Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 543
  Saadut tykkäykset:
  478
  Ei sinänsä muistaakseni suoranaisesti merkitystä lopun osalta, mutta mikä versio? DC on huomattavasti ehjempi ja elävämpi versio, kuin theatrical cut, suosittelen lämpimästi mahdollista mielipiteentarkistusta varten.

  Oma preferenssi on Ultimate Cut, joka pituudestaan huolimatta tai juuri siksi on ylivoimaisesti paras ja vaikka kaikki kolme omistankin, niin se on ainoa, joka on tullut katsottua useita kertoja.
   
 2. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Philip Seymour Hoffmanin ohjaama ja tähdittämä Jack Goes Boating (nyt ei muistu suomenkielinen nimi mieleen - Filmtownista leffan vuokrasin). Leffa kertoo ujosta Jackista (Hoffman), jonka ystäväpariskunta yhyttää yhteen yhtä lailla ujon Connien (Amy Ryan) kanssa. Samalla kun uusi pari hiljalleen rakastuu, toisen parin liitto rakoilee. Leffa on hyvin hidastempoinen ja roolihahmovetoinen. Oikein mainio pieni ihmissuhde-elokuva. Ja New York tapahtumapaikkana näyttelee elokuvassa myös oman osansa.

  5/5 (oikeanlaisissa fiiliksissä + pitää tykätä Hoffmanista)
   
 3. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tron: Perintö

  En hirveästi leffalta odottanut, mutta se olikin paljo nparempi kun mitä luulin. Ihan viihdyttävä ja näytävä leffa kaikin puolin.

  3+/5
   
 4. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lethal Weapon 3 (1992) [SUB]

  Nokkimisjärjestyksessä hieman alakynteen jää tämä kolmas osio. Buddy-henkisyys kuin humoristinen toiminta on toki läsnä, ja henkilöhahmotkin jaksavat vielä innostaa, mutta jotenkin se "I'm too old for this shit" -meno alkoi jo väsyttää. Rene Russo oli miellyttävä ilmestys. Pärjää loistavasti yleismielessä genren elokuvissa, mutta Tappava Ase -ryhmässä on tyytyminen 1&2 -osan perävalojen ihailuun.

  ***+ / *****

  Lethal Weapon 4 (1998) [SUB]

  Sillä lailla. 6 vuotta vierähti ja saatiin 4. osa. Minäkin tämän aikoinaan ostin jopa VHS:lle, mutta jo silloin taisi nauhan venytys jäädä kerta kokeilulle. DVD:näkin toki omistin ja taisi kiekko kerran pyörähtää. Tämä 4.osa ei mielestäni enää toimi. Nyt jo henkilöhahmotkin laittaa haukotuttamaan. Etenkin Chris Rock ja tuhannesti käytetyt sanaparret olivat liikaa. "No means no!"

  ** / *****
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  The Secret Life of Words
  Hiljainen nuori maahanmuuttajanainen ryhtyy lomallaan öljynporauslauttaonnettomuudessa palaneen miehen hoitajaksi. Hidastahtisen pohtivan draaman loppuvaiheen kauhupaljastukset terästävät kokonaisuutta vahvalla kantaaottavuudella. Kelpo indienitkuttelua.
  :):):)½

  Puheista tekoihin (Walk the Talk)
  Kunnon jenkkityylin elämäntapasarasvuon perhe saa kontolleen pahoille teille ajautuneen veljenpojan. New age -elämäntapasaarnausta kohdellaan satiirisella otteella, varsinkin perhe-elämän yhteistreenit ja palaverit huvittavat. Jos kuitenkin elokuvan sanomaa pohtii tarkemmin, niin outoa kyllä
  nämä kaikki saarnamiehen opithan lopultakin osoittautuvat toimiviksi, joten voiko tätä sittenkään edes pitää satiirina. Kritiikkinä kyseisiä oppeja kohtaan ei ainakaan.
  :):)½
   
 6. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Le septième juré
  Apteekkari tappaa nuoren tytön ja päätyy valamieheksi oikeudenkäyntiin, jossa arabipoikaa syytetään tapauksesta. Varsin äärimmäiset moraaliset ongelmatilanteet kuvataan mukaansatempaavasti, Le Havresta tuttu Darroussin sopii ristiriitaiseen pääosaan mainiosti.
  :):):)½

  Syytön mies (An Innocent Man)
  Poliisit ratsaavat väärän talon ja tulevat siinä samassa ampuneeksi tukkaansa kuivaavaa Tom Selleckiä. Syylliseksi lavastaminen sujuu helpommin kuin virheen myöntäminen. Vankilaelokuvan ja rikostrillerin yhdistelmä etenee 80-lukulaisittain varsin sujuvasti. Tarinassa on omat hölmöytensä, mutta eivätpä ne pahemmin menoa haittaa.
  :):):)+


  Sixty Six
  Perheen huomiotta jäänyt kuopus odottaa innolla bar mitsvaansa, mutta jalkapallon mm-finaali sattuukin samalle päivälle. Tosipohjainen nostalgiapaukku tarjoaa lajityypille tuttuun tapaan lämminhenkistä tunnelmaa. Eddie Marsan epäonnisena isänä on hyvä hahmo.
  :):):)½

  City by the Sea
  Olen mieltänyt tämän jotenkin kalkkunaksi, mutta elokuva on ihan kelvollinen ja rauhallisella tahdillaan miellyttävä poliisidraama. Hyvien näyttelijöiden tähdittämä kokonaisuus jää kuitenkin osiensa summaa pienemmäksi ilman sen suurempia ongelmiakaan. Positiivinen yllätys kuitenkin.
  :):):)
   
 7. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Varjoja (Shadows)
  Cassavetesin improvisaatioon pohjautuvassa debyytissä hengaillaan beat-tunnelmissa New Yorkissa ja käsitellään hieman roturistiriitojakin. Pelkkää tunnelmaahan tämä on ilman sen kummoisempaa juonta, osin senkin ansiosta amerikkalaisen indie-elokuvan perusteoksessa on oma vahva viehätyksensä.
  :):):)½

  Sissit
  Raflaavasta jenkkinimestään (Commando Assault) huolimatta Niskasen sotaelokuva keskittyy enemmänkin sodan henkisiin vaikutuksiin kuin toimintaan. Hyvä sotaelokuvahan tämä, joskin hetkittäin replikointiin iskevä ylinäyttelyvaihde vähän häiritseekin.
  :):):)+
   
 8. diablo

  diablo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  389
  Saadut tykkäykset:
  2
  anaalilta...otin demolition manin digiboksille ja katoin varmaan 12 vuoden tauon jälkeen niin olipa harvinaisen paska elokuva:mad:
   
 9. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 992
  Saadut tykkäykset:
  432
  The Blues Brothers *****
  Riemastuttava musiikkikomedia jaksaa viihdyttää hyvällä menollaan ja musiikillaan vuodesta toiseen.

  Blues Brothers 2000 ***
  Jatko-osa on kaikilta osa-alueiltaan latteampi kuin edeltäjänsä, mutta viihdyttää silti hyvin koko kestonsa ajan.

  Welcome to the Rileys ****
  Lämminhenkinen draamaelokuva tyttärensä menettäneestä pariskunnasta, jotka ystävystyvät katutytön kanssa. Kristen Stewartkin pääsee väläyttelemään näyttelijän lahjojaan.

  Castle Keep ***½
  Oudon kiehtovassa sotaelokuvassa ryhmä jenkkisotilaita rupeaa puolustamaan linnaa.

  Wilderness ***½
  Tehokas survivaljännäri ongelmanuorista, jotka joutuvat metsästyksen kohteiksi autiolla saarella.

  The Eclipse
  Mitäänsanomattoman tylsä elokuva miehestä joka rupeaa näkemään kummituksia.

  Thoughtcrimes ***½
  Nuori nainen rupeaa kuulemaan ääniä ja joutuu vuosiksi mielisairaalaan. Opittuaan pitämään äänet hallinnassa aukenee ura ajatustenlukijana valtion leivissä. Hyvin tehty tv-elokuva olisi toiminut mainiosti myös sarjan pilottina. Navi Ravatin seikkailuja olisi seurannut mielellään pitempäänkin.

  Mimic ****
  Guillermo del Toron Hollywood-debyytti floppasi ilmestyessään, mutta ainakin näin dir.cuttina jännitystä ja tyyliä riittää hyvän elokuvan tarpeiksi.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Tämä tuli viimeksi katsottua BD:ltä ja oikein toimiva (välillä jopa hyytävä) trilleri on tosiaan kyseessä. Ainoa pieni kompastuskivi oli hahmot, joista osaa ei rakennettu tarpeeksi (jäivät hyvin yksiulotteiseksi) ja osan toiminta oli hieman outoa:
  esimerkiksi raskaus-kuvio hoidettiin mielestäni kömpelösti.
  Tämä ei kuitenkaan menoa hidastanut, varsinkaan kun näyttelijöinä toimivat kuitenkin pätevät nimet. ***½
   
 11. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Lapsi (L'enfant)
  Nuoret syrjäytyneet saavat lapsen. Perhe-elon tuskailuihin tässä ei kuitenkaan niinkään keskitytä, vaan enemmänkin nilkki-isukin edesottamuksiin. Näpistelytalouden varjopuolet kuvataan realistisella otteella ilman ylilyöntejä tai sosiaalipornoon sortumista.
  :):):):)

  The Night Listener
  Hyväksikäytetyn pojan kohtalo saa yöradionjuontajan tutkimaan tapausta. Robin Williamsia näkisi mielellään useamminkin vakavissa rooleissa, mutta elokuvat saisivat olla tätä parempia. Jännitystä rakennellaan pariin otteeseen onnistuneesti, mutta juonesta ei ole saatu oikein kunnon otetta. Tarinassa piilee tiettyjä mahdollisuuksia yllätysmomentteihin, mutta niitä ei täysin onnistuta hyödyntämään.
  :):)½
   
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Aavenainen (Phantom Lady)
  Miestä epäillään vaimonsa murhasta ja ainoa pelastus sähkötuolilta on salaperäinen nainen, jota kukaan muu ei tunnu edes nähneen. Oivallinen kohtalokkaan naisen kaavaa hieman varioiva noir. Varsinkin aina elokuvaa piristävälle Elisha Cook jr:lle taas pisteet, miehen maaninen rumpujenhakkaus jo itsessään oikeuttaa koko elokuvan. Katsokaa vaikka itse, lopun hengenlähdön rajamailla vedetty soolo on hieno.
  :):):)½

  Pearl Jam Twenty
  Hyvä ja kiinnostava bändidokumentti Cameron Crowelta. Elokuvan vahvuus löytyy siitä, että Crowe on kuvannut bändiä jo aivan alusta saakka, joten mukana on paljon vanhaa materiaalia.
  :):):):)-
   
 13. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  The Three Musketeers (1993) [Nelonen]

  Tykkääntykkään! Komediapitoisten seikkailuelokuvian parhaimmistoa. Huomaan mistä Disney on ottanut mallia POTC -quadrologiaansa. Hyviä hahmoja ja onnistuneita suorituksia! Aina tykäänyt muskettisoturiteemasta, niin näytelmissä kuin elokuvissa. Kylläpä tekisi mieli tsekata Richard Lesterin versiot taas!

  **** / *****

  Blue Velvet (1986) [YLE Teema]

  No jopas... olipa jotenkin mainio pätkä. Ei yhään niin sekava kuin aluksi pelkäsin. David Lynch kun osaa kettuilla katsojalle. Hienosti oli puettu 50-luvun tyyliin, mutta nopeasti meno muuttuikin ajankohtaisemmaksi (elokuvan tekohetkelle siis). Oivallisia näyttelijäsuorituksia, tosin eräät jäivät hieman oudoiksi? Kenties se olikin elokuvan ainoa sekavuustekijä. Dennis Hopper pistää parastaan ja Laura Dern oli söpö.

  ***½ / *****
   
 14. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  205
  The Dead (2010) on kohtalaisen masentava Elävä kuollut(Zombi)elokuva. Tässä leffassa zombit ovat hitaita, kuten ne ovat Romeron elokuvissa.
  Tapahtumapaikkana on Afrikka, mikä sopii kyseisen elokuvan ns. yleistunnelmaan(luultavammin myös budjetti syistä).
  Näyttelijät, ohjaus ja kamera työskentely ei täysin vakuuta. Mutta elokuvan tunnelma ja tapahtumien taustalla oleva lohduttomuus, nostavat The Dead leffan yhdeksi parhaista Zombi-genren edustajaksi.
  Tunnelmasta tulee mieleen Romeron loistava Dawn of the Dead/Day of the Dead.
  Eihän kyseinen leffa hyvyydessään ole lähellekkään Romeron kolmen ensinmäisen Elävä kuollut leffan tasoa.
  Mutta hakkaa hänen muut myöhemmät genre-leffat 100-0.
  Onhan kuvauksessa ja ohjauksessakin muutamia oivalluksia ja hyvän näköisiä "kuvia".
  Kokonaisuutena elokuva toimii:thumbsup:. Toivottavasti saataisiin tulevaisuudessa nähdä lisääkin näitä "perinteitä" kunnioittavia Zombi-leffoja!


  The Dead(2010) 3-/5
  Zombi-genressä 4/5
   
 15. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Dokumentti oli kuin Pearl Jamin ura, puoleen väliin saakka siitä jaksoi kiinnostua ja sitten touhu muuttui aika turhaksi. Ihan ok dokkari ihan ok-tasoisesta bändistä.
   
 16. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Hopeaa rajan taa
  Kaksi nuorukaista ja Spede havittelevat rajan taakse jäänyttä hopeakätköä. Suomalainen seikkailuelokuva on jonkinasteinen harvinaisuus, mutta tässäpä sellainen ja vieläpä oikein hyvä. Niskasen Sissejä vaivannut toimintakohtausten osittainen heikkous oli tässä vain kaukainen muisto, sillä jännityksenrakentelu toimi oikein luonnikkaasti.
  :):):):)-

  Lonesome Jim
  Apaattinen poika palaa vastentahtoisesti perheensä luokse. Oikein tyypillistä amerikan pikkukaupunki-indietä, jossa ongelmat pursuavat enemmänkin asenteista kuin tapahtumista. Buscemi on ohjannut taas kovin itsensänäköisen elokuvan, mutta mikäs siinä, sillä lopputulos ei ole lainkaan hullumpi. Huumori hauskuuttaa vähäeleisenä ja Mark Boone Juniorin setähahmo on huvittava juuri sopivan verran ylivedettynä.
  :):):)½

  Ota rahat ja juokse (Take the Money and Run)
  Jostain syystä tähän Allen-klassikkoon olen suhtautunut aina hieman nuivasti, mutta nyt uusintakatselu toimi entistä huomattavasti paremmin. Vitsitiheys on Alleniksi lähes taajimmillaan ja hölmöydet myös naurattivat rillienrikkomisesta lääketestauksen sivuvaikutuksiin.
  :):):)½
   
 17. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  205
  Tuli kaivettua pahvilaatikon kätköistä VHS-kasetti mikä sisälsi mm. Michael Mannin (Heat) kolmannen ohjaustyön The Keep(1983)- Paholaisen pesä.
  Elokuvahan kertoo "natseista" jotka saapuvat Romanialaiseen kylään. Siellä he majoittuvat vanhaan "linnakkeeseen". Linnakkeen seinillä on nikkelistä
  tehtyjä ristejä(paljon). Viellä kun natsien Kapteeni Klaus Woermann (Jürgen Prochnow) ihmettelee "linnakkeen" rakenteellista
  ratkaisua "se ei pidä ihmisiä ulkopuolella, vaan jotain sisäpuolella". Muutama sotilas löytää seiniin upotettujen ristien joukosta, hopeisen
  ristin. Tämän irroitettua helvetti pääsee irti (valoineen, savuineen, hidastuksineen, sotilaiden kuolemineen ymn.).
  Paikalle saapuu SS:nä upseeri Major Kaempffer (Gabriel Byrne). Hän haluaa selvittää (tappamalla paikallisen kylän asukkaita) onko paikallisilla "partisaaneilla"
  osuutta tappoihin?

  Ei juonesta enempään. Elokuva on todella mielenkiintoinen tapaus kaiken kaikkiaan. Leffasta ei ole julkaistu koskaan DVD versiota. Syy on Paramount Picturesin.
  Tuotantoyhtiön ja elokuvaan musiikin tehneen Saksalaisen Tangerine Dream (Legend 1985 jonkin Ridley Scottin version musiikit tehneen) Instrumentaalisen "yhtyeen" riidoista.
  Michael Mannin alkuperäinen versio The Keep elokuvasta on hurjempien huhujen mukaan n. kolme tuntia.
  Uskon todellakin, että elokuvan pilasi alkujaan tuotantoyhtiö ja sen palkkaamat leikkaajat. Ihmiset jotka lyhensivät Mannin alkuperäisen
  vision n. kolmesta tunnista, 93 minuttiin.
  Joissakin elokuvan kohdissa huomaa, että on jouduttu käyttämään näyttelijöiden repliikkien uudelleen äänitystä/poistamalla repliikkejä. Johtuen, että näyttelijät puhuvat
  tapahtumista, mitkä ovat leikattu pois tästä 93 minuutin versiosta ja taasen sisältyvät alkuperäiseen pidempään leikkaukseen.
  Tämä versio ei ole hääppöinen. Enkä usko, että kolme tuntinenkaan versio mikään mestariteos olisi? Silti toivon, että joku päivä, niin tuotantoyhtiö ja
  Michael Mann tekisivät ns. ohjaajan version. Tähän versioon Tangerine Dreamin musiikki mukaan:thumbsup:
  Viellä pitää mainita elokuvan näyttelijät Scott Glenn, Jürgen Prochnow, Gabriel Byrne, Ian McKellen ymn.

  The Keep 2-/5
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2012
 18. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  The Devil's Own (1997) [TV5]

  En sitten jaksanut koskaan blu-rayta hommata alelaareista vaan katsoin tämän TV5 SD tasoisena kalsarit ja villasukat jalassa. Ja hyvinhän tämä toimi myös niin. Kenties nyt voin ostaa blu-rayn hinnalla yhden Guinnesin Turun Castlesta! Elokuvana ei mikään merkkiteos, mutta viihdytti kestonsa ajan. Brad Pitt ja Harrison Ford aina yhtä loistavia.

  *** / *****

  Shoot to Kill (1988) [YLE HD]

  Uusinta katselmus 4 vuoden takaisesta:
  No jollain kierolla tapaa tuosta Bondista en enää ole samaa mieltä, yllättävän viihdyttävältä sekin jo tuntui. Kuten myös tämä Shoot to Kill. Sidney Poitier on kyllä loistava!

  ***½ / *****
   
 19. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Käärmeennahkatakki (The Fugitive Kind)
  Muusikkokulkuri päätyy pikkukaupunkiin kauppa-apulaiseksi ja aiheuttaa kuohuntaa niin kauppiasrouvassa kuin villikkotytössäkin. Kyllä tämän hyvin Tennessee Williams -filmatisoinniksi tunnistaa kaikkine seksuaalisine patoumineen ja Marlon Brando on juurikin tällaisissa rooleissa erinomainen. Raskassoutuisuus vaivaa ajoittain, loppuratkaisu yltää yllättävänkin
  tummasävyiseksi
  .
  :):):)

  Herz aus Glas
  Lasitehdaskylä joutuu ongelmiin erikoislasin valmistusohjeen kadotessa kuolleen lasimestarin mukana. Herzogin hypnoelokuva vuorottelee voimakkaan ja lässähtäneen tunnelman välillä ja hetkittäisistä huippukohdistaan huolimatta toimii tällä kertaa harmi kyllä enemmänkin vain erikoisesta valmistustavastaan johtuvana kuriositeettina kuin vaikuttavana elokuvataiteena.
  :):)

  Käpy selän alla
  Kaksi nuorta paria telttailemassa järven rannalla. Niskasen nuorisokuvaus on kestänyt hyvin aikaa ja varsinkin aidonoloisten välittömien roolisuorituksiensa ansiosta ansaitsee paikkansa suomielokuvan klassikoiden joukossa.
  :):):):)

  Ihmismetsästystä (Man Hunt)
  Mainekkas metsästäjä saa saksalaiset peräänsä väijyttyään Hitleriä. Paikoin varsin propagandantuoksuisessa elokuvassa on hetkensä, mutta varsinkin kohtaukset peribrittiläisen katutytön kanssa latistavat tunnelmaa.
  :):):)-
   
 20. luisfigo

  luisfigo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  50/50
  Paikoitellen hyvää mustaa huumoria sekä muutenkin hieno tarina.
  ****/*****