Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Alaston kaupunki (The Naked City)
  Nainen murhataan, syyllistä etsitään. Kerronnaltaan elokuvaa on pidetty tv:n poliisisarjojen edeltäjänä. Hahmovetoisuuden sijaan itse selvitysprosessi on etualalla. Mukana on paljon kivaa kuvaa New Yorkista, tuottajan kertojaääni hieman häiritsee, varsinkin alun katsojaa aliarvioiva selittely. Ratkaisu vaikuttaa studion vaatimukselta uudenlaisen formaatin pelossa.
  :):):)½

  Footnote (Hearat Shulayim)
  Talmudintutkija on jäänyt urallaan ilman arvostusta, kevyempää tutkimusta suorittava poika sen sijaan kerää kunniaa osakseen. Elokuvan huumorista tulee vahvasti mieleen Coenin veljesten mainio A Serious Man. Samanlaisissa juutalaisen velvoitteen ja kärsimyksen linjoissa tässä liikutaan.
  :):):)½

  In the Electric Mist
  Suolta löytyy naisen ruumis, myöhemmin kahlehdittu luurankokin. Tämä tarjoaa juurevaa New Orleans -menoa ja Tommy Lee Jones on mies paikallaan tällaisissa poliisirooleissa. Vähän hajanaiseksi haahuiluksi elokuva kuitenkin jää.
  :):):)

  Rakkautta Detroitissa (The Giant Mechanical Man)
  Kadunvarsimiimikko ja työttömäksi jäänyt tuuraaja kamppailevat tahoillaan elämän velvoitteiden kanssa. Elokuva on niin malliesimerkki jenkki-indiestä kaikkine kuvakulmineen ja musiikkeineen, että se aiheuttaa jo tahatonta huumoria. Siitäkin huolimatta viihdyttävä suhdevääntö monella tv:stä tutulla naamalla.
  :):):)½
   
 2. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  The Wackness
  Koulu päättyy ja poika viettää kesäänsä New Yorkissa pilveä diilaten ja psykiatrinsa kanssa hengaillen. Kepeä hengailuelokuva tämä onkin asiaan sopivalla 90-luvun alkupuolen rap-valikoimalla höystettynä. Ben Kingsleyltä hyvä roolisuoritus tälläkin kertaa, pääroolin Josh Peck on vähän pliisu ilmestys.
  :):):)

  Batman
  Se oikea Batman-elokuva. Kömpelyydet on helppo antaa anteeksi kiitos älyvapaan huumorin. Pommille sopivan paikan etsiminen on komediakultaa.
  :):):)+
   
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 958
  Saadut tykkäykset:
  292
  Jayne Mansfield's Car
  Miellyttävän "nyrjähtänyt" henkilögalleria.
  Alkuun sitä vähän ihmettelee, miksi tällaisia tehdään, mutta rautainen näyttelijäkaarti pelastaa.
  3,5/5

  T: Vesku
   
 4. Andrei3000

  Andrei3000 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2009
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  2
  Space Battleship Yamato (2010) BD
  Ihmiskunnan viimeinen toivo, taisteluristeilijä Yamato lähtee humanoidien hyökkäyksessä saastuneesta maasta etsimään säteilyn neutralisoivaa artefaktia planeetta Iskanderilta joka sijaitsee Linnunradan seuralaisgalaksissa, suuressa Magellanin pilvessä. Ilkeä Gamilas-rotu kuitenkin seuraa perässä ja lopullinen taisto on edessä.
  Visuaalisesti loisteliasta settiä A-luokan tehosteilla ja näyttelypuolella meno luonnollisesti pakottamattoman innostunutta kuten aasialaisissa leffoissa yleensäkin.
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Produced by George Martin
  Hyvä dokumentti Martinista. Moneen otteeseen jo tutuksi tulleeseen Beatles-vaiheeseen ei keskitetty liikoja, vaan tilaa saivat myös vanhat komedia- ja viihdelevytykset. Suurimman osan ajasta äänessä oli Martin itse, intiimi tunnelma kumpusi mm. sohvakeskusteluista oman pojan kanssa.
  :):):):)

  Kauppamatkustajan kuolema (Death of a Salesman)
  Hyvät näyttelijät ja klassinen näytelmä, mutta näytelmän siirtäminen elokuvamuotoon suoraan näytelmän keinoja hyödyntäen on usein ongelmallista. Teatterin lavalla tämä olisi varmasti ollut hieno kokemus, elokuvana valitettavasti lipsui pitkästyttävän puolelle.
  :):)½

  Lontoo, uusi Babylon (London - The Modern Babylon)
  Reilut 100 vuotta kattava dokumentti Lontoosta. Haastateltavat olivat hyviä, tapahtumat liikkuivat ehkä turhankin paljon mellakasta toiseen.
  :):):)½
   
 6. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tom Horn
  Tosipohjainen tarina vanhan ajan lännensankarista, joka pestataan hankkiutumaan karjavarkaista eroon. Steve McQueen on pääroolissa sopivan nuhjaantuneen ja väsyneen oloinen (syöpä taisi olla jo pitkällä). Elokuvassa on outoja leikkauksia ja selviä jälkiäänityksiä, ohjaajan vaihtuminen viiteen otteeseen selittänee tökkimiset.
  :):):)

  Jimi Hendrix: Hear My Train a Comin'
  Asiallinen kertaus Hendrixin elämästä ja urasta, tosin parempiakin dokumenttielokuvia aiheesta on näkynyt.
  :):):)
   
 7. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  205
  Shocker(1989)
  Wes Cravenin ohjaama, ohjaaja/näyttelijä Peter Bergin tähdittämä sarjamurhaaja/yliluonollinen kauhuelokuva. Hiukan parempi kuin samana vuonna ilmestynyt The Horror Show (House III) ja huonompi kuin
  "samanlaista" aihetta käsittelevä Denzel Washingtonin tähdittämä Fallen/Kadotettu (1998).
  Elokuvan alku lupailee ”paljon”, mutta lopun tv-sekoilu pudottaa elokuvan pisteitä.
  Nuorempana jopa pidin tästä. Kyllähän tämän vieläkin katsoi. Elokuva tarjoili sopivasti verta/väkivaltaa, mikä on tämän tyyppisen elokuvan elinehto (vaikkakin MPAA vaati useita lyhyitä leikkauksia, komenttiraidan mukaan).
  Elokuvassa jopa lapset eivät ole turvassa, mikä on sinäänsä harvinaista.

  Wes Craven ja Universal odottivat tästä uutta sarjaa ala NightMare on Elm Street. Negatiiviset arvostelut ja huono menestys kuoppasivat nämä ajatukset.

  Shocker 2,5/5
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2014
 8. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Fanny ja Alexander (Fanny och Alexander)
  Herraskaisen kulttuuriperheen ympärillä sattuu ja tapahtuu. Hyvää ruotsimeininkiä ja synkkää luterilaisuutta taitavalla, välillä trippailevaksikin yltävällä tavalla kuvattuna. Fanny jää (ainakin elokuvaversiossa) niin sivuun, että mitäköhän edes nimessä tekee.
  :):):):)

  Jeanne d'Arcin kärsimys (La passion de Jeanne d'Arc)
  Jeania syytetään ja Jean tuomitaan. Elokuva tarjoaa ilmeikkyyden juhlaa, joskaan päähenkilöön ei syntynyt kummoistakaan sidettä, jolloin tunnepuolella vaikutus jäi haaleaksi.
  :):):)½

  Einstein ja Eddington (Einstein and Eddington)
  Einstein väsää teoriaansa Saksassa, Eddington ottaa tehtäväkseen todistaa Einsteinin olevan oikeassa. Kiinnostavaa tiedehistoriaa, joskin kaavanvääntelyä saisi olla enemmän. David Tennantilta maininnan arvoinen roolisuoritus Eddingtonina.
  :):):)

  Äidin uhraus (Stella Davis)
  Duunariperheen tytär avioituu varakkaan miehen kanssa. Alun pyrkyrikuvaus vaihtuu nopeasti joksikin paljon kiinnostavammaksi. Elokuva esittää asiansa vieläpä taitavasti harmaan eri sävyjä (eikä tällä tarkoiteta värien puuttumista) käyttäen, joten kaikin puolin laadukas (melo)draama.
  :):):):)+
   
 9. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  He tappoivat öisin (The Act of Killing)
  Vanhat kommunistienlahtaajat pääsevät eläytymään uudelleen kunnian päiviinsä. Voimakasta materiaalia ja harvemminpa voittajapuolen harjoittamia julmuuksia päästään käsittelemään tähän tapaan.
  :):):):)

  Black Power Mixtape
  Kuvaus vajaasta vuosikymmenestä Yhdysvalloissa Black Power -liikeen näkökulmasta. Aikalaismateriaali toimii, joskin kokonaisuus jää vähän pliisunlaiseksi.
  :):):)

  Yli esteiden (National Velvet)
  Pikkutyttö saa hevosen ja haluaa tästä estelaukkakilpailun voittajan. Sympaattinen hevosteluelokuva osaa herkutella pikkukyläidyllillään. Hahmotkin pääosin mainioita, mitä nyt Elizabeth Taylorin esittämän tytön omalaatuisuus menee jo hitusen yli.
  :):):)½
   
 10. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Pariah
  Tyttö salaa perheeltään lesbouttaan, hankalaa on teinin elämä. Urbaani nuoren identiteetinetsintädraama, johon ei sen suurempia käänteitä kaipaakaan.
  :):):)½

  Postimies soittaa aina kahdesti (The Postman Always Rings Twice)
  Apupoika sotkeutuu tienvarsikahvilanpitäjän vaimoon, harmia seuraa. 80-luvun versiolla vähän samat heikkoudet kuin varhaisemmallakin, loppua kohden tarina ei enää pysy aivan kasassa. Nicholsonilta kyllä jälleen kerran hyvää työtä.
  :):):)½
   
 11. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 585
  Saadut tykkäykset:
  100
  Sin-se-gae. Lähes virheetön elokuva. Ihan häkeltyi katsellessa. Jos jotain negatiivista yrittää etsiä, niin onhan tässä vähän samaa kuin Mou gaan dou:ssa.
   
 12. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  [URL="http://www.imdb.com/title/tt2724064/]Sharknado[/URL]
  Vaikka kuinka yritän, en löydä tästä mitään hyvää. Kannattaa katsoa vain, jos haluaa nähdä elokuvan, jossa aivan kaikki on perseellään.
  0/5

  [URL="http://www.imdb.com/title/tt2465238/]LEGO Batman: The Movie - DC Super Heroes Unite[/URL]
  Ihan mukiinmenevä animaatio. Tästä ei oikein ottanut selvää, oliko tehty lapsille vai aikuisille. Plussaa parista ihan suht' hauskasta kohdasta ja muutamasta Tim Burtonmaisesta kohtauksesta. Robin oli ihan helvetin ärsyttävä.
  2½/5
   
 13. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tämä menee pakosti vähän tuonne "what did you expect" -osastolle.. Eikös se ole ihan yleisessä tiedossa, että kaikki The Asylumin leffa ovat tietoisesti/tarkoituksella tehtynä ihan silkkaa jöötiä.. Ko. pulju tehtailee minibudjetilla paskaleffoja juuri niille harrastajille, jotka haluavat tarkoituksella nähdä elokuvia, jossa aivan kaikki on perseellään.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2014
 14. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Odotin hauskalla tavalla huonoa, mutta tämä oli pelkästään huono.
   
 15. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Mies toisesta maailmasta (The Man Who Fell to Earth)
  Bowie tipahtaa maahan ja pistää bisnekset pystyyn pelastaakseen kotimaailmansa. Kunnon trippailua ja vähän sanomaakin mukana.
  :):):)

  Don't Stop Believin': Everyman's Journey
  Journey löytää uudeksi laulajakseen filippiiniläisen YouTubesta. Kiinnostava tarina, mutta vähän löysällä otteella kerrottuna.
  :):):)

  Blood Simple
  Baarinpitäjä kyllästyy vaimonsa petollisuuteen, harmeja seuraa. Coenit ovat olleet hyvässä terässä jo debyytissään. Käänteet onnistuvat yllättämään useampaankin otteeseen.
  :):):):)
   
 16. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Big Star: Nothing Can Hurt Me
  Kelpo dokkari kiinnostavasta bändistä.
  :):):)½

  Faaraoitten maa (Land of the Pharaohs)
  Pyramidia kasataan ja kakkosvaimo juonittelee. Komea vanhanajan spektaakkeli, varsinkin rakennuskohtaukset ovat hienoja. Aika rutiiniohjaushan tämä Hawksilta on roolituksenkin ollessa selvää kakkostasoa, mutta oma viehkonsa näissä on.
  :):):)½
   
 17. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  New York, I Love You
  Romanttissävytteisiä kohtaamisia eri puolilla New Yorkia. Elokuva jatkoi pitkälti Pariisiin sijoittuneen edeltäjänsä linjoilla. Kokonaisuus ei kuitenkaan ollut aivan yhtä onnistunut kuin Pariisi-elokuva, tarinat olivat varsin tasapaksuja ja tunnesisällöltään löyhempiä.
  :):):)-

  Red Riding 1974: Tappajan jäljillä (Red Riding: In the Year of Our Lord 1974)
  Nuori journalisti selvittelee pikkutytön murhaa. Elokuvassa oli melkoinen määrä monesta yhteydestä tuttuja osaavia brittinäyttelijöitä, mutta juoni oli kuitenkin vain keskiverron dekkarijakson tasoa. Lopun synkistelyt sortuivat jo tahattoman huvittaviksi.
  :):):)
   
 18. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiertelin tuossa toissa päivänä juuri Stadin kirjastoissa, ja kyseinen leffa tuli vastaan ainakin kolmen kirjaston leffahyllyssä. On tullut joskus nähtyä, joten tällä kertaa jäi ajanpuutteen vuoksi hyllyyn. Pariisi-version voisikin etsiä käsiinsä.

  Valhe. Tositapahtumiin perustuva ja varsin vähäeleinen ja synkkämielinen ranskalaiselokuva. Kertoo miehestä, jonka koko elämä on käytännössä valetta. Lopulta miehen mieli ei enää kestä. Daniel Auteuil, joka on kai totuttu näkemään aika usein komedioissa, on varsin mainio pääroolissa. 4/5

  --
  Tarkennus. Siis oikeastaan Emmanuel Carrèren romaaniin perustuva elokuva. Mutta siis taustalla tositapahtumat.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2014
 19. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Red Riding 1980: Silmukka kiristyy (Red Riding: In the Year of Our Lord 1980)
  Vuosia on kulunut, mutta samalla paikkakunnalla tapahtuu yhä kauheita. Nyt tapahtumia selvittelemään saapuu ulkopuolinen poliisi. Juoni onnistuu parantamaan esiosastaan, synkistely on jälleen melkoista.
  :):):)½

  A Band Called Death
  Musta esipunkbändi löydetään uudestaan vuosikymmeniä julkaisemattoman ensilevityksen jälkeen. Bändin tyypit ovat niin mainiota sakkia, että alkuvaiheessa koko juttu tuntuu huijaukselta. Musiikkikin on erinomaista, täysin ansiosta bändi on nostettu laajempaan tietoisuuteen.
  :):):)½

  Pariisin varpunen - Edith Piaf (La môme)
  Kuvaus rankasta laulajanurasta. Kerronta pomppii melko vapaasti eri aikatasoilla. Ratkaisu toimiikin varsin hyvin, vaikka loppuvaiheen muutamien vuosien edestakaisissa siirtymissä piileekin jo pieni sekoittumisvaaransa. Cotillard eläytyy rooliinsa vahvasti. Elokuvan pituudesta olisi voinut vähän karsia.
  :):):)½
   
 20. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Kukaan muu ei ole viimeksi katsonut muita kuin Elokuvat-ketjusta löytyviä elokuvia?

  Bobby Fischer vastaan maailma (Bobby Fischer Against the World)
  Shakin hullusta nerosta kelvollinen henkilökuva.
  :):):)

  Agentti 117: Tehtävä Kairossa (OSS 117: Le Caire, nid d'espions)
  The Artist -porukan tyylitajuinen agenttielokuvaparodia. Typeryyksiä oli annosteltu turhankin kitsaasti, mutta kyllä ne kohdalle satuttuaan onnistuivat sitten huvittamaankin.
  :):):)