Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  6 Underground, enpä oo vähään aikaan katsellutkaan näin heikkoa A-budjetilla tehtyä toimintaleffaa.

  1/5
   
  sokka tykkää tästä.
 2. sokka

  sokka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 768
  Saadut tykkäykset:
  318
  Jep. Oli kyllä melkoista roskaa. Samat pinnat.
   
 3. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  6 482
  Saadut tykkäykset:
  1 221
  Katselin yhden trailerin ja ajattelin, että eihän se itse elokuva voi olla noin huono?
   
 4. nugent

  nugent Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  194
  No ei se mikään mahtava elokuva ole. Ehkä semmoinen 6/10 olisi oma arvosana. Kertakäyttökamaa. Viikonloppuna kaljoissa volumet täysillä aivot narikkaan niin siihen se sopii.
   
 5. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 759
  Saadut tykkäykset:
  486
 6. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 993
  Saadut tykkäykset:
  264
  Kummituskopla (1996) (https://www.imdb.com/title/tt0116365/) johan oli elokuva. Ihan ihme menoa. No ei tarvitse uudestaan katsoa ja melkein jäi keskenkin. Ehkä tämä kannattaa katsoa, ehkä ei.
   
 7. Mastema

  Mastema Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Peter Jacksonin parhaita, Jeffrey Combs on tässä(kin) nerokas.

  Tuli katsottua 3 From Hell, Rob Zombien Firefly-trilogian kolmas osa. Aika tarpeeton tekele kaikenkaikkiaan. Sid Haigin valitettava kuolema, ja siitä johtuva Captain Spaudingin puuttuminen elokuvasta oli paha isku, ja vaikka Otis olikin taas ihan hyvä ei hän yksinään elokuvaa kanna. Baby Fireflystä ei edes tarvinne mainita, kokolailla sietämätön hahmo muutamaa valopilkkua lukuunottamatta. Richard Brake teki ihan hyvää duunia Foxy Coltranena, muttei hahmona valitettavasti pärjää Spauldingille millään tasolla.

  Pettymyshän tämä oli kokonaisuutena, mutta pari viihdyttävää jaksoa oli onneksi mukaan saatu.
   
 8. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 588
  Saadut tykkäykset:
  216
  Katselinpa vaihteeksi hiukan vanhemman leffan eli Tigerlandin. En ole ihan varma mistä se oikeastaan kertoi eli mikä sen sanoma oli ohjaajan ja käsikirjoittajan mielessä ollut, mutta silti ihan OK "melkein sotaelokuva" tuo oli. Herätti ajatuksia ja kysymyksiä sodasta ja lähinnä siihen pakolla joutumisesta, ja toisaalta siitä että miksi joku pöljä haluaa vapaaehtoisena sotimaan.***/*****.

  Se kysymys ainakin nousi esiin, että miksi ihmeessä tämän foorumin kyseiseen leffaan liittyvät ketjut on arkistoitu ja lukittu:

  https://www.dvdplaza.fi/threads/tigerland.5341/
  https://www.dvdplaza.fi/threads/tigerland-sotaleffa-mikäh.8321/

  Onkohan muidenkin vanhempien elokuvien threadit dumpattu?
   
 9. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 588
  Saadut tykkäykset:
  216
  Tulipa katsottua Richard III Yle TeemaHD- tallenteena. Mitä siis juuri näin? Olihan tuo nyt ihan silkkaa p*sk*a koko jäykistely ja pokkurointi, mutta jostain syystä kuitenkin sinnittelin ja sain sen kokonaan kahlattua läpi. Miksi? Vaikka kuinka olisi korkeakulttuuriin nojautuva ja Shakespearen teksteihin perustuva teos, niin melkoista tuubaa joka tapauksessa. Tai sitten en vain ymmärrä taiteen päälle.**/*****. Pari tähteä, koska mukana oli niin monta jo suurta tai tuohon aikaan nousevaa tähteä..
   
 10. opelman

  opelman Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 649
  Saadut tykkäykset:
  64
  Anon. Oli sen verran netokas elokuva että olin ehkä katsonut ennenkin, mutta mitään en muistanut. Silti.
   
 11. Pulse+

  Pulse+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  634
  Saadut tykkäykset:
  98
  Sunnuntain draamaleffoina Like Crazy (2011) ja Breathe In (2013). Molemmat tuli ostettua Felicity Jonesin vuoksi, eikä hän kummassakaan pettänyt. Like Crazyssä saa ihastella myös Jennifer Lawrencea, mutta hänellä on melko pieni rooli ja sitäkin vähemmän vuorosanoja. Kohtalaisia draamaleffoja kuitenkin molemmat.

  Breathe In blu-ray ei sisällä edes enkkutekstityksiä, mikä vaikeutti seuraamista.
   
 12. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 525
  Saadut tykkäykset:
  87
  ^ Sama vika, Felicityn fanina hankin reiskat noista. Ainakin Chalet Girliä ja Cemetery Junctionia voin suositella lämpimästi, jos puuttuvat kokoelmasta.

  Tosin fanitukseni taso laski ankarasti tuossa joulukuussa, kun kuulin suosikkini perheenlisäyksestä. Hieno asia niille, mutta en henk koht pidä raskaina olevia naisia lainkaan kuumina :D:(
   
 13. Vole

  Vole Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Katsoin DC:n sarjakuviin perustuvan viime vuonna ilmestyneen Shazam! -elokuvan. Olin kuullut kehuja elokuvasta ja lähtökohdin se vaikutti ihan hauskalta ja erilaiselta. Fiilis elokuvasta sen nähtyäni oli ihan ok ja hieman pettynyt odotuksiin nähden.

  Ideana se, että teini-ikäinen poika voi halutessaan muuttua supersankariksi on erilainen, mutta en tiedä eroaako se hirveästi Spidermanista, joka on myös teinipojan supersankari-identiteetti, Billy on vain hieman Peter Parkeria nuorempi ja siten lapsellisempi. Billyn tarina on surullinen ja empatiaa herättävä ja siten mielenkiintoinen seurattava. Supersankarileffaksi tässä on aineksia ja oikeastaan olisin miltei mieluummin seurannut vaan kuinka Billy oppii ottamaan vastuuta, etsii kadonnutta äitiään ja miten hän yrittää sopeutua uuteen perheeseensä, mutta genren tyypilliseen tyyliin mukaan piti änkeä pahis, mikä oli elokuvan tylsin osa. Mark Strong on rutinoitunut esittämään konnia ja hän hoitaa hommansa kunnialla, joskin hahmo ei ole kovin kummoinen.

  Olisin toivonut, että Billyn ja pahiksen (jonka nimeä en edes muista) välillä olisi ollut enemmän keskustelua elämänvalinnoista samanlaisiin lähtökohtiin peilaten, mutta nyt asia ohitettiin lähes täysin. Lopun taistelu näiden kahden välillä tuntui kestävän aivan liian kauan ja vaikutti siltä, että tekijöillä oli paljon ideoita, joita ei haluttu leikata pois. Olisin hyvin pärjännyt ilman tappeluita, jotka olivat tylsää seurattavaa. Vitsit eivät kohdallani toimineet juuri lainkaan ja mukana oli paljon supersankarileffojen kliseille naureskeltua, mikä on jo vähän kulunutta mielestäni. Veikkaan, että en ole enää kohdeyleisöä niin ehkä nuo vitsit eivät olleet tarkoitettu minulle.

  Tässä elokuvassa oli ainekset olla raikas ja hauska genrensä elokuva, mutta etenkin loppu laahaa liian pitkään ja käsikirjoitusvaiheessa olisi pitänyt leikata asioita enemmän. Editointivaiheessakin olisi vielä pystynyt leikkaamaan joitakin juttuja pois. Eniten olisin halunnut tietenkin leikata turhaa pahisjuonta ja keskittynyt Billyyn, mutta eihän sellaista olisi tämmöisessä valtavirran DC-elokuvassa voinut tehdä. Kaikenkaikkiaan ihan ok elokuva, joka ei ärsytä, mutta jätti minut kaipaamaan muutoksia.
   
 14. Valentino

  Valentino Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  Vähäeleinen kreikkalainen Tarjoilija oli piristävävää vaihtelua nykyisessä jenkkielokuvien tulvassa. Siitä tulee mieleen Jim Jarmuschin, Atom Egoyanin (etenkin Exotica) ja Kaurismäen elokuvat.

  Elokuvaa ei voi suositella niille, jotka ovat tottuneet mäiskeeseen ja paukkeeseen, vaikka siinäkin nähtiin tosin pari murhaa. Käyttääkseni Leonard Maltinin tv-elokuvien arvosanoja: above average.
   
 15. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 588
  Saadut tykkäykset:
  216
  MIB International. Odotin arvostelujen perusteella paljon huonompaa elokuvakokemusta, mutta petyin. Olihan tämä milteipä kohtuullisen kehnon kelvollinen. 2,5 tähteä ihan helposti, ***/***** tekee hiukan tiukkaa. Eskapismi saattaa tällä kertaa auttaa, korona ei tullut kertaakaan mieleen tuota katsottaessa.
   
 16. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  688
  Saadut tykkäykset:
  262
  The Machine (2013)
  Pisteitä 3/5

  Venytti kauheasti oman "suspension of disbelief" kykenemisen rajoja, tarinan ydin tuntui vain huonolta Ex Machina (2014) versiolta, vaikka onkin tehty sitä aiemmin. Kyllähän tuon viihteenä katsoi, muttei juuri houkuttele pohtimaan jälkikäteen.
   
 17. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 759
  Saadut tykkäykset:
  486
  The Great Wall (2016)
  Tulipahan tuokin katsottua, kun oli Maxivisionin levynkulmalle tallentunut Viitoselta.
  Perinteinen seikkailuleffa hyvässä ja pahassa.
  Kiinalaisia ainakin riitti örkkiliskojen ohella ja juoni oli aika perinteinen.
  3/5

  T: Vesku
   
 18. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  4 232
  Saadut tykkäykset:
  1 035
  Alkuperäisen Manaajan käsikirjoittajan ja tuottajan, 2017 menehtyneen William Peter Blattyn järjestyksessään toinen, ja samalla viimeiseksi jäänyt ohjaustyö, on genressään ehkä aliarvostetuimpia filmauksia suuren yleisön silmissä (näiden tappioksi), mutta myös kovia kokenut tuotanto Amerikkalaisen elokuvan saralla, ja samalla tekijänsä ehdottomasti suurimpia saavutuksia.

  Kyseessä on kiistatta yksi parhaita filmauksia (nyky)kauhuelokuvasta puhuttaessa, ja aivan erityisesti määriteltäessä esitettävien tapahtumien tehostamista kuvasommittelun symboliikalla, tyylikkäitten värivalintojen, huolella hyödynnettyjen kuvauskohteitten, lavastuksen ja vaikuttavan valaistuksen graafista korostusta vasten vakuuttavaa roolitusta, jota iholle pyrkivä henkilöohjaus osaltaan tukee alleviivaamalla näiden merkitystä, kerronnan tai rytmityksen kuitenkaan kärsimättä. Tässä yhteydessä huomionarvoiseksi nousee kameratyö sen koko käyttöskaalaltaan, joka on ajoittain suorastaan ihastusta herättävää, ja jonka staattisilla otoksilla ohjaaja antaa kuville riittävästi aikaa olla esillä ilman illuusion särkevää kiirettä myös puolilähikuvan voimaa hyödynnettäessä.

  Elokuva on edustanut jo kolmen vuosikymmenen ajan sen monen kirjavalle fanimäärälle esikuvansa ainoaa oikeaa jatko-osaa --- syystäkin.  [​IMG]


  Edit. Trailer.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2020
 19. LivingPoet

  LivingPoet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  1
  Dvd:ltä Räyhä-Ralf (mukava videopeliaiheinen piirretty) ja Tahraton mieli (ei ollukaan ahdistava; hyvä juttu), tuli Päiväni murmelina mieleen ja oon tosi monta Jim Carrey-leffaa nähny ja tää oli vakavammasta päästä niitä eli ei mielestäni komedia, kuten kansissa luki vaan draama ja aika nyrjähtänyt sellainen.
  Areenasta: Miami (samantyyppinen kuin Erottamattomat-leffa eli kotimainen ja sukulaiset tapaavat pitkän tauon jälkeen ja toinen tyyppi rock ja toinen nörtti). Miami alkoi suureellisesti, mutta loppua kohten laimeni Suomi-synkistelyksi ja oli sekava.
  Areenasta Marja (Turkan oppilaiden tähdittämä leffa 1970-luvusta ja sisarussuhteista). Oli kyllä aika paljon mulle tota Brechtin vieraannuttamisefektiä, ku miltei jokainen näyttelijä oli tuttu (eli tiedostin koko ajan kattovani fiktiota). Ei täyspitkä (48 min)
   
 20. Valentino

  Valentino Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  43
  ”Trilleriksi” mainittu Personal Shopper oli melko tyhjänpäiväinen tekele. Elokuvan ainoa jännittävä kohta oli, kun kristallikruunu helisi itsestään päähenkilön velipoikavainaan talossa.

  Harvassa elokuvassa lähetetään yhtä paljon tekstiviestejä, ja sen loppupuolella paljastui, mitä elokuvan nimi tarkoittaa. Loppu oli hieman mystinen.

  Vaikka tätä ei olisi tehtykään, elokuvamaailma ei olisi yhtään köyhempi.