei tästä saatu omaa fransinea... kun mukana on kuitenkin monia lempi aiheitani kuten: pyramidit, ihmisten istuttaminen maapallolle, liskoihmiset, scifi/fantasia ylipäätään. Käsikirjoitus on kuitenkin luokkaa "en ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa". Olen sanaton.

  Matrixsin tekijät, nämä Wachowskin sisarrukset taustalla. Tästä oli tarkoitus luoda oma leffasarja esim. Star Warsin tapaan, mutta mielestäni näitä osia ja yksityiskohtia ei ole osattu punoa yhteen. Suuri sääli, niin paljon työtä tähän laitettu. Välillä homma muistuttaa myös Harry Potteria, Sormusten herroja, tähtien sotaa, star trekiä... ja jotain uniikkia, mutta se on jäänyt sivuun koska homma on aivan järjetöntä. Silti yksi suurista helmistä omassa leffakirjastossani:
   
 20. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Night Hunter.

  Kun valtaosa leffasta on katsojan päänsisäistä taistelua siitä, jatkaako.
  Kun leffan "twisti" on kopioitu sadasta aiemmasta leffasta.

  Olihan tässä Ben Kingsley.

  1/5