Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Dead Calm (1989)
  Hieno elokuva. Viimeksi joskus vuosia sitten katsonut, en muista ihan tarkkaan, mutta oliko tuo eilinen TV2:n lähetys leikattu versio? Ainakin vaikutti siltä.
   
 2. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ammatti: Reportteri (Professione: reporter)
  Tunnelmapaukussa reportteri pakenee vanhaa elämäänsä ottamalla sattumalta kuolleen miehen identiteetin itselleen. Hyvää työtä Jack Nicholsonilta ja hitaan tunnelmoiva eteneminen sopii hyvin elokuvan aiheeseen. Loppu toimii, tosin tuntui kovin tutulta. Mikäköhän muu elokuva on päättynyt samoin...
  :):):):)-

  Kovat kundit eivät tanssi (Tough Guys Don't Dance)
  Kirjan olen joskus lukenut ja kyllä Norman Mailerin olisi kannattanut suosiolla antaa ohjaustehtävät jonkun muun kontolle. Nyt mahdollisuus pätevään neo-noiriin hukataan ja tilalla on taattua Golan & Globus -laatua. Huonous menee moneen otteeseen jo hauskan puolelle, kuten vaikkapa tässä vakuuttavassa kohtauksessa -> YouTube.
  :):)
   
 3. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hmm... Ohjaaja itsekin tuntuu olevan tuosta pätkästä samaa mieltä:

  http://www.youtube.com/watch?v=gSRjgb5Zk-k&NR=1

  Leffaa näkemättä, asia ei ole imo niin yksinkertainen. Kohtaushan on vaikuttava, koska menee yli niin on aidon tuntuista. Ja se komiikka tulee oikeassakin elämässä välillä väistämättömänä kun joku reagoi vahvasti...Monesti parhaat hetket elokuvissa sisältävät moniulotteisuutta.

  No, kyllähän tuo reaktio liian nopea ja ylidramaattinen tuntuu olevan, tuossa kohtaa varmaan sorruttiin jossain määrin elokuvaohjaajan perisyntiin: http://www.youtube.com/watch?v=nrGP62wFgjc
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2011
 4. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tuo on totta, että usein vahvoja tunnetiloja käsittelevissä kohtauksissa luonnollista vastaava suoritus ja ns. hyvänä näyttelemisenä pidetty eläytyminen eivät aina vastaa toisiaan. Moniulotteisuutta tuosta kyllä oli vaikea löytää ja kohtaus itsessään ei elokuvan tasoa enää keikauttanut suuntaan taikka toiseen, vaan pikemminkin toimi hyvänä esimerkkinä kokonaisuudesta.
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ukkossydän (Thunderheart)
  Tämä tuntuu vain paranevan vanhetessaan. Sinänsä toimivan rikoskuvion lisäksi reservaatti luo kiinnostavat puitteet intiaanien "nykyaseman" kritiikille. Kilmerin puisevuus ei haittaa, sillä Graham Greene ja Ted Thin Elk paikkaavat vakuuttavalla työllään.
  :):):):)-

  Matkalla rakkauteen (Sous les bombes)
  Ulkomailla asunut nainen saapuu pommitettuun Libanoniin etsimään kadonnutta poikaansa, paikallinen taksikuski auttaa. Aivan tuoreeltaan heti 2006-pommitusten jälkeen kuvattu elokuva aitoine tapahtumapaikkoineen ja osin ihmisineenkin toimii kuin mikäkin mukadokumentti. Hetkittäin oikeinkin kiinnostava, mutta tekotavasta johtuen toisaalta paikoin aika tönkkökin. Seksikohtaus tällaisessä elokuvassa tuntuu erityisen falskilta ja suominimi elokuvan päätöksenkin huomioiden oudolta.
  :):):)
   
 6. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 957
  Saadut tykkäykset:
  415
  Born to Kill ***½
  Melodramaattisuudellaan hilpeyttä herättävä film-noir femme fatalen ja homme fatalen kohtaamisesta. Elainen iskä oli koko elokuvan ajan kovin yrmeä.

  Chaos ***½
  Pätevä toimintajännäri hyvin loppuun asti koukuttavalla juonella.

  For Your Consideration ***
  Pikkukivassa komediassa pienen budjetin indieleffan teko saa yllättävää nostetta, kun sen tuntemattomia näyttelijöitä ruvetaan nostamaan oscarehdokkaiden joukkoon.

  Grace *
  Nainen päättää synnyttää kuolleen lapsensa, joka sitten herääkin eloon ja rupeaa himoitsemaan verta. Ei tälläisestä aiheesta voi tehdä mitään masentavaa psykopaskaa. Hirvittävää katseltavaa.

  Invasion U.S.A. **½
  Sekalainen sekoarmeija miehittää USA:n ja Chuck Norris pistää vastaan minkä ehtiää. Väkivaltainen, hauska ja tyhmä. Taattua Golan-Globus laatua siis.

  Kôkaku kidôtai ****
  Klassikkoanime toimi hyvin päivitettynä 2.0 versionakin. Juoni jätti tietyiltä osin vieläkin vähän kylmäksi, mutta visuaalinen tunnelmointi ja loistavat musiikit kolahtavat joka kerta.

  Kanal ****½
  Varsovan kansannousun viimeisiin päiviin sijouttuva vavahduttava sotaelokuva viemäreissä pakenevista vastarintalaisista. Lopun hulluuden keskellä ei voinut muuta kuin päätä pyöritellä.

  Miss March ***
  Törkykomedia koomasta heräävästä tyypistä joka kaverinsa kanssa lähtee etsimään pornoalalle siirtynyttä tyttöystäväänsä. Ehkäpä törkyisin komedia sitten Freddy Got Fingeredin. Voin tunnustaa, että tuli naurettua ja paljon. Venäläisistä lesboista plussaa!
   
 7. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Diamond Dogs 1,5/5
  Eipä tässä oikein ollut mitään kunnollista, c-luokan indymenoa ja sellaista ohiammuntaa mitä ei olekaan vähään aikaan nähnyt:D Dolphi on kuitenkin kova luu.

  Lord of the Rings-trilogia Bluray, Extended Edition 5/5
  Perskuta kun näytti ja kuulosti hienolta. Ekasta osasta löytyy muutama selkeä still-kuvaa vasten tehty kohtaus, mitkä vasta nyt erotti kunnolla. Joidenkin kommentoima vihreys ei ainakaan täällä häirinnyt. Trilogiana kuitenkin timanttista kamaa, näin 8-10 vuotta myöhemminkin. Kylläpä se aika rientää..:eek:

  Saw-The Final Chapter 3/5
  Vikassa osassa lyötiin palaset ihan fiksusti kohdalleen, vaikka jotkin ansoista saivat aikaan jo inhorealistisia fiiliksiä, nahkan irroitus tekee varmasti kipiää.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2011
 8. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa, että viime postaus tähän threadiin on päivältä 21-09-2009...? Sillä lailla, ei kukaan pakota, mutta...

  Running Man (1987) [R1][Special Edition][2 Discs]

  Hell Yeah! Tästä Arskan leffasta olen tykännyt jo pikkusällistä lähtien! Ja ihmetykseksein, ei ollut pitämiseni kärsinyt vuosien kasvuongelmistakaan. Katsomani R1 DVD importti on vieläpä varsin laadukas julkaisu. Futuristinen look, hauskaa toimintaa ja tuttuja huulenheittoja (I'll be back!!!). Ja kyllähän tämä yltää kasarihelmien kärkipäähän! Niin, leffassa on outoa musiikkia...

  **** / ***** ja :king: -merkki nostalgiafiiliksestä!

  Unstoppable (2010) [Blu-ray]

  Öhöm... Tony Scott ja Denzel? Been there done that... mutta ei tuommoisena veturinkuljettajana, jolla on rautaisempaa rautaisemmatkin hermot! Hei mutta olihan tämä ihan ok, mitä mä tässä oikein koitan puolustella? Ettenkö muka oisi pitänyt aikaisemmistakaan Scottin filimauksista? Ja etenkin jos niissä Denzel vilahtaa, niin plussaahan se on. Sellaista kivaa kliseistä draamaakin näissä aina on. Ja niin, sitä menoa ei pidä unohtaa.

  *** / *****

  Unthinkable (2010) [Blu-ray]

  Un... oisi pitänyt vielä katsoa Unforgiven, Unknown ja mitä näitä UN- alkuisia elokuvia vielä on? Ja onhan tuossa rUNning manissakin UN -yhdistelmä. Mutta asiaan... Aika rankkaa touhoa oli. Samuel L. Jackson kuitenkin sellainen näyttelijä, että uskallan aina pitkällä tikullakin hänen elokuviin koskea, koska niissä saattaa piileksiä tähdellisyyden ainesosia. No tuota mutta juu, tässä Jackson oli hieman sivuseikkana, leffa eteni mukavasti ilman että häntä oisin niin noteerannut. Matrix -mimmiä oli kiva nähdä.

  *** / *****
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2011
 9. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 100
  Saadut tykkäykset:
  82
  Boondock Saints (1999)

  Tuommoinen tuli jossakin käänteessä poimittua alekorista. Lienee tullut jo jokusen kerran televisiostakin, mutta luulenpa että BD oli kuvan lievästä "ikääntymisestä" huolimatta hivenen parempi kuin Digitan bittivirrasta ammennettuna. Jostakin syystä kyseisellä leffalla ei taida olla omaa threadia, vaikka nauttineekin jonkinlaista kulttimainetta (?).

  Ihan kiva ja viihdyttävä tarinahan tuo oli, vaikka jotenkin jäi lievä keskeneräisyyden tuntu mieleen elokuvan loputtua. Sekavuudesta ei voi puhua siinä mielessä ettei juoni olisi ollut riittävän suoraviivainen, mutta hahmot olivat aika "sekaisia". Joukossa oli kaiken lisäksi eräänlainen "reality" -näyttelijäkin..(köh). Lopputekstien taustalla pyörineet kaduntallaajien kommentit ja lopetus muiltakin osin antoivat vihiä siitä että jatkoa voisi seurata, ja niinhän kaiketi tavallaan kävikin. On vaan aikas "tuubaa" tuo jatko-osa..?

  Oli komediaa ja väkivaltaa ja osin parodian puolelle pyrkinyttä vakavoitumista, mutta kaipa tuo "sotku" ansaitsee ***/***** kun sen parissa kerran aika kivasti viihtyi.
   
 10. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Payback: Straight Up - The Director's Cut (1999) [HD-DVD]

  All time favorite! Ja Hell Yeah tähänkin! Onhan tää yksi Melin parhaista! Pahus kun mulla ei taidakaan olla sitä alkuperäistä teatteriversiota (ainakaan plazan katalogin mukaan.. en muista, snapperikin taisi olla), niin enpä pysty vertailemaan. Tosin tätä DC -cuttia ompi kehuttu kivemmaksi (mahtoikohan teatteriversiossa olla rakeinen ja sellainen karski kuvanlaatu kuten tässä?). Noo, anyway, tykkiä "noir" menoa ja rajuja karjuja!

  ***** / ***** sekä :thumbsup: -merkki fiiliksestä!

  Stephen King's The Mist (2007) [Blu-Ray]

  Äh, eli tuo Future Filmin julkaisu... Byhyy... No unohdetaan ne jutut ja paneudutaan itse elokuvaan. Kuinka monta kertaa olenkaan mahtanut hypistellä tämän elokuvan DVD-julkaisua kaupoissa, ja koskaan en onnistunut sitä kassalle kiikuttaa, paitsi nyt BD-muodossa. Niin, myönnän tämän olevan hyvä elokuva, kyl. Maailmanlopun tunnelmaa jne. Ja Darabont nähtävästi tosissaan aikoo jatkaa King -sarjaansa, mutta olihan tämä Shawshankin ja Green Milen jatkoon melko kova ja rohkea veto.
  Viimeisistä minuuteista pointsit! Kiihkouskovaiselle nappi otsaan, kävelyllä ollut Ctulhu -tyyppinen örkki oli messevä näky, ja autossa tapahtuva pieni *hups* oli melko pysäyttävä, vaikka taisi tuollainen olla jossain toisessakin elokuvassa?
  ****- / *****
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2011
 11. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nordwand (2008) Vuonna 1936 pari saksalaista vuoristokiipeilijää aikoo kavuta Eiger-vuoren pohjoisseinämää, ja tiedotusvälineet ovat asiasta innoissaan: Onnistumisestahan tulisi loistavaa natsipropagandaa. Elokuva perustuu tositapahtumiin, onneksi en tiennyt aiheesta mitään vaan jännitystä piisasikin sitten koko elokuvan ajan - Välillä huomasi oikeasti pelkäävänsä ja palelevansa kiipeilijöiden puolesta. Saksalaista laatukamaa eikä mitään jenkkipelleilyä. Saa Rennyn Cliffhangerin näyttämään kivalta piknikiltä.
  * * * * ½

  Youth in Revolt (2009) Nojaa, tämä nyt oli tämmöinen teinileffa jossa naisten suhteen kokematon, arka ja muutenkin omituinen teinipoika tutustuu tyttöön. Kyllähän tämä nyt jossain määrin viihdyttävä oli, ja muutaman kerran tuli hörähdettyä ääneenkin.
  * * * -

  Adventureland (2009) Sama kuin ylemmässä leffassa, paitsi että vähän paremmin. Tässä kulisseina toimii huvipuisto jossa päähenkilöt ovat kesäduunissa kesällä 1987.
  * * * ½

  My Boy Jack (2007) Harry Potter näyttelee kirjailija Rudyard Kiplingin likinäköistä poikaa, joka lähtee ensimmäiseen maailmansotaan. Lievä televisiodraaman sivumaku tässä oli. Rudyard Kiplingiä näytellyt mies ärsytti vähän ylinäyttelemisellään. Koko leffan pointtia en ihan ymmärtänyt, tunne oli ehkä sama kuin jotain hauskojen kotivideoiden loukkaantumispätkää katsoessa "tuosta näkee heti että tulee käymään huonosti". Sotimisen takia ei tätä leffaa kannata katsoa, rintamalla ei hirveän montaa minuuttia viivytä.
  * * * -

  The Station Agent (2003) Vertikaalisuuntaan rajoittunut mies muuttaa asumaan vanhaan asemarakennukseen jotta saisi elää rauhassa. Valitettavasti kylässä alkaa jatkuvasti ramppaamaan omituista porukkaa. Tämä tuli katsottua toistamiseen, ja oli vieläkin hyvin lämminhenkinen ja kiva pikku elokuva. Uutena asiana opin että Mad Menin Roger Sterlingillä on vosu myös New Jerseyssä.
  * * * *
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2011
 12. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 455
  Saadut tykkäykset:
  457
  Vanilla Sky (Nelonen HD)

  Näin tästä jokunen vuosi sitten telkusta loppupuolen tästä rainasta. Nyt katsoin sen kokonaan paremmalla kuvanlaadulla. Aineksia on hyväänkin elokuvaan mutta tällaisenaan elokuva ei täysin toimi koska scifi-ainekset sekoitetaan ihmissuhdedraamaan sen enempää miettimättä tyyliasioista. David Lynchin ja Vincent Wardin yhteistyöohjauksena leffa olisi varmaan aika mahtava koska tässähän on sellaista Mulholland Drive/What Dreams May Come -tematiikkaa. Cruise hoitaa pääosan hyvin ja leffassa on myös hyviä biisivalintoja (mm. Underworldin Rez!) joten mistään pannukakusta ei ole kyse.

  3/5


  Pan's Labyrinth (Nelonen HD)

  Tämä Guillermo del Toro:n leffa tuntuu olevan aika hyvässä maineessa ja vuosikausia on ollut pieni kiinnostus nähdä miten hyvästä leffasta on kyse. Nyt tuli hyvä tilaisuus. Melko alussa elokuvaa aloin kuitenkin kyselemään kenelle tämä elokuva on oikein tehty? Lapsille? Aika raakaa veristä väkivaltaa tässä on lastenelokuvaksi. Aikuisille? No, vähän lapsellinen elokuva tämä on aikuiseen makuun. Yksinkertainen satujuoni ja yksiulotteiset hahmot. Lapsenmielisyyden säilyttäneille aikuisille? No, ehkä sitten näin mutta ei tämä kovin paljon minulle ainakaan maistunut. Elokuva oli kovin synkkä. Huumori puuttui. Kuvakerronta oli jäykkää (outoja leikkauksia joissa kamera liikkuu näköesteen ohi ja esteen ohituksen jälkeen ollaan eri paikassa :hitme: ). Ei ollut vauhtia! Värimaailma oli läpi elokuvan tumman ruskean sävyissä kun fantasiaelokuvissa tulisi minusta suosia visuaalisesti mahdollisimman vaihtelevia kohtauksia. Se lapsia syövä hirviö jolla oli silmät kämmenissä oli suunnilleen ainoa asia josta pidin tässä elokuvassa. Se toimi.

  2/5


  Das Weisse Band (Blu-ray)

  Elokuvan alussa ärsytti kehnosti tehty kaatuva cgi-hevonen. Perfektionistinen Haneke olisi voinut vaatia parempaa laatua tuolle 2 sekunnin animoinnille. No, tämän häiriön jälkeen elokuva toimikin sitten Hanekelle tyypilliseen tapaan tappavalla varmuudella. Hieman pitkäveteisuuttä tunsin elokuvan aikana mutta samalla ihastelin miten aidon näköisen menneisyyden Haneke on loihtinut. Ekstramateriaalissa kerrotaan kuinka paljon vaivaa nähtiin jotta elokuvassa on oikeanlaisia "sään piiskaamia" naamoja. Kuin jollain Kronoskoopilla olisi katsellut n. 100 vuotta menneisyyteen. Haneken ultrarealistinen tyyli piti kaikenlaiset menneisyyttä kuvaavien elokuvien kliseet poissa ja kuvattu elämä oli hyvin uskottavan tuntuista. Ei parasta mahdollista Hanekea kuitenkaan.

  4/5
   
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oho, 71 dB tarinoi aika osuvia mielipiteitä nyt. :thumbsup:

  Vanilla Sky on aika mielenkiintoinen leffa, joskin omastakin mielestä sellaista kolmen tähden tasoa. Aineksiahan siinä on, lopussa taisi homma hajota vähän. Parempi kuitenkin kuin esim. Inception.

  Pan´s Labyrinth.. Hyvin samankaltaiset fiilikset. Halusin nähdä pitkän aikaa, tiesin että jotenkin erikoinen. Noh, sitä sen voi sanoa olevan. En minäkään kyllä oikein ymmärtänyt mitä siinä haettiin, vaikkakin ehkä mitä haluttiin hakea. Kerronta oli jotenkin tasapaksua, ilmeetöntä jopa. Vaikka olikin sellainen tunne että "tämän pitäisi olla mielenkiintoinen". No, tarjotut fantasiat oli tietysti hienosti tehty ja värimaailmasta ja kuvauksesta itse pidin paljon, se oli leffan rikkaus. Mutta lopulta vikat puolisen tuntia jäi katsomatta kun nukahdin omiin uniin. Hieman itsetarkoituksellisia olivat ne ihme olennot. Periaatteessa ok tarina. Ongelmaksi jäi ettei eri tasoja oikein saatu yhteen. Hirveän vaikea antaa arvosanaa mutta 2-3 tähden maastoon varmastikin menee. Eli jatkoa yliarvostetuimpien leffojen listalle, ellei uusintakatselu joskus muuta näkemystä mitä kyllä epäilen.

  Valkoinen nauha näkemättä mutta hyvää kannattaa odottaa!
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2011
 14. kulju

  kulju Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä tapauksessa, kuten usein muutenkin remakejen kohdalla on alkuperäinen Abre los ojos paljon parempi. Suosittelen katsomaan jos mielestäsi Vanilla Sky toimi.
   
 15. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä on itse asiassa hallussa ja vielä muoveissa, kenties jo tänä yönä katseluun sillä kuullut aiemmin samaa. :thumbsup:
   
 16. TKX

  TKX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Phantasm 1-4 elokuvat :thumbsup:
  [​IMG]

  eka : 4/5
  toka : 4/5
  kolmonen : 3/5
  nelonen : 2,5/5
  toi ykkönen on yksi ekoista video elokuvista minkä olen nähnyt (v.1982)

  The Man in the moon (1991)
  [​IMG]

  4/5 hyvä draama.
   

  Liitetyt tiedostot:

 17. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusintakierroksella:

  Dr. No (1962) [DVD] [2-Disc Ultimate Edition]

  Uusimman Bondin ensi-ilta tuntuu vielä niiiin etäiseltä, ja vieroitusoireet iskivät. Joten... niitä täytyy hoidattaa katsomalla aikaisempia 007 seikkailuja. Ja tietenkin ensimmäinen kunnon Bond-elokuva on oiva aloitus, ja vieläpä tämmöinen UE versio. Kuvanlaatu on melkoista (BD varmasti vieläkin upeampi). Äänimaailmakin saa kehut. No mutta, itse elokuvahan on mahtava, yksi parhaimmista ja perinteisimmistä Bondeista. Connery on Bond! Bondin nainen, Ursula Andressin näyttelemä Honey Ryder, on yksi legendaarisimmista! Hahmon nimikin on kyllä onnistunut! Ja mitä vielä... Niin juu, on sitä suurpahis meininkiä, valtava evil-imperiumi avustajineen ja hullu päähänpisto kaapata maailma valtaansa. Melko outoa...

  Bond: :thumbsup:
  Bondin lelut: *** (Walther PPK, 7.65 mm)
  Pahikset: ****
  Tyttö: *****

  From Russia with Love (1963) [DVD] [2-Disc Ultimate Edition]

  No miksi sekoittaa pakkaa, kun järjestyksessäkin voi edetä. Daa... Eli toisena vieroitushoitona 007 seikkailu nr. 2! Tarina on tällä kertaa erilainen, hieman todenmukaisempi(ko?). No nyt Bond ei saakaan vastaansa suurpahiksia, vaan joutuu SPECTREn kieron suunnitelman pelinappulaksi. Pahus... Tosin joutuuhan Bond tässä nujikoimaan yhtä pahisjärjestön lihaskimppua, Grantia vastaan. Connery on Bond! Bondin nainen oli viehättävä, tarkoituksella helppo, mutta hieman ärsyttävä. Ei mielestäni niin osuva Bond-leffa, mutta katsottavahan toki.

  Bond: :)
  Bondin lelut: *** (blaah... Salkku)
  Pahikset: ** (Grant?)
  Tyttö: ** (Tatiana Romanova)

  Goldfinger (1964) [DVD] [2-Disc Ultimate Edition]

  "Do you expect me to talk? No, Mr. Bond. I expect you to die." :D.

  No niin, eiköhän tuo rittänyt! Ihan paras! Tässä taas hieman massiivisempaa menoa. On iso imperiumi ilkeine avustajineen, ja etenkin pääjehu Auric Goldfinger on niin hupaisan pirullinen. Tyypillä on laser-tykki verstaallaan! Oddjobia ei pidä unohtaa. Bond on Connery! Elokuvan naisista täytynee sanoa sen verran, että en pitänyt Honor Blackmanin hahmoa Pussy Galorea kovin viehättävänä, vaikka nimi onkin osuvin ever! Hieman kuten Honey Ryder. Mielestäni alun kultatyttö, Jill Masterson, ja hänen kostoretkellä oleva siskonsa, Tilly Masterson, olivat paljon hmmph... hotsimpia.

  Bond: :king:
  Bondin lelut: **** (Aston Martin!)
  Pahikset: ***** (Paras!)
  Tyttö: **** (Paras nimi!)
   
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 957
  Saadut tykkäykset:
  415

  Mia on 15-vuotias vihainen teinityttö, joka asuu yhdessä lunttumaisen äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa köyhässä kaupunginosassa jossain päin Essexin kreivikuntaa. Päivät kuluvat lähinnä kaupungilla pyörien, alkoholia juoden ja muille vittuillen. Koulunkäynti ei kuulu tämän tytön päiväohjelmaan. Ainoa kiinnostuksen kohde on tanssi. Mia käykin harjoittelemassa yksin joka päivä tyhjässä huoneistossa liikkeitään, jotka hän on oppinut musiikkivideoita katselemalla. Tanssi antaa lohtua toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

  Uuden valonpilkahduksen Mian synkkään elämään tuo äidin uusi komea poikaystävä, joka tuntuu olevan kaikinpuolin kunnon kaveri. Tunteet ottavatkin pian vallan nuoresta tytöstä. Valitettavasti loppu ei olekaan kuin satukirjasta. Ennen lopun toiveikkaita hetkiä käydään melko syvällä.

  Miaa näyttelevä Katie Jarvis on todellinen löytö. 17 vuotiaana raskaaksi tullut ja koulunsa kesken lopettanut likka bongattiin tappelemasta poikaystävänsä kanssa rautatieasemalla, ja loppu onkin osa elokuvahistoriaa. Ensikertalaiselta sellainen suoritus, että alta pois ja juosten vuorille. Tietysti joku voisi sanoa, että hän näytteli vain itseään. Eihän se ole homma eikä mikään. No, oli miten oli, niin mielenkiinnolla odottelen kuullanko tästä likasta enää koskaan. Toivottavasti.

  Fish Tank on kuvattu nykyään aika harvakseltaan elokuvissa käytetyllä 1.33 : 1 kuvasuhteella. Elokuvan luonteeseen tämä sopii erittäin hyvin, sillä focus pysyy koko ajan lähellä Miaa, joka on läsnä jokaisessa kohtauksessa. Katsojaa ei päästetä hetkeksikään vetämään happea ja ottamaan liiaksi etäisyyttä. Koko ajan ollaan niin sanotusti iholla. Elokuva kuvattiin myös kronologisessa järjestyksessä eikä näyttelijöille paljastettu tulevia tapahtumia. Tämä osaltaan tekee kokemuksesta aidontuntuisemman.

  Juonesta voisi vielä sanoa, että siihen on ympätty parit absurdit tapahtumat, jotka saivat kiemurtelemaan sohvalla epäuskosta ja pelosta siitä, että kohta sattuu jotain todella pahaa. Näin jälkikäteen kun tapahtumia ajattelee, niin ihan järkeenkäypää menoa se oli. Ei ihmisen eikä varsinkaan nuoren häiriintyneen tytön teoissa aina järkeä olekaan.

  Vaikka kyseessä olikin kohtuu ankea elokuva, niin lopun tietty positiivisuus nosti väkisin hymyn huulille. Mian tanssi äidin ja pikkusiskon kanssa siinä lopussa oli aika hellyyttävää seurattavaa. Samoin kuin siskosten hyvästit.

  Fish Tank on vahvasti ajatuksia herättävä elokuva, joka ei päästä katsojiaan helpolla. Mian kaltaisia nuoria ja syrjääntyneitä on maailmassa paljon ja määrä lisääntyy. Samaiset nuoret pistävät tälläkin hetkellä Lontoota ja muita kaupunkeja maantasalle. Jotain tarttis tehdä ennen kuin on myöhäistä.

  ****½​
   
 19. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ei omena kauas putoa (The Thing About My Folks)
  Vanhusparin vaimo jättää yllättäen miehensä, josta kehkeytyy isä/poika -suhteen vatvomista. Pikkukiva elokuva, jonka vahvuutena varsinkin Peter Falkin mainio roolisuoritus.
  :):):)

  Punainen aamunkoitto (Red Dawn)
  Kolmas maailmansota yllättää omenapiirakantuoksuisen amerikkalaispikkukaupungin kun valloittajat lipuvat laskuvarjoineen paikalle kesken koulupäivän. Elokuva on maineensa kerännyt lähinnä ideallaan, sillä toteutus tökkii aina pökkelöstä näyttelemisesta korniin dialogiin ja vakaviksi tarkoitettujen kohtausten yleiseen hupsuuteen. Miliusta heikoimmillaan.
  :):)+
   
 20. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  8 tapaamista

  Espanjalainen episodielokuva, jonka tyyli ja tasokin vaihteli. Huumoria raadollisuuksineen ja pikkunäppäriä oivalluksia riittää, mutta sikäli suoraviivaista ja usein arvattavaa oli ettei ihan uponnut tämä spanskimeno. Osin hauskaa ihmissuhteiden / kulttuurin kuvausta.

  **

  Kaiken se kestää

  Napakan hienosti ohjattu ranskalaisdraamatrilleri. Tarina oikeudesta on sinänsä tuttua kauraa, mutta tässä osattiin keskittyä henkilöihin, joten mielenkiinto pysyy alusta loppuun. Näyttely onkin sivuhahmoja myöten loistavaa. Päähenkilön muutosvaihe oli vaikuttava. Välillä tutut hollywoodmaisuudet hymyilyttivät, mutta ote säilyi silti realistisen oloisena katsojalle. Yksinkertaisen tehokas elokuva josta tuli jenkkiversio "Next Three Days".

  ***½