Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Yleistä elokuvista' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 797
  Saadut tykkäykset:
  149
  The First Man

  Neil Armstrongista kertova elokuva jonka pääosaa esitti Ryan Gosling. Gosling veti roolin tuttuun tapaan yhdellä ilmeellä, mikä alkaa hiukan ärsyttämään. Drive, Only God Forgives, Place Beyond the Pines ym ja nyt First Man, samat manooverit eri hahmoilla. Hyvä leffahan tämä oli ja visuaalisesti hieno. Muut hahmot jäivät paperinohuiksi kaiken keskittyessä Armstrongin hahmoon.

  3/5
   
 2. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2004
  Viestejä:
  10 716
  Saadut tykkäykset:
  331
  Triple Frontier (Netflix)

  Tätä leffaa tuli Netflixin puolelta vähän odoteltua. Nimekäs näyttelijäkaarti, lupaava ohjaaja, oscar-tason käsikirjoittaja ja tuotantopuolelta löytyy vielä Kathryn Bigelown tasoista ammattilaista. Juonikuvauskin vaikutti tosi lupaavalta ja hyvin leffa alkaakin. Metallica soi ja hahmot esitellään sujuvasti, samoin tuleva ryöstökeikka, minkä pystyvät vain ammattilaiset täydellisti suorittamaan. Mutta sitten kun päästään itse asiaan, niin hahmot muuttuvat hetkessä kovista ammattilaisista täysin amatööreiksi. Ammuskellaan jalkoihin ja keskitytään pelkkiin rahoihin vaikka päävihulainen on vielä löytämättä, muutenkin leffassa on todella paljon tyhmyyksiä mitä nyt ei jaksa luetella. Jotenkin leffa ei myöskään lähde missään vaiheessa kunnolla lentoon vaikka aineksia suureenkiin seikkailuun olisi ollut, tarina laahaa kuin ylipainoin helikopteri eikä kaikki näyttelijätkään tunnu olevan oikein messissä. Varsinkin Affleck on jotenkin todella flekmaattinen paikoitellen. Hunnam oli perushyvä itsensä. Onneksi Isaac leffan dynamona piti homman kasassa lahjoillaan ja karismallaan. Tässä olis kyllä ollut pienellä viilauksella aineksia vaikka mihin. Ihan viihdyttävä leffa kuitenkin oli ei siinä mitään, odotukset olivat vaan liian kovat. Loppuun saatiin sentään pieni kiva käänne jonka jälkeen pamahti Metallican Orion-biisi soimaan, se jätti leffasta kuitenkin hyvän jälkimaun.

  **
  ½

  Rupesin miettimään, että onko Metallican biisejä kuultu ennen leffoissa, itselle ei ainakaan tullut yhtään mieleen. Tässä soi alussa For whom the bell tolls ja lopussa jo mainittu Orion. Muutenkin leffassa kuullaan muitakin hyviä biisejä, Netflixillä on millä mällätä!
   
 3. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  39
  The Big Shortissa Bale vetää Metallicaa.
   
  Professional tykkää tästä.
 4. Mikkeli13

  Mikkeli13 Active Member

  Liittynyt:
  16.06.2008
  Viestejä:
  495
  Saadut tykkäykset:
  70
  X-Men: Apocalypse (tietenkin "Four Horsemen") sekä Zombieland (tässäkin alussa soi tuo "For Whom the Bell Tolls").
   
  Professional tykkää tästä.
 5. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 802
  Saadut tykkäykset:
  120
 6. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 952
  Saadut tykkäykset:
  93
  Mua ei Ryanin ilmeetötmyys niin paljoa haitannut, vaikka kieltämättä nuo mainitut leffat kävi mielessä. Hyvä tarina, näyttävä leffa ja mielenkiintoinen aihe. 4/5.
   
 7. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 797
  Saadut tykkäykset:
  149
  Yksi intensiivisimmistä aluista missään elokuvasta miesmuistiin. Testipiloteilla täytyy kyllä olla rautaiset pallit.....
   
  Pazze tykkää tästä.
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 709
  Saadut tykkäykset:
  204
  Jokaista katsomaansa leffaa ei jaksa täällä listata, mutta mainitaan Brian De Palman Carrie, joka tuli katseltua Blu-ray:tä. Olen tuon leffan kerran nähnyt telkusta kauan sitten, eikä se silloin tehnyt erityistä vaikutusta, mutta nyt kolahti aika lujaa. Kyseessähän on oikeastaan draama-elokuva, jossa on synkkä taustavire ja täysimittainen kauhuelokuvan loppu. Elokuvassa on järkyttävän hyvä näyttelijäkaarti siinä mielessä, että joka roolissa on juuri oikea näyttelijä ja leffan näyttelijäsuoritukset ovat kauttaaltaan rautaa. Leffassa on aika voimakkaat American Graffiti -vaikutteet, mutta eipä haittaa. Eli Carrie yllätti positiivisesti ja osoittautui muistikuvia paljon paremmaksi. Pino Donaggion musiikki toimii hienosti. Jos jostain pitäisi napista, niin lopun "talo luhistuu maan sisään", joka on ehkä vähän turhan "Poltergeist-mainen" ratkaisu. Talohan olisi voinut palaa maan tasalle kaikista niistä kynttilöistä ja asukkaat siinä mukana.
   
 9. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 691
  Saadut tykkäykset:
  19
  Periaatteessa visuaalisesti hieno leffa, mutta paikoitellen aika huono esim. UHD-toiston esittelyyn: Taiteellisena ratkaisuna sekalainen ja rakeisen puoleinen kuvaformaatti voi olla perusteltu, mutta on se jotenkin hassua kun kuva on välillä aivan sikamaisen tarkkaa IMAX-materiaalia ja välillä sitten taas utuisen rakeista mukafilmiä.

  Elokuva itsessään oli varsin onnistunut, vaikka Apollo 11 -osuutta olisikin voinut olla mielestäni enemmän. Mutta koska leffa kertoi Neil-nimisestä hepusta ja hänen tuntemuksistaan ja vasta toissijaisesti USA:n avaruusohjelmasta, niin kaippa se oli ihan ok noinkin. Trump ei tainnut ymmärtää tuota laisinkaan. ****/*****
   
 10. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 802
  Saadut tykkäykset:
  120