Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  Tremors (1990)

  Arrow ei pettänyt tälläkään kertaa. Edellisen sinireiskan dnr-vahashow on poissa, tilalla skarppia 4K-kuvaa ja filmiraetta. Pirusti extroja ja muuta lisätauhkaa, julkka, lobbycardeja ja kirjanen. Hintansa väärtti ostos jälleen. Ja leffahan on edelleen mitä mainioin hirviörymistely.
   
 2. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 921
  Saadut tykkäykset:
  310
  Jouluaaton pakollinen elokuva elämys ja roska-arvoihin nojaavan genrensä kulmakivi, jonka sisältö (tai paremmin sen puute) saa kirkassilmä silkohapsiaan ja perinteitään vaalivat glögihöyryiset vanhemmat paskomaan lumipalloja juhlapyhä toisensa perään, kun lapsuuden traumojen ruokkima Coca~Colan punainen pukki pimahtaa ja pian muillakin kuin Petteri-Porolla on punaista nenässä. Murhanhimoisen risuparran rekiretkellä niin tuhmat kuin tyhmätkin saavat ansionsa mukaan, ja kiltimpiäkin koetellaan koko keston edestä. Pienistä pakkasen puremista huolimatta hienosti hyödynnetty käsivarakamera, verihurmeiset shokkitehosteet ja tehokkaan ekspressiivinen syntetisaattorisovitus osaltaan viimeistelevät raskaan kuvarakeen riemujuhlan. Syvempää analyysiä tuntuu turhalta tonkia, ja helvetti, kuka edes haluaisi? Tästä on tarkoitus nauttia sata lasissa ilman, että yhdenkään anusvisvaisen mielensäpahoittajan itsekeskeinen kitinä kantaisi takarivia kauemmas.

  [​IMG]
   
 3. testudo80

  testudo80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  22
  - Batman vs Superman: Dawn of Justice (2016)
  - Justice League (2017)
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Hiljennyin vakavien asioiden äärelle pyhäpäivän kunniaksi ja katsoin David Attenborough: A Life on Our Planet -dokumentin ja epäilemattä Attenborough-etukäteistestamenttielokuvan.
  Taattua brittikamaa laadun puolesta. Hieno tarina miehestä, luonnosta ja asioiden välittämisestä suurelle yleisölle. Paha sanoa, onko tuo ihmisten vaikutus luontoon noin voimakas kuin annetaan ymmärtää, mutta onneksi elokuva päättyy Sir Davidin itsensä sanomiin toivokkaisiin toivotuksiin. Aina voi mennä parempaan suuntaan niin kuin nyt olemme menossa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.12.2020
 5. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 987
  Saadut tykkäykset:
  68
  Flatliners (2017)
  Olen nähnyt huonoja elokuvia. Tämä ei ollut sellainen.

  Vaikka kyseessä on "turha uudelleen filmatisointi" jonkun kriitikon mielestä, niin ei se ole mikään syy olla arvostelematta sitä ihan omana itsenäisenä elokuvanaan. Moni on lytännyt elokuvan pelkästään siksi että joku muu teki tuosta jo version aiemmin. Huono syy lytätä, niin on tehty monesta muustakin elokuvasta, eikä se ole ennenkään ollut mikään kunnollinen syy tuomita tuotosta.

  Eihän tuo mikään kuolematon mestariteos ole, mutta aivan riittävän eheä kokonaisuus kuitenkin. Henkilöiden taustoja availtiin melko vähän mutta kuitenkin riittävästi. Tykkäsin siis leffasta melko runsaasti. Se saattaa toki vaikuttaa että alla on pisin mahdollinen "oppimäärä" sarjasta "ER", ja "Casualty" on myös jo Nelosen ajoilta tuttu. Greg Housen seikkailuista puhumattakaan... Mutta tämä leffa ei kuitenkaan yrittänyt olla ehdottoman realistinen lääkäridraama, sen verran oli kauhuleffaelementtejäkin mukana

  Mutta omasta mielestäni ihan objektiivisestikin, siis ilman edellä mainittuja ennakkoasenteisiin vaikuttavia seikkoja, arvioituna tämä oli erittäin OK leffa, joskin kategorisointia ja genreä pitää hiukan miettiä... ***½/*****.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2020
 6. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 309
  Saadut tykkäykset:
  203
  Ingrid Goes West (2017) Aika perustasoinen indie-draamakomedia stalkerista (Aubrey Plaza) joka hakeutuu instagramista bongaamansa naisen (Elizabeth Olsen) seuraan yms yms... juonesta ei kannata sen enempää sanoa mutta ihan kiva oli. 3,5/5

  Le Grand Bleu - Suuri Sininen (1988) Luc Bessonin mestariteos, ja varmaankin tuttu plazalaisille joten eipä tästä enempää, monta kertaa on tullut katsottua ja aina kolahtaa... 10/5
   
 7. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 921
  Saadut tykkäykset:
  310
  Ja tästähän kelpaa vain paras: 168 min. ohjaajan versio alkuperäisellä Englanti-Ranska-Italia -ääniraidalla.
   
 8. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 374
  Saadut tykkäykset:
  27
  Pixarin Soul oli hiton hyvä, tosin ei enää oikein edes leikkinyt olevansa lastenelokuva. *****.
   
 9. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  203
  Jussi Pussi (1970)
  https://www.imdb.com/title/tt0134753/

  Oli tallentunut Maxivisionin poksin tallennuksiin.
  Loiri seikkailee osin yliopistomaailmassa lukuisien eri-ikäisten senaikaisten naistähtösten kanssa, keskittyen kuitenkin eniten ihanaan Leena Brusiniin.
  2/5

  T: Vesku
   
 10. testudo80

  testudo80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  22
  Beauty and the Beast (2017)
  [​IMG]
  Apple TV: 4K - Dolby Vision - Dolby Atmos

  Kuvanlaatu on erinomaista. Parempaa kuin aikaisempi Cinderella (2015). Hyvällä äänentoistolla saa kaiken irti noin 3 tilanteessa, jotka menee yhteislauluksi. Tuo sopii yllättävän hyvin leffan tunnelmaan. CGI hirviö on tehty hyvin, se ei häiritse vaan päinvastoin istuu hienosti osaksi fantasiamaailmaa.

  Elokuva oli taannoin tarjouksessa kuten moni muu Disneyn LIVE-ACTION-MOVIE ja keräilijät varmasti nappasivatkin tämän talteen. Erityismaininta menee puvustukseen ja lavastukseen. Värimaailma on uskomattoman hieno kuten myös Cinderellassa. Tuli on tehty hienosti ja luo tunnelmaa. Hämärässä huoneessa katsottuna, öinen pimeä, suorastaan jää kylmä metsä luo tunnelmaa. Talvi. Kylmyys tulee kotisohvalle asti.

  Pääosa on ok tasoa. Mielestäni Cinderellan pääosa sopii sinne kaunotar kategoriaan paremmin. Kun Hirviön Kaunotar vaikuttaa lähinnä naapuri talon pikku tyttöseltä. Suurempaa roolia ottaa tämä raivostuttava naisten mies Jack Gaston. Viihdyttävää 4/5 menoa, toisaalta satutarinana miksei ihan jopa viisikin tähteä molemmille.

  Beauty and the Beast (2017)
  [​IMG]

  Cinderellan pääosa on mielestäni loistava. Äitipuoli aidosti ilkeä, muiden jäädessä täydellisesti sivuosaan. CGI on tehty ihan mukavasti sekin. Hiiristä lintuihin. Värimaailma suorastaan räjähtää loistoonsa prinsessan saapuessa linnan juhliin kultaisilla vankkureillaan.

  Molemmista elokuvista löytyy luovuutta, fantasiaa, upeaa puvustusta, jännittävää lavastusta ja ennen kaikkea tunnelmaa. Sadun tuntua. Molemmat olivat alennuksessa noin 5 €. 4K + kaikki herkut. Suomi teksteistä, ekstroihin, Dolby Vision HDR kuvasta Dolby Atmos tilaääneen.

  huom. jos haluat Apple TV valikossa suoraan elokuvan ekstroihin niin klikkaa elokuvan oman sivun kohdalla sinistä linkkiä, laatikkoa, jossa lukee iTunes Extras.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.01.2021
 11. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 987
  Saadut tykkäykset:
  68
  Lions for Lambs (2007)
  Ihan hienoja ja melko vakuuttavia näyttelijäsuorituksia ja fiksun oloisia keskusteluita, välillä myöskin jänniä sotatoimia jotta asiat joista höpistiin saatiin ikäänkuin konkretisoitua. En silti tosiaankaan oikein ymmärtänyt että mitä tuossa oikeastaan haluttiin kertoa ja välittää katsojalle. Jäi siis jotenkin vajaaksi tuo leffa eikä jutun juoni johtanut mielestäni oikein mihinkään kovin merkittävään ratkaisuun.

  Noh, tulipahan tuokin NelonenHD -tallenne vihdoin katsottua, ja samalla katseltua näkymiä Washingtonista silloin kun siellä vielä oli vähän rauhallisempaa. **½/*****
   
 12. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 914
  Saadut tykkäykset:
  410
  Naked Lunch
  Tullu tätä vuosien varrella yritettyä katsella muutamaankin kertaan, mutta aina jäänyt kesken aika aikaisessa vaiheessa. En oo vaan ikinä päässyt elokuvan maailmaan sisään, ja sit kun ei oo ikinä ollu suomisubeja käytettävissä, niin sitä on pistänyt vähän senkin piikkiin, kun ei ole mitään ymmärtänyt.

  No nyt tuli viimeinen katseltua elokuva loppuun asti, kun oli tarjolla hienoa HD-kuvaa ja tietenkin ne kauan kaivatut suomisubit. Ja en mä vittu ymmärtänyt tästä vieläkään mitään!

  Tykkään kyllä kovasti leffan ilmeestä ja näyttelijöistä. Erikoisefektitikin ovat mielestäni onnistuneen omalaatuisia, mutta hemmetti se juoni. En vaan ymmärrä mistä se oikein kertoo ja mitä sillä yritetään oikein sanoa.

  Ehkä oudoin leffa minkä oon ikinä katsonut, mutta ei tätä huonoksikaan voi sanoa. Jotenkin jäi kuitenkin mieleen kutittelemaan. Ehkä joskus vielä tämä minulle aukeaa...
   
 13. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  203
  Air Strike (2018)
  https://www.imdb.com/title/tt4743226/
  Tuommoinen kalkkuna tuli zoomattua, kun oli Maxivisioniin tallentunut Subilta lineaaritöllön puolelta.
  Kyseessä todellakin on kalkkuna, kiinalaisittain, lyhyesti kaikki kiinalaiset on hyviä ja kaikki japsit pahoja.
  Japanilaisilla on ehkävähän liioteltuja pommeja ja muutenkin realismi loistaa poissaolollaan.
  1/5 yrityksestä ja erikoistehosteista nimenomaan pensan käytöstä, kun en paikallista elokuvamakua tunne

  T: Vesku
   
 14. Soni85

  Soni85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  16
  Katsoin eilen iltana (tosin vain puolesta välistä loppuun) samaa leffaa SubHD:ltä ja ihmettelin itsekin ihan samoja seikkoja leffasta. Plussaa voi antaa tämän leffan kohdalla erittäin hyvästä kuvanlaadusta, kun yleensä näissä NelonenHD, TV5HD, SubHD ym. -kanavilla kuvanlaatu on jotain perus DVD:n tasoa.
   
 15. testudo80

  testudo80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tuli hankittua KEF LSX kaiuttimet ja KEF Kube 8b subwoofer. Pohdin hyviä leffoja testata äänimaailmaa, jytinää, tärinää...

  SW9 the Rise of Skywalker ... wau! Kohtaus jossa Kylo Ren saapuu Keisari Palpatinen luo ensikertaa... en voi sanoin kuvailla tuota keisarin ääntä, efektejä siinä ympärillä. Leffasta tosiaan löytyy lukuisia muitakin H-hetkiä. Subbari tekee ihmeitä äänimaailmalle.

  Selkeästi suurelle ruudulle tehty elokuva. 65" tuumaa tuntuu onnettoman pieneltä.

  ...

  Toinen oli sitten Transformers 5, tämä uusin "viimeinen ritari" ... subbaria kuritetaan armotta. Itse leffa on täysin sekopäinen kuvaus, joka saa epäilemään Miechael Bayn mielenterveyttä. Varsinkin kun katsoo elokuvan ekstrat, jossa mies on aivan täpinöissä Transformerseista.

  Viihdyn kuitenkin näiden hienosti tehtyjen kohtausten parissa oikein hyvin.
   
 16. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 309
  Saadut tykkäykset:
  203
  Cracks (Viattomuuden uhrit, 2009) Englantilaiseen tyttökouluun vuonna 1934 sijoitettua draamaa voisi kuvitella tytöille suunnatuksi mutta kyllä tämä kertomus on selvästi kaikille tarkoitettu, paitsi perheen pienimmille. Koululaisten ja opettajien rutinoitunut elämä menee säröille kun sinne saapuu uusi oppilas Espanjasta, ja lopputulos on vähintäänkin dramaattinen.
  Pääosissa Eva Green, Juno Temple, Maria Valverde ja Imogen Poots. 4/5
   
 17. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  203
  Juice
  Tulihan tämäkin vihdoin katsottua Nelosen tallenteena.
  Muuten hyvä, mutta Mikko Alatalon esittäjä ei oikein sopinut mielestäni osaansa.
  3/5

  T: Vesku
   
 18. Pulse+

  Pulse+ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  529
  Saadut tykkäykset:
  33
  Sunnuntain draamaksi valikoitui Paul Danon esikoisohjaus Wildlife. Pääosissa loistavat Carey Mulligan ja Jake Gyllenhaal, mutta parempiakin draamaleffoja on kyllä tehty, 3/5. Elokuvaa kertoo 1960-luvun perhekriisistä hienoissa Montanan maisemissa.

  Katsottu Critererionin Blu-rayltä, jossa kuvanlaatu 10/10. Ihmeellistä, ettei tällainen leffa saa julkaisijaa pohjoismaissa ja muistaakseni muuallakin Euroopassa oli saatavilla vain brittipainos ilman tekstejä. Extroja katsomalla kävi ilmi, että elokuva perustuu Richard Fordin suomennettuunkin romaaniin Roihu. Ehkä se joskus päätyy luettavaksi.
   
 19. Calenius

  Calenius Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2010
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  19
  No näillä saate sanoilla vihdoin otin Prismasta mukaan steelbookin 7 eurolla, aikasemmin en ole uskaltanut ostaa haukkuen takia.

  Pitkästä aikaa sain lykättyä perhe-aikaa taka-alalle ja katsoin viikonloppuna jopa 3 leffaa. Tenet, invisible man ja Terminator 2 3D. Ihan maukas viikonloppu oli, Tenet oli hyvä pätkä eikä läheskään niin sekava mitä juttujen perusteella odotin, invisible man oli myös loppujen lopuksi ihan ok, vaikka alussa muutama asia ottikin päähän. T2 3D oli hienosti tehty konversio ja sopi leffaan hienosti, tykkäsin paljon!
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  203
  Olavi Virta (2018)
  https://www.imdb.com/title/tt5822154/
  Tuli katsottua töllötallenteena Maxivisionilta.
  Ansiokkaasti leffan aihe on äänessä ja pääosan esittäjä aukoo suuta.
  Traagisehko kohtalo ja epätasainen leffa, jossa Loirokin käväisee kaatumassa.
  2.5/5

  T: Vesku