Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

 1. Jaded

  Jaded Uusi jäsen Tukijoukot Blokattu

  Liittynyt:
  23.04.2004
  Viestejä:
  1 548
  Saadut tykkäykset:
  1
  Maria full of Grace

  Hyvä synkkä peruspätkä. Vaikka puhuttii koko leffa humbabumbaa niin hyvin jaksoi katsoa kokonaan. Parempi minusta kuin City of God, vaikka ei näillä oikeastaan muuta yhteistä ole kuin köyhä Etelä-Amerikka.
  Ja oli nätti se Maria..:)
  4/5
   
 2. Homeboy

  Homeboy The Collector Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi tuli katsottua elokuva Saw.

  Käsittääkseni teos on jonkun downunder-duon tekele, jonka sitten möivät parilla ehdolla (toinen ohjaa, toinen pääroolissa) Hollywoodiin. Jos olen ihan väärässä, korjatkaa :)

  Todella positiivinen ylläri kuitenkin oli. Odotukset kun eivät kovin korkealla olleetkaan. Leffa pääsi katselun jälkeen ostoslistalle samantien.

  Mahdollinen arvosana elokuvalle on 4/5.
   
 3. Hynkel

  Hynkel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli ostettua The Deer Hunter Anttilan alelaareista 5,95€, vaikka periaatteena olen pyrkinyt pitämään että ostan vain jo ennestään katsomiani elokuvia. Noh, kuitenkin tuli ostettua kun ei maksanut tuon enempää ja eilen illalla tuli sitten katsottua tuo pätkä.

  Ensinnäkin tiesin kyllä ettei tämä ole mikään sotapätkä loppujen lopuksi, mutta silti ainakin elokuvan alkupuoli pääsi hieman pettämään minut... Jotenkin alku tuntui tylsähköltä, koska kesti noin tunnin verran ennen kuin päästiin "itse asiaan", eli Vietnamiin. Kuitenkin Vietnamista eteenpäin leffa oli kyllä terästä.
  Erityisesti venäläinen ruletti-kohtaus amerikkalaisilla sotavangeilla sai sydämen jyskyttämään ja kädet puristamaan penkkiä tiukemmin. Myös Nickin kohtalo lopussa oli jotain uskomattoman järkyttävää.
  Loistavat näyttelijät kannattivat elokuvaa hyvin sitten loppuun saakka.

  Loppujen lopuksi voisi sanoa että kuitenkin petyin hieman leffaan, onhan tämä IMDB:ssä sijalla 123, ja American Film Instituten top-100 listallakin eli aivan odottamani klassikkoelokuva tämä ei ollut. Silti huonosta leffasta, tai edes keskinkertaisesta, ei voida millään puhua. Ehkä useammat katselukerrat saattavat nostaa tämän minunkin asteikolla huomattavasti korkeammalle(Ehkä mielentilanikaan ei ollut sopiva katsomaan tällaista, vähän hitaammin käynnistyvää elokuvaa äidinkielen yo-kirjoituspäivän iltana :hitme: ), mutta tällä hetkellä voisin antaa arvosanaksi 4/5.
   
 4. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Stepfordin naiset 2004. Mukava pieni komedia naisten-/miesten välisistä suhteista ja miten jotkut heikolla itsetunnolla varustetut miehet pitävät kovista uranaisista tai sitten ei. Perinteisiä mies-/naisrooleja lyödään lujaa. Näin asian itse koin. :) 3/5

  Yeonae sosheol - Lovers' Concerto 2002. Korealainen draama, jossa mukana äskettäin edesmennyt Lee Eun Joo, joka näyttelee ihan mallikelpoisen roolin. Jos tykkäsi Lee Eun Joo:sta Il Mare:ssa tai tykkää yleensä korealaisista draamoista, pitää kyllä tästäkin. Kannattaa sitten varata nenäliinoja silmiä kuivaamaan. 4/5
   
 5. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Nyt on tainnut mennä puurot ja vellit sekaisin. Eun-ju Lee ei ollut Il Maressa. Siinä oli varsin saman näköinen Ji-hyun Jun.
   
 6. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niinpä meni. :hitme: Ei noista ota selvää, kun ovat niin samannäköisiä ja nimet vaikeita kirjoittaa. Piti sanomani Bungee Jumping of Their Own. Damn. :D

  Paitsi molemmat linkit osoittavat Ji-hyun Juniin. :)
   
 7. Bossi

  Bossi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2004
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä viikon sisään on tullut katsottua:

  Aviator:
  Sinänsä ihan mainio elämänkertaleffa. Hughesin tarina on vähintäänkin mielenkiintoinen ja DiCaprio vetää roolin todella hyvin. En odottanut DiCapriolta paljonkaan, varsinkin kun tv-spotteihin oli valittu sellaisia otoksia, joissa Leo ei mielestäni esiintynyt edukseen. Mutta paljastui tosiaan paljon paremmaksi. Kaikin puolin hyvä leffa, mutta jotenkin jäi sellainen olo, että tarina kiirehdittiin läpi. Myös Blanchettin Oscar jäi ihmetyttämään, ei ollut mitenkään ihmeellinen suoritus, toisaalta en ole muita ehdokkaita vielä nähnyt.
  **** / *****

  Eternal sunhine of the spotless mind:
  LOISTAVA!!! On ehdottomasti kaikki kehunsa ansainnut, parhaita elokuvia pitkään aikaan. Käsikirjoitus-Oscar meni täysin oikeaan osoitteeseen, muutenkin pari ehdokkuutta (tai oikeastaan pystiä) enemmän olisi leffa ansainnut. Roolisuoritukset kautta linjan loistavia, Jim Carrey yllätti todella positiivisesti. Tuskin tarvitsee enemmän kertoa...
  ***** / *****

  Transporter:
  Tältä leffalta en juuri mitään odottanut, yllätti positiivisesti. Muuten ihan täyttä kuraa, mutta pari hienoa äksön-kohtausta pelasti paljon. Eli aivot narikkaan-meininkiä puhtaimmillaan!
  *** / *****

  Butterfly effect:
  Ja taas positiivisesti yllättänyt leffa! Ihan näppärä leffa, vaikka saman idean toistoa onkin. Pitää kuitenkin otteessaan ja nyt en kauheasti säikähdä jos Ashton Kutcherin näkisi jossain muussakin leffassa.
  ***1/2 / *****

  Sitten oiskin kovien odotuksien leffoja jonossa: Million dollar baby, House of the flying daggers...
   
 8. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Tears of the sun ****+
  Bruce Willis pistelee mustaa poikaa pinoon Afrikan viidakossa, ja taustalla soi Hans Zimmerin musiikki. Ei, tämä ei ole ylistyslaulu tähtilipulle vaan tämä on aidosti hyvä leffa, missä välittäminen ja inhimillisyys vievät voiton pahasta. Tarttuva tarina vie katsojan Nigeriaan missä sisällisodan mielettömyydet pistävät hiljaiseksi. Tämähän on totta monessa Afrikan valtiossa tälläkin hetkellä. Ihan aikuisten oikeesti. Vihollinen on tässä tapauksessa täysin moraaliton joten heidän tappaminen on täysin sallittua. Enpä ole muuten aikoihin jännittänyt näin paljon hahmojen selviytymisen puolesta, kuin tämän leffan lopussa. Oli meinaan sen verta intensiiviistä menoa, että sydän meinas tulla rinnasta ulos. Bruce on loistava ja Monica Bellucci on täydellinen roolissaan johon katsojan on hyvä samaistua, ja kokea täten elokuvan dramatiikka.

  Big Fish ****1/2
  Tim Burton on tehnyt sen taas. Visuaalisesti upean tarinan, josta riittää tavaraa moneen makuun. Kaikki on viimeisen päällle tehtyä ja tarina/tarinat pitävät mielenkiinnon yllä. Näyttelijöistä sen verta, että nuorta ja vanhaa Sandra Bloomia esittävät Alison Lohman ja Jessica Lange ovat kuin kaksi marjaa. En ole vastaavaa yhdennäköisyyttä ennen leffoissa nähnyt. Ja mitä tulee loppukohtaukseen. Kerta kaikkisen täydellinen. Kylmät väreet vaan sinkoilivat pitkin ja poikin.
   
 9. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Nyt loistavien About Schmidtin ja Sidewaysin näkemisen jälkeen oli vihdoin korkea aika katsella näitä edeltävä teos Election. Varsin mielenkiintoinen satiiri high school-elämästä oli kyseessä, lähestysmistapa oli seuraajiaan vielä asteen komediallisempi. Paynen kädenjälki tässä tietysti näkyi, mutta aivan samalla tavalla tämä ei kuitenkaan temmannut mukaansa kuin nuo myöhemmät. Hauska leffa kuitenkin. 3,5/5
   
 10. makeH

  makeH So what?! Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  966
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kuvakukossa tänään AIna LOIstava Kurosawan Seitsemän samuraita.Onneksi huomasin Mullikasta että kyseinen leffa pyörii nyt pääsiäispyhät täällä Kuopiossa :naminami:
  ******/5
   
 11. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  The Incredibles

  Odotukset olivat tämän leffan suhteen korkealla, mutta ihan ei leffa pystynyt näitä täyttämään. Elokuva ei ollut missään nimessä huono vaan aivan kelpo viihdettä. Huumoriakin oli mahdutettu mukaan animaatioon poikkeuksellisen paljon. Tietenkin myös lapsille suunnatussa elokuvassa kohdeyleisö näkyy käsikirjoituksessa, joka oli monin paikoin ennalta arvattavissa. Omalta kohdaltani täytyy myös sanoa, että nautin enemmän - ainakin toistaiseksi - perinteisellä animaatiotekniikalla tehdyistä elokuvista verrattuna tietokone-animaatioon. Imdb:n arvosanoja katsoessa tuntuu, että nämä leffat nauttivat "animaatiolisää" 0,5-1 pisteen verran, mutta sehän on tietysti vain oma näkemykseni. Laadukasta viihdettä joka tapauksessa 3,5/5.
   
 12. Molli

  Molli Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äippä oli kävelyllä piipahtanut Makuuniin ja vuokrasi Kurosawan Ranin, joka juuri saatiin päätökseen. Huikeata. 4,5/5 (Olisi voinut antaa 5 bojoa, mutta väsymyksen johdosta keskittyminen herpaantui ja joitain kohtia meni hieman ohi. Täytyy hommata kokoelmiin ja katsoa uudestaan.)
   
 13. shield

  shield Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eilen tuli sitten katseltua Monster. Kertakaikkiaan loistava elokuva. Charlize Theron teki kyllä mahtavan roolin Aileen Wuornoksena, eikä ihme, että hän sen Oscarin (sekä Golden Globen) sai.

  Leffa pisti myös miettimään, miten itse toimisi samanlaisessa tilanteessa, kun lapsuus olisi raiskauksien sävyttämä ja kaikki ihmiset leimaisivat ensinäkemältä yhteiskunnan pohjasakaksi.

  **** / *****
   
 14. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Viime yönä tuli katsottua Valehtelija,Valehtelija. Edelleenkiin aivan mahtava leffa,ehkäpä Carreyn paras? Monia hauskoja kohtia ja muutenkin koskettavan tarinan sisältävä leffa.

  5/5
   
 15. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eilen tuli katsottua Bring It On. Odotukset leffaa kohti eivät olleet kovin korkealla, joten lopputuloksena oli iloinen yllätys. Leffa oli oikeasti hauska jota katsoi mielellään (tietysti asiaan saattoi vaikuttaa se, että leffa on täynnä cheerleadereita :D).

  :love: Kirsten Dunst, Eliza Dushku :love:

  3½/5
   
 16. Marski79

  Marski79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Shrek 2 ***
  Aika samaa tasoa kuin ensimmäinen. Joku valitti R2 kuvanlaadusta muistaakseni, mutta itse en huomannut moitittavaa.
   
 17. kebek

  kebek Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Stander:

  http://imdb.com/title/tt0326208/

  Aika helkkarin hyvä pläjäys oli kyseessä, oli jopa ennakoitua parempi. Ei mitään turhaa lätinää vaan homma käyntiin ja massit haltuun.

  8/10
   
 18. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ju-on: The Grudge. Autiotalossa kummittelee ja örkkipeikkoja vilisee, mutta kokonaisuus jää vähän ontoksi. 2/5

  God of Gamblers. Andy Lau ja Chow Yun-Fat yhdessä tässä pelikorttihaista kertovassa komedia/toimintaelokuvassa. Muuten niin hyvän elokuvan katsomista häiritsi Mei Ah -julkaisun luokaton "All Your Base Are Belong To Us" -subit, ja vekkaria piti pari kertaa katsoa, että joko tämä kohta loppuisi. Pitänee hankkia Stephen Chown parodiaversio samasta elokuvasta All For The Winner ja katsastaa myös se. 3+/5
   
 19. Sir Filmipätkä

  Sir Filmipätkä Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä Bring It On:n elokuvalliset arvot kovinkaan korkealle ole, mutta Dunst ja Dushku nostattavat mukavasti katsomis nautintoa. Täytyy mainita että juuri sopivan viihdyttävä sunnuntai iltapäivä elokuva.
   
 20. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dare mo shiranai - Nobody Knows. Äitinsä hylkäämät 5 - 12 vuotiaat neljä lasta yrittävät pärjätä Tokiossa. Elokuvan voisi kiteyttää näin: Kukaan ei tiennyt, vaikka silti tiesivät, mutta eivät kuitenkaan tehneet mitään. Cannesin palkinto meni oikeaan osoitteeseen. 4 ja puoli/5.