Viimeisin hyvä/huono kommenttiraita.

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana big j, 10.04.2003.

 1. tatska

  tatska Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse katson katson/kuuntelen vain itseäni kiinnostavat kohtaukset. En tosiaankaan ala tuhlaamaan aikaa koko elokuvan katsomiseen kommenttiraidan kera :hitme:
   
 2. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jo mainitut Evil Deadin kommenttiraidat. Bruce Cambellin kommenttiraita ED1:ssä oli todella hauska. "Guys, don't do this at home. Treat your girlfriends with respect." :D

  Edit: Niin, ja sitten Re-Animatorin toinen kommenttiraita missä näyttelijät ja tuottaja vääntävät vitsiä, on kuin MST3K:a katselisi.

  Ja huonoin on mielestäni Predator SE:ssa. John McTiernan mumisee epämääräisesti jotain taustalla, ja koko kommenttiraita on niin tylsä että meinasin melkein nukahtaa...
   
 3. VeZius

  VeZius Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  26
  Kommenttiraitoja tulee aika harvoin kuunneltua, mutta tähän mennessä mielenkiintoisimmat ovat olleet GoldenEye:ssa (lähinnä hauskuuden takia), FoTR (näyttelijöittenraita) ja Misson: Impossible 2 jossa John Woo kertoo ihan mielenkiintoista asiaa.
  Myös Jerry Maguiren ainutlaatuinen (?) videokommenttiraita piti katsoa, ihan mukavahan sitä oli katsella, tämmöisiä videokommenttiraitoja saisi olla enemmänkin.

  Huonoista kommenttiraidoista en osaa paljoa sanoa, koska kun rupean jotain kommenttiraitaa kuuntelemaan, niin siinä alussa jo selviää jaksaako sitä kuunnella vai ei, yleensä ei.

  Tuo Evil Dead:in kommenttiraita kuulostaa mielenkiintoiselta! En vaan ole koskaan edes itse leffaa nähnyt... :eek:
   
 4. Stansfield

  Stansfield Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2003
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka hyvin mielelläni kommenttiraitoja kuuntelenkin, eivät ne mielestäni ole kuin dokkareiden korvikkeita. Esim. 12 Monkeysin puolitoistatuntinen dokkari on suoranainen helmi. Harvoin kuitenkaan jaksan kuunnella puvustajan, production designerin tai säveltäjän aivoituksia, vaan kiinnostus keskittyy lähinnä ohjaajaan tai näyttelijöihin. Kommenttiraidan vuoro on usein vasta sitten, kun leffa on katsottu useaan kertaan, ja elokuvan toteutus tai aihe sitä vaatii. Kommenttiraidan kuuntelu ei välttämättä edes tapahdu ruutua tuijottamalla, vaan saatan hommailla kaikkea mahdollista samanaikaisesti. Arviolta olen kuunnellut puolet ohjaajien kommenttiraidoista omistamiltani kiekoilta, joilta sellainen löytyy.

  Viimeisin hyvä kommenttiraita oli LOTR: FOTR extended editionin "Jackson, Walsh ja Boyens". Yleensäkin kaikki ne raidat ovat hyviä, jotka jaksaa kuunnella loppuunasti.
   
 5. moby

  moby Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  710
  Saadut tykkäykset:
  2
  Miksi se olisi vaikeaa? Tietysti, jos dementia on iskenyt... Kommenttiraidallakin voi kertoa niin erilaisia asioita.
   
 6. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 992
  Saadut tykkäykset:
  37
  En ole Manaajan kommenttiraitaa kuunnellut (itselläni on siis manaajan 25th anniversary DVD, ei se 'versio-jota-et-nähnyt'), mutta epäilen Friedkinin kykykä tehdä informatiivista raitaa.
  French Connectionin kommentit olivat aivan asiallisia ja mielenkiintoisia.
   
 7. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 992
  Saadut tykkäykset:
  37
  Sain kuunneltua Brendan Fraserin kommenttiraidan Muumioon ja oli oikein miellyttävä kokemus. Samanlaisella tatsilla mies vetää juttua kuin Bruce Campbell Evil Deadissa, eli kieli vahvasti poskessa ja "hauskoja" anekdootteja jaellen.
   
 8. Mikkoz81

  Mikkoz81 Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.01.2003
  Viestejä:
  842
  Saadut tykkäykset:
  3
  nYT KATSELEN JUURI FAST AND FURIOSIN KOMMENTTI RAITAA :d tab paalla näköjaan :D. Viimeiset hyvät kommentit on jääneet mielee Predatorin dvd:ltä mieleen. Ainakin minun mielestä McTiernanin kommentit ovat erittäin mielenkiintoisia. Suosittelen äksönin ystäville.
   
 9. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Eikö kukaan ole vielä maininnut Conan - Barbaarin kommenttiraitaa, Arska pääsee tositoimiin kyseisellä raidalla :) Hyvää kamaa.

  Ja tarvii olla samaa mieltä useammankin kanssa, että Evil Deadin kommenttiraita on myös erittäin "Hail to the King, baby".:king:
   
 10. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olin juuri tulossa kehumaan tuota Conanin kommenttiraitaa, mutta ehditpä näemmä ensin. :)
   
 11. badmutha

  badmutha Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.04.2003
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hauskimpina raitoina tulee mieleen Mallrats ja Clerks. Kyllä muissakin K. Smith -leffojen kommenttiraidoissa on tarpeeksi affleck-piruilua että ne jaksaa yleensä kuunnella loppuun asti. Spinal Tapissä norm. versiossa myös aika hauska. ST Criterionia en ole kuullut. Herzogin ja Gilliamin kommenttiraidat yleensä olleet kans aika informatiivisiä, aika monta tosin vielä kuuntelematta.

  Viimeksi on tullut kuunneltua Bryan Singerin ja jonkun kaverin kommenttiraita X-Men 1.5:sta (aika keskinkertainen) ja muutama Farscape-kommenttiraita Browderiltä ja Blackiltä. jotka ainakin näin sarjan fanina olivat hauskoja ja kiinnostavia.

  Huonoimpina muistuu mieleen esim. Vin Dieselin kommentit Pitch Blackissä.

  Kyllähän noita tulisi varmaan enemmänkin kuunneltua kun vain olisi enemmän aikaa.

  HST:n kommenttiraita Fear and Loathing CC:ltä pitää kyllä yrittää kuunnella tässä lähiaikoina.
   
 12. projectx

  projectx Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  607
  Saadut tykkäykset:
  1
  Gilliamin filmeissä on aina tosi hyvät kommenttiraidat, mies puhuu miellyttävän innokkaasti aikaansaannoksistaan :king:
   
 13. glottis

  glottis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  4 650
  Saadut tykkäykset:
  5
  *huoh* Olisipa Fraser pelastamassa myös Muumion Paluun kommenttipuolta, mutta ei - kyseessä ompi tylsä ohjaajan rutiinikommentit... "tässä kohtauksessa tämä tyyppi oli tosi hyvä, voi että oli mukavaa tehdä duunia juuri tämän tyypin kanssa ja studio oli tosi ystävllinen kun antoi meille rahaa *slurps* *slurps*" jatkuvaa näyttleijöiden ja johtoportaan nuolemista :sick:
   
 14. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
  Paras/pahin "kommenttiraita" on tullut kuultua elokuvateatterissa, kun kävin katsomassa aikoinaan siellä sen Åke Lindmanin ohjaaman Lapin kullan kimallus-elokuvan. Takanani istui iäkäs vanha mies, joka kommentoi kovaan ääneen elokuvassa nähtyjä tapahtumia ja paikkoja tyyliin; KIIMINKI 1868, SE OLI KOVAA AIKAA SE. RUUASTA OLI KOVA PULA JA..., TUOLLAISILLA PUUSUKSILLA MEKIN NUOREMPANA HIIHDETTIIN PITKIÄ MATKOJA... Aluksi sen papparaisen kommentit nauratti yleisöä, mutta kun sitä kommenttia tuli läpi elokuvan, niin lopussa ei nauranut enää kukaan. :hitme: :D
   
 15. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  HK Legendsin julkaisemassa The Killer -leffassa oli aika mielenkiintoinen kommenttiraita siinäkin mielessä, että kommentoija ei liittynyt elokuvaan oikeastaan millään tavalla. Bey Logan on kommentaattorin nimi ja asiantunteva hän tuntui kuitenkin olevan.

  Yllätys itselleni oli se, että Chigagoa oli tarjottu Woon ohjattavaksi ja myös se, että Chow Yun-Fat oli kieltäytynyt Matrixin Morfeuksen roolista.

  Hauskimpana juttuna jäi mieleen tilanne, jossa Quentin Tarantino oli näyttänyt Killerin jollekin amerikkalaiselle studiopomolle ja leffan jälkeen Tarantinon kysellessä miehen mielipidettä, tämä oli todennut vain :" Njaah... no osaahan se toimintakohtauksia ohjata." Tarantino oli tähän kuitannut: " Joo, ja Michelangelo osasi maalata kattoja" :)
   
 16. McQuade

  McQuade Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2003
  Viestejä:
  131
  Saadut tykkäykset:
  0
  Killer ei ole HK Legendsin ainoa julkaisu, jonka kommenttiraidalla huseeraa täysin leffaan kuulumaton asiantuntija, vaan aika monista HK-leffoista löytyy vastaava ratkaisu (saattaapa olla sama mieskin, ei ole jäänyt nimi mieleen). Kommenttiraita ilman ensimmäistäkään tekijää ei vielä ole jaksanut kiinnostaa, mutta voisihan tuota joskus varovasti kuunnella josko miehellä olisi jotain tärkeää sanottavaa. Huomattavasti mieluummin kuuntelisin kuitenkin Fattia ja Woota.
   
 17. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Killerin kommentoija, Bey Logan, oli pyytänyt Woota kommenttiraidalle, mutta tämä oli kieltäytynyt sanoen, että on tehnyt Killeriin ilmeisesti jo muutamia kommenttiraitoja aikaisemmin, eikä häntä näin ollen enää kiinnosta ko. leffan kommentoiminen. Mutta Bey Loganin juttuja kuunteli ihan mielellään. Kyllä mieheltä tuntuu tietoa löytyvän ja hän on jo pidemmän aikaa ollut honkkari-kuvioissa mukana mm. toimittajana sekä käsikirjoittajana.
   
 18. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 992
  Saadut tykkäykset:
  37
  Classic Monster Collectionin kaksi (2) kuuntelematta jäänyttä kommenttiraitaa tuli tutkittua .. Creature from the Black Lagoon ja Phantom of the Opera.

  CftBL kommenttiraita oli mielestäni mukavaa kuunneltavaa ja sisälsi paljon kivaa nippelitietoa elokuvasta, jonka tutkija kertoi monotoniseen tyyliin.

  PotO kommenttiraita oli taas sellaista tylsää historiikkia jota ei soisi kenenkään kokevan. Toisaalta tähän vaikuttaa myös se että elokuvakaan ei ollut mieleeni, kun taas CftBL:n kohdalla oli aivan päinvastainen tilanne.

  Ja jos joku ei ole vielä Classic Monster Collectionia hankkinut, niin kauppaan ja äkkiä :thumbsup:
   
 19. DVDdude

  DVDdude Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.10.2001
  Viestejä:
  468
  Saadut tykkäykset:
  0
  Conan the Barbarian:in kommenttiraita on hyvä vain siksi, kun naurattaa se surkuhupaisuus. Arnoldin kommentit ovat tiivistettynä tässä:

  - That's funny.
  - Excatly.
  - I know.

  Ohjaaja puhuu Arskan päälle pari kertaa aika ikävästä, luulisi kunnioittavan kallispalkkaista tähteä. Arska toistelee omia vuorosanojaan ja hokee perään that's funny --> pistää kyllä naurattamaan itseäkin. ("hei, tässä tulee se crush the enemies see them driven beforu you - kohtaus" sitten molemmat lukee päälekkäin vuorosanat AAAARRGHH!!!) Monta asiaa olisin halunnut tietää kommenttiraidasta esim. sen japanilaisen miekkamestarin treeneistä ym., mutta ohjaaja ihailee vain viikinkityylistä tukkiseinää tms. Arksan elokuvalliset näkemyksetkin tulevat ilmi. Autiomaassa laskee aurinko ja kuva on zuumattuna siihen ja kuvan täyttää punertunut aurinko ja sitten Arska sanoo: That's a beautiful shot. No lopettaahan Arska kommenttiraitasan oikeasti hauskalla tavalla.


  Platoonin kommenttiraidat ovat kyllä A-luokan kamaa. Dale Dyen kommentit näyttelijöiden boot campistä (mikä on nykyään alan de facto) ja jokaisesta pikku yksityiskohdasta pitävät mielenkiinnon yllä ja tuntuu kuin katselisi eri leffaa. Sitten Oliver Stone kertoo omista kokemuksistaan vietnamissa ja leffanteosta. Näitten jälkeen kun katsoo leffna, niin saapa toisella tavalla aiheesta irti. That's funny.
   
 20. supa

  supa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  2 108
  Saadut tykkäykset:
  4
  Viimeinen iloinen yllätys oli James Cameronin kommenttiraita T2 EE:ssä. Sisälsi paljon mielenkiintoista tietoa ja Cameronin selkeää puhetta jaksaisi kuunnella vaikka pitempäänkin. Kohdassa "I'll be back" Cameron laukoi että "Wouldn't you think that's better than 'She'll be back'?" No, se oli hauskaa ainakin minusta :)

  Huonoista tulee mieleen Top Secretin kommenttiraita jossa herrat Zucker ja Abrahams vaan naureskelevat omille elokuvassa käytetyille vitseilleen. Muun aikaa he ovat sitten ihan hissukseen...