Viimeisin hyvä/huono kommenttiraita.

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana big j, 10.04.2003.

 1. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  116
  Uusia dvd-levyjä kun pukkaa tulemaan ulos niin mukana tietysti useasti on kommenttiraitaa. Eli ei muuta kuin tulemaan niitä viimeaikoina kuunneltuja nautinnollisia taikka tuskallisen tylsiä kommenttiraitoja. Tässä ei siis haeta mitään kaikkienaikojen parhaita/huonoja raitoja koska niitähän on jo kyselty tarpeeksi.

  Omalta kohdalta voin suositella hyviksi kuunneltaviksi Quentin Tarantinon raitaa True Romance SE levyltä ja Guillermo del Toron ja David S. Goyerin raitaa Blade 2 levyltä viimeaikoina kuunnelluista.
   
 2. Mc_Murdor

  Mc_Murdor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Skorpiokuninkaan kommenttiraidat olivat kummatkin hyviä, Thr Rock:n jopa erinomainen sinäänsä, huonoja ei nyt tule mieleen joita olisi tässä lähiaikoina kuunellut.
   
 3. Pete_83

  Pete_83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2000
  Viestejä:
  662
  Saadut tykkäykset:
  1
  Peloista Pahimman kommenttiraita, jolla mukana ohjaaja ja Tom Clancy, oli varsin mielenkiintoinen. Viime aikojen hankkinoissa onkin ollut yllättvän vähän kommenttiraitoja, joten olen "päässyt helpolla".

  BTW: Kannattaako Unforgivenin(SE) raitaa kuunnella?
   
 4. Akkuli

  Akkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2003
  Viestejä:
  2 015
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tässä kohtaa minulla on yksi kaapista ulos tulemisen tarve: En ole ikinä ymmärtänyt kommenttiraitojen ideaa.:eek: Olen varmaan ainoa elokuva-/kotiteatteriharrastaja, jonka mielestä on äärimmäisen typerää katsoa elokuvaa niin, että joku kommentoi sitä jatkuvasti.:hitme:
  Olen varmaan yksin mielipiteideni kanssa.
   
 5. Mahoney

  Mahoney Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2001
  Viestejä:
  3 826
  Saadut tykkäykset:
  7
  No sen verran voin sanoa, että kyllä itsekin leffan katson ensin 2 - 5 kertaa aivan normaalisti, ehkä sitten kommenttiraidan kanssa. (Toistaiseksi en ole kokonaan kuunnellut sittenkään kuin ehkä yhden tai kaksi raitaa.)
   
 6. Kuikha

  Kuikha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2002
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei, et varmasti ole. Pitää keskittyä olennaiseen eli leffan katseluun. Kommentit voi laittaa johonkin dokkariin.
   
 7. Jumpe83

  Jumpe83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2000
  Viestejä:
  903
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ymmärrä minäkään mitä ideaa on kuunnella jonkun tosinaleffan viisi kommenttiraitaa kokonaisuudessaan läpi. Jo tähän tuhlautuva aika on silkkaa elämän haaskausta, tylsistymisvaarasta puhumattakaan. Miten joku jaksaa tosissaan kuunnella jonkun Sum Of All Fearsin tai Skorpionikuninkaan kommenttiraidat läpi?! Itse en ole ikinä kuunnellut kommenttiraitaa kokonaisuudessaan läpi, minusta on helvetin stressaavaa katsoa elokuvaa ja kuunnella samalla kommentointia. Mieluummin vaikka musta ruutu, jossa ohjaaja kertoo elokuvastaan.
   
 8. Akkuli

  Akkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2003
  Viestejä:
  2 015
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sinä se osasit pukea tuon täydellisesti sanoiksi.:thumbsup:
   
 9. Nice Guy Eddie

  Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2001
  Viestejä:
  4 660
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mikä estää tekemästä niin?
  mitä itse kommenttiraitoihin tulee, niin itse pidän niitä varsin tarpeellisina. Minä, kun tuppaan olemaan kiinnostunut nippelitietoudesta ja elokuvan valmistus prossesista.
   
 10. MastaDJ

  MastaDJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2002
  Viestejä:
  1 617
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykkään kyllä kuulla kaikki yksityiskohdat elokuvista, mutta se selitys elokuvan päällä todellakin häiritsee. Ja kun esim. LOTR: FOTR on lähes 4-tuntinen elokuva, oli neljän kommenttiraidan kuunteleminen aika hikinen homma. Tietysti fanina tämän kuitenkin tein. :D
   
 11. Bulli

  Bulli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2003
  Viestejä:
  2 083
  Saadut tykkäykset:
  1
  Et todellakaan ole yksin. En ole itsekään koskaan kuunnellut yhtä ainutta kommenttiraitaa, enkä varmaan tule kuuntelemaankaan. Muut extrat kyllä kiinnostavat, mutta kommenttiraidat saavat jäädä minun puolestani.
   
 12. komedian

  komedian Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2002
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  0
  En juurikaan kommenttiraitoja jaksa kuunnella, olisivat mieluummin samat tiedot tavallisissa dokumenteissa. Yhden kommenttiraidan olen katsonut, Dracula -31, ja sekin vain siitä syystä, että leffan pituus oli vain reilu tunti.
   
 13. Willie Hutch

  Willie Hutch Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  576
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuttuun tyyliin, meneeköhän jutustelu hieman ohi aiheen :p? Keskustelua entuudestaan

  Kannattaa... Mutta itse leffahan on edelleeen tärkein :). Informatiivisen (mutta ehkä kuivahkon) raidan äänessä on Richard Schickel, miekkonen on ainakin häärinyt kriitikkona ja Eastwoodin biografian parissa. Myönnettäköön, mainiosta 2 DVDn paketista puuttuu meille ehkä se kaikkein mielekkäin - Clintin omat kommentit. Vaan eipä sellaista harvinaisuutta taida kiekolla ollakkaan...

  Aiheeseen, Dogma:n kahdenlevyn R1-setissä oli aika pirun mainio ryhmäkommentointi. Nämähän ovat Kevin Smithin & kumppanien tavaramerkkejä DVDllä deleted scenessien [olipas sanahirviö] ohella.
   
 14. Jumpe83

  Jumpe83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2000
  Viestejä:
  903
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nice Guy, minä tarkoitin lähinnä että ohjaaja kertoisi itse elokuvasta, eikä esim. siitä miksi henkilö X:lla on kohtauksessa A lyhyemmät hiukset kuin kohtauksessa Ö.
   
 15. RobanHood

  RobanHood Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huonoista tulee mieleen Manaaja-leffan kyytipoikana ollut William Friedkinin kommenttiraita. Jaksoin puoli tuntia kuunnella, kuinka jäbä harvakseltaan tylsistyneellä äänellä totesi mitä kuvassa näkyy, tyyliin "nyt hän kävelee ovelle". Ehkäpä hän kertoo jotain olennaista myöhemmin tuossa raidalla, tuskin tulee tsekattua.
   
 16. McQuade

  McQuade Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2003
  Viestejä:
  131
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos nyt ihan aiheestakin uskaltaudun jotain sanomaan niin...

  Evil Dead 1&2:n kommenttiraidat onnistuvat olemaan samalla sekä informatiivista että hauskaa kuunneltavaa. Muutenkin vanhempien leffojen uudelleenjulkaisuihin tehdyt kommenttiraidat ovat yleensä näitä uusia parempia, koska porukka kokoontuu useamman vuoden jälkeen muistelemaan vanhoja, hyviä aikoja, jolloin rahaa ei ollut ja leffat tehtiin suunnilleen talkoovoimin. Vielä kun soppaan sotketaan Bruce Campbell, katselee leffan melkein mieluummin kommenttien kanssa kuin ilman.

  Huonon kommenttiraidan malliesimerkiksi voisin kelpuuttaa vaikkapa FOTR:in kommenttiraidan: liikaa väkeä, osan kommentit on nauhoitettu selvästi erikseen ja leikelty vain sopiviin väleihin, jutut ovat läpeensä tylsiä ja meininki on vaivautunutta kuin mummun hautajaisissa.
   
 17. Hessu

  Hessu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2001
  Viestejä:
  1 469
  Saadut tykkäykset:
  3
  Aika reilusti eksytty alkuperäisestä kysymyksestä, mutta olkoon.

  Itse kuuntelen aika vähän kommenttiraitoja. Vanhempien klassikkoleffojen kommenttiraidat kiinnostavat joskus, uusien leffojen eivät juuri koskaan. Classic Monster Collectionin kommentit ovat loistavia. Elokuvahistorioitsijat ovat ehkä kuivahkoja, mutta analyysi, miksi mikäkin kohtaus ja tekninen ratkaisu on hieno, on huomattavasti mielenkiintoisempaa, kun joidenkin kuvauskommellusten läpikäyminen. Joillain ohjaajilla kommentit ovat hyviä, näyttelijöillä ja muulla kuvaushenkilöstöllä harvemmin, mutta parhaiten elokuvakriitikoiden ja historioitsijoiden kommentteja saisi olla nykyistä huomattavasti enemmän.

  Toisaalta hyvin tehty dokumentti on aina parempi, mutta nehän tietysti maksavat maltaita.
   
 18. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 993
  Saadut tykkäykset:
  37
  En itse tykkää kuunnella näitä yhteen leikattuja kommenttiraitoja lainkaan. Ei vain ole samanlaista otetta koko hommaan liian isolla köörillä.
  Singin' in the Rain DVD:n kommenttiraita kiinnostaa, mutta kun se on juuri tälläinen klip-klip-raita, niin laskee kuuntelu intoa.
  Voi tietenkin olla että en ole kuullut vain yhtää koostettua kommenttiraitaa .. eiku .. hetki .. Monty Python DVD-levyjen kommenttiraidat on yhteen parsittuja (paitsi Terry Gilliamin ja Terry Jonesin raita Holy Grailissa). Siinäpä sitä ollaan, taidan illalla katsoa Singin' in the Rainin kommenttiraidan kera.

  Muutenkin olen kommenttiraitojen ystävä, mutta niitä on mukava säästää sateisen päivän varalle.
   
 19. glottis

  glottis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  4 650
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kommenttiraidat jotka ei miellytä threadi

  Hyviä kommenttiraitoja? -threadi

  :p

  Ns. Hardcore fanina olen QT:n kommenttiraitojen perään eli kohta saapi kuulla miehen mietteitä True Romancesta ja tietty From Dusk till Dawnissa on loistava kommenttiraita :cool:

  Meriitteihin kuuluu tietty LOTR:n 4:n kommenttiraidan tsekkaaminen, joista hauskin oli näyttelijöiden kommenttiraita ja tylsin Richard Taylorin hostaama ns. weta-kommenttiraita.

  Tuossa edellä annettiin kritiikkiä Friedkinin Manaaja-leffan kommenttiraidasta. Voi tosin olla vaikeaa kommentoida leffaa, jonka tekemisestä on kulunut yli 20-vuotta. Ehkä joku elokuvahistorioitsija olisi voinut tehdä homman paremmin
  :confused:

  Itse katson kommenttiraitoja kyllä melkolailla samasta syystä kuin Nice Guy Eddiekin. Tosin listaan lisäisisin vielä nämä "hauskat tapahtumat" mitä leffoissa on tapahtunut, joista ei muualla kerrota kuin kommenttiraidalla. Jos ei tykkää niin voi toki jättää katsomattakin. Sitä paitsi kommenttiraita on mitä luultavammin helpommin rahoitettavissa/tuotettavissa kuin erilliset dokkarin leffan teosta.

  Yleensä kommenttiraita on myös hyvä kannustin itselläni ostopäätöksen tekemiseen..
   
 20. jania

  jania Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2002
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parhaat kommenttiraidat mitä viimeaikoina on tullut vastaan ovat Joss Whedonin kommentit Buffy ja Angel boxeissa.